Ølgod kirke 29. maj 2011.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Nadverens indhold og betydning
Advertisements

Hvordan bruges FLADSKÆRMENE i Brabrand Kirke ???.
Lav din egen ikon MM Anne Mette Gundesen / Hvad skal jeg sige? 2014.
Johannesevangeliet kap 15,1-11.
Marmorkirken Symboler II
Livets Ord April 2012.
Hældt ud med badevandet!
Bjergprædikenen (3) Ønsker og evner. Tilskrevet og levet retfærdighed.
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
Livets Ord Livets Ord Juni 2012 Juni 2012 Arbejd ikke for den mad, som er forgængelig, men for den mad som varer til evigt liv, den som menneskesønnen.
Lidelse, sygdom og forbøn.
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
”Kaldet til kærlighed”
Livets Ord Livets Ord Maj 2012 Maj 2012 « Ild er jeg kommet for at kaste på jorden, og hvor ville jeg ønske, at den allerede havde fænget ! » ( Luk 12,
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
Holstebro Frimenighed At være en Jesu discipel. Discipel En der er i lære, men mere end det. Norm for lære og liv Den mundtlige tradition blev overleveret.
Ungdomsvelsignelse Søndag d. 24. marts Evangeliet i en nøddeskal Joh 3,16 For således elskede Gud verden, at han gav sin enbårne søn, for at enhver,
Den, der tror, har evigt liv Det evige liv i Johannes-evangeliet
En menighed, der søger enhed
At vente på Guds time.
Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
Introduktion til Kongen og hans Rige
Kate-QUIZ-mus.
Loven om at dømme andre Matt 7,1-5
Den kristne påske.
De 5 B’er Brødrene Bønnerne Bibelen Brødet Badet
Indstiftelsen af nadveren
Sammenligningsspejle
Lede til Jesus – leve i Ham
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light 3. APRIL 2016 SOGNEDAG ØSTER HORNUM PROFESSOR (MSO) ANDERS-CHRISTIAN JACOBSEN AARHUS UNIVERSITET ARTS.
Liturgiens evangelium. En god gudstjeneste er som et H.C. Andersens eventyr tematisk - genkendelig - overraskende.
Den vidunderlige Gud Lektion 1: Den vidunderlige treenige Gud Lektion 2: Fællesskabet med den vidunderlige Gud.
Bibelen som redningsvest eller kompas? Hvordan kan man navigere efter Bibelen som voksen københavner, og hvordan kan den hjælpe os i mål?
At fyldes af Helligånden. Ap.G. 2,1-13 Nicolaifællesskabet d. 21/
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
Temaer i Johannes Evangeliet Kap. 13, 1-11 Søndag d. 13. september 2015.
Ingen billig nåde 1.Johannes 1:5-2:2. 1.Johannes 1:5-10 Og dette er det budskab, som vi har hørt af ham og bringer videre til jer: Gud er lys, og der.
Galaterne 1-2 Nåde og Fred fra Gud Fra Paulus, apostel, ikke fra mennesker, ikke udsendt af et menneske, men af Jesus Kristus og Gud Fader,
Vi forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen. Vi tror på Gud Fader, den almægtige, himmelens og jordens skaber.
544 – Det er fredens røst, der lyder 1, S1 Det er fredens røst, der lyder, Herre, ved dit nådebord, det er pagtens kalk, du byder, rakt os med forsoningsord,
1. Mos 1:1-2 I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. Jorden var dengang tomhed og øde, der var mørke over urdybet, og Guds ånd svævede over vandene.
Nadver 1, S1 Indbydelse: Lad os rejse os og modtage indbydelsen til Herrens nadver. Menigheden rejser sig Jesus sagde: ”Jeg er livets brød. Den, der kommer.
163 – Gak under Jesu kors at stå 1, S1 Gak under Jesu kors at stå, hans sidste ord at agte på; fra korsets træ hans nådes røst skal lyde dig til liv og.
Ølgod kirke 10. april 2011.
Oplæg: Samtale: Nådegaver til at helbrede og forbøn for syge
Prædiken Ånd og kød.
Gud er lys, og der er intet mørke i ham 1. Joh. 1.5
2. Tim. 3:16-17 Ethvert skrift er indblæst af Gud og nyttigt til undervisning, til bevis, til vejledning og til opdragelse i retfærdighed, så.
At forholde sig til sin muslimske næste i en terror tid
Katekismus- gudstjeneste Bejsnap kirke – 6. marts 2011
”Tror du på julemanden?”
Julens symboler Matthæus 2
Det inviterende fællesskab
Nadver, Bøn og tak, S1 Bøn og tak
493 – Velsign, o store, stærke Gud, 1, S1
Gud selv modtager dig Mel.: Timon Müller Tekst: Line Nielsen
066_Jesus, Frelser og befrier 1, S1
Levende og virksom Tro i Frikirken!
Livets Ord Februar 2018.
Mark. 10:17-22 Og da Jesus gik ud på vejen, kom der én løbende og faldt på knæ for ham og spurgte: »Gode Mester, hvad skal jeg gøre for at arve.
Har jeg virkeligt evigt liv?
Guds arvinger og Kristi medarvinger
Nu Jesus kommer gående på vandet
851_Du kære Gud og Fader god 1, S1
John. 20:31 Men dette er skrevet, for at I skal tro, at Jesus er Kristus, Guds søn, og for at I, når I tror, skal have liv i hans navn.
Ap. G. 2:1-4 Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet. Og med ét kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød, og den fyldte hele huset, hvor.
Foran tronen står jeg nu
Præsentationens transcript:

Ølgod kirke 29. maj 2011

NÅDEMIDLERNE ”Om Nadveren – et livsmåltid!”

Om nadveren - Et livsmåltid!

NÅDEMIDLERNE ”Om Nadveren – et livsmåltid!”

Hokus Pokus … Hoc est corpus Christi Da Gud ved, at vi har svært ved at tro ham på hans blotte ord, skaber han selv ved brug af nådemidlerne den tro, som gør os retfærdige i hans øjne, idet han altid knytter løftet om frelse til et ydre hørbart, synligt og følbart (og smagbart) tegn: det hørbare ords forkyndelse, dåbens vand, nadverens brød og vin og håndspålæggelsens syndsforladelse (skriftemålet).

NADVER: HUSKE TAKKE LEVE EFTER 2.Mos.12 / Mark.14 … 1.Kor.5,7-8: Rens den gamle surdej ud, for at I kan være en ny dej. I er jo usyret brød, for også vort påskelam er slagtet, Kristus. Lad os derfor fejre festen, ikke med gammel surdej, ikke med en slet og ond surdej, men med rene og sande usyrede brød. Joh.1,29: Næste dag så Johannes Jesus komme hen imod sig og sagde: ”Se, dér er Guds lam, som bærer verdens synd.” LEVE EFTER Joh.6: Jesus sagde til dem: ”Jeg er livets brød. Den, der kommer til mig, skal ikke sulte, og den, der tror på mig, skal aldrig tørste… Alt, hvad Faderen giver mig, skal komme til mig, og den, der kommer til mig, vil jeg aldrig vise bort … For min faders vilje er, at enhver, som ser Sønnen og tror på ham, skal have evigt liv, og jeg skal oprejse ham på den yderste dag.” (v.32-40)

II. Hvad gavner nadveren? I. Hvad er nadveren? Alm. brød og vin OG Jesu legeme og blod! II. Hvad gavner nadveren? ”givet for jer” – ”udgydt for jer” … FOR MIG!

II. Hvad gavner nadveren? I. Hvad er nadveren? Alm. brød og vin OG Jesu legeme og blod! II. Hvad gavner nadveren? ”givet for jer” – ”udgydt for jer” … FOR MIG! III. Hvordan kan det at spise og drikke gøre så meget? Vi hører ordene Vi ser brødet og vinen Vi smager brød og vin Vi lugter vinen Vi føler brødet ”Man ist was man isst!” Man er, hvad man spiser!

FOR HVEM? Hosianna = Hjælp / frels / Grib ind og red os!

IV. Hvem modtager nadveren værdigt? DRIKKE SIG EN DOM TIL! IV. Hvem modtager nadveren værdigt? Kun én form for værdighed: At du er en synder, som har brug for syndernes forladelse!

Sieger Köder: ”Das mahl mit den sündern”

Sieger Köder: ”Ihr habt mir zu essen gegeben”

FRELSESVISHED 1. Sæt mig, så jeg ser dig, Jesus 2 FRELSESVISHED 1. Sæt mig, så jeg ser dig, Jesus 2. Dåben … frelsen som en gave af Gud 3. Nadveren … Jesus har ”gjort fyldest for dine synder”