Inklusion i Folkeskolen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lærerprofessionen.
Advertisements

Inklusion Helhedssyn på børn Anerkendelse, ressourcesyn og arbejdsfællesskaber Psykolog Jakob Freil,
Kulturforandringer i Børn og Unge Kulturforandring i hele Børn og Unge Hvad går det ud på? Kulturforandring i Område Skanderborgvej og Viby lokaldistrikt.
Hvad laver en skolebestyrelse? Skolebestyrelsen har indflydelse på alle områder, der vedrører skolens virksomhed inden for rammerne af folkeskoleloven.
Helhedsorienteret indsats Møde i økonomiudvalget 8. februar 2016.
7. Minutters oplæg på Børne- og ungdomsudvalgets og Danske Handicaporganisationers borgermøde vedr. Inklusion i hverdagen og den fremtidige organisering.
Ledelsesnetværk, områdestruktur og selvejende institutioner Samarbejds- modeller - der har vist sig at fungere i praksis.
Velfærdseksperimentarium, Odense Samarbejdsforum for frivilligt socialt arbejde Den 14. marts 2013.
Socialtilsyn Midt SL februar Socialtilsyn Midt – hvorfor er vi her? Vi gør en forskel for de mest udsatte borgere i Danmark! Vi garanterer, at der.
Mangfoldighed og Inklusion i efterskolen Konsulent Maren Ottar Hessner
Kursus for skolebestyrelsesmedlemmer 27. oktober 2014.
+ Hold af dig selv - en workshop om at finde styrken I sig selv. Marie-Louise Wegener.
Morgendagens Børne- og Ungeliv MEDARBEJDERE Resultater af spørgeskemaundersøgelsen 2016 Published by Birgitte Færregaard Larsen April at 12:5 Powered.
Emner: Store barrierer og lille erhvervsevne hvordan håndterer vi de situationer? Personlig assistance og fleksjob Hjælpemidler. LAB/SEL. - ligheder.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temamøde om underretninger.
S perleder Sammen om sport Et 3-årigt projekt støttet af Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold ʊ.
Indsæt billede i vinge: Gå ind under Indsæt > Billede > Fra fil Placer billedet, så det ønskede udsnit dækker vingen. (Det kan være nødvendigt at forstørre.
Velkommen til Nordregårdsskolen Informationsmøde for forældre til 5-6 årige børn.
Forebyggelse og tidlig opsporing af overgreb mod børn og unge i dagtilbud, på skoler og anbringelsessteder NFBO konferencen, Nuuk, august 2014 Merete Bonde.
PRÆSENTATION AF MARY FONDENS OG RED BARNETS ANTIMOBBEPROGRAM FRI FOR MOBBERI.
Projektpræsentation Filmprojekt Stil skarpt – og se dig selv tydeligere Jørgen Dan Pedersen.
Forældre er en aktiv ressource i inklusionsopgaven i børnehuse og skoler.
Folkeskolereformen en god skole skal gøres endnu bedre Velkommen til et nyt spændende skoleår på Vibenshus Skole Forældreinformation om FSR – lærernes.
Hvis Fagligt Begrundet Arbejdsdeling er svaret Hvad er så spørgsmålet?
Skolebestyrelsens rolle  Kontinuerligt arbejde med skolekultur under paraplyen ’Forpligtende fællesskaber’ med afsæt i Værdigrundlag og Målsætning Uddrag:
Børn og Unge Århus Kommune 1 Børn /unge med særlige behov Oplæg d til Projekt KRUT Alice Klinge,psykolog.
Fakta om skilsmisse Ca. 1/3 af alle danske børn oplever, at deres mor og far går fra hinanden, inden de bliver 18 år Der er pt. ca delebørn i.
CSR - HR Beskæftigelsesrådets handicapkonference december 2008  Præsentation af Coop/CSR  Erfaringer med ansættelse af personer med.
Samtalen Fokus på handleplan og delmål. Indhold Indledning Nysgerrighed Positionering Styrkelse af motivation Gennem samtalen Som mål Arbejde med tro.
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
Hvor gør du af din bekymring for dit barns skolegang?
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
En nordjysk investering – Vejle
- for samarbejdspartnere
Tilskud til inklusion og specialundervisning på almene efterskoler
Tænketankens vision i en skolekontekst
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Organisation Pædagogik Teknologi
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Robusthed på Lillebæltskolen
Tro på dig selv - det gør vi
Velkommen til Brøndbyvester skole og SFO.
Fælles ledelsesgrundlag
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Line Leth Jørgensen Dysleksivejleder og læsekonsulent
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
Et virtuelt community er et socialt fællesskab bestående af:
Nysgerrighed og indsats
Tendenser i forældresamarbejdet
VESTERBRO UNGDOMSGÅRD
Særligt tilrettelagte forløb STU træf 29. november 2012
Skolebestyrelsens dialogmøde 2008 Kom og mød din skolebestyrelse
Samtale om folkeskolen i
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV
Skolebestyrelsesmøde
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Hvorfor tidlig indsats?
Dagsorden Udviklingspsykologiske vilkår
Formålet med kommunikationsstrategien
Børne- og Familieafdelingen
SPS på ungdomsuddannelser
Velkommen til forældremøde
Velkommen til Risskov Skole
Præsentation af 7. kl. Skoleåret 2019/20.
professionsideal for lærere
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Velkommen til forældremøde
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
Præsentation af fælles proces myndighed og Familiehus
Præsentationens transcript:

Inklusion i Folkeskolen v/ Lene Danielsen Formand for DH-Odsherred Næstformand for Landsforeningen Autisme, Kreds Vestsjælland Næstformand for Handicaprådet i Odsherred kommune Mor til Marius 13 år – der er infantil autist

Inklusion Inklusion er ligeværdigt samspil om fælles mål, der er defineret ud fra såvel den enkeltes som de fælles behov. Alle mennesker skal imødekommes med udgangspunkt i deres særlige behov. Målet er at alle børn og unge skal ses, anerkendes og værdsættes som de unikke personer de er, og dermed sikres en faglig, personlig og en social udvikling. Undervisningsministeriet definition: Målet med inklusion er at fastholde eleverne i børnefællesskabet, så børn med særlige behov ikke udskilles til særlige undervisningstilbud, men undervises i den almindelige klasse med den nødvendige støtte og hjælpemidler. Målsætningen om inklusion indebærer, at eleverne er en del af det faglige og sociale fællesskab, at der sker en faglig progression og at elevernes trivsel bevares

Marius

Alle skal have en skolegang Inklusion en rigtig god tanke Statistisk større mulighed for uddannelse Fysisk, socialt og fagligt Udgangspunkt i barnet ikke eleven Serviceloven – konkret individuel vurdering Undervisningstimer, klassetrin - lovgrundlag PPV – men skoleleders beslutning Deltagelse i lejrskole, fødselsdage mm Selvmord

Forudsætning for inklusion Inklusion kræver investering Inklusion tager tid Inklusion er ikke for alle Der skal være mål og rammer for inklusion Ressourcer og kompetencer skal være til stede Inklusion kræver fælles strategi proff/forældre Sociale kompetencer – ikke alle børn har det

Inklusion kræver investering Er institutioner indrettet efter tilgængelighedsprincipper så alle børn kan modtages (Kørestol, bevægelses-, syns-, hørelses-, allergi- og udviklingshandicap samt læsevanskeligheder) Er der mulighed for små klasser/institutioner De fysiske rammer skal være overskuelige, tydelige, strukturerede og gennemtænkt for sanseindtryk. Mange børn er hypersensitive overfor lyde, lys, dufte og sanseindtryk (Børn som ikke kan sortere – kan ikke fokusere) Er indretning praktisk i forhold til toiletbesøg, frikvarter, tid og ro, mulighed for at trække sig Er der handicapkompenserende hjælpemidler Teknologi Normering

Inklusion er ikke for alle Inkluderede børn slås med angst, depression og spiseforstyrrelse Der er børn der ikke kommer i skole – de kan ikke rumme det. Børn der permanent står foran en AKT-lærers dør Børn der er forsøgt integreret falder ud af skolen i 5.-6. klasse For nogle børn og unge, vil inklusion i almenmiljøet ikke være en reel mulighed. Beslutningen om, at tilbyde et barn eller en ung et eksternt tilbud med mulighed for inklusion i et andet fællesskab, skal altid træffes på baggrund af en pædagogisk psykologisk vurdering (PPV) og i dialog mellem PPR, ledelsen, barnets forældre og barnet/den unge (hvis det er muligt) og den afgivende institution. Inklusion er godt når det overhovedet giver mening i forhold til barnets livssituation – ALT andet er eksklusion.

Understøtte den enkelte og fællesskabet Undervisningsdifferentiering og holddannelse Supplerende undervisning og faglig støtte Personlig støtte og tekniske hjælpemider – både i skolen og i fritiden Specialpædagogiske redskaber og metoder integreres i det almene læringsmiljø – inddragelse af pædagoger i undervisningen Strukturer og organisering der understøtter inklusionsarbejdet Kompetencerne til de enkelte handicap er tilstede Ressourcerne følger barnet/den unge Tage udgangspunkt i det enkelte barns spidskompetencer

Understøtte den enkelte og fællesskabet Personalets inklusionskompetence opkvalificeres Pauser, motorik, socialfag skal tænkes ind Styrket samarbejdet mellem folkeskoler og specialskoler Inklusion er et fælles ansvar – fra politik til lokale handleplaner Udgangspunktet er børnenes og de unges styrkesider og potentialer Barnet/den unge skal være en del af et fællesskab Alle forældre er en aktiv ressource i arbejdet med inklusion Tidlig indsats en forudsætning Fokus på børnenes trivsel, dannelse og livsduelighed som en del af deres skolegang

Hvordan styrer vi en satsning på mere forebyggende arbejde Der bør være etablerede fællesskaber uden for skolen, der kan medvirke til at den unge udvikler selvværd og kompetencer til at indgå i sociale fællesskaber. Hvordan undgås social isolation uden for skolen. Forældreuddannelse – hvad er det for opgaver de står med.

Afsluttende bemærkning Børn gør hvad de kan – hvis de kan men de mødes ofte selv af fagfolk med at de kan hvis de vil. Alle børn lykkedes i eget liv, ud fra egne forudsætninger