Middellevetid Veluddannede 30-årige københavnske mænd kan se frem til at leve over 7 år længere end en 30-årig med kort uddannelse. Hvis man bor på Nørrebro,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Psykoedukation til unge i OPUS
Advertisements

STRESSORER FYSISKE PSYKOLOGISKE FRYGTEN FOR LYSTEN TIL BIOLOGISKE
Middellevetid Tab i middellevetid i forhold til forskellige risici
Psykoedukation for patienter med skizofreni
Jesper Karle Speciallæge i psykiatri, dr. med.
Sårbarhed hos børn og unge
Arbejdsmiljø OK En ny opgave for SU SU skal medvirke til et godt arbejdsmiljø SU skal med aftalens § 5, stk. 8 arbejde med at forebygge og håndtere.
Travlhed eller stress? Anspændthed Stress Travlhed Lyst Ulyst.
Stress En folkesygdom?.
Værktøj 3: Personlige og kollektive strategier Vi forebygger stress sammen.
Projekt: Fælles indsats på psykiatriområdet i Haderslev Kommune og Region Syddanmark.
Ved overlæge Jes Gerlach
MMO/stressoplæg Stress og stresshåndtering Marita Mortensen, organisationspsykolog.
Psykosocial hjerterehabilitering Tøystrup Gods 23 marts 2010 Anne Skjødt Regionsleder, sygeplejerske.
Arbejds- og Miljømedicinsk Klinik ”Arbejdsrelateret stress” Katrine K. Andersen, aut. psykolog Arbejds- og Miljømedicinsk Klinik Odense Universitetshospital.
Oplæg LO – Aalborgs Miljøudvalg ”Hvorfor er så mange sygemeldte pga. stress?” Arbejdsmedicinsk Klinik Psykolog Maren Moltsen Socialrådgiver.
Børn i familier med alkoholproblemer Pia Baumgarten, Alkoholkoordinator Alkoholbehandlingen, Kolding Kommunes Misbrugscenter, Elvej 2a, 6000 Kolding
Livskvalitet og stress 1. God livskvalitet  Følelsen af at have et godt liv  Kunne også kaldes:  At være lykkelig  ”Det gode liv” 2.
En sund sjæl i en sund virksomhed Indlæg på Advokatmødet 2005 v/ Kim Steen Nielsen ٧ Advokat Corporate Care Aps Hellerupvej 2A, Hellerup Tlf. 45.
Psykoedukation skizofreni Session 2. – Sårbarhed, stress og psykisk sygdom Undervisere:
Patientuddannelse – en medicinsk teknologivurdering Torben Jørgensen Formand for arbejdsgruppen Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed Baggrund og.
Beskæftigelsesregion Midtjylland Sygefravær pga. stress og psykisk lidelse Lars Aakerlund Speciallæge, ph.d. PPclinic.
Workshop 4 Anerkendelse i praksis Psykolog Susanna de Lima Aarhus Kommune Ungdomscentret Socialforvaltningen.
ADHD/ADD Forstyrrelse af aktivitet og opmærksomhed.
Randers Kommune Forelskelse Temadag om menneskets følelser v. Cand. Scient og Sundhedskoordinator Mie Reihs.
Dagens program Aktiv lytning + øvelse Forumspil om aktuelle situationer.
Patientundervisning 8. Session Unipolar depression Forebyggelse.
Oplæg om indre og ydre motivation Selvreflektionsopgave Torben Keller opgave E-laerning program omhandlende Maslows behovspyramide Foredrag Torben Keller.
Patientundervisning 2. Session Bipolar lidelse Symptomer ved manisk episode.
Unipolar depression – Patienter og pårørende 7. Session - sygdomsforløb - forebyggelsesplan.
Projekt Tidlig opsporing og forebyggelse Sundhedsudvalgsmøde Oktober
Psykisk sårbare og arbejdsmarkedet Vivi Imer Hansen, socialrådgiver/projektleder ”Stress-sygemeldt tilbage til arbejdet”
ADHD Forstyrrelse af aktivitet og opmærksomhed. Diagnostiske kriterier – Kernesymptomer Opmærksomhed Hyperaktivitet Impulsivitet.
Mål 1. Eleven kan anvende viden om kroppens anatomi og fysiologi og sammenhænge mellem de enkelte organsystemer til at forklare de enkelte organers betydning.
Sundhedspædagogik og kommunikation. Mestring. Fag mål 3 sundhedspædagogik og kommunikation.  Eleven kan forklare hvordan borgere/patienter og pårørende.
CSR - HR Beskæftigelsesrådets handicapkonference december 2008  Præsentation af Coop/CSR  Erfaringer med ansættelse af personer med.
Randers Kommune Jalousi Temadag om menneskets følelser v. Cand. Scient og Sundhedskoordinator Mie Reihs.
KOL og palliative indsatser v.
Tilbage til arbejdet efter stress-sygemelding
Nyretransplantation og donation
Dias om psykisk arbejdsmiljø
Introduktion til SPV-kursus
Program Velkommen Samarbejdet med pårørende
Antal besvarelser: 52.
Behov, motivation og mestring
I forbindelse med iltmangel nedsættes det tidsrum, hvor man er i stand til at handle fornuftigt (TUC), ved ? Fysisk aktivitet. Indtagelse af væske. Indtagelse.
Forberedelse til eksamen
ÅRSAGER TIL DEPRESSION:
ADHD Andreas Glahn Wernlund Speciallæge i psykiatri
Oplæg til sygepl der skal udføre samtalen .
FRA DIAGNOSE TIL DØD Tidlig palliation
Social ulighed i sundhed i Københavns Kommune
Sygeplejerske Kirsten Gotfredsen Masterclass på Demensområdet
Førstehjælp ved tilskadekomst
Sundhed og livsstil Tema i psykoedukation til patienter med skizofreni eller anden psykose TEMAETS FORMÅL: At deltagerne opnår viden om, hvordan sygdom.
Præsentation af Region Syddanmarks ”Hvordan har du det?” – 2017
Stresshåndteringsgruppe
Beredskab på arbejdspladsen
Hvad er vigtigt for dig? Onsdag den 6. juni stiller sundhedsprofessionelle dette spørgsmål til patienter, beboere, klienter, brugere og borgere Den.
Unge med angst set fra et vejlederperspektiv
Hvad er sclerose? Hvad er sclerose? 2018.
Velkommen Pårørendekursus Den sidste tid – og tiden efter
Egenomsorg for pårørende
Stress 2019.
Livskvalitet Hvem ved, hvad der er livskvalitet? Et liv med eller uden smøger, overvægt, inaktivitet….. Hvem ved, hvad der er livskvalitet? Et liv med.
MENSTRUATION OG TRÆNING
Den uundgåelige smerte
Værktøj 8: Supervision og sparring
Den uundgåelige smerte
Ældre Sagens Distriktsdag, den
Præsentationens transcript:

Middellevetid Veluddannede 30-årige københavnske mænd kan se frem til at leve over 7 år længere end en 30-årig med kort uddannelse. Hvis man bor på Nørrebro, lever man lige så længe som i Rumænien. Hvis man bor i Søllerød, lever man lige så længe som i Sverige. Borgerne i Hørsholm Kommune lever 6 år længere, end man gør i Lolland Kommune. Danmark er nummer 32 i verden, når det gælder forventet levetid. Vi er de indbyggere i Europa, der lever kortest.

Stress Hver fjerde sygemelding i Danmark skyldes stress Stress koster 14 milliarder kroner om året i form af sygedage, tidlige dødsfald og udgifter til sundhedsvæsenet. 30.000 indlæggelser og en halv million henvendelser i almen praksis skyldes stress 430.000 danskere har symptomer på langvarig stress hver dag

Travlhed eller stress? Anspændthed Stress Travlhed Lyst Ulyst

Stressens biologi

Advarselstegn på langvarig stress Følelsesmæssige tegn: Apati, tristhed, ulyst, ingen glæde ved at holde fri. Bekymring, rastløshed, indre uro, uforklarlig angst, usikkerhed, let til at græde, føler sig værdiløs. Irritabilitet, på vagt, arrogant, påståelig, vred, nedsat humoristisk sans. Psykisk træthed. Har hukommelsesbesvær og svært ved at koncentrere sig.

Advarselstegn på langvarig stress Adfærdsmæssige tegn: Holder sig for sig selv. Er indesluttet og undgår ansvar. Går til yderligheder. Har øget brug af stimulanser - kaffe, cigaretter, alkohol og stoffer. Overdreven sport. Nedsat præstationsevne, mange sygedage. Problemer på arbejdspladsen, manglende hygiejne, manglende overblik. Er ubeslutsom. Mange konflikter. Er vred, følelseskold, går dårligt klædt. Lovovertrædelser, eksempelvis butikstyverier og trafikforseelser. Fysiske tegn: Hovedpine, smerter, svimmelhed, spændinger i nakken. Nervøse tics, rysten på hænderne, hjertebanken. Hyppige infektioner, forværring af kronisk sygdom. Fysisk træthed. Behandle sig selv med håndkøbsmedicin. Søvnløshed. Ændring i appetitten, kvalme, hyppig vandladning, mavesmerter, diarré eller forstoppelse. Seksuelle problemer.

Stresstest

9 behandlingstrin Kan der være tale om en anden sygdom? Vigtigt, at den stressede er klar over, hvad det handler om. At fremtidsudsigterne er gode, men det tager tid. Overvej at henvise til speciallæge i psykiatri eller psykolog. Sammen sætter ord på faktorer, der har stresset. Hjælp den stressede til en ordentlig nattesøvn. Hjælp til bedre at håndtere ting der stresser. Læg plan og få struktur på dagligdagen. Blive bedre til at sige fra. Styrke modstandskraften gennem motion og øge livsglæden. Lær at bruge socialt netværk i stressede situationer. Lær at håndtere små fortrædeligheder på relevant måde. Sørge for at administrative forhold sættes i værk.

Prisen for velstand “Måske er stress den pris, vi må betale for at have både så megen velstand og så berigende et arbejdsliv, som det moderne samfund tilbyder (en stor del) af os. Måske er stress et led i en diabolsk handel; en handel hvor vi ikke helt har fået læst kontrakten.” Tidsskrift for Arbejdsliv, maj 2007

Forebyg stress - 5 gode råd Overvej om du er for ambitiøs Dyrk motion Husk de sociale sider af livet Mening er sundt Gør ting, der gør dig glad

Bekymringer: ”Jeg har haft mange bekymringer, men det er de færreste af dem, der er blevet til noget.” Sir Francis Bacon