Møde med lokalrådsformænd 25. oktober 2016

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Velkomst og præsentation Baggrunden for landsbyplanprocessen
Advertisements

der var engang behandlingspsykiatri Idræt og motion – en ny vej
Økonomien i det boligsociale arbejde Bo Andersen Konsulent Boligsocial Funktion.
Mobilitet og personbefordring i landdistrikter
Danske Forsamlingshuse
Formål •At børn og unge finder et ståsted og et tilhørsforhold i tilværelsen. •At der er fritidstilbud til alle •At der kommer et øget fokus på og ansvar.
Landsbypedel – et socialøkonomisk projekt og et projekt til genrejsning af landsbyer.
Fundraising i Favrskov Kommune Møde i Grønt Råd 14. november 2013.
Udviklingsplaner Sønderborg
10 punkts programmet •Der skal sikres alle børn og unge et alsidigt tilbud om fritidsvirksomhed •Kommunen skal samordne fritidsforanstaltninger, der iværksættes.
Omsætning af viden til handling
Den gode ansøgning Til LAG Himmerland
ProjektVærkstedet Anders Sejerøe // Kultur- og Fritidsforvaltningen.
KORINTH I.F. MULTIBANE.
Forslag til planlægning af årets opgaver for kontaktpersonen
Leder af Frivilligcenter Aarhus
Landsbystrategier Borgerinvolvering i Spøttrup Kommune.
Red Barnet Kalundborg FRITIDSKONTOEN
Samrådenes Temamøde Velkommen Modtagelse af flygtninge i Aalborg Kommune – v. Famile- og Beskæftigelsesforvaltningen Tema: Fysisk Udvikling.
Arbejdsopgaver for Idrætsrådet Forslag fra udviklingsgruppen 2009.
Landsforeningen for ansatte Sunhedsfremmende Forebyggende hjemmebesøg. Sufo`s anbefalinger: SUFO.
Lokalområde 5 Med venlig hilsen Dagplejen Daginstitutionen Tumlegården Børnehaven Grankoglen Vestsalling Skole og Dagtilbud.
Lokale grønne partnerskaber
Status på idrætsstrategi og halanalyse
Landsbyudvalg Bidrager til at igangsætte og understøtte udviklingstiltag i Skive Kommunes landsbyer og landområder - med fokus på, at der sker en udvikling.
Styrkeprofil / ressourcer i landsbyen.
Netværk og lokalsamfund - som ressource i landdistrikterne Formål blandt andet at styrke: de frivillige ildsjæle i lokalområderne samarbejdet på tværs.
Årsmøde Egeskovskolen Dagsorden – 19.10: Velkomst – 20.10: SSP samarbejdet Vi har besøg af SSP konsulenter fra Viborg Kommune - Hvilke.
Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas
Hvordan implementerer vi fremtidens telepolitik? Vicedirektør Katrine Winding 7. april 2015, København.
Ti bud på det gode menighedsrådsmøde Inspirationsdag for menighedsrådsmedlemmer, præster og medarbejdere ved kirkerne i Fyens Stift Odense 18. april 2015.
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
Hvad er Frederiksberg Kommune for en størrelse – og SSA?
Gode råd til fundraising
Velkommen til topmøde for ledere og mellemledere i Ældreområdet 18. og 19. Marts 2015 Ved ældrechef Lilian Jørgensen.
IDEBESKRIVELSER a)Udviklingskraft i lokalområderne B) Inspirationsseminar om lokal udvikling - tilbud til lokalområderne om procesbistand til ‘hvidbøger’
RTI’s innovationsindsats Et innovationskonsortium er: Et samarbejde mellem mindst 2 virksomheder, en forskningsinstitution og en almennyttig rådgivningspart.
Sundere mad i idrætshaller Pilotprojekt Siden sidst  Temadag i Holing med leverandører  Opfølgende dialogmøde med haller  Nedsættelse af projektgruppe.
Brug for alle Hvad går det ud på? v/ projektchef Jens Hørby Jørgensen.
Gode relationer, tydelige rammer og klar kommunikation - 10 trin til det gode samarbejde mellem efterskoler og kommuner omkring sårbare og udsatte unge.
Forskningsopkvalificering på museerne – en status.
Projekt ”liv i landsbyen”, Sdr. Nissum Motion – samvær - udvikling
Netværksmøde, Region Midt og Nord 21. marts 2017
Bredbåndspuljen Slagelse og Næstved Kommune
Review af Genbrug til Syd
Strategisk tænkning og samarbejde?
SE/Stofas erfaring med bredbåndspuljer
Venner viser vej Sira Støhrmann, projektleder Venner Viser Vej
Gentofte Park og Sø – Udviklingsplan
Bredbåndspuljen i forhold til Lolland Kommune
Udvikling af nye dialogformer
Status på flygtningeområdet
BYSTÆVNE 2016.
Hjertecafèer - tilbageblik
Øvrige idrætter - vejen frem til i dag
Kommuneplan Evaluering af kommuneplanprocessen
Dagsorden Præsentation - hvad er en Landsbyklynge?
FØRSTEHJÆLP OG FOREBYGGELSE
Dialogmøde med Rådet for Socialt Udsatte
Hvordan implementerer vi fremtidens telepolitik?
Hvem er jeg 1980 Flyttede til Vordingborg
Fundraising i Propa Inspiration til en fremtid med flere indtægter til projekter og aktiviteter I udgaven af Propa Nyt vil.
Det kommende udbud – refleksioner og debat
Brugernes Akademi Brugere som bisiddere.
Danske Handicaporganisationer
Afdelingsmøde den Der kan ikke træffes beslutninger under eventuelt! 1
§ 18-teamet Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling
Føns Nærvarme Generalforsamling d. 24 april 2019
Målopfølgning – Natur- og Miljøudvalget
Udvikling Kollektiv trafik i Viborg Kommune
Præsentationens transcript:

Møde med lokalrådsformænd 25. oktober 2016

Dagsorden: Status på flygtningeområdet Opfølgning og evaluering af årets lokalrådsmøder Opfølgning på landdistriktspolitikken Status på ansøgninger til Puljen til lokale projekter Budget 2017 Indkomne forslag til drøftelse Eventuelt

Punkt 3: 1. Bredbåndsdækningen 2. Mobiltelefonidækningen 3. Landsbypedelordningen i fremtiden 4. Indslusningsboliger 5. Samarbejde mellem lokalsamfund (landsbyklynger) 6. Lokal kapital 7. Forslag til kursustilbud

Bredbåndsdækning: Statslig bredbåndspulje – 80 mio. i 2016 Tilskudsberettigede når dækningen er maks. 10Mbit/s download og 2Mbit/s opload 1500 husstande i Esbjerg Kommune Krav til ansøgere: 2.000 i egenbetaling, sammenhængende område af boliger, ingen udrulningsplaner for de kommende 3 år Energistyrelsen benytter 6 fordelingskriterier Derfor kommunal medfinansiering for at fremme de 4 projekter i EK – 4.000/husstand - 4 ansøgere: Bjerndrup, Gørding opland, Bramming opland, Mandø

Mobiltelefonidækning Undersøgelse blandt EK ansatte (sundhedspleje, dagpleje, hjemmepleje, Entreprenør) Udfordringer: nødkaldsbesvarelser, Care medicin dokumentation, journaliseringsarbejde, anvendelse af velfærdsteknologi m.fl. Tiltag: skraldebiler, hotspots/mobile routere i kommunale biler, 11 gode råd til hvad man selv kan gøre, møde med TDC 4 parter skal samarbejde: Udbydere, kommune, lodsejere (leje/køb af jord), modtagere Videre forløb

Nuværende sites i EK

Planlagte sites i EK

Landsbypedelordning i fremtiden Ordningen fungeret siden 1. januar 2014 (4 årig forsøgsordning) Typiske opgaver: Rengøring Græsslåning Vedligeholdelse af andre udearealer Vinduespudsning (inde + ude) Malerarbejde (inde + ude) Fliselægning Isolering og beklædning af gips Nedrivning af udhus

Landsbypedelordningen: Evaluering af ordningen: Tilfredshed med ordningen Enkelte foreninger har haft uheldige oplevelser i forhold til ventetiden mellem ansøgning og udførelse af opgaven, samt ikke været tilfredse med ansøgningsprocessen. På trods af de uheldige oplevelser enkelte foreninger har haft, vil samtlige foreninger og lokalråd, som har benyttet ordningen, benytte den igen. Politisk beslutning: Ordningen gøres permanent fra 1. januar 2018. Alternativt en ny 4 årig periode (økonomi: 200.000 pr. år) Andre typer af landsbypedelopgaver?

Indslusningsboliger – tilbud til tvivlere?  Ideen: Lokalsamfundet har en bolig til rådighed for udlejning i kortere perioder for dem, der ikke umiddelbart ikke vil starte med at købe Kan være ældrevenlig bolig Kan være for en single Kan være tilbuddet for børnefamilien  Ideen: Lokalsamfundet har en bolig til rådighed for udlejning i kortere perioder for dem, der ikke umiddelbart ikke vil starte med at købe Kan være ældrevenlig bolig Kan være for en single Kan være tilbuddet for børnefamilien

Samarbejde mellem lokalsamfund (landsbyklynger) Realdania og DGI i samarbejde om landsbyklynger - kan der med fordel sammentænkes funktioner på tværs af landsbyer? - kan der skabes bæredygtighed for forsamlingshuse, idrætshaller, købmænd, skole, foreninger, kulturtilbud o.a. ved at udnytte ressourcer på tværs af sogneskel?

Lokal kapital Stiftelse af erhvervsdrivende fond med grundkapital rejst af borgerne Fonden er lokalsamfundets ”finansministerium” og har til formål at være katalysator for mindre projekter, f.eks. økonomisk støtte til borgernes frivillige initiativer Grundkapitalen suppleres med fundraising og diverse initiativer til pengeindsamling (arrangementer, produktion og salg af varer) Eks.: Hunderup-Sejstrups Fremtid Jyderup Fonden

Kursustilbud Har haft: Rekruttering af frivillige Fortæl den gode historie Brug af Facebook i foreningens arbejde Lokalrådskonference Nye tilbud? Fundraising og crowdfunding

Punkt 4 Status på Puljen til lokale projekter: 500.000 kr. pr. år 28 ansøgninger i 4 ansøgningsrunder Principper for projekter og tildelinger: Puljen kan søges af lokalråd, foreninger, sammenslutninger, enkeltpersoner og forsamlingshuse. .

Puljen til lokale projekter Et projekt kan højst modtage 100.000 kr. fra puljen, og der er krav om minimum 50 % i medfinansiering Hvilke projekter kan der søges til? Der kan søges støtte til projekter, som: - har et nonprofitformål - henvender sig til en bred og åben målgruppe - etableres eller afvikles inden for Esbjerg Kommunes grænser gennemføres i ét lokalområde eller i samarbejde på tværs af lokalområder Hvornår kan der søges? Der er to årlige ansøgningsfrister – 1. april og 1. oktober.

Punkt 6 Indkomne forslag til drøftelse Liste over kontaktpersoner i forvaltningerne (Grimstrup) Tidligere orientering v. udslusning af flygtninge (Bramming) Samarbejdsforum for lokalrådene i landdistrikter (Darum) 

Punkt 7: Eventuelt

Tak for i dag!