Samarbejde for trivsel i skolen i Danmark

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skoleåret  Høj faglighed  Helhedssyn  Respekt  Engagement  Udviklingsorienteret Klik på skyen og se en fortolkning af værdien ”høj faglighed.
Advertisements

HANDLING OG PLAN1 Udkast til bekendtgørelse om nedsættelse af midlertidige bestyrelser til forberedelse af erhvervsskolernes overgang til selveje.
Den danske regerings kvalitetsreform og de pædagogiske institutioner - et overblik over rammen og de nye initiativer Oplæg 25. august på LO-skolen i Helsingør.
Møde i forældrebestyrelsen den 9. maj 2016 Bu Grindsted Vest.
Henvendelse om bekymring -evt. som underretning Iværksættelse Afslutning Afklaring Undersøgelse § 50 el. psykologfaglig Handleplan udarbejdes Afgørelse.
Kursus for skolebestyrelsesmedlemmer 27. oktober 2014.
Skolebetyrelsens virke. Hvad SKAL skolebestyrelsen AFGIVE BERETNING INDKALDE skolens forældre mindst én gang årligt for at drøfte skolens virksomhed BESVARE.
HANDLING OG PLAN1 Kvalitetssystem – indsatser og selvevaluering Krav – ideer fra sidst: Kvalitetssystem udvikles i samarbejde mellem skoler og SIIP Systemet.
ERFARINGER MED AT STØTTE DET TVÆRSEKTORIELLE SAMARBEJDE MELLEM DANSKE KOMMUNER OG POLITI Oplæg NFBO 22 – 25 maj 2016 Birgitte Roth Hansen, specialkonsulent.
Muligheder og perspektiver1 Tema 1 Styringssystemer B Forskellige styringsmodeller, jura og principper for håndtering af selvstyret.
Certificeringsordning for transportable telte og konstruktioner Rikke Holgersen.
Et udviklingsprojekt for Region Hovedstaden Oplæg ved Jacob Friis Kjærgaard Projektets mål: Øge motivationen for lærere og elever Arbejde med fem innovative.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temamøde om underretninger.
1 Social Pejling Evaluering 2011 Hvilken effekt?.
Kommunalstyrelsesvedtægt og økonomisk styring. KANUKOKA Kalaallit Nunaanni Kommunit Kattuffiat Stiftet 24. juli 1972 ” Foreningens formål er at varetage.
Hvad er jeres kerneopgaver? Institutionen? Hvordan oplever du, at kerneopgaven i din organisation har ændret sig de sidste 5 år – og hvordan vil den forandres.
Oplæg Sagsbehandlingsregler Hvad kan du som borger selv gøre. SUA i Assens Kommune 30. oktober 2014 Lotte Egebak.
Trivselsmålingens resultater og vores indsatser [indsæt dato] [indsæt skolens navn] [Indsæt mødeforum] Trivselsmålingens resultater.
Et børneliv i tryghed og trivsel Konference Rådet for Bedre Hygiejne 2016 Center for Børneliv.
Voksenansvar for anbragte børn og unge Rusmiddeltest
Hvor gør du af din bekymring for dit barns skolegang?
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
Voksenansvar for anbragte børn og unge Registrering og indberetning
Antal besvarelser: 52.
Ny lokalaftale om arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere i BUF
- for samarbejdspartnere
Compliancedag, Berlingske
Børnebakkens Indsatser
Skolernes kvalitetsrapport
Arbejdsmiljørundering /tjeklister
Elevtrivselsundersøgelsen 2016
Natur- og Miljøklagenævnets opbygning og sagsbehandling
Elevtrivselsundersøgelsen 2010
Voksenansvar for anbragte børn og unge Alarm- og pejlesystemer
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Kursisttrivselsundersøgelsen 2016
Tværfagligt samarbejde om udsatte unge
Aula: hvordan vil vi bruge det i forældresamarbejdet?
FNs Verdensmål Hvad går de ud på? Hvorfor er de vigtige?
Til Ikast Nordre Skole og SFO
Digital kultur og trivsel på skolen – mod et fælles værdisæt
Oplæg om retssikkerhed Handicaporganisationernes hus v
Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse
Velkommen til en times god trivsel med oplæg og samtale
Informationsmøde om § 18-midler til frivilligt socialt arbejde
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
Lektion 1B Formålet med denne lektion er at gøre eleverne opmærksomme på, at et stærkt fællesskab i klassen/på skolen handler om det gode kollegaskab.
Dias om Følgende dias giver et overblik over, hvad hæftet indeholder og kan bruges til. Der findes også en række dias, der beskriver, hvad.
Det vi skal de næste tre kvarter
Skolebestyrelsens Årsmøde 2018
Hvad betyder det på efterskolerne?
Skolebestyrelsens årsberetning
Lovgivningen ved Landvindingslag Søborg Sø
Ledelsesevaluering.
Interne survey som ledelsesværktøj
Lov og praktiske løsninger Adfærd og ”plejer”… Samarbejde
Elevtrivselsundersøgelsen 2016
Velkommen til forældremøde
Præsentation af 7. kl. Skoleåret 2019/20.
Skolebestyrelsens årlige orienteringsaften
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
arbejdspladsvurdering (apv) februar – 13. marts 2019
Information om Aula til forældre
Velkommen til forældremøde
Skal hun sige til Emma, at hun bliver ked af det
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
Overgangsvejledning Hva’ taler vi om? Definitioner.
Grundkursus i at være plejefamilie
Lovgivning.
Eksamen og prøver på særlige vilkår
Præsentationens transcript:

Samarbejde for trivsel i skolen i Danmark Mobning Samarbejde for trivsel i skolen i Danmark

Lovgivning Folkeskolelovens § 44, stk. 4 skal alle skoler skal fastsætte et værdiregelsæt. Værdiregelsættet skal være retningsgivende for god adfærd og respektfulde relationer mellem eleverne og mellem eleverne og lærerne. Værdiregelsættet skal også indeholde en antimobbestrategi. Undervisningsmiljøloven pålægger skolerne at udarbejde undervisningsmiljøvurderinger(UMV) og handlingsplaner, hvor der er problemer

Beskrivelse og vurdering af kortlægningen Kortlægning af uddannelsesstedets fysiske, psykiske og æstetiske  undervisningsmiljø Beskrivelse og vurdering af kortlægningen Udarbejdelse af en handlingsplan for hvordan I vil forbedre undervisningsmiljøet Retningslinjer for opfølgning på handlingsplanen www.skole-forældre.dk

www.skole-forældre.dk

Aktionsplan mod mobning Samarbejde mellem børneorganisationer og skolens parter Undervisningsmateriale Materiale til forældre http://www.alleforenmodmobning.dk www.skole-forældre.dk

Samarbejde SoF / Red Barnet www.skole-forældre.dk

Bredt flertal styrker indsatsen mod mobning og opretter en national klageinstans Elever i grundskoler og på ungdomsuddannelser skal sikres en skolegang uden mobning. Det kræver stærkere lokalt ansvar og mere fokus på forebyggelse og bekæmpelse af mobning. En del af initiativet er også at oprette en national klageinstans mod mobning. Elever og forældre skal i første omgang indbringe en sag til skolens ledelse og bestyrelsen. Hvis elev og forældre ikke oplever, at der tages hånd om problemet, kan sagen indbringes til kommunalbestyrelsen. Det er en genindførsel af adgangen for kommunalbestyrelsen til at behandle skolelederens konkrete beslutninger om skolens elever for så vidt angår mobning på folkeskoler, der blev fjernet i 2009. Får elever og deres forældre ikke medhold af kommunalbestyrelsen eller bestyrelsen, kan klagen sendes videre til den nye klageinstans hos DCUM, Dansk Center for Undervisningsmiljø. Det betyder, at elever og mindreårige elevers forældre får adgang til at klage til DCUM over manglende handling mod mobning. DCUM får mulighed for at komme med påbud til skoler og uddannelsesinstitutionerne. Hvis påbuddet ikke efterkommes, kan der i sidste ende tilbageholdes tilskud fra institutioner med statstilskud, eller i særligt grove tilfælde kan tilskuddet helt bortfalde. I forhold til folkeskoler gælder, at Statsforvaltningen i lighed med andre kommunale områder ved manglende efterlevelse af påbud vil kunne træffe beslutning om suspension eller bortfald af den ulovlige beslutning eller ved undladelse i særlige tilfælde udstede tvangsbøder til de ansvarlige kommunalbestyrelsesmedlemmer, indtil påbuddet efterkommes. www.skole-forældre.dk

De store spørgsmål Hvordan bliver antimobbestrategi til bedre trivsel for eleverne? Vil klageinstansen virke efter hensigten? Hvordan får vi de sidste elever til at trives i skolen? Og hvad er hjemmets/forældrenes rolle? www.skole-forældre.dk