Kultur Idræt Bevægelse

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Rullende indskoling på Skovbyskolen.
Advertisements

Svend Gønge-skolens værdier...
Navn (Sidehoved/fod)Titel/beskrivelse (Sidehoved/fod) Sæt viden i bevægelse Temadag om Samarbejde og vidensdeling Forældres involvering og indflydelse.
Struer Kommuneplan Vision, mål, strategi Forside Indledning Vision, mål og strategi Byer, landsbyer og landdistrikter Natur og miljø Politiske.
Fællesprojekt i Øster Hornum. Hvorfor Fællesprojekt i Øster Hornum? •Styrke sociale netværk •Tilbud om aktiviteter til alle aldersgrupper •Gøre byen attraktiv.
Egedals byudviklingsområder skal være eftertragtede for deres fokus på klima, energi og sundhed – kombineret med spændende arkitektur, inviterende byrum.
Nye samarbejdspartnere – nye udfordringer
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
Randers Modellen Randers Modellen: Politikker - 1
Regionale kulturaftaler En frivillig aftale, der indgås mellem Kulturministeriet og en række kommuner; en ’kulturregion’
Status på kommuneplanstrategien
FredericiaC – mere end en ny bydel.
Anbefalinger til et fremtidigt samarbejde
Visioner for idrætten Høje Taastrup Kommune 2006 – 2009 En opfølgning.
Visionsproces Fra ord til handling.
ODENSE 2020 FRA STOR DANSK BY TIL DANSK STORBY
Plan 2015 Vision: Y`s Men International Region Danmark er i 2015 en bevægelse, som lokalt, nationalt, internationalt og organisatorisk er klar til at engagere.
Vicedirektør Susanne Poulsen, Bornholms Hospital
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Visioner V anløse skal være en A ttraktiv bydel, der med vægt på N atur og historie, et L evende handels- og kultur- og idrætsliv, finder milj Ø rigtige.
Afdelingsbestyrelsernes rolle i særligt udsatte boligområder Konference 19. november 2011.
Survey Organisering og styregruppehåndtering. Spørgsmål 1 62,5 % mener de har stor indflydelse på tilpasning af egen projektorganisation! Hvis projektorganisationen.
Klimatilpasning som vækstdriver - regionen har en vigtig rolle Dorthe Selmer, vicekontorchef i Regional Udvikling ,
Brugstedet.dk Eksempelsamling ”Geodata skaber værdi” Nils Bo Wille-Jørgensen Grontmij.
________________________________________________________________________ Møde med foreningerne 6. oktober 2011 Landsbyvisions-modellen ”Byrådet ønsker,
KULTUR FOR ALLE. Hovedbudskaber I: ”Ikke brug for flere kulturinstitutioner!”
Ledelsesmæssige og kvalitets- udviklingsmæssige overvejelser Ved udarbejdelsen af Handlingsplan for øget gennemførelse 2013 på SOSU C Oplæg på orienterings-
Borgermøde 25. juni 2013 Velkommen til borgermøde! Ordstyrer: Formand for Plan- og Klimaudvalget Lars Simonsen 17:00 Velkomst ved udvalgsformand Lars Simonsen.
Randers Kommune 22. april Fremtidens drift af idrætsanlæg.
Lokalområde 5 Med venlig hilsen Dagplejen Daginstitutionen Tumlegården Børnehaven Grankoglen Vestsalling Skole og Dagtilbud.
Aktivt medborgerskab som ressource i sundhedsfremmende arbejde.
Mobilitetsplanlægning i en dansk sammenhæng Johan Nielsen Danske Regioner GATE marts 2010.
Fritidspas på det kommunale budget Merete Scheelsbeck Formand for Fritids- og Kulturudvalget Høje-Taastrup Kommune (HTK)
Status på idrætsstrategi og halanalyse
PROCES OG TIDSPLAN Godkendelse af forslag i Byrådet den 22. april Offentlig debat i maj og juni måned Udstilling i Utzon Centeret Endelig godkendelse.
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Jord-ERFA-Midt Den 11. december 2014
Borgermøde om Udviklingsstrategien Byrådet har givet sin vurdering af udviklingen og forslag til hvilke visioner, strategier og indsatser, som skal sikre.
Udvikling af § 79-området. 2 Indhold 1.Baggrund 2.Mål 3.Inspiration 4.Vision 5.Hvad skal der til? 6.Næste skridt?
Forslag til Kommuneplan 2009 VELKOMMEN. Forslag til Kommuneplan 2009 Planens principper På skuldrene af Planstrategi 2007 Bæredygtig byudvikling Inde-fra.
Den røde tråd fra vision til handling
Hvordan samarbejder vi om kulturen?
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Hvad er LEADER metoden? Præsentation Sammenhæng til landdistriktsprogrammet Principper: 1.Territorielt program 2.Lokal udviklingsplan 3.LAG (Lokal AktionsGruppe)
Workshop Udpeg en bordformand, der kan fremlægge jeres holdninger i plenum Diskuter følgende spørgsmål: Hvad synes I om muligheden for et frivilligcenter.
EN BY I KLITTEN – HVAD HANDLER DEBATTEN OM DE DANSKE KYSTER OM? Lone Søderkvist Kristensen Lektor i Landskabsforvaltning Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning,
Vilkårene for det frivillige arbejde i udsatte boligområder Michael Fehsenfeld og Bjarne Ibsen Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund (CISC)
VÆKST OG BÆREDYGTIGHED EN NY POLITIK FOR BYLIV BYER & BYGNINGER I HOLBÆK KOMMUNE?
Et idé - og metodeudviklingsprojekt Gentofte Kommune & herberget Overførstergården.
Regional udvikling (1) Regionsrådet skal varetage nedennævnte regionale udviklingsopgaver: a) Udarbejde regionale udviklingsplaner og varetage opgaver.
Navn Navnesen Planlægning i DGI Udviklings- og strategimøde direktionen 16/
Hvad er Velfærds-LAB? 1. Leder- og medarbejderønsker til BV Medinddragelse og medindflydelse Fælles tilgang til arbejdet med borgeren Understøttelse til.
Proces for social helhedsplan i Gellerup og Toveshøj Boligsocial leder Henning Winther.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
9/24/ september 2011 Program for borgermøde om Budget Velkommen til Borgermøde 11. september 2012.
Skoledagens indhold: Helstøbt kompetencebegreb, mange læringsrum SFO Tænketank Danmark Landsmøde 5. april 2013.
SportHouse –  TEAM/ RESSOURCER KRITISK SUCCES FAKTOR UDFORDRINGER/ FORHINDRINGER FASER/MILEPÆLE/AKTIVITETER xx MÅL Februar 2014 Bestyrelsens.
‘En bevægende kommune - Bevæg dig for livet’
Glamsbjerg Fritidscenters fremtidshus
Velkommen til undervisning af arbejdsmiljøgrupper
Se mere om L21 ansøgning på
KØBENHAVNS UNIVERSITET
Dagsorden Præsentation - hvad er en Landsbyklynge?
FIC Udviklingsplan 2020.
Styrk foreningen Ledelse og udvikling – opgrader foreningen.
Sådan nedsættes følgegrupper . . .
Gladsaxestrategien omfatter også erhvervslivet
Boligpolitik Temadrøftelse Økonomiudvalget 13. november 2018.
Frederikssund Kommune – og Vinge
Præsentationens transcript:

Kultur Idræt Bevægelse - en strategisk begyndelse for en ny by

Hvad er KIB Byudvikling er blandt andet styret af en lokalplan og helhedsplaner. KIB planen er et strategisk styringsredskab, som skal udpege strategiske indsatser og steder, hvor der udvikles kultur- og idrætsfaciliteter – ude som inde. Visionen er at sikre den generelle bylivskvalitet gennem et varieret hverdagsliv, der styrker en sund livsstil og skaber medborgerskab og fællesskab.

Hvem står bag KIB Frederikssund Kommune har samme med Lokale- og Anlægsfonden fået lavet strategiplanen. Kultur, idræt og bevægelsesplanen er udarbejdet af Dansk Bygningsarv (nu B-A-R-K) og Polyform Arkitekter. Lokale aktører inden for Frederikssund Kommunes fritidsliv, Idrættens Analyseinstitut (IDAN) og repræsentanter for de kommende beboere i Vinge har blandt andre været involveret.

Hvorfor er KIB blevet til allerede? ”Muligheder for et aktivt og udviklende fritidsliv er en afgørende værdi for både små og store byer. Inddragelse af faciliteter til idræt, kultur og friluftsliv bliver alt for ofte glemt, når planlægningen af nye bydele går i gang. Tit bliver der kun tænkt på plads til boliger, daginstitutioner og erhverv, men det er ikke nok, hvis der skal skabes attraktive boligområder. Frederikssund Kommune viser i dette tilfælde, hvordan en kommune kan tage ansvar for fremtiden, når en ny by skal dannes, med et skarpt blik på at det, indbyggerne vil få brug for – også i deres fritid. Anna Hessel, arkitekt hos Lokale- & Anlægsfonden.

Hvordan bliver KIB til virkelighed? 2015-16 planen blev udviklet 2017 endelig politisk besluttet Det er her vi er! De første spadestik er taget og huse rejst. Men der er stadig meget åbent landskab. Tværgående forvaltningssamarbejder, koordinering af tiltag og anlæg Sammenhæng med initiativer og aktiviteter i resten af Frederikssund Kommune, som jo ikke går i stå pga. Vinge. Tværtimod. Borgere og interessegruppers ønsker og ideer – som mødet i dag.