FEDTINDHOLD I EN SKIVE SVINEBRYST, STEGESTYKKE

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Flashcard-spil Kost - kostråd
Advertisements

Kært barn har mange navne -
Varedeklarationer Og lightprodukter.
Småtspisende ældre ”Vidste du at… småt er rigtig godt!”
Hvilke hygiejneregler kender i? Snak sammen to og to!
Mad til unge på høj- og efterskoler
Et lynkursus i det gode, det onde og det virkelig grusomme
Kost og sygdom - Et velfærds-problem.
Energiomsætning hos mennesket
Kost i hverdagen Poula Patursson Klinisk diætist, Rigshospitalet
Kost og sygdom - Et velfærds-problem.
Mette Riis, fitness.dk 4. december 2007
Kabystjeneste Sundhed, ernæring og proviantering
KOSTPROGRAM 2013.
Det afgørende er derfor , hvordan du spiser hver dag.
Varedeklaration Optagelse af mad Madens funktion Kulhydrat
Anatomi & Fysiologi XIX Stofskiftet, vitaminer og mineraler I
Sund og velsmagende mad Ernæringslære.
Kostberegning.
1. Undlad eller skrab fedtstof på brødet 2 Så meget fedt bliver det til på en uge 3.
Dias 1 – kompasset udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten
Anna & Rikke. På tysk Still-leben, ”stille liv” På fransk ”død natur” Det er et foto- og malerteknisk stilart, der viser livløse genstande Ofte smukt.
Mix mix tonightpaulmonroedemo.
Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF- Midtjylland. Herning badminton klub. mandag 24.september 2007.
Indtaget af kød og kødprodukter i gennemsnit pr. dag Piger 4-9 år 76 g Piger år 79 g Drenge 4-9 år 90 g Drenge år 119 g Kvinder år 82.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod SUND MED KØD Mørt ikke tørt – stegning.
Bov 5 g fedt Skinke 2-4 g fedt Nakkefilet 12 g fedt FEDTINDHOLD I SVINEKØD I TERN Fedtindhold i 100 g råt kød Landbrug & Fødevarer.
HVORDAN FÅR JEG MINE BØRN TIL AT SPISE SUNDT? -GIV DINE BØRN SUNDE KOSTVANER Kristoffer Schou Klinisk Diætist.
Skole Camp Sund og Sjov De 8 kostråd Anbefalinger Kulhydrat E % - heraf max 10 % fra sukker Protein E % Fedt25 – 35 E % For fedt.
Forslag til dagskost for en kvinde med lav fysisk aktivitet
Frokost Hvor kommer protein fra? Skummetmælk 7 g Bolle 6 g Røget laks 4 g Resten < 0,5 g I alt 28 g protein 40 g råt kyllingebryst, 25 g salat, 50 g peberfrugt,
Landbrug & Fødevarer VIDSTE DU, AT… 400 KJ = 95 kcal460 KJ = 110 kcal 3 stykker mørk chokolade, 22 g, indeholder flere kalorier end et stort glas minimælk,
Retten på tallerkenen indeholder 19 g fedt 2820 kJ = 670 kcal, hvis der bruges 1 spsk olie ved tilberedning Retten på tallerkenen indeholder 9 g fedt 2440.
Stegt 3 g fedt Rå 2 g fedt FEDTINDHOLD I EN MEDALJON AF SVINEFILET Landbrug & Fødevarer.
Frokost Hvor kommer protein fra? Skummetmælk 7 g Rugbrød 4 g Røget filet 3 g Peberrod 0,7 g Roastbeef 4 g I alt 32 g protein 75 g rugbrød, 15 g roastbeef,
Energi 1 g fedt giver 37 kJ = 9 kcal
Stegt 15 g fedt Rå 15 g fedt Uden fedtkant 8 g fedt FEDTINDHOLD I EN SVINEKOTELET Landbrug & Fødevarer.
Stegt 8 g fedt Rå 11 g fedt Uden fedtkant 4 g fedt FEDTINDHOLD I EN SKIVE FLÆSKESTEG Landbrug & Fødevarer.
Protein Protein betyder: ”At have førsteplads” (græsk) Det er pga. proteiner indgår i hver eneste celle i kroppen. Opbygning: Kulstof -C Ilt -O Brint-HAminosyre.
Landbrug & Fødevarer VIDSTE DU, AT… 2895 KJ = 690 kcal2961 KJ = 705 kcal 150 g popcorn indeholder flere kalorier end en stor portion brunch, som vist på.
VIDSTE DU, AT… 2610 kJ = 620 kcal 2700 kJ = 645 kcal En mellem størrelse popcorn, 135 g indeholder flere kalorier end en portion mini-frikadeller med pastasalat,
VIDSTE DU, AT… 2250 kJ = 535 kcal 2700 kJ = 645 kcal En mellem størrelse popcorn, 135 g indeholder flere kalorier end en portion sammenkogt ret, som vist.
28 g protein på hver tallerken Kyllingebryst 585 kJ Svinekotelet uden fedtkant 600 kJ Bøf af tykstegsfilet 695 kJ Æg 1320 kJ Gule ærter 1870 kJ Kikærter.
100 g medaljon af svinefilet 110 g grøntsager 40 g pasta MEDALJON MED PASTASALAT 1325 kJ = 315 kcal 4 g fedt Landbrug & Fødevarer.
FEDTINDHOLD I EN FRIKADELLE Fedtindhold i hakket svinekød 6% 10% 18% Fedtindhold i en stegt frikadelle 3 g fedt 4 g fedt 7 g fedt Landbrug & Fødevarer.
Aftensmad Hvor kommer protein fra? Kartofler 5 g Skummetmælk 2 g Oksekød 26 g I alt 35,4 g protein 125 g oksekød 9 % fedt, 250 g kartofler, 50 g skummetmælk,
VIDSTE DU, AT…der er stor forskel på, hvad du skal spise, når du… 870 kJ = 205 kcal Har god appetit Er småtspisende Tidlig morgenmad eller i løbet af natten.
Morgenmad Hvor kommer protein fra? Skinke 3 g Ost 9 g Rugbrød 1 g Peberfrugt - g Agurk - g Kiwi 0,6 g I alt 30,7 g protein 30 g havregryn, 200 g skummetmælk,
10% fedt 6% fedt 18% fedt FEDTINDHOLD I HAKKET SVINEKØD Landbrug & Fødevarer.
Stegt 2 g fedt FEDTINDHOLD I EN SKIVE SVINEBRYST, STEGESTYKKE Rå 9 g fedt Landbrug & Fødevarer.
Kostberegning Naturfag. Ikke en optimal ernæring: Ca. 30 % af patienterne på sygehusene skønnes at være undervægtige. Ingen må tabe sig i vægt mens de.
VIDSTE DU, AT… Madpakker – Børn 3-6 år
Morgenmad Hvor kommer protein fra? I alt 29,4 g protein
Modne og tørrede frugter af bælgfrugter
VIDSTE DU, AT… 2095 KJ = 505 kcal 2961 KJ = 705 kcal
FEDTINDHOLD I EN SKINKESCHNITZEL
VIDSTE DU, AT… 1420 kJ = 340 kcal 1420 kJ = 340 kcal
Hvor kommer kulhydrat fra?
VIDSTE DU, AT…der er sundere, billigere og hurtigere alternativer
VIDSTE DU, AT… 2095 KJ = 505 kcal 2415 KJ = 575 kcal
VIDSTE DU, AT… 1420 kJ = 340 kcal 1480 kJ = 350 kcal
Magert svinekød Fedtindhold i 100 g råt svinekød Filet Royal 1 g
FEDTINDHOLD I EN SKIVE BACON
Hjerterehabiliteringen Roskilde Sygehus
Hvad indeholder vores mad.
Møde m. 1. Hovedforløb 2015 kost og sundhed på skemaet
Hvor kommer kulhydrat fra?
Professionelle opskrifter og Svindberegning: 2 skoleperiode
Faglig regning Kostberegning.
begreber SEGES Svineproduktion 1 HF Foder 2018
Præsentationens transcript:

FEDTINDHOLD I EN SKIVE SVINEBRYST, STEGESTYKKE 9 g fedt Stegt 2 g fedt Landbrug & Fødevarer

MED KARTOFLER OG PERSILLESAUCE STEGT FLÆSK MED KARTOFLER OG PERSILLESAUCE n Retten på tallerkenen indeholder 16 g fedt 2100 kJ = 500 kcal Landbrug & Fødevarer

MED KARTOFLER OG PERSILLESAUCE STEGT FLÆSK MED KARTOFLER OG PERSILLESAUCE Energiindhold og -fordeling Retten på tallerkenen indeholder 2100 kJ = 500 kcal n Protein Kulhydrat Fedt n n n 27% 29% 44% Landbrug & Fødevarer

MED KARTOFLER OG PERSILLESAUCE STEGT FLÆSK MED KARTOFLER OG PERSILLESAUCE Hvor kommer energien fra? Kartofler 890 kJ = 210 kcal Persillesauce 380 kJ = 90 kcal Stegt flæsk 840 kJ = 200 kcal Landbrug & Fødevarer

MED KARTOFLER OG PERSILLESAUCE STEGT FLÆSK MED KARTOFLER OG PERSILLESAUCE Vidste du, at... Stegt flæsk med kartofler og persillesauce indeholder 2100 kJ = 500 kcal Matador mix 150 g indeholder 2125 kJ = 505 kcal Landbrug & Fødevarer

MED KARTOFLER OG PERSILLESAUCE STEGT FLÆSK MED KARTOFLER OG PERSILLESAUCE Vidste du, at... 2 1/2 portioner stegt flæsk med kartofler og persillesauce indeholder 5165 kJ = 1230 kcal Big MacTM Menu indeholder 5165 kJ = 1230 kcal Landbrug & Fødevarer