Røde kors fællesskaber

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
VI HJÆLPER UDSATTE BØRN OG UNGE
Advertisements

Generelle bemærkninger • God harmoni med Folkeoplysningsudvalgets rapport • Formålsbeskrivelsen omfatter nu også at ”fremme demokratiforståelse og aktivt.
Fokuspunkter ved udarbejdelse af en god folkeoplysningspolitik
Præsentation af mig selv
Breddeidrætsudvalgets betænkning •Foreningsidræt •Kommerciel idræt •Selvorganiseret idræt •Institutionsidræt •Offentlig idræt.
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
Forandringsteori for Venindenetværket2013
Regionale kulturaftaler En frivillig aftale, der indgås mellem Kulturministeriet og en række kommuner; en ’kulturregion’
Rene Boulevardbebyggelser - et børn og ungeprojekt Et forebyggende projekt med hensyn til hærværk og kriminalitet Boulevardbebyggelserne.
Vi gennemførte en række interview ifm
Underviser Ronny Højgaard Larsen
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
Ny kultur-, idræts- og fritidspolitik. Velkommen • ”Verden ligger åben” – Hvor skal vi hen? – Hvad skal vores fælles hovedvej være? – Hvad skal vi række.
Darum skole 4. november 2013.
Tanker om portfolie Den 21/10 Af Krea-gruppe.
Omsætning af viden til handling
1 Rekruttering og fastholdelse • Få fat i de rigtige folk til din afdeling • Skab en spændende arbejdsform, så de har lyst til at blive.
Arbejde i netværket Når netværksarbejde bliver betydningsfuldt.
Holmen 21. Juni 2005 Action Learning Videnskalas Bo Tovby Jørgensen & Lise Rosendal Østergaard
Projektlederens rolle(r)
Workshop om læringsmiljø – Hvad, hvorfor og hvordan?
18. April 2012 Fællesskaber for Alle - Dagtilbuddets Fællesskaber Velkommen.
“Fra sygefravær til arbejdsevne”
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
Nye metoder i misbrugsbehandling
Tanker om portfolie Den 21/10 Af Krea-gruppe. Program Kort om portfolie Fordele ved portfolie og SUS generelt I et uddannelsesmæssigt perspektiv Etiske.
Undervisningsministeriets realkompetenceredskab til ’tredje sektor’
Topmødeerklæring ► ► Sammenhængende og tidlig indsats Først og fremmest skal vi have en indsats, der tager udgangspunkt i de unges problemstillinger.
Hvordan kan social ansvarlighed være en gevinst for virksomheder – og for socialt udsatte Hvilke muligheder ser KFUM’s Sociale Arbejde i samarbejdet med.
Handicaphjælperens psykiske arbejdsmiljø - en interviewundersøgelse
Skolens fællesskab er for alle. Hvordan arbejder vi i DH med inklusionsbegrebet ? Et paradigmeskift: Fra de gode viljer til rettigheder Fra parallelle.
It-hjælp til mindre it- parate virksomheder Kjersti Lunde, Projektleder, Erhvervsstyrelsen.
Præsentation af presseteamet Lille og effektivt team Joachim, Nanna og Louise (løntilskud). Efter sommer en praktikant fra Journalisthøjskolen. Timing.
Per Øhrgaard, Jette Eriksen, Sisse Oreskov
Røde Kors Årsmøde Psykolog Nina Wehmeyer Psykosocial støtte i Danmark
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
Ledelse af frivillige Økumenisk efterårsmøde – 5. november 2011.
FDF vil styrke det lokale samarbejde med kirker, skoler og kommuner Kirken skal holde fokus på børn og unge FDF skal nå udsatte børn og unge FDF skal være.
Aktiviteter Resultater (kort/langt sigt) Effekter Forandringsteori for Frivillighuset 2013 Udfordringer: Brugernes behov ændrer sig løbende og aktiviteterne.
Hvad ser BKF som de vigtigste indsatsområder i den nærmeste fremtid på børne- og ungekultur området? Flemming Olsen, Børne- og Kulturdirektør Herlev Kommune.
Netværk og lokalsamfund - som ressource i landdistrikterne Formål blandt andet at styrke: de frivillige ildsjæle i lokalområderne samarbejdet på tværs.
Sundhedspædagogisk tværfagligt samarbejde
MODUL 3B KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Tværfagligt samarbejde.
Inklusion og Specialviden
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Unge og frivillighed Claes Horne Kjældgaard National Konsulent Ungdommens Røde Kors.
FÆLLES OM FRITIDEN Oplæg på temadagen ‘Veje til deltagelse’ Cecilie Friis / projektmedarbejder SUMH – Sammenslutningen af Unge Med Handicap.
Veje til deltagelse Unge i Fælleskaber Damir Balalic.
Formandsmøde Scleroseforeningen 13. november 2015 i Grenå Frivillighed nu og i fremtiden.
Lige muligheder i livet Strategi for børn og unge i udsatte positioner.
Hvorfor deltage i projektet? Velværdsområdernes udfordring med stigende forventninger og knappe ressourcer. NPM trenden med fokus.
Inklusion Fokus: Udsatte unge og samarbejde med kommunerne Pædagogisk konsulent Maren Ottar Hessner
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
Etablering og drift af faciliteter – sammen med frivillige Friluftsrådet V/Julia Bjerre Hunt, Ingerfair.
Drives af LOKK (landsorganisationen af kvindekrisecentre) Rådgivning for unge, fagfolk og forældre – alle kan være anonyme Oplæg og undervisning Hotline.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
Med den fængende titel…
Nye medlemmer og frivillige i aftenskolen
Dialogmøder d1-d10 – September 2017
Venner viser vej Sira Støhrmann, projektleder Venner Viser Vej
Fælles viden – Bedre integration Et tilbud om efteruddannelse
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
FIC Udviklingsplan 2020.
Fundraising i Propa Inspiration til en fremtid med flere indtægter til projekter og aktiviteter I udgaven af Propa Nyt vil.
[klik og indsæt kommunenavn]
Strategiske pejlemærker
FORBEREDELSESOPGAVE TIL BEST PRACTICE WORKSHOP DAG DATO: 5. 03
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Røde kors fællesskaber Anne Lejbach Jørgensen Odense den 10. november 2015 Røde Kors 10 november 2015

Røde Kors – formål og organisering Røde Kors arbejder igennem en frivillig indsats for at forhindre og afhjælpe menneskelig nød, lidelse og diskrimination Vi identificerer de mest sårbare og sikrer, at aktiviteter er målrettet mod dem Typiske målgrupper og aktiviteter ift. emnet Forening med 214 lokale afdelinger – nøgleord: autonomi og foreningsdemokrati Hovedkontor med generalsekretariat og fagkonsulenter Røde kors 10. november 2015

Hvorfor et fokus på inkluderende fællesskaber?

Brugerinddragelse og frivillighed på flere niveauer Inddragelse af deltagerne Rum til forskellige former for frivillighed Fra bruger til frivillig Røde kors 10. november 2015

At tage deltagerne seriøst Psykosociale metode tage udgangspunkt i den enkeltes ressourcer møde vedkommende i øjenhøjde Inddragelse i udarbejdelse af forandringsteori sikrer deltagerne en stemme sikrer at vi ser behovet

Organisering og fokus Røde kors 10. november 2015

Rum til forskellige former for frivillighed ”Kan du hjælpe med kaffen?” En selvtillids-rugekasse Konkrete opgaver under et arrangement Netværk og rollemodeller ”Se giraffen! ” K014

Frivillighed på lige fod med andre Fra bruger til frivillig Fra Ærø til Haslev Personlige erfaringer En ressource, der kender organisationen Risiko for at blive fastholdt i en bestemt rolle

Opmærksomheds-punkter Vær bevidst om hvorfor Vær tydelig i forventninger og opgavebeskrivelse Det grænseoverskridende i at åbne fællesskabet op Vær troværdig, og giv reel plads til den brede frivillighed  

Hvad giver det den enkelte? Mulighed for at være en del af et fællesskab – får en berettigelse Selvtillidsboost Tilegnelse af kompetencer Bidrage til organisationens faglige udvikling

Hvad giver det Røde Kors? Bredde og rummelig-hed Inkluderende fælles-skaber Sikrer at vi rammer behovet – ikke blot en akademisk øvelse Sikrer fortsat udvikling – vi bliver konfronteret og udfordret

”Hvis man kan gøre en forskel for nogen og samtidig selv få noget ud af det, så er det fantastisk. Det er jo ikke kun flygtning-en, der får en ven. Jeg har jo også fået en ven” Casper Østergaard, Aalborg