Målet for de individuelle køretimer I kørelektionerne bedømmes chaufførens evne til rationel kørsel med hovedvægt på sikkerhed, herunder navnlig beherske.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Klar til håndtering af fritagelse af borgers fra Digital Post
Advertisements

PPR og Samarbejdet om børn som mistrives
Pligt til uddannelse for unge under 25 år Ved lovændring pr. 1/4-06 er der indført en pligt til uddannelse for unge under 25 år, der modtager kontanthjælp.
Tilbudsportalen Introduktion for de 5 socialtilsyn Januar 2014
Godkendelsen gælder i 5 år, dog højst så længe den pågældende har kørekort. Godkendelsen kan fornys, såfremt indehaveren:  i de sidste 3 år jævnligt.
Indhold, metoder og planlægning på GK efteruddannelse bus
Orientering til kommende speciale-kandidatstuderende
Ny kørekortbekendtgørelse
Kørekort og højresving
Vejarbejde/TMC User Add Value: man kunne ligge små notater ind om hvis der er vejarbejde i ens område, så andre kunne finde en anden vej ( el. evt som.
Energiledelse Energiledelse betyder, at virksomheden gennemfører en systematisk, løbende indsats for at bruge energien bedre og derigennem øge virksomhedens.
Skolereform august 2014………………
Velkommen til 10. klasse Center Nord 2014/2015. Præsentation Årets gang En dag på center Nord Fælles rammer i centeret Kontaktlærer / forældresamarbejde.
Matematik. Matematik er et grundfag på 75 lektioner. Det er bestemt af de faglige udvalg indenfor de enkelte håndværksfag hvilke grundfag eleverne skal.
1 PRINCIPPER Organisationsstrukturen bygger på en klar adskillelse af Vision, strategi, udvikling, politik og den daglige drift Der foreligger beskrivelser.
”Huskeseddel” FSA PRØVER 2009 Ikast Østre Skole. Det er vigtigt at du møder i god tid. 20 minutter før prøven begynder, skal du komme og sætte dig på.
Hvordan søger man om optagelse?
TUR chaufførkonference september 2013
Den teoretiske undervisning og teoriprøven
Affaldsdatamodel høringsmøde - Organisering 10. november 2008 velkommen til Miljøstyrelsen.
Trafiksikkerhedspolitik Ringkøbing-Skjern Kommunes køretøjer Forsikringskonsulent Conny Høy – Forsikringskonsulent.
20. AUGUST 2014 MILJØVURDERINGSDAG 14 1 Miljøvurderingsdag 14, Aalborg Afbødning og overvågning i VVM Lars Overgaard Jørgensen COWI Visionsvej
Meritvejen til faglært status Betingelser Meritvejen er for voksne - alder mindst 25 år Der kræves mindst 4 års relevant erhvervserfaring inden for transport.
God regnskabsskik DHS’ årsmøde 2015.
Konference for det administrative personale Trin 1 afstignigsprøven - Rutebilchauffør 17. december 2007 Esbjerg Højskole.
Handel med korn mellem landmænd
Uddannelsesudvalget Metal Tele Vest Hvad er Selvvalgtuddannelse/IKUF? Der er oprettet en fond (kompetancefonden) Alle under Dansk Metal/Dansk Industri.
SSO Orientering om Større Skriftlig Opgave SSO er en skriftlig eksamen SSO er en eksamen - ikke bare en almindelig opgave Rammerne for SSO er bestemt.
1 Vejledning om anmeldelse af voldssager til politiet. Vold og trusler Vold er når en person angriber en anden person, f.eks. med slag og spark. Lette.
2008 Regler for passagerbefordring. EU direktiv pkt. 2.3 PowerPoint præsentation.
Eksamensorientering S16 Marselisborg Gymnasium Else Marie Gejl Hans Christian Hulvej.
16. juni 2016 Indkøb under tærskelværdierne efter den nye udbudslov.
Navn på underviser 1.  Navn  Lidt om underviserens faglige baggrund  Beskrivelse og mål for kurset 2.
Tekniske hjælpemidler Bekendtgørelse Anvendelse af tekniske hjælpemidler § 1. Bekendtgørelsen omfatter: anvendelsen af tekniske hjælpemidler ved.
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
Krav og bestemmelser.  5 dages efteruddannelse  I det sidste år af godkendelsesperioden (år 5)  Kan deles i to  4 plus 1, eller  3 plus 2  Varighed.
Disciplinære foranstaltninger – tjenstlige samtaler Lederkursus 2014.
Natur- og Miljøklagenævnet. Nævnet er den centrale klageinstans på hele natur-, plan- og miljøområdet. Vi har til opgave at tage hensyn til borgernes.
Vejledning til efterskoler om EFI I denne præsentation har vi samlet lidt information om EFI og hvordan skolen kan blive oprettet i systemet. Først fortæller.
Manøvrering med bybus Skadernes omfang og betydning Psykologiske faktorer De enkelte manøvrer Når skaden sker Opgaver Praktik Program.
Tjekliste om arbejdsmiljø Nye medarbejdere. Tænk i et sundt og sikkert arbejdsmiljø  Vær med til at give den nyansatte en sund og professionel indstilling.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
Orientering om Større Skriftlig Opgave 2017
Arrangementer på færdselslovens område
Evaluering.
Temadag for TR.
Anmeldelse af arrangement med affyring af nødblus
Sneplovsbeslag Reglerne er nu ændret, så der kan anvendes sneplovsbeslag i perioden 15. september til den 15. maj: Bil kan i perioden fra den 15. september.
Overordnede bestemmelser
Alle typer døgninstitutioner Private opholdssteder
Almindelige bestemmelser
Typiske ulykkessituationer
Trin-for-trin guide til s1 autorisation
Teoretisk pædagogikum
GUIDE TIL DELING AF DOKUMENTER
DGI skydning: Formandsmøde 28. oktober 2017 Lars Høgh , LU-skydning.
Center natur, miljø og trafik
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
- En hurtig guide til at lave et godt CV og en mål rettet ansøgning
Bestilling og ordrebekræftelse
Studieretningsprojektet
Ansættelse Overskrifterne: Før ansættelsen Ansættelsesform
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
Typiske ulykkessituationer
Tilslutningspligt via lokalplan eller projektforslag
Princip for udarbejdelse af principper
Arbejdstidsopgørelse 2018: Tjek tiden
Arbejdstidsopgørelse 2018: Tjek tiden
Læringsmål og niveaubeskrivelser
Nyt fra Færdselsstyrelsen
Præsentationens transcript:

Målet for de individuelle køretimer I kørelektionerne bedømmes chaufførens evne til rationel kørsel med hovedvægt på sikkerhed, herunder navnlig beherske køretøjet på veje i forskellig tilstand, under forskellige vejrforhold og på forskellige tidspunkter af døgnet. I de individuelle køreundervisning ledsages den der ønsker at blive chauffør, af en lærer ved et godkendt uddannelsescenter.

Regler for de individuelle køretimer Individuelle køretimer Kørekort er ikke en forudsætning EU køretimer skal afvikles i overensstem- melse med færdselslovens § 64 EU køretimer er ikke køretimer til kørekort Højst 4 (8) af de 10 (20) timer kan afvikles på lukket øvelsesplads, køreteknisk anlæg eller simulator

Regler for de individuelle køretimer godkendt Mindst 2 af de10/20 køretimer skal foregå i en lang 3-akslet bus (minimum 13,5 m) på en godkendt lukket øvelsesplads eller et godkendt køreteknisk anlæg.

Regler for de individuelle køretimer Dokumentation  Oversigt/plan over køretimer med angivelse af:  Hvor og hvornår køretimen er gennemført  Hovedindholdet af køretimen.  Læreren og chaufføren skal underskrive det oplyste.  Oversigten skal opbevares i mindst 2 år efter afslutningen af uddannelsesperioden.

Krav til underviser Instruktører til køretimer  Have pædagogisk erfaring  Erfaring svarende til faglærte chauffører af køretøjskategorien eller kørelærer til tunge erhvervskøretøjer  Løbende vedligeholde erhvervserfaringen.

Tilsyn mv. Tilsyn  Færdselsstyrelsen fører tilsyn med uddannelsescentrene  Uddannelsescenteret er forpligtet til at underrette Færdselsstyrelsen, hvis der sker ændringer af betydning for godkendelsen som uddannelsescenter Tilbagekaldelse af tilladelse  Hvis uddannelsescentret groft eller gentagne gange har overtrådt vilkårene for godkendelsen  Der ikke har været drevet uddannelsesvirksomhed indenfor de seneste 12 måneder

Forslag til fokuspunkter på bane Manøvreringen foregår på en "handlebane", der indeholder de manøvrer, der statistisk er årsag til flest uheld. Manøvreringen skal indeholde både forlæns og baglæns kørsel herunder kørsel til rampe og indbakning gennem port mv. I lektionerne skal elev/kursist lære at indstille spejle korrekt i forhold til gældende krav. Lektionerne afsluttes med en evaluering hvor eleven/kursisten gennemkører "banen"

Forslag til fokuspunkter på vej Lektionerne bør ikke være kortere end to timer/lektioner. Bedømmelsen af lektionerne skal ske med udgangspunkt i sikkerhed og gode holdninger. Mindst 3 lektioner skal foregå i, eller i umiddelbar nærhed af tættere bebygget område. Bykørslen bør foregå i en anden by, end der hvor køreprøven har fundet sted.

Forslag til fokuspunkter på vej Kørsel med varierende belæsning (gods) Der foretages en evaluering af alle kørelektionerne, eleven skal have en kopi af evalueringen umiddelbart efter kørslen.

Emner i de individuelle køretimer Rutekørsel: At tiden passer rimeligt i forhold til rutens tidsskema. At kørslen er fornuftig. Ikke for hurtig, ikke for langsom, således at passagererne også kan stå op i bussen. Ind og udkørsler fra stoppesteder.

Ikke - erhvervsmæssig: Ingen adresser før de kommer til bilen. Giv dem en adresse ad gangen og hjælp evt. med til at læse kortet. Ved ankomst skal de finde en egnet holdeplads Derefter ny adresse. Emner i de individuelle køretimer

Turistkørsel: At ruteplanen følges så præcist som muligt og at tiden overholdes. At steder findes uden de store problemer og der holdes i den rigtige side af vejen. Hvordan er guiden med oplysninger; praktiske, underholdende og oplysende? Emner i de individuelle køretimer