Hjertecafèer - tilbageblik

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Workshop til 4H’s landsmøde d. 12. maj 2007 – Moar, må jeg lege med…? Moar, må vi gerne lege med…? - om samarbejde med andre!
Advertisements

Foreningsudviklingstesten
PR KAMPAGNE.
Opsamling af ideer og forslag
Velkommen til Støtteforeningen Kragelunds venner Kragelund forsamlingshus.
Caseoplæg om Facebook.
Den store Tur guide Made by Socom.dk. Den store Tur guide Velkommen til Den store Tur guide •Her kan du: –Oprette nye turer –Tilmelde dig på en tur –Komme.
1 EKSTENSION Ny klub i området? Hvordan kan det gøres? DGe okt
Unge Hjælper Unge. Projektmål Fastholde elever. Mindske frafaldet med 7,4%
MedarbejderUDVIKLINGSsamtale
Formål med lokalpolitisk indsats Hvad vil vi opnå? Hvordan vil vi gøre det? 1Basiskursus september 2012 Bente Röttig.
Albanigade 54E, 1. sal ● 5000 Odense C ● tlf: ● Frivillighed og foreningsliv sat på spidsen Hjerteforeningen, Region Midt.
Danske Forsamlingshuse
Hvordan fortæller vi borgerne at de skal betjene sig selv digitalt?
Egebjergnettet Stiftende Generalforsamling for den midlertidige forening 24 oktober 2005.
Af Andreas og Marlene. Spørgsmål. • Hvornår lavede i en internetshop? • Hvorfor valgte i at lave en internetshop? • Hvordan fik i lavet jeres hjemmeside.
Leise Passer Jensen Version EK Netværk Iværksætter og selvstændig - et forum for iværksætterkvinder i EK, der ønsker at imødekomme nogle.
Inspiration og viden i din hverdag RANDERS BIBLIOTEK.
Velkommen til Generalforsamling i SAK 77 Tirsdag d Svømmecenter Nordvest.
Mindre grimt, tak.
Introkursus for frivillige
Årsaftale projekt Tidslinie © due & partners
Lav jeres egen forretning
4K-pårørendegruppe Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe, Gentofte, Rudersdal
Marketing & Fundraising
Til etablering af science klubber Materialet kan give: Inspiration til opstart af science klub Indblik i andres erfaringer Bud på, hvilke overvejelser.
Sprogets legeplads Sprogudvikling Højtlæsning og billedbøger
VELKOMMEN Familiespejder DUD 27. september KORPSETS NYE FAMILIETILBUD Liane Brandt, udviklingskonsulent KFUM-spejderne.
Bestyrelsesdag Middelfart Generationsskifte i korpsene - fornyende organisation.
Hjerteforeningen ♥ Hjerteforeningen er en af Danmarks største private sygdomsbekæmpende organisationer med  medlemmer. Vi arbejder med forskning.
Projektleder Gert Melchiorsen, medlem af "Troikaen" Ambassadøruddannelsen Funktionsnedsættelser: Funktionsnedsættelser: –Uoplagthed –Søvnløshed –Døsighed.
Fagligt selskab i fremtiden Oktober e Afrunding af seminar: Tak til alle oplægsholdere, der har beriget os med deres perspektiver på temaet – I.
Sundhed & Patientstøtte Introduktionskursus Charlotte Kira Kimby, Sundhedschef.
Hjertemotion Hjertemotion og patientstøtte. Hjertemotion Hjerteforeningens bidrag til den vedligeholdende rehabilitering – at fastholde de livsstilsændringer.
Dette er starten på et lille slideshow, der kan præsenteres på minutter. Slideshowet bygger alene på de materialer, der er udleveret i ’Pårørende-kittet’
Landsseminar 2015 Workshop om Børn og Unge med hjertesygdom.
Workshop 4 Hjerteforeningens politiske arbejde
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Hvad gør vi sammen, når vi kommer hjem? DET FÆLLES BEDSTE – Næste-skridt-workshops søndag d. 24. april kl. 10 – 14 for dit lokalområde. Forslag til facilitering.
Kampagne 3 Tiltrække og anerkende frivillige Navn Navnesen.
Forløbsbeskrivelse for indkaldelse til og afholdelse af koordinerende møde Kontakt til borger – Kender borger tovholder?
Evaluering i Rådgivningen resultater samt tiltag.
Lærerstuderendes Landskreds VELKOMMEN PÅ LÆRERUDDANNELSEN Oplæg v/ Morten Kampp Rasmussen Næstformand i Lærerstuderendes Landskreds.
J.nr. Virksomhedslister og digital kontakt til virksomhederne Oplæg til Beskæftigelsesregion Hovedstaden og Sjællands uddannelsesdage d. 10. og 13. januar.
Målsætning og strategi Sejlklubben Lynæs Sejlklubben Lynæs 1.
Udviklingsarbejdsgruppens anbefalinger De fremhævede anbefalinger er høj prioritet. Numrene referer til bilaget.
Introkursus for frivillige Hjerteforeningens kommunikationsafdeling 2015.
Kommunikationsworkshop
Idékatalog Inspiration til arrangementer og aktiviteter Gå ind på www
Årskursus i Hjertemotion
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
Oplæg om PLO-K Om PLO-K’s organisering, økonomi, opgaver og roller, kontaktperson i PLO-R, samt om PLO’s kommuneudvalg.
Hjertemotion i praksis
Kommunikation Kommunikationskanaler 2 Hjemmesider 3 Reklamer 4
Sammen om årsmøder og generalforsamlinger 2017
Sammen om årsmøder og generalforsamlinger 2017
Sammen om årsmøder og generalforsamlinger 2017
Levnedsmiddelselskabet
DTHS Synsfaglige Netværksdage 2017
Dialogmøde med Rådet for Socialt Udsatte
VoksenBadminton… Er det noget for jer?
Hvem er jeg 1980 Flyttede til Vordingborg
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
BADMINTON Netværksmøde foråret
Om vores bibliotek Lokalt oplæg
Fundraising i Propa Inspiration til en fremtid med flere indtægter til projekter og aktiviteter I udgaven af Propa Nyt vil.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Fra anledning til udvikling
A tool for the assessment of strengths and weaknesses in NGOs
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Hjertecafèer - tilbageblik BILLED  Charlotte Hvornår er de opstået (ca. årstal) og hvor ? . Hvordan har de været? Foredrag, mange mennesker auditorier. Samtalegrupper. Kan se ud på mange måder og ingen er mere rigtig eller forkert end andre…Frekvens, ramnmerne , oplægsholdere… Det vil fortæller om i dag er hjertecafeer som vi ser det ????????

Definition af en hjertecafè Mødested for hjertepatienter og pårørende Uforpligtende Høre om hjertesund livsstil Trygt miljø Medmenneskelig støtte Stille personlige spørgsmål Erfaringsudveksling med ligestillede Åben hjerteCafè Åben hjertecafè Klassisk hjertecafè Charlotte Fremover taler vi om den klassiske hjertecafè. Vis Sibels film.

Hvad indebærer det at afholde en hjertecafè? Tager typisk 1,5 til 2 timer. Finde/booke oplægsholder Booking af lokale Annoncering Eventuel tilmelding Indkøb af kaffe/frugt og evt. hjertesund kage Styrk dialogen mellem frivillige og ansatte – klare kommunikationskanaler. Charlotte

Forberedelse af en Hjertecafè Nedsæt en aktivitetsgruppe Udpeg en tovholder – som koordinerer indsatsen Charlotte Må selvfølgelig gerne være bestyrelsen som varetager tovholder funktionen, men fortæl om fordele ved at det er en aktivitetsgruppe. V. Hjertemotion er det typisk tovholderen på Hjertemotionen som arrangerer og står for hjertecafeen. Fortæl om hvordan der rekrutteres frivillige til aktiviteten. Konkret beskrivelse af opgaverne Annoncering Kaffebrygning Sørge for frugt/kage Gennemgående person/har lyst til at forpligte sig. Rekrutter evt. fra fungerende hjertecafeer

Gennemførelse af en hjertecafè Valg af tid og sted Valg af indhold Find oplægsholder Materialer Tiltræk deltagere økonomi Karen Hvor ofte ? En gang om måneden? God ide med samme tid og sted. Det er lettest for deltagerne at huske. Sundhedscentre eller andre som har hjerteborgere gående på hold. Der kan man rekruttere fra. Kort oplæg og debat/snak. Måske en halt times oplæg og derefter hygge/snak ? Booke oplægsholder i god tid. Materialer kunne være jeres folder med lokale aktiviteter. Foldere: Bliv frivillig - Bliv medlem ?! Eller andre foldere som passer til det emne som I skal høre om ?! Annoncer i lokalaviserne og gerne i ugen op til. (Ofte er det en god ide ikke at være for tidligt ude). Gør opmærksom på hjertecafeen på div. motionshold/hjerterehabiliteringshold. Få sundhedscentrene til at reklamere også. Gør altid reklame for næste gangs hjertecafe….Ha` emnet parat…. Omkring 10- 15 deltagere er meget fint. (Rådgivningerne ønsker at vide hvor mange deltagere, så ikke de bruger mange timer på meget få deltagere)…. Det er gratis at deltage i en hjertecafe og man kan søge § 18 midler, eller søge midler i Hjerteforeningen sammen med næste års budget.

Oplægsholdere Liste med oplægsholdere Hjerteforeningens rådgivning Lokale oplægsholdere Sundhedscentre, sundhedshuse Lokale sygehuse Farmaceuter Fysioterapier Andre ? Karen Listen vises både den generelle og listen for rådgivningerne og vi taler om andre eksempler. SundDk, yngre cardiologer, præster, farmaceuter. Vis på frivillignettet hvor listen findes…..

Tiltræk deltagere Synliggør hjertecafèerne i foldere Anvend egen hjemmeside og Facebook Reklamer for hjertecafèen ved andre arrangementer Annoncer Udsend pressemeddelelse Få hjælp af sundhedscentret til at reklamere Karen /Charlotte? Det kan være en udfordring at få deltagere, så derfor har vi her nogle forslag til hvordan det kan gøres. Brug kommunale platforme til brochurerne. Biblioteker, apoteker, i butikker, hos læger, sundhedshuse mv. Andre steder ? Annoncering og pressemeddelelse er en god ide ved opstart. Reklamer på rehabiliteringshold/hjertemotionshold og brug personalet på sundhedscentret. Giv dem en folder i hånden personligt. Vis på nettet hvor man kan hente inspiration til pressemeddelelser. Værktøjskassen –manualer – den gode pressemeddelelse

Sparring I kan altid sparre med jeres frivilligkonsulent Ved svære samtaler kan rådgivningen kontaktes Charlotte Hvornår er de opstået (ca. årstal) ? . Hvordan har de været? Foredrag, mange mennesker auditorier. Samtalegrupper. Kan se ud på mange måder og ingen er mere rigtig eller forkert end andre… Det vil fortæller om i dag er hjertecafeer som vi ser det ???????? (Kom venligst med forslag)……(Lise, Karen )….. 