Regler for påfyldning og rengøring af sprøjter. Bekendtgørelse trådte i kraft 8. april 2009. Overgangsordning mht. udstyr og vaskepladser indtil 8. april.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Affald til jordbrugsformål. Hvorfor fører vi tilsyn? ?
Advertisements

Ved Planteavlskonsulent Henriette Hossy
Indsats mod punktkilder
Aktuelt om lovgivning og miljø
Regler for håndtering af bekæmpelsesmidler Landskonsulent Poul Henning Petersen, Dansk Landbrugsrådgivning, Landscentret Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Planteproduktion Indsats mod punktkilder Jens Erik Jensen og Poul Henning Petersen.
Nye regler for fyldning og rengøring af marksprøjter
Krav til vaskepladser Landskonsulent Poul Henning Petersen Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Planteavl Planteproduktion 2004.
Dansk Landbrugsrådgivning Måling af pesticider i svensk vandløb Måling i vandløb, der afvander ca. 900 ha i Skåne. 95 % af areal dyrket med korn, roer.
Fortynding af rest sprøjtevæske og udstyr til rengøring af marksprøjter Christian Holst, Hardi International A/S,
Nye regler for påfyldning og rengøring af marksprøjter
Lovgivning og miljø Jens Erik Jensen og Poul Henning Petersen
Lovgivning, miljø og pesticidplan
Aktuelt om lovgivning og miljø
PICCline – et område for Anæstesisygeplejersker! Anæstesisygeplejerske Rikke Boa Aalborg Universitetshospital.
HANDLING OG PLAN1 Udkast til bekendtgørelse om nedsættelse af midlertidige bestyrelser til forberedelse af erhvervsskolernes overgang til selveje.
Vandsektorloven Startskuddet til en ny æra Startskuddet til en ny æra……
Certificeringsordning for transportable telte og konstruktioner Rikke Holgersen.
IV medicinering og væskebehandling Kursusdag 3 - Farmakologi
Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om offentliggørelse af bygningsreglement 2010 (BEK 1314 af ) Formål: - Gennemføre regelforenklinger.
Hilda Olsen er opvokset på gården ”Overhold” i Grødde. Her har hun fotograferet vejen til gården sidst i 1950erne.
FORNYELSESFONDEN - Fond til grøn omstilling og erhvervsmæssig fornyelse Lone Rosen,
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Nyt om pesticider og.
HVAD GØR KOMMUNEN?. HVEM ER JEG? Signe Bøttzau  eller  Horsens Kommune, Naturafdelingen; løser opgaver mht.
Lidt om de kommende vandindvindingstilladelser Eskild Lund, Lejre Kommune, er det sløve læs, der har sørget for, at I endnu ikke har modtaget de nye vandindvindingstilladelser.
Forslag til Lov om ændring af byggeloven (LBK nr 1185 af 14/10/2010) I høring indtil 23. november Forventes at træde i kraft 1. juli 2016.
Et kursusmateriale udarbejdet af GartneriRådgivningen A/S nov Udbringning af pesticider Valg af dyser og god sprøjteteknik Niels Enggaard Klausen.
1 Klimatilpasning på Frederiksberg. 2 Agenda Om Frederiksberg og dens forsyning Klimatilpasning på Frederiksberg Skybrudsplanerne Fremtidens udfordringer.
Pulje til forbedring af kollektiv trafik i yderområder Koordineret kørsel i Danmark Trafikstyrelsens konference 20. november 2012, Chefkonsulent Henrik.
Nyt om Grundbetaling og Grønne Krav
Skal dit barn med på sommerkoloni ?
Ændring i og af brandbestemmelserne i BR15
Kliniske forsøg services på DKMAnet
VVM-screening ENVINA 1 October 2015 COWI Powerpoint presentation
Målrettede efterafgrøder
Ny lokalaftale om arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere i BUF
Ny risiko-bekendtgørelse
Kloakering i landbruget
Voksenansvar for anbragte børn og unge Alarm- og pejlesystemer
Forberedende kursus til produktionshygiejne.
Undgå unødige sprøjterester og minimer affaldsmængden.
Grupper To eller flere mennesker mellem hvilke der finder et samspil sted Variere stærkt m.h.t. Størrelse Formål Varighed Kommunikationsform.
Hovborg Borgermøde d. 16. marts 2017
Det man ikke ser har man ikke ondt af
Møde om ressortændringer Budget- og regnskab
Direkte støtte 2018 Landbrugsseminar 2018
Temadag Iværksættelse af talentudvikling
OK18 Det statslige forlig
Lf. nr. 123 af 23/ om ændring af (…) virksomhedsskatteloven (…) - med seneste ændringer Anders Lützhøft.
Vinduer Frejeasvej 16CD.
Hvor en UNI-C på vej hen? -og hvad betyder det for Elevplan?
Velkommen Miljø official kursus 2018.
Tunge gulvkonstruktioner på træbjælkelag – den klassiske opbygning
Trafikstyrelsens bekendtgørelse om taxikørsel mv.
FOAS + A2B Arbejdstid TR-uddannelsen 1 A, Arbejdstid.
Levende vand Mel.: Line Nielsen Tekst: Line Nielsen.
Knallertens udstyr.
Sørg for at eventuelle dræn i kemikalierum er sikkert afblændet
Planlægning og forberedelse af sprøjtearbejdet sikrer, at der kan tages de nødvendige forholdsregler til at minimere risikoen for at forurene omgivelserne.
- Frøhvile, såmedier, såning og dækning
Opsætning og fugning og af fliser m. epoxyholdige produkter
Lovgivningen ved Landvindingslag Søborg Sø
Undgå unødige sprøjterester og minimer affaldsmængden.
Nyt fra ministeriet Billeddias
Drøftelse i VEU-rådet om AMU-udbudsrunde i 2019
Større mængder af bekæmpelsesmidler bør leveres direkte af leverandøren, der skal opfylde de internationale regler for transport af farlige stoffer. Sørg.
Kapitel 3 Fuldmagtsforhold.
DABYFO kreds Vestsjælland Onsdag den 15. maj 2019
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
Lovgivning.
Præsentationens transcript:

Regler for påfyldning og rengøring af sprøjter

Bekendtgørelse trådte i kraft 8. april Overgangsordning mht. udstyr og vaskepladser indtil 8. april Gælder for alle typer af sprøjter Marksprøjter Tågesprøjter Rygsprøjter Specialsprøjter Nye regler for påfyldning og rengøring af sprøjter

Krav til sprøjten Præparatfyldeudstyr eller injektionsudstyr. Skyllevandstank (det må godt være særskilt vogn) Spuledyse Sprøjten skal kunne vaskes i marken eller på vaskeplads med opsamling af vaskevand Bekendtgørelse: Nyere:

Faktapapir om syn af sprøjter Miljøstyrelsen februar Vejledning om syn af sprøjter Marksprøjter og tågesprøjter til udbringning af pesticider – Februar 2014

Syning af sprøjter i væksthus Kilde:

Krav til opsamlingsbeholdere Gyllebeholder – ingen særlige krav Anden beholder Skal være tæt Nedgravede beholdere kræver tilladelse Beholdere over terræn kræver ikke godkendelse Bør placeres på stabilt underlag Gamle ajlebeholdere er normalt ikke tætte Må ikke anvendes til andre formål

e

Kontraventil og vandur Foto: Torsten Lund

Kontra ventil og vandur Foto: Torsten Lund

Kontraventil og vandur? Foto: Ema

Ståplads og påfyldningsudstyr? Foto: Torsten Lund

Vaskeplads med opsamling Beton eller andet tæt og holdbart materiale. Afstandskrav: 50 meter fra almen vandforsyning til drikkevandsformål, 25 meter fra ikke-almen vandforsyning til drikkevandsformål og drænsystemers rense- og samlebrønde samt 50 meter fra overfladevand (vandløb, søer og kystvand) og § 3-naturbeskyttelsesområder. Afstandskrav gælder fremadrettet (efter april 2009).

Påfyldning og vask i marken Vand må påfyldes ved vandforsyning på bedriften. Planteværnsmidler påfyldes i marken. Nyt sted i marken ved hver påfyldning/vask. Afstandskrav: 300 meter fra almen og ikke-almen vandforsyning til drikkevandsformål. 50 meter fra overfladevand (vandløb, søer og kystvand), drænsystemers rense- og samlebrønde samt § 3-naturbeskyttelsesområder.

Indvendig rengøring af sprøjten Restsprøjtevæsken fortyndes med mindst en faktor 50 og sprøjtes ud på det behandlede areal under kørsel. Sidste rest fortyndet restsprøjtevæske kan tømmes ud i marken. Rengøringsvand skal opsamles eller spredes på et dyrket areal.

Ændring på vej ? Vask af traktor og sprøjte skal ske i marken eller på vaskeplads med opsamling. En uvasket sprøjte eller traktor skal parkeres: under tag på vaskepladsen eller på et dyrket areal Udvendig vask

Udbringning af vaskevand fra gyllebeholder Tilsvarende skal man søge godkendelse hos kommunen ved udbringning hos tredjemand. Dette sker én gang for alle, samtidig med ansøgning om godkendelse af vaskeplads. Eller man gør det én gang for alle for eksisterende vaskepladser.

Rengøring er vigtigt Kilde: Grundbog for sprøjteførere. 2008

Skyl flere gange Kilde: Grundbog for sprøjteførere. 2008

Lovgivning vask mv. Har du styr på det? tering/Sider/pl_10_091.aspx

Kontrolskema for marksprøjten Udstyr til marksprøjten Har du  Præparatfyldeudstyr eller udstyr til direkte injektion (kan være monteret på sprøjte eller være en separat enhed)?  Skyllevandstank?  Spuledyse til indvendig skylning af sprøjtetanken?  Udstyr til udvendig rengøring, hvis udvendig rengøring sker i marken. Ingen særlige krav ved rengøring på vaskeplads?

Kontrolskema for vandforsyning Har du  kontraventil, der forhindrer tilbageløb under påfyldning af vand, hvis der tappes direkte fra ledningsnet?  vandslange, der ikke kan komme i direkte kontakt med sprøjtevæsken under påfyldning af vand?  vandur eller anden styring af den vandmængde, der fyldes på sprøjten?

Kontrol for opsamling af spild og vaskevand Har du  vaskeplads, hvor der ikke kan ske afstrømning til det omgivende område?  vaskeplads med tæt bund, hvor spild og vaskevand opsamles i gyllebeholder eller vaskeplads med tæt bund, hvor spild og vaskevand opsamles i en beholder, der er tæt og kun bruges til dette formål?  kendskab til, at vaskevand opsamlet i anden beholder, skal udbringes på et areal, hvis størrelse står i forhold til dit dyrkede areal?

Afstandskrav ved nyetablering af vaskeplads Har du  50 m til almen vandforsyning (forsyner 10 eller flere husstande)?  25 m til ikke-almen vandforsyning og drænsystemers rense- og samlebrønde?  50 m til overfladevand og § 3-områder?

Afstandskrav ved påfyldning af plantebeskyttelsesmidler og vask i marken Har du  kendskab til, at påfyldning og vask i marken skal ske et nyt sted fra gang til gang?  300 m til vandforsyning (gælder både almen og ikke-almen)?  50 m til overfladevand, § 3-områder og drænsystemers rense- og samlebrønde?  kendskab til fredningsbæltets størrelse ved påfyldning fra markvandingsboringer? I Vaskepladsbekendtgørelse FAQVaskepladsbekendtgørelse FAQ er ligere oplysninger samt link til bekendtgørelsen, vejledningen og byggeblad til vaskeplads. Link kræver kode ???

ATV-sprøjte Kilde: