Opmærksomhedspunkter

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
God kommunal økonomistyring
Advertisements

TR-rollen frem mod nye arbejdstidsregler
Den danske strukturreform
Få succes med dine ansøgninger om eksterne midler 12. maj 2011
Slå dog SU og SIU sammen 17. september 2009
Økonomi Budget 2008 & Budgetlægning Budget opfølgning pr •Tilbagemeldingerne fra aftaleholderne om forventet årsresultat, viser.
Budgetgrundlag i planteavlen
1 LFA for Bjørneklo Bande i DN Favrskov Formål og delformål Aktivitet og delaktivitet Forventede resultaterSucceskriterier og indikatorer DataindsamlingMilepæl.
Møde vedr. e-TL test for eksterne interessenter den 11. januar 2007
Styring og dialog Reformgrupper Ledelsesudvikling - Sikre at lederne er rustet til opgaven. Politisk system De overordnede rammesættende beslutninger for.
SAMARBEJDE OG MEDINDFLYDELSE. Overordnede bestemmelser Ledelse og medarbejdere skal i samarbejde føre de af kommunalbestyrelsen fastsatte mål ud i livet.
Budget og regnskab Stenmagle skole
Styringskrav for jobcentre
Status for Økonomisk Balance og Økonomistyirng17. december 2006 Status for Økonomisk Balance og Økonomistyring Regnskab 2006 Redegørelse for årsagerne.
18.3 Kommentarer til budgetterne
Januar Indledning Vi har i skolebestyrelsen udarbejdet et årshjul som viser de faste aktiviteter og emner, vi skal arbejde med i løbet af skoleåret.
Orientering om ny web-portal Birte Marie Linnebjerg.
Bilag 4: Oversigt over afsluttede aktiviteter under delprogrammerne Økonomistyring og Økonomisk Balance Dato: 10. april
Budgetorientering 2015 Juni Budgetprocedure & tidsplan Maj & juni 2014:Fagudvalg og økonomivalg orienteres om og drøfter budgetsituationen for 2015.
Skolestruktur på dagsordenen
Analyse af administration og ledelse
Opmærksomhedspunkter til arbejdet med selskabsdannelser Det er vigtigt, at sikre så god tid som muligt til at kvalificere beslutningsgrundlaget for selskabsdannelsen.
BUDGETPROCES Mar. SOU budgetseminar/forhandlingsmøde Overførselssag Apr. 2. Behandling SOU budgetforslag Aug. SOU 2. behandler budgetønsker ØU og BR 1.
MED-aftale forhandling Sanne Kjærgaard Nikolajsen FOA 1.
OPDELING STHVK EJY. Noter til LK status på opdeling Tidsplan Navn og mærke Tak for alle de gode forslag Gave til tre udvalgte Lokaler – hvor er vi Kommunikation.
Natur og naturfænomener 1. Halvår 2017 JUL JAN APR OKT JUN MAJ MAR FEB AUG SEP NOV DEC
OK11 Highlights KOMMUNER. Den samlede økonomi I alt: Generelle lønstigninger1,841,100,203,14 Skøn for udmøntning af reguleringsordningen.
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
Krop og bevægelse 1. Halvår 2016 ? JUL JAN APR OKT JUN MAJ MAR FEB AUG SEP NOV DEC
MØDE MED ARBEJDSGRUPPERNE DEN 7. MAJ Forberedelse til bestyrelse 1 OPGAVER: Styrelsesgrundlaget: Udarbejdelse af vedtægt og forslag til forretningsorden.
Analyse- og strukturfase Udbudsmateriale udarbejdes
Med læreplanstemaer som fokusområder Pædagogisk idræt Alsidig personlighedsudvikling At arbejde med barnets alsidige personligheds-udvikling er basis,
Natur og naturfænomener
Sanne Kjærgaard Nikolajsen FOA
MED- systemet er dit – brug det!
Opmærksomhedspunkter
Puljeafkast 2017 Afkast i pct. for Nordeas værdipapirpuljer før omkostninger, herunder puljeprovisioner og pensionsafkastskat. Afkast er vist for Bankvalg.
Indre By / Østerbro LokalMED
Projekter frem mod Udbud 2017
Overordnede bestemmelser
Halvår 2015 Krop og bevægelse 1.Halvår 2016 ? JUL JAN APR
Øvrige idrætter - vejen frem til i dag
Årshjul Grønnevej 2017 Jan. Feb. Mar. Apr. Maj Juni Juli Aug. Sept.
Underbilag 1A: Forventning til forløb
U U U U U U U T T T B B B S S U T S B TIDS- OG PROCESPLAN
29. sep. Bedsteforældredag
Introduktion Kommunens budget og økonomistyring
Årshjul Grønnevej 2016 Jan. Feb. Mar. Apr. Maj Juni Juli Aug. Sept.
Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Investering i efterværn
Velkommen til: Seminar for medarbejdere der gennemfører Realkompetencevurderinger (RKV) Torsdag den 6. november 2014.
Orientering omkring Budget
Årshjul Dec Jan Nov Feb Okt Mar Sep Apr Aug Maj Juli Juni
Indstillinger de Nationale hjortevildtgrupper
Projekt: SBSYS sagsnummer: Oprettelsesdato: Ændringsdato:
Salgsbudgetter og budgetkontrol
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
2. dag - Modul 1A Samarbejdssystem TR-spil Områdeopdeling kommunal / privat Frokost (kl ) Pause (kl ) Festmiddag (kl )
TR-kursus I A Løn - lærere ved VUC 13. september 2018 Torben Thilsted
September 2014 Telemedicinsk sårvurdering – nationalt udrulningsprojekt og syddansk implementering
Tids- og procesplan 8.okt 15: Drøftelse på Lederforum i forhold til modeller og proces Nedsættelse af arbejdsgruppe, der skal udfolde modeller 29.okt.
Tids- og procesplan 8.okt 15: Drøftelse på Lederforum i forhold til modeller og proces Nedsættelse af arbejdsgruppe, der skal udfolde modeller 29.okt.
Styrelsen for Undervisning og Kvalitet
Årshjul Hillerød Jagtforening 2018 / 19
Projektplan Aktivitet Dec Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug
Hvad laver Skolebestyrelsen
Årshjul Baggrund Indholdet i Årshjulet tager udgangspunkt i Folkeskolelovens § 44, stk. 1 som siger, at skolebestyrelsen har pligt til at føre tilsyn.
Foreløbig tidsplan for implementering af EUD-aftalen
Brønderslev 2/ 2019 Rene Olsson Faglig medarbejder
Høring af forslag til Budget
Præsentationens transcript:

Opmærksomhedspunkter Minikursus i skolernes budget Torsdag 2. februar

TR har via MED ret til At kende skolens samlede økonomi og hvordan den er sammensat − både budget og regnskab. At have medindflydelse på hvordan skolens samlede økonomiske midler anvendes Hvis man som TR skal have indflydelse, så skal man interesse sig for økonomi

Opgaver i lokal Med LokalMED har til opgave at: Gensidigt at informere, drøfte og udarbejde retningslinjer vedrørende bl.a. budget Drøfte forslag til budgetlægning og budgetændringer samt ledelsesmæssige tiltag, som har betydning for arbejds-, personale- og arbejdsmiljømæssige forhold på udvalgets område At udmønte og implementere aftalte retningslinjer

MED aftalen § 13 stk. 2 I overensstemmelse med reglerne om information og drøftelse påhviler det ledelsen at: Informere om den seneste udvikling og den forventede udvikling i arbejdspladsens aktiviteter og økonomiske situation Informere og drøfte situationen, strukturen og den forventede udvikling med hensyn til beskæftigelsen på arbejdspladsen, samt om alle planlagte forventede foranstaltninger, især når beskæftigelses er truet Informere og drøfte de beslutninger, som kan medføre betydelige ændringer i arbejdets tilrettelæggelse og ansættelsesforholdene

Årshjul – forslag til placering af MED-møder Jan Feb Mar Månedsrapportering Regnskabsafslutning MED møde med årsregnskab og budget Månedsrapport 1. Regnskabsprognose Beregning af lærerres. for næste år Apr Maj Jun Jul Okt Sep Aug Nov Dec MED møde med regnskab efter 1. kvartal 2. Regnskabsprognose Indrapportering af nye løntillæg MED møde med halvårsregnskab MED møde Kvalitetssikring af budget Månedsrapport Månedsrapport 3. Regnskabsprognose september 2016 TR- TRIN 6: 4.-5. september 2012

Økonomistyring Skolerne skal månedligt følge op på skolens økonomi. For at understøtte skolernes økonomistyring er der udviklet et økonomistyringsværktøj for skolerne. Skolerne skal foruden regnskabet 3 gange om året udarbejde et bidrag til forvaltningens samlede prognose. Som TR kan man bede om regnskaber og prognoser Skolerne kan overføre et mindreforbrug for op til 4 % af skolens samlede ramme til det efterfølgende år. Skoler som får merforbrug kommer på handleplan. september 2016

Gode spørgsmål til ledelsen Hvordan endte regnskabet for 2016? Bruges der mere til ledelse end det, der udmeldes i nøgletal? Bruges der mere til lærere og børnehaveklasseledere end det, der udmeldes? Budgetterer vi med større indkøb af materialer i det år? Fx inventar, pc, undervisningsmaterialer Budgetterer skolen med overskud? Hvad forventer skolen at få tildelt af puljer i år?

Retningslinjer i MED Hvad har I udarbejdet af retningslinjer på jeres skole? Hvis der er penge til overs – hvem bestemmer så over dem? Er der tradition hos jer for at bruge store restbeløb i november/december?