Senior IT Stuen + Vær PC aktiv året rundt ! Velkommen til Senior IT Stuen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Videregående pc-vejledning Modul 13: Brug af tekstbehandling 60+Bornholm.
Advertisements

En lille vejledning til ændring af skærmens udseende.
Sådan laver Du et POWER POINT program.
Trehøje-Pigerne Side 1 Vejledning til brug af hjemmesiden Det er slet ikke så vanskeligt – så brug hjemmesiden flittigt… Det er.
Mini-PC-kørekort – Modul 6
Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
Hvordan bruger jeg MinInstitution?
Rigtige mænd tager ikke backup - de græder!
Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
Netbank Det offentlige Dk e-Boks
PC1 Lad os komme i gang…..
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando i skole!
Hvordan kommunikerer jeg med min PC
©Jenny Bohr – Til underviserne At arbejde med mål kan være udfordrende for voksne med ADHD, og selvom du tilrettelægger arbejdet med vægt.
Internet til alvor og sjov
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
TEST 1 modul 1 20 spørgsmål. Du skal klikke med musen på det rigtige svar, så kommer du automatisk til næste spørgsmål Klik for start.
Klik på Aktivér redigering i meddelelseslinjen, Hvis videoerne i kurset ikke afspilles, skal du måske hente QuickTime eller blot skifte til PowerPoint.
En lille start Længere melodi Mere lyd Her er et lille overblik over hvad du kan lære her En lille start.
BESØG VORES HJEMMESIDE JÆVNLIGT. GERNE HVER DAG - DOG MINDST ET PAR GANGE OM UGEN. Her finder du vigtige informationer om SFO Asgårds dagligdag. VIGTIGT.
Master titel: Gill Sans 40pt (ALL CAPS) Brug under titel til: Præsentation holders navn (Gill Sans 19pt) Afdelingsnavn (Gill Sans 15pt) KØBENHAVNS KOMMUNE.
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Lyd-ikonet er forsvundet
Nemt på nettet at understøtte og øge borgernes brug af NemID og digitale selvbetjeningsløsninger med udgangspunkt i den fælles offentlige digitaliseringsstrategi.
Modul 1 Rød løber (A). Spilleregler for dagen Ingen pauser Byrge, C. & Hansen, S. (2009). The creative platform: A new paradigm for teaching creativity,
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Vil du se detaljer om en fuldmagt, du har fået?
1 Vil du se detaljer om en fuldmagt, du har fået? Hvis du som medarbejder har fået en fuldmagt af en borger, betyder det, at du kan handle på vegne af.
Backoffice præsentation
Kursus om borger.dk og brugen af digital signatur
Leder af Frivilligcenter Aarhus
Version 3.1 Velkommen til introduktion af Digital Post PS: Er du dårligt hørende eller seende, så flyt venligst op foran. Side 1.
RUL Grønlænderrulninger. Næsten alle kajakroere ønsker at beherske et rul, men det er ikke alle det lykkes for. Et tilbagevendende problem er ”hoftevrikket”.
Videregående pc-vejledning
Mødet med kursisten - motivation og barrierer 24. Februar 2014.
IT-Hjørnet på Gellerup og Hasle Bibliotek
It-hjælp til mindre it- parate virksomheder Kjersti Lunde, Projektleder, Erhvervsstyrelsen.
Vil du kontrollere hvilken fuldmagt, en person har?
Den digitale kløft Professor Birgit Jæger Institut for Samfund og Globalisering Roskilde Universitet.
Videregående pc-vejledning 60+Bornholm Velkommen til.
Elever med særlige behov Lidt om allerede installerede hjælpe programmer i windows vista.
Læringsreformen Hvad er formålet med reformen? – Formålet er: – at alle elever skal blive så dygtige, som de kan blive – at mindske betydningen af den.
1 Vil du tilbagekalde en fuldmagt, du har fået? Hvis du er blevet udpeget som en, der kan handle på en borgers vegne i en digital løsning, er du blevet.
GP 4, 27/ Grundlæggende programmering Forår 2002 Forelæsning 4 onsdag 27/ kl. 9:15 – 12:00.
 Hvad er formålet med reformen?  Formålet er:  at alle elever skal blive så dygtige, som de kan blive  at mindske betydningen af den sociale arv 
I dialog med ”eleverne” Kurser, caféer og langsom læring.
Kommunikation Hvad er det og hvordan udvikler vi bedst muligt sproget sammen med vores børn? Hej jeg hedder Mette og er dagtilbuddets sprogvejleder, jeg.
Velkommen til Kulhuse!. Velkommen – og hvem er vi? Anne Louise Nanna.
Hvad gør vi sammen, når vi kommer hjem? DET FÆLLES BEDSTE – Næste-skridt-workshops søndag d. 24. april kl. 10 – 14 for dit lokalområde. Forslag til facilitering.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Dagens program Hvem er jeg Formålet med workshoppen Forskning omkring fysisk aktivitet i undervisningen Formål med fysisk aktivitet i undervisning Hvordan.
Filmen er tænkt som et debatoplæg og et forsøg på at skabe fokus på om det vi gør faktisk virker! Filmen viser 5 forskellige undervisningssituationer med.
IT for begyndere Modul 1: ”Intro og Sådan bruger du musen”
Frivillignettet Adgang via Hjerteforeningens hjemmeside Klik på menu.
IT for begyndere Modul 9: ”Flere muligheder på internettet” 1.
Kursus i Wordpress Lær at lave indlæg og kalenderbegivenheder v/ Hjerteforeningens webredaktør Mads Louis Orry.
CV funktionen i PU:RE Her ses ens profilinformation i PURE, hvor man kan se sine publikationer, aktiviteter, presseklip og cv’er. Nye cv’er skal oprettes.
Regionalt d.13.juni Biblioteket flytter mennesker er et projekt som kombinere følgende ting: motion, at være social og teknologi. Det gøres i dette tilfælde.
Modul 3.3 – At arbejde med læring
Interaktion og usability

Bestyrelse – hvad er det?
Begynd med at åbne
Modul 1: ”Intro og Sådan bruger du musen”
Hold dit NemID for dig selv
Energipokalen 2018: Elisabeth Eskildsen
Læringslokomotivets forældresamarbejde
Fundraising i Propa Inspiration til en fremtid med flere indtægter til projekter og aktiviteter I udgaven af Propa Nyt vil.
Mini-PC-kørekort – Modul 6
Inspirationsdag 2018 It-sikkerhed It-afdelingen i Sekretariatet
Præsentationens transcript:

Senior IT Stuen + Vær PC aktiv året rundt ! Velkommen til Senior IT Stuen.

Om os Vi startede vores undervisning af seniorer i foråret Baggrunden var egentligt den, at Computerklubben for seniorer i Urbanplanen havde et samarbejde med Datastuen på Øresundsvej. Da Datastuen, under specielle omstændigheder, blev nød til at finde mindre lokaler, viste det sig at "nabolokalet" var ledigt, og man reserverede dette lokale til en fortsættelse - denne gang med genbrugs PC'ere fra Computerklubben. Men man kom aldrig så "langt" - valgte i stedet at lukke ned. Forinden havde man fået doneret nogle bærbare computere. Disse blev så overdraget til Senior IT Stuen, som sammen med andre bærbare PC'ere kunne starte op, i det lokale som Datastuen lige havde lejet, men blev overtaget af Senior IT Stuen... Driftsøkonomien af Senior IT Stuen har alle årene været baseret på elevbetalinger og når det ikke strakte af private donationer... Der har været en stor gennemstrømning af elever hele vejen og vi har hele tiden bestræbt os på, at det samtidigt skulle være hyggeligt at komme i Senior IT Stuen. Vi har en "elev", der har gået hos os i alle årene ! Samt 3 elever, der har rundet 1 år ! Det er ikke et udtryk for, at det er svært at lære, men, at man også opfatter stedet, som et rart sted at komme - et slags IT værested. Vi er en lille fast kerne af vejledere, men har behov for flere frivillige vejledere, der kan afsætte 2 timer om ugen. Efter at regeringen har meldt ud, at alle borgere skal udføre Digital Selvbetjening fra 2015, har vi mærket en stor interesse for at lære, hvordan man gør - mange af de ældre føler sig stresset ! Ja, selv de såkaldte svage ældre borgere, ønsker man skal lære det!Digital Selvbetjening I december 2011 blev vi etableret, som en "traditionel" frivillig forening, med bestyrelse og vedtægter. Bl.a. fordi vi arbejder på at få offentlige midler til vores projekter og aktiviteter. I starten af 2012 startede vi aktiviteten Senior Internet Café, som et forsøg - den fik en god start - men holder pt. pause. Og vi arbejder fortsat på at skabe nye senior relevante aktiviteter og modtager gerne idéer fra alle... Vi er interesseret i at udvide vores netværk af samarbejdspartnere. Vi er medlem af den landsdækkende organisation Ældremobiliseringen og vi samarbejder med Borgerservice i AmagerCentret omkring Digital Selvbetjening. Samt med Frivilligcenter Amager. Og senest med Peder Lykke Centrets AktivitetsCenter.

I løbet af de 6 næste uger, vil vi tage dig på en rejse ind i Senior IT stuens univers. Vi håber du vil nyde rejsen, som vil blive en blanding imellem undervisning og hjemmeligt hygge. Vi vil gøre vores bedste for at lære dig, det at bruge en computer samt internettet. Vores mission vil være når du har haft 6 lektioner, kan du bruge en computer, fået oprettet en , kan bruge internettet og NemID. Er du klar på at forsætte? Så starter vi :)

Indhold: 1. Navigering og Dus med din computer 2. Leg med mus og tastetur

Miderste musseknap Rul op og ned på siden Venstre musseknap Denne knap er den vi altid Bruger når vi skal udføre En funktion. Den kan bruges på 2 måder 1 gang tryk og dobbelt tryk Højre musseknap Ekstra funktioner Rødt kryds. Denne knap lukker alting ned. 2 Vinduer knap. Denne knap gøre dit vindue mindre eller større. Streg.(Soveknappen) Denne knap lægger Vinduet ned i den Nederste bar i vinduet.

Vi vil starte med, at lære lidt om en computer og hvordan vi bruger den, her bruger vi et program fra Ældre Sagen som heder Bliv dus med din computer. Tag nu mussen og tryk med venstre musseknap på billedet neden under, læg mærke til at pilen du styre med mussen bliver til en hånd når det er muligt at trykke på noget. Husk at have høretelefoner på :)

Velkommen tilbage. Du har nu overstået dit første modul. Husk at udfylde det vedlagte papir som høre til Bliv dus med din computer. For bedst at huske det vi har lært i dag, er det en god ide at lave øvelsen mindst 1 gang der hjemme.

I dag vil vi tage en lektion hvor vi vil lege med mus og tastetur. Huskede du at øve dig der hjemme på Bliv dus med din computer? Tryk på linket og derefter start knappen på siden. Tastetur øvelse