MED- systemet er dit – brug det!

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Fortolkning af AMO reformen
Advertisements

Løn •Generelle lønstigninger i 2013: 0,70 % •Generelle lønstigninger i 2014: 1,21 % •Forbedringer af overenskomsterne pr. 1. januar 2014: 0,25 % •Reguleringsordningen.
Bekendtgørelse om samarbejde om sikkerhed og sundhed
TR-rollen frem mod nye arbejdstidsregler
Ny sikkerhedsorganisation – nu med efteruddannelse
Bestemmelse om valg af tillidsrepræsentanter i forsvaret
DET SAMLEDE RESULTAT 2-årig aftale REGIONER
Projekt 5 i 12 Laboratorium 9: 26. februar 2013 ”At holde udviklingsgejsten oppe i en travl hverdag” ”At holde udviklingsgejsten oppe i en travl hverdag”
Slå dog SU og SIU sammen 17. september 2009
TRIOENS OPGAVER.
Velkommen til en rejse gennem den nye Arbejdsmiljølov
Ændring i lov pr Uddannelse Kompetenceplan Årlig drøftelse
Ændring af arbejdsmiljøloven
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE SUNDHEDSKARTELLETS FORLIG Overenskomstforhandlingerne.
Hvad er bestyrelsens rolle i foreningen? Struktur
Aftale om trivsel og psykisk arbejdsmiljø (Tillægsaftale til SU-aftalen) Baggrund for aftalen: Arbejdsmiljøloven gav mulighed for, at overenskomstparter.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. TR-OMRÅDEMØDE 18. MARTS 2013 OK 13 REGIONAL.
Dagens program Ankomst og morgenbuffet 9.00 Velkomst v/ OC Visionen for MED Gennemgang af MED-aftalen Pause Hvordan går arbejdet i TRIO? Hvad.
Dagens program Ankomst og morgenbuffet 9.00 Velkomst v/ OC Visionen for MED Gennemgang af MED-aftalen Pause Hvordan går arbejdet i TRIO? Hvad.
Ledelsesudvikling på Københavns Universitet
SAMARBEJDE OG MEDINDFLYDELSE. Overordnede bestemmelser Ledelse og medarbejdere skal i samarbejde føre de af kommunalbestyrelsen fastsatte mål ud i livet.
Den gode forandringsproces
Tillid Temadag for AMIR
Organisering af virksomhedernes interne AM-arbejde
Forslag til planlægning af årets opgaver for kontaktpersonen
Samarbejdet i et fremtidsperspektiv Hvolris Jernalderlandsby Den 17. september 2009.
Velkommen til MED-uddannelsen
Kvalitet (Excellence) Effekt, merværdi (Impact )
Ny medaftale 1/ Ny medstruktur = nyt lmu i Asgård området 1 Fælles personalemøde den 25/ Tema: Ny medaftale.
Den statslige tillidsrepræsentantaftale Temamøde den 18/ om tillidsrepræsentanters arbejdsvilkår på KU professor, dr. jur. Jens Kristiansen.
TR-træf om OK15 Ved Ghita Parry, formand Line Posselt, direktør &
”Sådan ville jeg gøre” Om MED-inddragelse i udbudsprocesser Direktør Birgit Plambeck, Viborg Kommune FOPS
Arbejdsmiljøledelse – hvad er det? Oktober Formål Arbejde målrettet og systematisk på at sikre medarbejdernes sundhed, trivsel og arbejdsglæde.
Opmærksomhedspunkter til arbejdet med selskabsdannelser Det er vigtigt, at sikre så god tid som muligt til at kvalificere beslutningsgrundlaget for selskabsdannelsen.
TR - Basiskursus Forhandler Foregangs m/k Konfliktløser Bindeled (medlemmer – IMAK) Bindeled (ledelse - medlemmer) Kontrollør Lovfortolker Formidler.
Deltidsansatte - HR/psl1 Deltidsansattes adgang til et højere timetal Aftalen er indgået mellem KL og KTO - tiltrådt af Sundhedskartellet. –Delimplementering.
Delforlig på KL-området januar 2008 TR-vilkår Ansættelsesvilkår.
Titeldias Logo blå Husk at vælge korrekt layout for hvert dias: Klik med højre musetast på dias i ruden til venstre i skærmbilledet og vælg ‘Layout’ –
1 OK13 - Det nye ledelsesrum Fra detailstyring til overordnede rammer Kursus for nye forstandere torsdag den 24. oktober 2013.
August 2008 PLUSTID - vil vi have det ? Det statslige område.
Lokalaftale Arbejdstid & løn Lærere & børnehaveklasseledere Ballerup Kommune & Ballerup Lærerforening 1. august 2016.
Nye regler på vej om virksomhedernes samarbejde om arbejdsmiljø Ann Carina Tetschner, Center for arbejdsliv & læring Pædagogiske Inspirationsdage 2010.
MED-aftale forhandling Sanne Kjærgaard Nikolajsen FOA 1.
Lederkursus December REGELHIERARKIET I Grundloven Folketingslov Landstingslov, landstingsforordning og Inatsisartutlov Bekendtgørelser Cirkulærer.
Aftale om ansættelsesvilkår Aftale om ansættelsesvilkår for ansatte der overgår til staten mv. i forbindelse med kommunalreformen. Aftalen gælder både.
FORLIG MELLEM KL OG LC I HOVEDTRÆK Faglig sekretær LFS Flemming Kjærgaard Andersen OVERENSKOMST 2015.
Landsorganisationen i Danmark Det nye arbejdsmiljøsamarbejde.
SU-oplæg , 1 Udvikling, samarbejde, medindflydelse og medbestemmelse gennem SU/samarbejdssystemet Ved gennemgang af formål, indhold.
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
Arbejdsmiljø i MED FOAs arbejdsmiljøtræf april 2012 Nyborg Strand.
Kommunikation og sammenhængskraft i MED-systemet Få jeres budskaber ud.
Nye arbejdsmiljøregler - fra sikkerhed til arbejdsmiljø august 2010.
TR/AMR møde 3. november 2016 MED evaluering Arbejdsmiljø.
Skal pædagoger være robuste?
Temadag for TR.
Sanne Kjærgaard Nikolajsen FOA
Opmærksomhedspunkter
Indre By / Østerbro LokalMED
Overordnede bestemmelser
Introduktion til OK13 1.
Nye organisationsprincipper og forretningsgange
DET SAMLEDE RESULTAT 2-årig aftale REGIONER
Centralforeningen for Stampersonel
MED-organisationen i Hjørring Kommune
Opmærksomhedspunkter
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
TR-kursus IA Afskedigelse - lærere ved VUC 14. September 2018
2. dag - Modul 1A Samarbejdssystem TR-spil Områdeopdeling kommunal / privat Frokost (kl ) Pause (kl ) Festmiddag (kl )
Lokale lønforhandlinger
Introduktion til OK13 1.
Præsentationens transcript:

MED- systemet er dit – brug det! Sanne Kjærgaard Nikolajsen konsulent Offentlig Ansattes Organisationer MED- systemet er dit – brug det!

De 4 procedureretningslinjer Aftalen har 3 niveauer De 4 procedureretningslinjer Den lokale MED-aftale MED-rammeaftalen

Septemberforliget 1899 Forhandlingsretten Ledelsesretten Løn MED-systemet Arbejdstid Ledelsesrettens domæne minus personsager Ferie normeringer MED-aftalen Sammenhæng mellem arbejdsopgaver og ressourcer Arbejdsretten Arbejdets organisering TR-systemet Trivsel, stress, arbejdsmiljø osv.

Formålet er at Udvikle og forbedre samarbejdet Give alle medarbejdere ret til medindflydelse og medbestemmelse Styrke og effektiviserer arbejdsmiljøarbejdet

Der skal være et lokalt formål

Der skal være en lokal struktur For hele MED-organisationen og for arbejdsmiljødelen

Retningslinjer Aftale muligheden i systemet – kan og skal

Procedureretningslinjer Der skal aftales retningslinjer for proceduren for drøftelse af budgettets konsekvenser for arbejds- og personaleforhold samt proceduren for større omstillingsprojekter…

Ledere, tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter er MED-systemet Og MED-systemet bestemmer over MED-systemet

Samspillet mellem MED- niveauerne Tag altid udgangspunkt i ledelsesstrukturen og ledelseskompetencen Kommunikationen går i første omgang oppefra og ned Hvis man ikke selv kan løse sine problemer går det nedefra og op

Ledelsen har retten til at lede og fordele arbejdet – i henhold til bestemmelserne i MED-aftalen

Medarbejdernes synspunkter skal kunne indgå i beslutningsgrundlaget

Information og drøftelse For hele kommunen Kommunikationsstrategi Vi skal have ny afdelingsstruktur Materielgården skal udliciteres Hvor alvorligt er det Hvor meget tid tager det

Information Information skal ske om den seneste og den forventede udvikling Informationen skal gives på en sådan måde og i en sådan form, at det giver gode muligheder for en drøftelse Der skal informeres om alt, der medfører ændringer i medarbejdernes arbejde

På rette niveau Reglen, om at medindflydelse og medbestemmelse skal udøves inden for ledelsens kompetenceområde, er ufravigelig

På rette niveau der skal være et sammenhængende system… dette system skal matche ledelsesstrukturen der skal kunne delegeres kompetence i MED-systemet, på tilsvarende vis som i ledelsessystemet

Oppe fra og ned da kompetencen hos alle ledere i kommunen principielt er delegeret fra det øverste niveau (Borgmesteren), er MED-systemet, som det er beskrevet i rammeaftalen også tænkt ”oppefra og ned”.

Afspejle ledelsesstrukturen At strukturen skal matche ledelsesstrukturen betyder, at strukturen skal tænkes sammen med og svare til eller afspejle ledelsesstrukturen.

Dagens udfordring i MED