Implementering og dokumentation

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
15 OKTOBER 2012 RETHINK BUSINESS 1 Projekt "Rethink business" handler om at styrke din virksomheds forretning. Det kan være i forhold til indkøb af materialer,
Advertisements

Anskaffelse af ny teknologi
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
Overordnet målsætning:
Til alle der kommer og besøger os I Grækenland Her er en lille guide så I nemt kan finde frem til huset.
Markedsføring af Tivoli Friheden med henblik på de årige
Systemejer organisation.
Anskaffelse af ny teknologi
1 Innovation i AT i 2g på Fjerritslev Gymnasium Branding (2.22) Fremtidens by ( )
Samarbejde med eller uden Service Level Agreement (SLA)
IM-Strategi.
Sidetyper Web-udvikling med FrontPage 2003 RHS - Informationsteknologi.
Den konfigurerbare skakt Præfabrikerede skaktelementer
Computerens anatomi.
Halv- eller helårsturneringer Udtræk fra undersøgelse Indkomne svar 27.
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
Beskyt din computer og dine data!
Printere Typer og indstillinger Tryk for start. Inkjet Printer En inkjet printer er et af de mest populære redskaber til Pc'en, både for privatpersoner,
Hvor mange EPJ-systemer skal Danmark have? Kan SOA fx levere varen? Hvem skal bestemme standarden? Søren Lauesen IT-Universitetet i København
KvaliSys.
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
Godt købmandskab Orienteringsfasen Tilbudsrunden
Klik på Aktivér redigering på meddelelseslinjen,
Hvordan påvirker NemKonto din hverdag…?. NemKonto, hvornår?
Obligatorisk projekt 5: ERP-systemer
ERP-systemet Al Dente.
Regnskab & økonomistyring - Lektion 13 HD 5. semester forår 2010 v/ Jens Godik Højen, April 2010.
Arkitektur - Sikkerhed
KvaliSys Gruppe 1 Henriette, Rasmus, Lars og Nicholas
KvaliSys. Agenda Hvem er vi? Hvem er Rotrex? Problemstilling(Nicholas) Feasibility study (Nicholas) Visning af produkt(Rasmus) Feedback fra Rotrex(Rasmus)
Den korte vej fra procesbeskrivelser til it-understøttelse
Ø90 Online service og uddannelse
Michael Hald Konsulent, KL
Øjenstyringscomputer – og hva’ så? Familieweekenden d september 2014 Center for Rett Syndrom.
 Intro  Historien – starten på det hele  Formålet  Hjernerne bag  Bomben bruges  Verden synker – Internettet stiger  På nettet kan vi alt  Effekter.
Virksomhedens informationsbehandling
Backup/Storage Søren Helmer Jensen.
11.1 Mathiassen, Munk-Madsen, Nielsen & Stage, 2000 © Processer Oversigt, principper og teknikker Kapitel 11.
IT workshop 30. september 2004 Beslutningsgrundlag for IT-omlægninger Beslutningsgrundlag for IT-omlægninger Et par tommelfinger regler.
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
Brønden. Brøndopkoblingen Ved DBC Ding Ding - Hosting Den server som Ding løsningen kører på. ● Internt hos biblioteket ● Hos kommunen ? ● Tredje udbyder.
Secret Key kryptering – teknikker og problemer INTRODUKTION TIL KRYPTERING.
IT wokshop, Radisson SAS, Odense, IT workshop Opsamling og afrunding Bo Öhrström Vicedirektør Biblioteksstyrelsen.
Nyt Fælles Bibliotekssystem
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Økonomi og Jura Ø90 Online Ø90-Opgørelse og arbejdsgange Kursus efterår 2005 Helle Hovgaard Ledende økonomikonsulent.
IT-supporter.
KvaliSys. Agenda Hvem er vi? Hvem er Rotrex? Problemstilling(Nicholas) Feasibility study (Nicholas) Visning af produkt(Rasmus) Feedback fra Rotrex (Rasmus)
Rambøll Managements definition af it-governance
Introduktion til databaser (databaser, del 1)
PC - Vedligeholdelse Hvordan gør jeg Pc’en sikker og hurtig igen ? En kronologisk gennemgang.
Business cases.
Udvikling af mobilsites Einar Gislason / FTF. Mobilsites Mobilvenlige sites.
Seminar om implementering – Økonomistyrelsen (11. november 2010) Implementering af systemer Inspiration og erfaringer fra Post Danmark ved chefkonsulent.
Center for Offentlig Innovation har udviklet denne spredningsguide for at hjælpe offentlige arbejdspladser med at dele egne innovationer og genbruge andres.
Effektiv vækst - Workshop
Regionalt d.13.juni Biblioteket flytter mennesker er et projekt som kombinere følgende ting: motion, at være social og teknologi. Det gøres i dette tilfælde.
Overvejelser på vej mod Nyt OUH
Modul 2.1 – Go’dag til Cura og Fælles Sprog III
Supply Chain management SCM
1.08 Test.
Afgangen fra FAM - stafetmetoden
Statistik, bøder m.m. Statistik
Problem med at følge de konstant voksende datamængder
IT-B: 1.07 Fasemodel og Agil Udvikling
Implementering og dokumentation
Tag sikkerhedskopier Når uheldet er ude – enten fordi dine ting går i stykker, eller fordi du bliver offer for kriminalitet – er det godt at have sikret.
Tag sikkerhedskopier Når uheldet er ude – enten fordi dine ting går i stykker, eller fordi du bliver offer for kriminalitet – er det godt at have sikret.
Introsidernes betydning
Agenda Præsentation: Lidt mere dybegående: en læringsaktivitetsdesignskabelon Gruppearbejde: Design og præsenter jeres egen aktiviteter Feedback og evt.
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Præsentationens transcript:

Implementering og dokumentation

Implementering Fasen indeholder: Installation af hardware og software Upload af websted Konvertering af data Afprøvning af brugervejledning Workshop Evt. uddannelse af brugere

Implementering Fasen kan beskrives i tre modeller Direkte overgang Parallelkørsel Pilotkørsel Direkte overgang: går direkte til det nye fra det gamle Parallelkørsel: Man kører det nye sammen med det gamle Pilotkørsel: Man sætter ikke hele systemet i drift på en gang, men deler det op Når man har lavet et aftale med et it firma om at få installeret deres system, vil der typisk i kontrakten være et valg af service niveau Service Level Agreement

Implementering – Direkte overgang Hvis en virksomhed vælger direkte overgang, så vil de køre det gamle indtil overgang, herefter overtager det nye system direkte. Hvilke fordel og ulemper vil være ved denne metode? Fordel: Billigt og hurtigt skift Ulempe: Det kan blive dyrt, hvis systemet fejler og det gamle system ikke vedligeholdes Nyt system Gammelt system Tid Direkte overgang Fordel: billigt og hurtigt, at man kommer hurtigt i gang, hvis systemet er brugervenligt og ikke er svært, at lære at bruge, man skal ikke køre det ind flere gange Ulempe: fare for dyr omgang, hvis der er noget, der går galt i overførslen fra det gamle til det nye, er det ikke og måske umuligt, at komme tilbage til det gamle Direkte overgang skal helst undgås inden for det offentlige, da der vil gå for meget tabt, hvis der skulle opstå fejl/problemer Direkte overgang, kan gøres når man indfører f.eks. En ny office pakke, da de gamle funktioner vil være der, subleret med nye. Ved datatunge systemer er det en dårlig ide at køre direkte overgang.

Implementering – Parallelkørsel Hvis en virksomhed vælger parallelkørsel, så vil de køre det gamle mens de starter det nye system op. Dermed kører systemerne parallelt et stykke tid Hvilke fordel og ulemper vil være ved denne metode? Fordel: Virksomheden er ikke sårbart overfor mulige systemfejl Ulempe: Det er omkostningskrævende Metoden er at fortrække hvis det vil have store konsekvenser hvis der opstår fejl Nyt system Parallelkørsel Gammelt system Tid Fordel: ikke sårbart, det gamle system fungere så længe man er i parallelkørslen Ulempe: Omkostningskrævende, da man i mens parallelkørslen står på skal lave dobbeltarbejde, da det både skal gøres i det gamle og nye system Metoden er at foretrække ved datatunge og personfølsomme systemer

Implementering – Pilotkørsel Hvis en virksomhed vælger pilotkørsel, så vil de køre det gamle mens de starter det nye system op og vil stykvis overføre det nye system på IT-systemet Hvilke fordel og ulemper vil være ved denne metode? Fordel: Virksomheden er ikke sårbart overfor mulige systemfejl Ulempe: Det er omkostningskrævende og tager tid Metoden er at fortrække hvis der er tale om store datamængder, komplekse systemer Nyt system Tid Gammelt system Pilotkørsel Fordel: ikke sårbart Ulempe: Omkostningskrævende og tidskrævende da man i en periode har begge systemer kørende og skal arbejde i begge (dobbeltarbejde) Eks. Starter man med at implementere lagersystemet, resten af systemet kører stadig i det gamle ERP system, når man har lagersystemet oppe at køre, kan man implementere næste fase

Dokumentation Til sidst udarbejdes dokumentation til systemet, det indeholder blandt andet: En startvejledning (Tutorial) Den skal introducere nye bruger, ved at give en første introduktion af systemet Den skal berolige brugerne, ved anvendelse af nemme og forståelige tekster Den skal indeholde illustrationer Referencehåndbog Der er tale om et opslagsværk, hvori hjælp kan findes, eller steder hvor funktionen findes Onlinehjælp Opgave 1: Vurder fordele og ulemper ved dokumentations mulighederne Opgave 2: Hvad kan gå galt i implementeringsfasen? Dokumentation Tutorial Referencehåndbog (manual) Onlinehjælp, google, YouTube, internet forum, chat, online manualer, Hvad kan gå galt i implementeringsfasen: systemfejl, tab af data, nedbrud, Ransome: hackere låser for virksomhedens data, og kræver løsesum for at frigive dataen. Det eneste man kan gøre for at undgå det er at have en god backup, man kan tage i brug i stedet.