Underviserseminar Økonomi- og forretningsudvikling for ledere og

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Effekt af e-læring Certificering som e-underviser
Advertisements

Trivselspolitik på Løsning Skole
VEJLEDNING… … til brug af præsentationen:
Ledelsesakademiet, Erhvervsakademi Aarhus
Indgange til samt roller/ansvarsområder i forbindelse med RKV & IKV i AMU i VEU-centrene TUP 2012 Organisering VEU-centrene i Region Syddanmark VEST, FYN,
Råd til gode oplevelser… Rådgivernes erfaring med IPM- rådgivning Christian Hansen Fagkoordinator planteavl.
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
1. Individuel start 3.1 Det bør være muligt at starte på kursus, når man har behov, uden at skulle vente til næste opstart.
Fredag den 20. september 2013 ”Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært” og ”RKV i Region Midtjylland”
 Projektets ordinære målgruppe var ældreområdet  Efter at have foretaget interviews med ældrechefer i Vordingborg og Næstved, stod det klart, at projektet.
Erhvervsakademiet Aarhus
Vurdering af basale færdighed, FVU og IKV i AMU
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
Undervisningsministeriet Temadag for regionale kompetencecentre 27. juni 2007 Fremtidens proceskonsulentuddannelse.
Air Force Training Centre Vi vil Blended Learning 1 PF.
Dagsorden for seminar den Velkomst Formål med dagen Om projektet – Praksisnær ledelse i det offentlige Udfordringer Udbytte Udvikling af tillægsmodul.
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
Den lille Skoles vision 6. Skolens medarbejdere. 6. Skolens medarbejdere (bestyrelsens formulering) ”Medarbejderne agerer i overensstemmelse med skolens.
- et udviklingsprogram om forsøg med kompetencecentre Voksen- og efteruddannelse i centrum VEU-årsmøde 6. April 2006.
Kulturen på vores skole Det forpligtende fællesskab Overskueligheden i miljøet Helheden i skoleforløbet Kommunikation.
18. April 2012 Fællesskaber for Alle - Dagtilbuddets Fællesskaber Velkommen.
AARHUS UNIVERSITET Centre for Science Education 27. marts 2009 Centre for Science Education Michael E. Caspersen Centerleder
Kompetencematrix Digitale kompetencer
KL - Danske Regioner – FTF og Professionshøjskolernes Rektorkollegium præsenterer National strategi for velfærdsuddannelserne.
VEU-Centrenes rolle i løsning på voksen- og efteruddannelsesområde
Elevtrivselsundersøgelsen 2013 Gl. Hellerup Gymnasium Svarprocent: 99% (965 besvarelser ud af 978 mulige)
Organisering af uddannelsesforløb Jens Bennedsen projektleder It-vest – samarbejdende universiteter.
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
Uddannelsescenter Holstebro
EUD reformen Voksensporet. Vad ved hvorfor Vad ved hvordan måske ikke.
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
Elevtrivselsundersøgelsen 2012 Århus Akademi Svarprocent: 80% (661 besvarelser ud af 829 mulige)
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Fra erhvervsuddannelse til videregående uddannelse
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Det politiske arbejde med udvikling af folkeskolen i Esbjerg kommune
Elevtrivselsundersøgelsen 2014 For de gymnasiale uddannelser Vesthimmerlands Gymnasium og HF Svarprocent: 97% (474 besvarelser ud af 489 mulige)
National strategi sammen med KL, Danske Regioner og Rektorkollegiet fordi: −Der er ubalance mellem den arbejdskraft, der er til rådighed, og arbejdsmarkedets.
DIF inklusive specialforbundene har behov for at forberede sig til næste spillelovgivning skal forhandles i DIF har koncentreret udviklingsmidler.
Dialogmøde den 24. januar 2014  Kl Velkommen og intro til dagens program v/Thomas Hey  Kl Velkomst ved Marie Nørgaard Laursen – om.
Fælles fagligt fundament ”nye briller i det pædagogiske arbejde
Anbefalinger fra Vækstforum Hovedstadens task force om erhvervsuddannelser Vækstforum Hovedstadens møde den 21. juni 2012 v/ Klaus Nørskov,
Kursisttrivselsundersøgelsen 2014 For de gymnasiale uddannelser Nordvestsjællands HF og VUC Svarprocent: 498 besvarelser.
LP-MODELLEN ● FORSKNINGSBASERET VIDEN, DER VIRKER
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
Skanderborg Det økonomiske gab  Merudgifter på knap 100 mio.  Merindtægter på godt 80 mio.  Udfordringen er knap 20 mio. Beskæftigelse & Sundhed.
”En indgang til voksen og efteruddannelse” - et oplæg til temamøde i beskæftigelsesregionen 12. maj 2010 – Temamøde, Roskilde v/ VEU centerchef.
Direktørgruppen SAMlær Odense. Hvad er der gang i? Arbejdstidsaftaler Undervisningsdifferentiering og IKT IKT Blended Learning God undervisning.
Kontanthjælpsreformens betydning -i forhold til arbejdet med de unge Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland Jørgen Dan Pedersen centerleder.
Aktiviteter OutputResultater kt. sigt Effekt ml. sig t Virkning lg. sigt Lokalt samarbejde med private og offentlige arbejdspladser om IKV Ledige, a-kasser.
Nye veje i uddannelses- og beskæftigelsessituationen i Østdanmark Temamøde 9. december 2011 Nye veje i uddannelses- og beskæftigelsessituationen i Østdanmark.
Elevtrivselsundersøgelsen 2015
Analyse af prøveformer og test i BAI´s arbejdsmarkedsuddannelser gennem forsøg og evaluering BAI OUP 2015.
Velkommen til Multimediekursus.
Elevtrivselsundersøgelsen 2011
Introduktion til det tværsektorielle samarbejde om kompetenceudvikling
Tilsynserklæring Aabenraa Friskole 2016.
LP ledertalentudviklingsforløb
Erfaringer og metoder til at arbejde med social kapital
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
5 gode argumenter for hvorfor det skal til din klub
Elevtrivselsundersøgelsen 2013
Opsøgende VEU.
Virksomhedspulje til bedre match
Oplæg om pædagogisk forvaltning af fjernundervisning.
Digitalisering af VEU VEU-udbydernes brug og vurderinger af e-læring og blended learning - surveyresultater FLUID konferencen, tirsdag den 11. december.
Hvordan skaber vi rammen for kvalitet?
Praktikvejleder, PAU- og SOSU-elever – ajourføring
Statens HR – Implementeringskoncept
Præsentationens transcript:

Underviserseminar Økonomi- og forretningsudvikling for ledere og Lederens forretningsforståelse KompetenceGruppen

Cafémøder Hvordan sikrer vi øget fokus og aktivitet i forhold til: Økonomi- og forretningsudvikling for ledere Lederens forretningsforståelse Målet er, at forløbet/faget bliver en væsentlig del af lederuddannelse på AMU- og AU-niveau KompetenceGruppen

Den overordnede ramme Hvad har vi af gode eksempler og erfaringer med hensyn til at skabe fokus og aktivitet: Økonomi- og forretningsudvikling for ledere Lederens økonomiforståelse Dialog, udveksle, lytte, være nysgerrig, undersøge, sammenligne, udvikle 3 besøgsrunder af 15 minutter KompetenceGruppen

3 caféborde 3 caféborde med hver deres vært og opgave: Marianne Rasmussen De gode eksempler og erfaringer i forhold til markedsføring Søren Peder Lauridsen De gode eksempler og erfaringer i forhold til opsøgende virksomhedsarbejde Bjarne Wølch Rasmussen (overordnet cafévært) De gode eksempler og erfaringer i forhold til netværksarbejde Dugen benyttes til at besvare den stillede opgave KompetenceGruppen

Hvor finder vi de gode løsninger? Efter cafémøderne Hvert bord hænger dugen op på væggen Alle studerer dugene Hvor finder vi de gode løsninger? KompetenceGruppen

Styrket overgang fra AMU til AU Hvordan kan vi styrke overgangen fra Økonomi- og forretningsudvikling for ledere til Lederens forretningsforståelse? Hvad kan vi lære fra Den Grundlæggende Lederuddannelse? KompetenceGruppen

Styrket vejledning og information om mulighederne? Information på holdet fra første kursusdag? Tilbud om vejledning af den enkelte kursist? Samarbejde med vejlederne fra akademierne? Besøg af studerende fra akademierne? Fælles/landsdækkende annoncering? Informationsmateriale målrettet overgangen til akademifaget? KompetenceGruppen

Styrket samarbejde med virksomheder og organisationer? Information til den enkelte kursists nærmeste chef og den HR-ansvarlige om muligheder for videreuddannelse efter Økonomi- og forretningsudvikling for ledere? Information til faglige organisationer og tillidsrepræsentanter? Invitation til temaaften om videreuddannelse efter AMU? Øget synliggørelse via VEU-centrene? KompetenceGruppen

Styrket organisering af uddannelsesforløb? Tydelig sammenhæng og progression? Samkøring af undervisning? Løsning af caseopgaver på tværs? Blended learning? Indledningskursus til AU-niveauet (studie- og eksamensteknik m.v.)? Etablering af sammenhængende pakke? Samme underviser på AMU og AU? Etablering af aftenhold på AMU? KompetenceGruppen

Styrket pædagogisk og ledelsesfagligt miljø? Fælles pædagogiske tilgange? Øget deling af erfaring, viden og materialer på tværs mellem undervisere? Fælles faglige og pædagogiske dage? KompetenceGruppen

Debat om mulighederne Hvor er de ”lavthængende frugter”, som vi alle bør plukke? Hvor er projekterne, som vi bør iværksætte i fællesskab? Hvad kunne være de første skridt? KompetenceGruppen