Hjerteforeningens interessevaretagelse Politisk konsulent Signe Elkrog Friis Den 20. oktober 2015.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Inspirationstema: Børns rettigheder
Advertisements

Erfaringer fra pakkeforløb i Danmark
Regionskursus Region Syddanmark Udviklingsfysioterapeut, Martin Walsøe
Hvordan kan resultaterne fra Sundhedsprofil 2010 bruges i den regionale folkesundhedsstrategi? Bente Lauridsen Regionsrådets 1. næstformand og medlem af.
Depressionsforenings fødselsdagskonference Odense, onsdag den 23. oktober 2013 Din sygdom er ikke dig – Borgeren i centrum Oplæg ved Poul Nyrup Rasmussen.
Projektprioritering og -finansieringsstrategi 2012
Evaluering af kommunalreformen og den nye nationale koordinationsstruktur Oplæg ved Torben Buse, Vicedirektør, Socialstyrelsen 8. Maj 2014.
Formål med lokalpolitisk indsats Hvad vil vi opnå? Hvordan vil vi gøre det? 1Basiskursus september 2012 Bente Röttig.
Inklusion af personer med psykosocialt handicap - Det er logik Stig Langvad, Formand for DH 2. oktober 2010.
Nyt fra sekretariatet Mette Bryde Lind.
Sådan skaber du værdi som leder i din virksomhed
Analyse- og udviklingsmodel
EU-indsaten for administrative lettelser1 Indsatsen for at lette byrderne i EU Anders Bering Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Center for Kvalitet i ErhvervsRegulering.
Introkursus for frivillige
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Styringskrav for jobcentre
Introduktionskursus for frivillige
Sådan skaber vi et kampagnekorps Baggrund Foreningen skal bruge flere frivillige til centrale og lokale events For fortsat at sikre midler til foreningens.
Temadag om forebyggelse og sundhedsfremme for personer med handicap
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
Forretningsmodel.
Medalje til Høje-Taastrup
Llælædlf. Flere ka’ mere Spastikerforeningens økonomi skal styrkes. Spastikerforeningen vil være større Spastikerforeningen vil være mere synlig Spastikerforeningen.
Krav til tillidsrepræsentanten Modul 2 Forventninger Når man repræsenterer DSI i råd, nævn eller udvalg - er det vigtigt, at man fremfører DSI’s synspunkter.
AGWAPLAN Seminarer.dk september 2007 Side 1 · · AGWAPLAN – et pilotprojekt for implementering af Vandrammedirektivet - Samarbejdsstrukturer Seminarer.dk.
Samrådenes Temamøde Velkommen Modtagelse af flygtninge i Aalborg Kommune – v. Famile- og Beskæftigelsesforvaltningen Tema: Fysisk Udvikling.
Barrierer i og for forbedringsprojekter Udenom, indenom, henover eller igennem barriererne Hvilken vej vil du? 12. oktober C2E netværk.
Præsentation af presseteamet Lille og effektivt team Joachim, Nanna og Louise (løntilskud). Efter sommer en praktikant fra Journalisthøjskolen. Timing.
Et godt liv for alle borgere Christina Krog, tlf. Om Sund By Netværkets strategiske satsninger og arbejdsmetode.
DSKB’s Generalforsamling Vision og strategi 24. Maj 2011.
Hovedpunkterne i en ny strategi
Hjerteforeningen ♥ Hjerteforeningen er en af Danmarks største private sygdomsbekæmpende organisationer med  medlemmer. Vi arbejder med forskning.
Dagsorden Introduktion til hinanden og opgaven
Velkommen til Scleroseforeningens delegeretforsamling 2014.
18. Strategisk analyse af interne forhold
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Sundhed & Patientstøtte Introduktionskursus Charlotte Kira Kimby, Sundhedschef.
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
Hanne Kristensen Plantekongres 2005 Hanne Kristensen Operate A/S.
Regionsmøder marts 2015 v/adm. direktør Kim Høgh.
Kvalitetsmål i uddannelsessektoren
Landsseminar 2015 Workshop om Børn og Unge med hjertesygdom.
Workshop 4 Hjerteforeningens politiske arbejde
Formandsmøde i Middelfart 5. september Først skal vi tale om vores ”ståsted”, -dernæst strategi Mange ord, derfor lægger vi en pause ind midtvejs.
Forebyggelsesafdelingen v/Morten Ørsted Rasmussen, Forebyggelseschef
Arbejdsmiljøforskningens bidrag til indsatsen for trivsel og sundhed Seniorforsker Vilhelm Borg Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.
17. – 25. august Kl : Velkomst Kl – 17.00: Orientering og dialog om aktuelle forhold og politiske indsatser v/ Dorte Andreas og Claus.
Evaluering i Rådgivningen resultater samt tiltag.
1940 ”Landsforeningen for Sukkersyge” stiftes i Danmark Der oprettes samme år afdelinger rundt om i landet I 1980 nyt logo (Motion, Medicin og Mad) I 1984.
Lov ” med lov skal land bygges” Jan Christiansen Sosu Fyn.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
30. marts 2016 Kort om Hjerteforeningen Patientforening, stiftet i medlemmer og Danmarks næststørste patientorganisation 3 faste rådgivninger.
Introkursus for frivillige Hjerteforeningens kommunikationsafdeling 2015.
Introduktionsdag for frivillige Den 20. oktober 2015.
Hjerteforeningens interessevaretagelse
Social ulighed i sundhed i Københavns Kommune
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Fremtidens Forening Dialogseminar lørdag d. 8. oktober 2016
Strategi 2022 Stærkere Firmaidræt – Mere kollegamotion.
Hvordan får jeg indflydelse?
Social ulighed i sundhed i Københavns Kommune
MEDLEMSTILFREDSHED Januar 2018.
Læringskonsulenter Erhvervsuddannelserne
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Fundraising i Propa Inspiration til en fremtid med flere indtægter til projekter og aktiviteter I udgaven af Propa Nyt vil.
Broen til Bedre Sundhed Projektleder Sund Uddannelse, Gitte Porsmose
Task Force for udredningsret Møde i Sundhedsudvalget d. 28
Målopfølgning - Social- og Sundhedsudvalget
Præsentationens transcript:

Hjerteforeningens interessevaretagelse Politisk konsulent Signe Elkrog Friis Den 20. oktober 2015

Politisk interessevaretagelse Hjerteforeningen arbejder for at forbedre rammevilkårene for hjerte-kar-patienterne. Det politiske arbejde understøtter foreningens overordnet strategi

Kriterier for udvælgelse af indsatsområder Vil en indsats kunne understøtte foreningens formål og strategiske satsningsområder? Hvor mange personer/patienter kan Hjerteforeningen potentielt hjælpe? Hvor stor er muligheden for at opnå et positivt politisk resultat? Hvem er interessenterne – allierede og modstandere? Er timingen rigtig – kan foreningen nå at gøre en forskel? Er der data til rådighed, der understøtter foreningens holdning Hvorledes er sagen i tråd med de interne aktiviteter i foreningen?

Politiske værktøjer Møder med ministre Møder og samarbejde med partiernes ordførere Foretræde for Folketingets udvalg Kontakt med embedsværket Deltagelse i arbejdsgrupper, råd og udvalg Møder med Danske Regioner og KL Medierne Høringsvar Netværk og samarbejde med andre organisation Folkemødet

Politiske indsatser i 2014/15 Organdonation Hjertepakkerne Modtagelsen af akutte hjertepatienter Tobaksvaredirektivet Erhvervsskolereformen Angst og depression Ventetider på ekkokardiografi Reduktion af salt

Case: Hjertepakkerne Problem: Ingen viden om effekt og implementeringen af hjertepakkerene. Hjerteforeningens indsatser: Spørgsmål til sundhedsministeren om den mang­lende monitorering Sundhedsministeren kaldt i sam­råd i Folketingets Sundhedsudvalg Ministeren lovede un­der samrådet monitorering Møde med Sundhedsministen om mangelfuld monitering Møde med Bent Hansen og Carl Holst om mangelfuld monitering Møde med embedsværket Løbende kritisk presseindsats når ny opgørelser kommer Sikre faglig støtte til hjertepakkerne hos DCS og DSAM Dialog med Sundhedsstyrelsen om hjertepakkerne fremadrettet

Case: Ulighed i sundhed Problem - Personer med grundskoleuddannelse har dobbelt så høj risiko for at dø af hjerte-kar-sygdomme, som deres jævnaldrende med lang videregående uddannelse. Hjerteforeningens indsatser: Sundhed og bevægelse i reformen af erhvervsuddannelserne Møder med partiernes uddannelsesordførere Møde med sundhedsministeren om projektmidler til Holstebroprojekt Møder med 3F og Erhvervsskolelederne Resultat - 45 minutters motion og bevægelse hver dag på erhvervsuddannelserne samt 1.3 mio. kr. til pilotprojekt i Holstebro

Ny politisk strategi Formål: Øge Hjerteforeningens politiske indflydelse hos politiske beslutningstagere Øge kendskabet til Hjerteforeningen Synliggøre Hjerteforeningens arbejde hos medlemmer, befolkningen generelt og andre relevante sundhedsaktører Påvirke lovgivning for at fremme forskning, behandling og forebyggelse inden for hjerteområdet Proces for ny strategi: Inspirationsmøder med sundhedsfaglig personale, foreningens rådgivning, frivillige mv. Indsamling af erfaring fra andre interesseorganisationer med lokale indsatser Drøftes i Hovedbestyrelsen oktober 2015

Tak for ordet Spørgsmål?