Damer og herrer er så og så fede… Hvordan finder man en ny mor og venner, der ikke ryger hash? Hvordan finder man en ny mor og venner, der ikke ryger hash?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hjerterum og opsøgende funktion
Advertisements

Set i forældreperspektiv
DLF ind i debatten om fremtidens skole
Roskilde Festival er skabt og bygget af frivillige…
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
Psykoedukation til unge i OPUS
Netværksgrupper for 7.–9. kl. i UU Skive •Den politiske målsætning er at 95% af en ungdomsårgang gennemfører en ungdomsuddannelse. •De unges muligheder.
Forandringsteori for Venindenetværket2013
Underviser Ronny Højgaard Larsen
”Udsatte unge med Sjældne Diagnoser” Oplæg til Sjældne Diagnosers repræsentantskabsmøde d. 15.september 2006.
Anonym Digital Rådgivning
Fair play og respekt Danmarks Ishockey Union. Danmarks Ishockey Union (DIU) har det overordnede ansvar for ishockeyens fælles værdigrundlag i Danmark.
Mentorordning i Skive.
Pædagog som profession
Psykose og skizofreni Tema i psykoedukation til unge i OPUS behandling
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
4K-pårørendegruppe Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe, Gentofte, Rudersdal
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Tilfredshedsundersøgelse
Psykoedukation for patienter med skizofreni
Psykoedukation for patienter med bipolar affektiv sindslidelse
CASSIOPEIASTUEN TRIVSEL OG LÆRING. MORGENMAD Hygge og dialog!
3. N OVEMBER 2009 DØGNKONFERENCE, HORSENS. I NDHOLD Hash- og Kokainprojektet Grupperne Formål Målgruppe Tilgang Udvalgte resultater.
Pædagogisk forebyggelse og sundhedsfremme
Metoder til involvering af børn og unge ved anbringelser
Psykoterapeutisk Center Stolpegård Klinik for Spiseforstyrrelser Flerfamilieeftermiddage II PC Stolpegård 1.
Sårbarhed hos børn og unge
Børn og unge som er pårørende til selvmordsadfærd eller som er efterladte efter selvmord. Hvordan hjælper vi dem? Ved Elene Fleischer, PhD
Men hvad med motivationen?
Anonym Digital Rådgivning Erroll Marshall Pædagogisk projektleder.
Fremme af unges mentale sundhed
Ungebasen.
Røde Kors Årsmøde Psykolog Nina Wehmeyer Psykosocial støtte i Danmark
Hylleholt skole ”Vi vil den gode skole”
Ledelse af frivillige Økumenisk efterårsmøde – 5. november 2011.
FDF vil styrke det lokale samarbejde med kirker, skoler og kommuner Kirken skal holde fokus på børn og unge FDF skal nå udsatte børn og unge FDF skal være.
Unges brug af stoffer i et multi-dimensionelt perspektiv
Hvis du ønsker at opnå fremragende
Unges holdninger til kriminalitet, staf og behandling
Den unge projektgeneration - om det lokale guld, deltagelsesstrategier og medborgerskab. KL’s kultur- og fritidskonference Kolding maj 2011 Flemming.
Hvilken indflydelse har forældre på elevernes trivsel og læring?
Rehabiliteringsbegrebet på Psykiatrisk Center Ballerup
ORGANISERING OG LEDELSE AF MISBRUGSBEHANDLING TIL UNGE UNDER 18 ÅR Socialstyrelsens Konference om Unge og Rusmidler 27. april 2015 Oplæg v. Åse Kjøller,
DE-L Årsmøde, Workshop: ”De voksnes vej ind i de erhvervsrettede uddannelser ” Kirsten Holmgaard, direktør Mercantec Tirsdag den 29. april.
Gode råd til fundraising
Klubledermøde - Syd 1. Juni Motion & Foreningsliv … 4 fokusområder i 2015 Klubudviklingsprojektet bliver en success Fastholdelse af unge I overgangen.
Hvordan påvirkes familien af en hjerneskade?
Tak for invitationen Christina sylvest Projektleder i
Projekt fællesspisning - familiefællesskab Velkomst og præsentationsrunde Kort introduktion til ideen ved diakonipræst Marie Kirketerp Oplæg ved Birgitte.
Velkommen til forældremøde = 5 Når børnene … … har mange i klassen, som de kan lide at være sammen med. … oplever et godt sammenhold … har tillid.
Uvikllingskonsulent Kirsten Leth. DBF Nord - og Midtjylland.
BØRNELINIEN Definition på kompetente børn og unge med særlige behov.
Sociale Fællesskaber Udfordringer, muligheder, betragtninger.
Workshop 4 Anerkendelse i praksis Psykolog Susanna de Lima Aarhus Kommune Ungdomscentret Socialforvaltningen.
Danmarks Badminton Forbund Udviklingskonsulent Kirsten Leth. Badminton Midt - og Nordjylland. Med mor og far ved baglinjen. Herning Badminton klub. 21.September.
 Historie / erfaring.  Miljø terapi  Arbejde i grupper.  Gruppedynamiker.
Selvværd…Hvad er det? NOl-LEOOS HVAD ER SELVVÆRD? Selvværd refererer til en positiv overordnet vurdering af en selv – en oplevelse af at.
Hvordan motiverer man en ”umotiveret” ung? Aut. Cand. psyk. Silas Charlotte Houlberg Tlf.:
Overskrift og underoverskrift i versaler. Underoverskrifter og brødtekst står altid i den fast definerede grå. EFTERVÆRN STØTTE TIL TIDLIGERE ANBRAGTE.
Psykoedukation skizofreni Session 6 – Kommunikation og samvær med den skizofreniramte Undervisere:
Mentalisering Recovery Christian Bæk, cand.psych. Blå Kors Medarbejderkonference.
Fokus på den primære opgave Hvem er vi: Specialiseret behandlings organisation med intern skole, som arbejder med at udvikle tilbud til sårbare og psykisk.
Misbrug, psykisk lidelse og recovery
Team Nordahl og Skibet Skole
Robuste børn Skæring dagtilbud.
Bilag 4 Unge og mentorroller.
Den glade skole på bjerget.
Borgermøde.
Præsentationens transcript:

Damer og herrer er så og så fede… Hvordan finder man en ny mor og venner, der ikke ryger hash? Hvordan finder man en ny mor og venner, der ikke ryger hash?

Pointer Professionelle kan ikke løse alle de unges problemer – der skal også arbejdes i rum, der ikke er behandlingsrum. Netværk er vigtigt for det gode liv - så relationerne skal styrkes, hvis de unges liv skal være gode liv også når behandlingen er forbi. Pointer Professionelle kan ikke løse alle de unges problemer – der skal også arbejdes i rum, der ikke er behandlingsrum. Netværk er vigtigt for det gode liv - så relationerne skal styrkes, hvis de unges liv skal være gode liv også når behandlingen er forbi.

Unges voksenvenner

En voksenven støtter unge i overgangen fra behandling til at kunne stå på egne ben

Relationen bygges op omkring den unges behov Den unge og den voksne sætter sammen rammerne Relationen bygges op omkring den unges behov Den unge og den voksne sætter sammen rammerne

Kaffe. Kreativitet. Lektier. Følelser. Musik. Natur. Mad. Sport. Snak. Hjælp.

Noget at se frem til Jeg er mindre ensom En der bekymrer sig om mig Tid og overskud til mig Mod på at stoppe behandling Noget at se frem til Jeg er mindre ensom En der bekymrer sig om mig Tid og overskud til mig Mod på at stoppe behandling

Nogle unge er ambivalente og sårbare ift. nye relationer Givende relationer kræver kemi og ærlighed Nogle unge er ambivalente og sårbare ift. nye relationer Givende relationer kræver kemi og ærlighed

Ungenetværket Bagmændene

Hvad kunne de unge i Bagmændene: - Øve sig i at være sammen med andre unge, uden at være påvirket - Få tro på forandring gennem at møde rollemodeller - Udvide netværk - Misbruget bliver vendt til noget positivt ved at hjælpe andre

Aktiviteter i Bagmændene - Madlavning og hygge - Cafe og teaterture - Stof- og alkoholfri byture -Kampagne i nattelivet: Banen -og projekt på Roskilde festivalen

Erfaringer hvis man skal danne unge-netværk: -Tydelige og rammesættende voksne til stede, men - Det skal være de unges sted -Netværket skal ikke være voksenstyret. - Hvis de unge får alt ansvaret falder det fra hinanden - Der skal være frivillige der selv har haft erfaringer -Tør vi overhovedet give hashrygende unge ansvar?

Spørgsmål Hvilke tanker har det, I har hørt, sat i gang ift. jeres daglige arbejde? Er der noget, der har inspireret jer ift. jeres eget arbejde? Spørgsmål Hvilke tanker har det, I har hørt, sat i gang ift. jeres daglige arbejde? Er der noget, der har inspireret jer ift. jeres eget arbejde?

Damer og herrer er så og så fede… Trine Ry leder Anine Boisen udviklingskonsulent Trine Ry leder Anine Boisen udviklingskonsulent