Læringskonsulenter Erhvervsuddannelserne

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Advertisements

Særlige ressourcepersoner i folkeskolen
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
10. Klasse og dens rolle i fremtiden Konference Foreningen af 10. klasseskoler i Danmark Den 28. februar 2014 Uddannelseskonsulent Trine J. Rasmussen
Skolebiblioteket indgår som en central del af skolens læringsmiljø og fungerer som skolens innovative, formidlende og pædagogiske læringscenter. Skolebiblioteket.
AT TRÆDE I DE BEDSTE FODSPOR – FRA PRODUKTIONSSKOLE TIL ERHVERVSUDDANNELSE Under programmet ”Bedre overgang til og fastholdelse i erhvervsuddannelserne”
SOSU i EUD: Nye rammer og opgaver Charlotte Netterstrøm Uddannelseskonsulent Afdelingen for erhvervsrettet ungdomsuddannelse Undervisningsministeriet.
Agenda Reformen kort fortalt Hvad er det vigtigste nye? Nytter det?
Fælles lokal uddannelses udvalgskonference på Syddansk Erhvervsskole d. 8. oktober i Odense.
Danmarks Pædagogiske Universitet Side 1 De nye VEU-centre fra januar i et rådgivnings- og vejledningsperspektiv Kontorchef Kirsten Overgaard.
DE TRE KLARE MÅL - REFORMEN  Folkeskolen skal udfordre alle eleverne, så de bliver så dygtige de kan.  Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Projektets highlights ved Ivar G. Frederiksen projektleder.
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Rosenlundskolen - på vej ind i folkeskolereformen
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
FOLKESKOLEREFORMEN Ellekærskolen.
Organisering af uddannelsesopgaven
EUD-reform 3-i-1 Uge 26, vvs 25. juni 2014.
Anbefaling til afklaring af arbejdet i LUU Forretningsorden og organisering af udvalgsarbejdet. Forventninger til samarbejde mellem udvalget og skole samt.
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
1 Erhvervsgrunduddannelsen (egu). 2 Erhvervsrettede ungdomsuddannelser Uddannelsesbilledet Grundforløb (eud) Hovedforløb (eud) Grundskole – (introduktionsforløb)
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
EUD reformen Voksensporet. Vad ved hvorfor Vad ved hvordan måske ikke.
Et fagligt løft af folkeskolen.
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
Konference om efteruddannelse og kompetenceudvikling
v/ Jakob Harder, vicedirektør Undervisningsministeriet
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Erhvervsuddannelser.
Hvor bevæger det danske erhvervsuddannelsessystem sig hen? Oktober 2013.
Unge, alkohol og stoffer. Organisering – samspil på tværs Det Frie Gymnasium Niels Brock, EUD Hotel- og restaurantskolen Københavns Kommunes Ungdomsskole.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Oplæg til LO Torsdag den 30. august 2007 Bedre vejledning og rådgivning.
Trepartsmidler FTF-området. Udgangspunktet De overordnede kriterier for fordeling af midlerne Kunne vi ”booste” regionen, så vi fokuserede på et bestemt.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Reform af erhvervsuddannelserne - de største nyheder og udfordringer for FOA LUPA-møde marts
Uddannelse – dit barns fremtid
Digital vidensdeling på DE´s årsmøde 2014
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
LP-MODELLEN ● FORSKNINGSBASERET VIDEN, DER VIRKER
Pædagogisk Rådsmøde F olkeskolereform 6. Februar 2014.
Praktikvejledertræf Realkompetencevurdering og individuelle uddannelsesplaner SOSU og PAU Efteråret 2015.
Lars Kunov Direktør Danske Erhvervsskoler Udfordringerne for erhvervsskolerne.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Faglært.
TILBUD TIL STÆRKE ELEVER PÅ ERHVERVSUDDANNELSERNE Resultater fra spørgeskemaundersøgelse blandt uddannelsesledere.
Produktionsskolernes ny rolle. Styrkelse af produktionsskolerne For unge der ikke umiddelbart har forudsætninger for at påbegynde en ungdomsuddannelse.
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling.
Hvordan fungerer erhvervsuddannelsesreformen? Følgeforskningsprojekt - design og resultater 1. november 2016.
TILBUD TIL STÆRKE ELEVER PÅ ERHVERVSUDDANNELSERNE
’Flere unge skal tage en erhvervsuddannelse’
Regionsprojekt på Campus Køge
Praktikerseminar med fokus på fagretninger
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne
SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling
Skoleudvikling i Praksis 1
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
Dagens indhold Reformens overordnede mål
Temadag om grundfag og de pædagogiske intentioner i eud-reformen
Ledelse i Center for autoteknologi
SIP 4 Virksomhedspraktik
SIP3: Differentiering Temaer
Åben Anonym rådgivning for skilte forældre
Inspirationsworkshop med fokus på
De lokale implementeringsansvarlige - organisering
Præsentationens transcript:

Læringskonsulenter Erhvervsuddannelserne SIP1 Undervisningsministeriet Afdelingen for Ungdoms- og Voksenuddannelserne Center for de Erhvervsrettede Ungdoms- og Voksenuddannelsers Udvikling og Indhold (CEUV)

Læringskonsulenternes opgave ”Læringskonsulenterne skal rådgive erhvervsskolerne om kvalitets-og kompetenceudvikling og sprede viden og metoder på tværs af institutionerne” (Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser. 9.7.3.) Læringskonsulenterne på erhvervsuddannelserne skal gennem dialog med ledere og uddannelsesledere mv. blandt andet vejlede og rådgive om: den enkelte erhvervsskoles muligheder og udfordringer i forbindelse med implementeringen af reformen undervisningens organisering og undervisningspraksis pædagogisk ledelse læringsmiljø lokal kapacitetsopbygning 26-12-2018

Hvad kan I bruge os til? Kvalificering af implementeringsplan fx Sparring om operationalisering og realisering af plan Strategisk og pædagogisk ledelse af implementering fx Strategisk udbud af valgfag mhp. at nå overgangskrav Organisering af medarbejdere Plan for strategisk kompetenceudvikling Metoder til implementering Ét eller flere af reformens elementer: fx Fagretninger, grundforløbets første del og anden del, EUD10, eux, euv, motion og bevægelse, pædagogik og didaktik

Ønske om vejledning og sparring til reformimplementering? Læringskonsulenterne tilbyder kortere eller længere rådgivnings- eller vejledningsforløb. Planlægning vil ske i dialog med skolen og altid tage udgangspunkt i den enkelte erhvervsskole med fokus på implementeringen af reformen. Kontakt læringskonsulenterne eudlaeringskonsulenter@uvm.dk 26-12-2018

Facilitering i dag v/UVM medarbejdere Fokus på produktet – ”noget brugbart med hjem” til det fortsatte arbejde med implementering af reformen. Stiller spørgsmål af såvel opklarende som ”forstyrrende” karakter. Fokus på rammer og roller - i arbejdet med opgaven, herunder samarbejdet med ”Buddyskolen”.

Buddy-skoler Kriterier for gruppedannelse Skoletype Funktionel gruppestørrelse Formål Gensidig inspiration og sparring – ‘kritisk ven’ Mulighed for netværkssamarbejde mellem SIP

Til SIP2 Medbring skolens implementeringsplan og jeres tre gode råd til tilrettelæggelse af tværfaglige og helhedsorienterede forløb Tag et foto af et læringsmiljø, der fungerer efter hensigten Tag et foto af et læringsmiljø, der kan kvalificeres.