Danmarks største forening for slægtsforskere fejrer

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hold gejsten - det motiverende frivilligmiljø. Hvad skaber motivation for en aktivitet/opgave? En oplevet følelse af;  Kontrol og forudsigelighed  Indflydelse.
Advertisements

Undervisningsmaterialet er udarbejdet af Danmarks Matematiklærerforening for Finansrådet. PengeSpillet (Arbejdshæftet: Viden om penge)
GoMINIsite – og få en ny og bedre hjemmeside på minutter 0.
1 Løsningsfokuseret tilgang Fremtidens mål Fortidens successer.
Skriv den gode tekst ”Det er ikke sin mor, man skriver til. Hvis læserens opmærksomhed ikke bliver fanget i de første fem linjer, når han aldrig den sjette.”
Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Livsstilsændringer og sundhed Tema 1: Lyst og energi til at deltage i fællesskabet Tema 2: Fokus på egen sundhed Tema.
Aulum-foredrag 4. okt. 2015: at være pårørende til psykisk sårbare
Workshop 1- hvad gjorde vi? Tryghed og støtte når man bor i egen bolig Hvilke udfordringer er der ved at bo i egen bolig, når man har psykiske problemer?
AAUMap Præsentation af kort applikation fra PortalTeamet ©Copyright 2008, Kristian Bødker Licenseret under
Hvem -Fagligt dygtige elever, der vælger Gymnasialt -Musikken i centrum, derfor STX -Sociale udfordringer -Personlige udfordringer -Skolens vejledning.
Systemisk samtaleteknik og håndslag Ilulissat den 11. februar 2016 Jakob Munk Jensen Danmarks Lærerforening Organisationsuddannelsen – modul 11.
Hold balancen med et stærkt og velfungerende familieliv Workshop Balancekonference, Region Syddanmark, August 2010 Lisbeth Fruensgaard.
Vejen til speciallæge -hoveduddannelsesansættelse Helle Christiansen H1-kursist /kursusreservelæge/ hoveduddannelseslæge/ ?
S perleder Sammen om sport Et 3-årigt projekt støttet af Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold ʊ.
1 Social Pejling Evaluering 2011 Hvilken effekt?.
SAPA Præsentation til chefer og mellemledere i kommunen April 2016.
Forside uden yderligere tekst. Du kan vælge andre forsider ved at højreklikke på slidet og vælge ”Formatér baggrund”. I boksen, der dukker op, vælger du.
Kandidatspeciale Klinisk Biomekanik Institut for Idræt & Biomekanik.
Samtalen Fokus på handleplan og delmål. Indhold Indledning Nysgerrighed Positionering Styrkelse af motivation Gennem samtalen Som mål Arbejde med tro.
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
Præsentation af resultaterne fra
I hvilken grad vurderer du, at sundhedsdata er med til at understøtte sammenhængende patientforløb på tværs af sektorer (kommuner, regioner)?
vil vi sætte spor i os selv, hinanden og omverdenen Med Spejdernes Lejr 2017 vil vi sætte spor i os selv, hinanden og omverdenen.
En nordjysk investering – Vejle
BOG: DEN LILLE GULE PIGE
Fra Dansk Golf Union Juniorugen Landsseminar Juniorkonsulenter
5: Har du en digital postkasse, hvis ja, hvad har du så modtaget?
Dagens program Vi skal tale om: Hvornår og hvordan du træffer valg?
THY Business Breakfast.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Borgere i offentlige rum - Data om ophold og færden
Kommunikationsworkshop
Det kan jeg da ik’ Den tabte identitet.
LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE KBU i logbog.net
FRA DIAGNOSE TIL DØD Tidlig palliation
SFI’s forskning i handicap og beskæftigelse
9 gode råd til et styrket samarbejde med pårørende på hjerneskadeområdet
Hvordan hjælper vi patienten gennem hospitalsindlæggelsen???
KLIK - webinar Arbejdsgange og opgaver
Historien om Ib Madsen er skrevet af: Mette Eike Neerlin
Webinar om fordringstyper til daginstitution
VISIONSSEMINAR – PÅ VEJ MOD STRATEGI 2022
At være blandt ligestillede – ikke at være outsideren
Jobrettede samtaler På rådgiverniveau
CURA og FSIII Superbrugermøde
Livets Ord November 2018.
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
1. kontaktmøde Velkommen til workshop om Kompetenceafklaring, CV og Netværk. Hils på hinanden, jeres networking starter nu
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Tendenser i forældresamarbejdet
Anders Lundby – STIL Bjarne Frandsen, Efterskoleforeningen
Hvad er meningen med dit liv?
Velkommen til forældremøde
Introduktion til arbejdet som webmaster
Introduktion til arbejdet som klubpræsident
Introduktion til arbejdet som klubsekretær
- En genre som alle andre
30 minutters oplæg, en times arbejdssession
ISO = international service organiser
Temagruppe Alkohol Sund By Netværket 20. november 2017
Kollektiv trafik - frem i lyset
Introduktionskursus på ungdomsuddannelserne
Bliver jeg en bruttotrup fægter?
Velkommen til forældremøde
Metakognitiv behandling til børn med generaliseret angst
Skal hun sige til Emma, at hun bliver ked af det
Ældre Sagens Distriktsdag, den
Vigtige opdateringer af din computer og mobil
Præsentationens transcript:

Danmarks største forening for slægtsforskere fejrer SLÆGT & DATA DIS Danmark Danmarks største forening for slægtsforskere fejrer 25 års jubilæum i dag DIS Helsingør er her for at gøre dagen festligt, samt at gøre opmærksom på det spændende ved at finde sin slægt - anerne

Hvad kan vi finde bag kirkedøren I overført betydning - adgang til din slægt / dine aner via kirkebøger Prøv at åbne døren En spændende verden åbner sig til din slægt

Ved du hvor du kommer fra Hvem er dine aner - forfædre / mødre Har dine oldeforældre f.eks. søskende som du aldrig har hørt om

Du er antageligt – undskyld - ikke så kendt en person, så du får stillet et fjernsynshold til rådighed ligesom de kendte.

Hvem kan hjælpe dig i gang Det kan f. eks. være via DIS DANMARK Du må selv i gang Hvem kan hjælpe dig i gang Det kan f. eks. være via DIS DANMARK eller lokalt hos DIS Helsingør

Hvem er DIS - Danmark DIS-Danmarks formål er, som Landsforening, at skabe et forum for databehandling i slægts-, personal- og lokalhistorie ved bl.a. at være med til at udbrede kendskabet til IT i slægts-, personal- og lokalhistorie at udgive medlemsblade og evt. andre former for publikationer at støtte oprettelsen af lokalforeninger under DIS-Danmark at fremme forskning indenfor slægts-, personal- og lokalhistorie

Hvem er DIS - Helsingør DIS-Helsingørs formål er, som Lokalforening, at skabe et regionalt forum for databehandling i slægts-, personal- og lokalhistorie ved: at afholde foredrag, møder, kurser m.v. - enten i eget regi eller i samarbejde med DIS-Danmark eller en eller flere DIS-lokalforeninger samt f.eks. med Folkeuniversitetet, Helsingør Bymuseum eller egnshistoriske foreninger. - at fremme tilgængeligheden af lokalt kildemateriale i elektronisk form. - at udbrede kendskabet til data i slægts-, personal- og lokalhistorie bl.a. ved at redigere og opdatere en særskilt hjemmeside på nettet om DIS-Helsingørs aktiviteter.

Hvordan kan man søge – finde aner Du kan søge på Internettet ved anvendelse af Arkivalieronline via http://www.sa.dk/content/dk/ao-forside og der få adgang til Kirkebøger og folketællinger mm Anvende Dansk Demografisk Database www.ddd.dda.dk

Oplysningerne fra kirkebøgerne kan samles i anetavle

Hvordan kommer jeg i kontakt med DIS Helsingør Via vores hjemmeside http://www.slaegtogdata.dk/lokalforeninger/helsingoer Eller ved at møde os Vi har studiegruppe i Seniorcentret, Hestens Bakke 43, Helsingør hver anden tirsdag i ulige uger fra kl. 9 til 12, hvor vi kan hjælpe hinanden Vi starter igen i uge 37

Lyder det spændende – så kan vi kun anbefale at komme i gang – jo før des bedre HUSK at spørge dine nuværende levende slægtninge om dem der er ældre endnu. Når dine forældre eller bedsteforældre er døde er der ikke flere at spørge om fortiden

Foto: Bent Olsen Vapnagård

Tak for opmærksomheden Ses vi igen?