Frederikshavn Kommune 23. nov. 2016

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den gode Klasse Forældresamarbejde 1. Møde i klassen.
Advertisements

Trivsel - et fokusområde
Set i forældreperspektiv
Vore børn skal trives, og det kan vi forældre være med til at styrke.
Informationsmøde på Lindebjergskolen
Børns fritid i Ballerup Kommune
Livsvilkår for børn på asylcentre
Informationsaften Aftenens program:
Deltagere Cirkelledere Cirkel I – målgruppe: normalklasser
The IPC experience. IPC/Long Courses Enrollment and Distribution of IPC Students,
International profil for b-klassen
Forædremøde den
Program Velkomst – Allan Nyt fra matriklen – Allan og Lars
Netværksgrupper for 7.–9. kl. i UU Skive •Den politiske målsætning er at 95% af en ungdomsårgang gennemfører en ungdomsuddannelse. •De unges muligheder.
International linje en forsøgsordning Hvem er vi? Hvad er det vi kan / vil / skal Internationalt læringsmiljø / flersproget tilgang Fokus den internationale.
Lærersamarbejdet Gruppe 1 Intro til erhvervsuddannelserne.
Internationalisering UNDERVISNINGSPLAN. Navigation BAGGRUND Folkeskoleloven og Fælles Mål MÅL – og vision RAMMERUNDERVISNINGSPLAN Eleverne - aktive deltagere.
En Ny Folkeskole fra 1. august 2014
Velkommen til informationsmøde om 0. klasse på Skovshoved Skole
International Linje.
Tværfagligt samarbejde
Vejlby Skole –
Åben skole i Århus Muligheder og myter ved skolesamarbejde.
ETwinning GRÆNSEOVERSKRIDENDE DATING sådan og derfor Den lovmæssige baggrund for internationalisering i skolen SkoleIntra Kolding
Forældremøder på Kalbyris
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Plan for samarbejde mellem Rønnevangsskolen/Torstorp Skole
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Ungdomsudvekslinger med ”Aktive unge”
Velkommen til Projekt Frivillig Infomøde og workshop d. 23. maj 2013 Maj 2013 | Projekt Frivillig | Foreninger i Aarhus Kommune.
Præsentation af resultaterne fra erfaringsopsamlingen om ny klassedannelse LIM den 5. januar 2012.
Trivselsaften for 0.A Børn mobber ikke deres forældres venners børn.
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Vækstgruppen Vordingborg Erhverskonference 30. maj 2013 Vordingborg – Herning.
Rusmiddelundersøgelsen Ordrup Skole 9. klassetrin Skoleåret 2011 – 2012.
Kontaktforældre Program
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
Forældre som ressource i skolen. Konceptet tager udgangspunkt i:  At forældre er en ressource  At skabe forældre og netværksdannelse  Fælles holdninger.
INDSKRIVNINGSMØDE.
Potentialerne i den (nye) åbne skole
Red Barnet Kalundborg FRITIDSKONTOEN
Dit barn gør ikke hvad du siger men hvad du gør
Hylleholt skole ”Vi vil den gode skole”
Etnisk Råd Grøndalsvængets Skole. Hvorfor lave et Etnisk Råd? I Københavns kommune har man lavet en udviklingsplan for hvordan byens skoler skal arbejde.
Skolestart Program Velkomst Lovgrundlag og trinmål for 0. klasse
Konference 1. marts 2012 Rekruttering og profilering Fremtidens medarbejdere.
KICKSTART DET GODE SAMARBEJDE
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Velkommen til alle nye og kendte elever og forældre.
Dialogredskab - uddannelsesparathed. Hvordan er redskabet blevet til? Samarbejdsprojekt Involvering af de unge Støtte fra region Syd.
Velkommen til Hellebjerg Idrætsefterskole. Rundvisning Kaffe, information og spørgsmål.
Korsager Skole 3. februar Præsentation og referat fra Kontakt- og trivselsforældre ekstra møde.
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
Grønlandske efterskoleelever Langt de fleste elever har et godt efterskole ophold i Danmark Det er en stor hjælp for senere uddannelsesforløb at de har.
UDDANNELSE ELEVERNE SKAL: LÆRE SÅ MEGET DE KAN I ALLE FAG OPLEVE ET UNDERVISNINGSMILJØ, DER GIVER LYST TIL FORDYBELSE OG ENGAGEMENT. VIDE, HVORDAN DE LÆRER.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Landslejr 2016 HVAD er en landslejr? HVOR afholdes landslejren? HVEM kan deltage på landslejren? HVORNÅR skal vi på landslejr? HVORDAN forberedes børnene.
Lavet af Cesilie Bitsch og Viktor Aarslev
- Når integration begynder i børnehøjde
Tidlig sprogstart i skolen- oplæg ved bogreception d. 14./
Hvor og hvordan sker ulykken?
Velkommen til Introdag med skills-aktiviteter!
Hvor og hvordan sker ulykken?
informationsmøde - Frederiksberg Gymnasium
Åbent hus Skolens navn Dato.
Pjece til forældre - parat til skole Skolestart august 2017
Hvor og hvordan sker ulykken?
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
14 dages praktik i Belgien
Velkommen Dagens program.
Præsentationens transcript:

Frederikshavn Kommune 23. nov. 2016 Ungebyrådsmøde Frederikshavn Kommune 23. nov. 2016

Velkommen til det nye ungebyråd Hvem er vi?

Hvordan kan unge i Frederikshavn kommune være med til at integrere unge flygtninge? TEMA

Skole Bringe temaet ind i undervisningen i folkeskolen, uddannelsesinstitutioner m.v. Bedre samarbejde med skolerne i byen Undervise danske børn og vise dem, hvem asylansøgerne er En besøgsdag for skoleelever på asylcenteret Lave en ”skoleven” ordning Lave venskabsklasser Man skal blande almen danske klasser og klasser fra Syrien – hvor man får dannet nogle venskabsklasser Venskabsklasser (dansk-syrisk venskab 2 og 2) Elevråd? Lærere? Blande verdens- og danske klasser på tværs af kulturer Elevråd? Lærere? Tvungne ture til asylcentre for folkeskoleklasser, hvor man introduceres til integrationsdiskussioner Fælles sportsdag En skoleven Få tyrkiske klassekammerater, der har været der længe, til at være med til at være ”mellemmand” mellem danske og tyrkiske børn Mere oplysning i skolerne – mange ved ikke at asylcentret findes

Fritid Integrere flere unge i fritidsaktiviteter Lave arrangementer for unge, hvor man får mulighed for at møde hinanden og skabe kontakt ”tvangsmøder” Samarbejde med Fremwerk – evt. tema til torsdagskaffemøde Lave ”besøgsvensordning” 50/50 – og de der gør en indsats får noget på CV’et i forhold til kvote 2 ansøgninger en win/win Sociale aktiviteter – hvor man gør noget samme Invitere dem hjem Turde tage initiativet Sport med danske børn / sikre de er mere sammen med danske børn

Andet Oplyse noget mere omkring facts – der er rigtig mange fordomme i blandt andre unge – og det er fordi mange ynder at fortælle de dårlige historier En dansk / dansktalende, der kan tage en ung fra asylcentret med ud på en tur i byen (rundvisning) – hvor man prøver at tale det danske sprog og vise den danske kultur Mere medieopmærksomhed på eksempler med ”god” integration Fortælle de gode historier Samarbejde /fællesspisning Besøgsven (gå, snakke, inviteres til begivenhed på skolen)

Hvad har I gjort siden sidst Hvad har I gjort siden sidst? Hvad er det som er vigtigst for jer at få givet videre til Byrådet? Vælg 3 ideer

Anbefalinger Få kortlagt flygtningenes/Asylansøgeres kompetencer, og så få Asylansøgere til at hjælpe med/deltage i undervisningen – som fx foredragsholder på skolerne Gør noget for de unge piger på Asylcentret så de kommer ud fra centret, fx se film, Få oprettet en besøgsven/kontakt vens ordning. Få tilknytte en kontaktperson på samme alder. En udvekslingsordning – kulturudveksling en ”udvekslingselev” fra asylcentret, som man fx kan invitere med hjem til spisning og lave andre aktiviteter sammen med. Besøgsdage for danske elever, hvor eleverne skal besøge Asylcentret og Asylcentrets unge skal besøge skolerne. Temauge: International uge på alle skoler, fx om kultur, geografi,