Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Undgå unødige sprøjterester og minimer affaldsmængden.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Undgå unødige sprøjterester og minimer affaldsmængden."— Præsentationens transcript:

1 Undgå unødige sprøjterester og minimer affaldsmængden.

2 Med tre gange skylning eller ca
Med tre gange skylning eller ca. 15 sekunders skyl i præparatfylder bliver dunke normalt tilstrækkelig rene.

3 Der vil ofte løbe dråber af midlerne ned på ydersiden af dunken
Der vil ofte løbe dråber af midlerne ned på ydersiden af dunken. Derfor bør tom emballage opbevares under tag indtil den bortskaffes med dagrenovation eller på modtageplads.

4 Etiketten fortæller altid om bortskaffelse.

5 Der findes en returordning for palletanke.

6 Bortskaf fast affald med indhold af pesticider i henhold til lovgivningen. Fast affald med indhold af pesticider skal ofte bortskaffes som farligt affald.

7 Tom emballage må ikke brændes.

8 Det forventes, at spildevand fra egentlige fylde-/vaskepladser fremover skal opsamles og udbringes på landbrugsarealer. De nærmere regler kendes endnu ikke, men der er foreslået, at den maksimale mængde af et aktivstof ikke må overskride 1/100 af den godkendte dosering. Der findes skøn over hvor meget pesticid der spildes ved påfyldning og rengøring. Mængden kan derfor beregnes og indgå som dokumentation til myndighederne. Det skal ‘meddeles’ til kommunen, at vaskevand fra fylde- og vaskeplads til marksprøjten udbringes på landbrugsarealer. Plantedirektoratet skal foretage tilsyn og kontrol.

9 Landscentrets byggeblad for vaskeplads med opsamling i gyllebeholder vil blive opdateret når nye regler er vedtaget, men der forventes ingen eller kun få justeringer. Mange husdyrbrug vil med få ændringer af eksisterende forhold kunne leve op til de nye krav. Der er fremstillet et byggeblad med forslag til konstruktion. Hvorvidt der stilles krav om en fordyrende olieudskiller afhænger af hvordan vaskepladsen skal anvendes. Det skal ‘meddeles’ til kommunen, at gylle med indhold af vaskevand fra fylde- og vaskeplads til marksprøjten udbringes på landbrugsarealer.

10 To eksempler på opsamling i gyllebeholder
To eksempler på opsamling i gyllebeholder. Til venstre løber vandet i fortanken til gyllebeholderen. Til højre opsamles vandet i en samlebrønd, hvor en dykpumpe pumper vandet direkte op i gyllebeholderen. Anvend aldrig en vaskeplads med udledning af spildevand til vandløb til nogen form for håndtering af bekæmpelsesmidler.


Download ppt "Undgå unødige sprøjterester og minimer affaldsmængden."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google