”Den ernæringstruede patient” Temadag for ansatte på OUH, repræsentanter fra Fynske Kommuner og Psykiatrisk Afdeling på Fyn Mandag den 27. november.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Implementering af ernæringspolitikken ved en klinisk sengeafdeling
Advertisements

Fremlæggelse ernæringsgruppen (BK)
Diætbehandling af type 2 diabetes i Region Midt
Transplantations koordinator Sine Rasmussen Hæmatologisk Afdeling
Patientpakker Angina /NSTEMI
Projektleder: Klavs Serup Rasmussen Oplæg ved Kirsten Elise Hove
LinkedIn Intro.
Læringsseminar 1 Storyboard fra Kolding Sygehus
Ernæringsterapi - mål og midler
- et udviklingsprogram om forsøg med kompetencecentre Voksen- og efteruddannelse i centrum VEU-årsmøde 6. April 2006.
Årsrapport 2013 SIG Ernæring Margaret Ann Jørgensen, Formand SIG-Ernæring FS K&T.
Vicedirektør Susanne Poulsen, Bornholms Hospital
SAMARBEJDE I PALLIATIV MEDICIN
Hånd i hånd. Forskning i rådgivning og støtte til par hvor kvinden har brystkræft 18. Maj 2011 Ph.d.-studerende Anne Nicolaisen 1.
Anni Skou Jens Oluf Pedersen Akut Medicinsk Modtageafsnit A4 Medicinsk afdeling M1.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
BRO Kompetenceudvikling Brugerinddragelse, Relationelle kompetencer og Overgange Winnie Lund BRO Nord Navn (Sidehoved/fod)
Eksterne samarbejdspartneres tilfredshed med samarbejdet med Psykiatrisk Center Nordsjælland Spørgeskemaundersøgelse efterår 2013 Oplæg på samordningsudvalg.
Konsultation via webcam i almen praksis – fremtidens konsultationsform?
Samarbejde med praktiserende læger
PRAKSISKONSULENTEN I DET LOKALE SAMORDNINGSUDVALG BO GERDES ALMEN PRAKTISERENDE LÆGE HOVEDGADEN Hedehusene
Ledelse og patientforløb Vicedirektør Bente Ourø Rørth Konference 6
Status på it-området på ASB Møde i Akademisk Råd d. 19. marts 2007.
Klinisk diætist Jette Drost, Geriatrisk afdeling, Svendborg Sygehus
Hvad kan borgerne på sundhed.dk?
Program kulturseminar Tirsdag 30. august TEMA 1 ’Fokus og mangfoldighed i den internationale kulturudveksling’ Status på Det Internationale Kulturpanels.
”De bedste arbejdspladser” kan rekruttere, fastholde og kompetenceudvikle tilfredse medarbejdere – men hvordan? Personalepolitisk Messe 2010 – Bella Center.
Sygehus perspektiv Afgiftning og motivation af misbrugere.
Indhold, indsatser, implementering
Behandling og pleje Formål: at alle borgere med behov herfor tilbydes sammenhængende behandlings- og plejeforløb af høj kvalitet.
Velkommen til Temadag for Gerontologiske og Geriatriske sygeplejersker
Sårsygeplejerske anno 2005 / 2006
Tværsektoriel samarbejdsmodel 3-årigt udviklingsprojekt støttet af Socialministeriet. Projektgruppe: Det børne- og ungdomspsykiatriske Hus ved OUH, Odense,
Regelgrundlag Patienters ret til befordringsgodtgørelse reguleres af:
Multimediabaseret patient information Multimediabaseret patient information Tracheostomi Udvikling og anvendelse.
Apotek-Højskole projektet, 2. Del 2000 Angina pectoris patienten og sygehusapoteket Information om lægemidler på kardiologiske afdelinger Resultater fra.
Center for Planlagt Kirurgi,
Introduktion til digital post på borger.dk/Virk.dk.
SAM:BO Samarbejde om borgerforløb Den regionale samarbejdsaftale om tværsektorielle borger/patientforløb.
Vejledning til telemedicinsk ambulant forløb. KOL - TeleCare Nord. Patient udskrives fra sengeafsnit med ilt Ilt seponeres efter ca. 5 uger via telemedicin.
Farvel til Intensiv – og hva` så Farvel til Intensiv – og hva` så.
De Praktiserende Lægers Organisation -Hvordan kan vi fremme rekrutteringen til specialet? LÆGEDAGE – REKRUTTERING 11. NOVEMBER 2015 – BELLA CENTER - KØBENHAVN.
Patientfeedback - Hvad siger patienterne? Udviklingssygeplejerske Jannie C Frølund - Medicinsk Afdeling, Vejle Sygehus – det naturlige valg!!!
En fælles indsats til den enkeltes bedste på Nørrebro Oplæg til dialog-møde om en styrket indsats for udsatte grupper 29. Marts 2012 Centerchef Britta.
FREMTIDENS INDSATS FOR ÆLDRE MEDICINSKE PATIENTER EMNE:FREMSKUDT VISITATION.
Hjerterehabilitering i Danmark lige nu! v/Lene Joensen Akademisk medarbejder Sundhed og Forebyggelse.
Forskningsnetværk i Region Sjælland Yngre Læge Dag 2015.
2016 En værdig død Sundhedsstyrelsens satspuljeprojekt.
Afsluttende behandling i eget hjem af terminale patienter
Aldring og tværfaglighed DGS 7-8 nov. 2016
Implemementerings konference Den
Akutteamets målgruppe
Velkommen til Round Table
Ved Arnfred Bjerg og Søren Knudsen
FAM – Esbjerg - Grindsted
VELKOMMEN til Stort Fællesmøde for Almen Praksis på Fyn
Sektorovergange Tidsforbrug ved modtagelse af patienter fra indlæggelse Opgørelse fra undersøgelse 2016.
Medicintjek i praksis LM brug er vigtigt ved sygdom –så længe de anvendes korrekt OBS underbehandling er også et problem Forkert bug af LM er et problem.
Refleksioner og drøftelser ved bordene
v./ direktør Judith Mølgaard
Tværsektorielt patientsikkerhedsforum Syd Status på UTH
Præsentation af SOF-SVS
"De er jo så søde alle sammen"
Eksterne samarbejdspartneres tilfredshed med samarbejdet med Psykiatrisk Center Nordsjælland Spørgeskemaundersøgelse efterår 2013 Oplæg på samordningsudvalg.
’Min sidste tid’ Projektleder Mejse Holstein. Tlf
Tværsektorielt patientsikkerhedsforum Syd Status på UTH
Det nationale PRO-arbejde Fagligt Selskab for Lunge- og Allergi sygeplejersker d. 15. marts 2018 Sanne Jensen.
AKUTTEAMET I SILKEBORG KOMMUNE
Brobyggerordningen mellem Esbjerg Kommune og FAM-SVS
Præsentationens transcript:

”Den ernæringstruede patient” Temadag for ansatte på OUH, repræsentanter fra Fynske Kommuner og Psykiatrisk Afdeling på Fyn Mandag den 27. november 2017

Diskussion om den ernæringstruede patient/borger i forhold til sektorovergange Hvordan kan vi forbedre ernæringsindsatsen for den ernæringstruede patient/borger i forbindelse med sektorovergange v./ oversygeplejerske Anne-Mette Thomsen Hæmatologisk Afdeling X og oversygeplejerske Anette Pedersen Kardiologisk Afdeling B

Hvordan kan vi forbedre ernæringsindsatsen for den ernæringstruede patient/borger i forbindelse med sektorovergange Væsentligt at kende kommunernes tilbud – fx via sundhed.dk og borger.dk Hvis afdelingen ikke har diætist til rådighed, kan der henvises til det nye Dankost-patientbestillingssystem; benytte kommunikation via SAM:Bo i sektorovergangen (ikke kun diætist til diætist, da også andre faggrupper kan benytte SAM:Bo) Vigtigt med formidling fra sygehus til kommune om patientens forbrug af proteindrik Ved indlæggelse da henvise patienten så tidligt som muligt i forløbet til diætist Noter et helt %-tal i forhold til kostregistrering, da det giver indikation på patientens status Kende kommunens og OUH’s screeningsmetoder

Fortsat Hvordan kan vi forbedre ernæringsindsatsen for den ernæringstruede patient/borger i forbindelse med sektorovergange Reklamere for Kosthåndbog via Infoskærme på afdelingerne Tilbyde ”opskriftsbøger” med opskrifter og pjecer om, hvad der findes på OUH på ernæringsområdet. Fra Køkkenet, fra afdelinger, fra diætister Behov for udvikling på det æstetiske/nydelsesmæssige område, på området med ikke-søde produkter, så der også kan tilbydes salte- produkter til mellemmåltider Vigtigt med pjecer til underernærede/ernæringstruede patienter, som kan medgives ved udskrivelse Sikre at pjecer fra afdelinger på OUH lægges på Ernæringsrådets hjemmeside Forslag om et Ernæringsråd på tværs af kommuner og OUH Ligesom sondeernærings tilbud ved udskrivelse må man sikre, at patienten ved udskrivelse har mad i køleskabet til de første par dage

Fortsat Hvordan kan vi forbedre ernæringsindsatsen for den ernæringstruede patient/borger i forbindelse med sektorovergange Hjælpe med ”madpakke” til udskrivelsen – sikre en indkøbsliste til de mest fornødne varer Hvad kan vi allerede gøre i morgen: Være proaktive Kommunikere i SAM:Bo Rekvirere diætist før ernæringsproblemet vokser Lægge ernæringsplan for patienten på linje med medicinlisten – som også sendes til kommunerne Gensidig information og videndeling mellem kommuner og OUH

Oplæg kan findes på Ernæringsrådets hjemmeside: Tak for i dag  Oplæg kan findes på Ernæringsrådets hjemmeside: http://www.ouh.dk/wm389019