Opsøgende VEU.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kompetencebalancen FLASKEHALSE EFTERSPØRGSEL UDBUDMARGINALISERING.
Advertisements

Vælg layout på masteren: Højreklik på siden / Layout / Vælg mellem ”Fastholdelseskaravenen” eller ”Brug for unge” Overskrift MAX 2 linjer Underoverskrift.
22. juni 2014 Status på projektet ’Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært’
De erhvervsrettede uddannelsesinstitutioner skal fremover i langt højere grad end i dag bidrage til, at voksne med kort uddannelses-baggrund øger deres.
Realkompetencevurdering i Danmark
Undervisningsministeriet Temadag for regionale kompetencecentre 27. juni 2007 Fremtidens proceskonsulentuddannelse.
Hvad er AMU’s placering i uddannelsessystemet? Hvem laver AMU?
Det lokale uddannelsesudvalg - LUU Opgaver for LUU på en skole med transport- uddannelser LUU har en central rolle i styringen af de offentlige uddannelsestilbud.
Brug af udviklingsfonden BAI konference Mål med udviklingsfond Skabe en efteruddannelseskultur i bygge – og anlægsbranchen – Styrke branchen – kvalitet,
- et udviklingsprogram om forsøg med kompetencecentre Voksen- og efteruddannelse i centrum VEU-årsmøde 6. April 2006.
Velkommen til LO.
Højskoleforeningen, Vartov 1. april 2014 Jakob Clausager Jensen Konsulent for internationale aktiviteter Efterskoleforeningen.
Qaasuitsup Kommunea bygder -bygdeskoler- Professionel udvikling - Kurser og uddannelser -
VEU-Centrenes rolle i løsning på voksen- og efteruddannelsesområde
Uddannelsescenter Holstebro
Er VEU-systemet gearet til tidens krav om uddannelse og kompetenceudvikling? – Og hvordan kan RKV i større udstrækning bringes ind, og hvad kræver det.
360 graders kompetenceløft Netværkslokomotivet og VirksomhedsnetværkCabi 17. september 2014 Anette Barnhøj Uddannelseschef Mobil
Individuel kompetencevurdering - hvad er det, og hvordan kan de ledige få glæde af det? Seminar den 24. november 2014 Ole Stenholt, Stenholt træning.
Kommune Kujalleq Professionel udvikling - Kurser og uddannelser -
Kompetenceudvikling i Region Midtjylland - Om kompetenceudvikling som motor for virksomhedernes udvikling Oplæg på opstartskonference.
Lokale grønne partnerskaber
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
Head of Education - PostNord
Landsorganisationen i Danmark Voksenvejledning og virksomhedsrådgivning Nationalt Center for Kompetenceudvikling DPU, 3. december 2009 Lisa Schmidt /LO.
Oplæg fra EPOS på Augustseminar 2014 Nyborg 15. august
Qeqqata Kommunia Professionel udvikling - Kurser og uddannelser -
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling Kompetenceudvikling af administrative medarbejdere.
Velkommen til AMU-kursus Hvad er AMU - AMU står for Arbejdsmarkedsuddannelser og består af en lang række kurser inden for mange forskellige.
Michael Kaas-Andersen Muligheder med mere… Selandia CEU – Bredahlsgade 1 – 4200 Slagelse, telefon ,
Oplæg til LO Torsdag den 30. august 2007 Bedre vejledning og rådgivning.
Qaasuitsup Kommunea Professionel udvikling - Kurser og uddannelser -
Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas
TR UDDANNELSE. Tillidsrepræsentantuddannelsen i Kost & Ernæringsforbundet Som valgt tillidsrepræsentant, skal du gennemføre Kost & Ernæringsforbundets.
P ROJEKT : ” LÆREPLADSER TIL ALLE ” I T HISTED 14/
P LANLÆGNINGSMODELLER I DET NY AMU Et samarbejde mellem Københavns Socialpædagogiske seminarium & Social- og Sundhedsskolen Horsens -Fredericia.
Øget behov for kompetenceudvikling - og hvordan kan AMU spille ind.
FVU årsmøde 2015 – hvad virker Erik Markvad 3F Regionskonsulent Arbejdsmarkedet og uddannelse Hvem er jeg Vores udfordring Gode eksempler LKV Hvad rykker.
Fagligt Fælles Forbund Uddannelseskonference for Grønne Uddannelser 7 december 2009.
Bliv faglært i industrien – der er brug for dig Som voksen kan du blive faglært på kortere tid, end du tror. Se dine muligheder, og test hvor langt du.
- Set fra en vinkel med uddannelsesmæssigt fokus ”Intention og rammer i Infrastrukturrapporten – og deres betydning for uddannelsesområdet” - Set fra en.
Åbent Værksted Agenda -Tradium som Skole -Åbent Værksted ”svejs og plade” -Historik -Hvordan virker det? -Hvilke elever anvender værkstedet?
Bilag 1. Forandringsteori TUP-projekt Én fælles VEU-center tilgang til IKV i AMU 1. Problembeskrivelse VEU-center Nords udbydere mangler en tværgående.
Temadage og kurser ”Regler for honorering når ansatte skal på temadage og kursus, og hvad kan med fordel aftales, inden et bevilget uddannelsesforløb begyndes”
Beskæftigelsesreformen - uddannelse til arbejdsløse v/Uddannelsespolitisk konsulent Claus Eskesen.
VEU Center Syd. Udfordringer Ny Erhvervsuddannelsesreform ufaglærte vil i 2020 være uden job! Vi vil mangle faglærte i 2020! Vi mangler.
© 2016 Jacob Buhl Jensen, Formål De primære formål er, at: Gøre ansatte ved museerne i stand til at anvende SARA som et.
Vejlederkonference Randers Tirsdag den Voksenvejledning.
Langtidsledighed i Midtjylland. Langtidsledighedsanalysen Langtidsledigheden har vist en svagt faldende tendens de seneste måneder – men: Der er fortsat.
Finanslovsforslag Omprioriteringsbidrag  Omprioriteringsbidraget, som blev indført i FL16, har som konsekvens, at skolerne blev reduceret 2 %
Kompetenceudvikling og uddannelsesplanlægning
Tilskud til ansattes efteruddannelse i Europa
Ufaglært til Faglært.
Job, Vejlednings- og Opkvalificeringscentre
BAI konference 2016 Velkommen Konferencens temaer Hyggesnak
Forebyggelse af rekrutteringsudfordringer
3 partsaftaler Forebyggelse af rekrutteringsudfordringer
Mads Peter Klindt (Lektor ved Aalborg Universitet) og Teater Spektrum
Hvem er jeg 1980 Flyttede til Vordingborg
Arbejdsmarkedets efterspørgsel efter digitale kompetencer
Ekspertgruppen for voksen,- efter,- og videreuddannelse
Centrenes opgaver og ansvar ift. de unges uddannelsesparathed
VfV-loven og kvalifikationsrammen
Aftalt uddannelse via Industriens overenskomst
Opsøgende VEU.
Det kommende udbud – refleksioner og debat
Danske Handicaporganisationer
TREPARTAFTALENS FORVENTEDE BETYDNING FOR SOSU SKOLERNE
Vi uddanner medarbejdere, ledere, ledige og selvstændige
”Trepartsaftalens betydning for skolerne og efteruddannelsesudvalgene”
Præsentationens transcript:

Opsøgende VEU

Opsøgende VEU konsulent Ansat for at motivere brancheklubber og –sektioner inden for 3F Byggegruppen og Dansk Byggeris overenskomstområde til at søge en ny pulje, der støtter opsøgende arbejde som informerer virksomheder og ansatte i byggeriet om mulighederne for efteruddannelse. Fokus på Murer- tømrerbranchen

Gælder både mester og svende Viden om… Rettigheder Tilmelding VEU-godtgørelse Kurser Erhvervsskoler med kurser Transport Overnatning Gælder både mester og svende

Muligheder i AMU Holde kurser på pladsen eller i fagforeningen Dele kurser op i flere dage fx eftermiddage Lave åbent værksted IT undervisning

Pulje Puljen er oprettet på baggrund af regeringen og arbejdsmarkedets parters trepartsaftale i oktober 2017 om styrket og mere fleksibel voksen-, efter- og videreuddannelse.

Pulje Midler fra puljen kan søges til et projekt, hvor arbejdsmarkedets parter i fællesskab ved opsøgende arbejde informerer og rådgiver virksomheder og ansatte i byggeriet om muligheder for efter- og videreuddannelse for ufaglærte og faglærte. Informationen kan fx dreje sig om, hvordan man tilmelder sig, viden om, at der er mulighed for at blive kompetencevurderet eller oplysning om hvilke kurser, det er muligt at tage.

Puljen prioriterer ansøgninger, der lægger vægt på at: Projektet skal være et samarbejde mellem arbejdsgiver og arbejdstager. Projektet forankres lokalt. Der foreligger en tidsplan og et budget, som svarer til højest 50.000 kr. pr. projekt.  

Der kan fx søges til: Frikøb af opsøgende aktører fra byggebranchen (Disse klædes på til vejledningsarbejdet med et lille kursus). En opsøgende aktør kan være en pensionist inden for faget eller en person der kører ud i forvejen og skal bruge ekstra tid til at tage VEU-materiale med ud. Aktører honoreres til undervisersats: 364 kr.pr. time. Møder, materialer og andet der informerer og motiverer til ansattes deltagelse i efter- og videre uddannelse. Rejseudgifter med bilag

Ide-katalog