Oplæg til UUV Repræsentantskabs- møde den 6.4.2016 Bjarne Andersen, Køge Kommune.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kap. 14: Ufordringer og l ø sninger for den offentlige velf æ rdsservice Udfordringer L ø sninger Finansiering af Sundhedsv æ senet (SHV) Diskussion Sp.
Advertisements

Sundhedssekretariatet Sundhedsprofiler i Fredericia Kommune Baggrund og formål med at arbejde med sundhedsprofiler Fremgangsmåde og dataindsamling Præsentation.
Netværk Nordjylland - erhvervsrettet uddannelse AMU Nordjylland Erhvervsskolerne Aars EUC Nord EUC Nordvest Frederikshavn Handelsskole Handelsskolen Minerva.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Kontanthjælpsreformens betydning for unge Specialkonsulent Anne Louise Hertz, BRHS Vejledningstemadag - fredag.
Hvad står Region Sjælland for – og hvilke muligheder har yngre læger, hvis de bliver i regionen? Yngre Lægedag den 1. juni 2013 Sundhedsfaglig chef, overlæge.
Velkommen til VUC Aarhus. 1.Kort præsentation af skolen og VUC-sektoren 2.FVU og OBU aktivitet i Aarhus 3.Fremtidige udfordringer for FVU/OBU Emner i.
24. November 2014 Ved Arbejdsmarkedschef Torben Bahn Petersen.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Jobrotation - den bedste opfindelse siden skiveskåret rugbrød.
”Nye veje til at motivere og aktivere de unge på arbejds- markedet”
Beskæftigelsesforvaltningen Aarhus Kommune Arbejdsmarked, beskæftigelse og integration v/ Vibeke Jensen beskæftigelseschef, Aarhus Kommune Medlem af Carsten.
Socialpsykiatri og Udsatte Voksne Sociale Forhold og Beskæftigelse Når de unge er psykisk syge Det regionale beskæftigelsesråd 4. april 2011 v/ Niels Schwartz,
Udviklingen på arbejdsmarkedet – med særlig fokus på de unge v/ Palle Christiansen, regionsdirektør BR Midtjylland.
MARTS 2011 DET FÆLLES ANSVAR II Title slide EVALUERING AF DET FÆLLES ANSVAR II ERFARINGER OG PERSPEKTIVER.
Region Hovedstadens Vækstbarometer Arbejdskraft ”Region Hovedstadens Vækstbarometer” er et repræsentativt panel af mere end 800 direktører.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Erhvervs- og uddannelsesvejledning i et regionalt beskæftigelsesperspektiv Temamøde – fredag den 27. maj 2011.
Privat beskæftigelse under pres personer Aktuel mangel på arbejdskraft – Demografisk tab af arbejdsstyrke Offentlig finansieret beskæftigelse.
Videnopsamling om fremtidens kompetencebehov Steinar Stefansson, Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Fokus på handicappedes beskæftigelse Handicapkonference 22. november 2007.
Plancher til møde om Akutpakken og Akutjob Palle Christiansen – Regionsdirektør Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Dagens program Kl Velkommen Nyt og aktuelt stof og kort præsentationsrunde, Kl Integration af nye borgere – ved Julie Kundby Eriksen – Om.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Matchningsprojektet - læringstemaer.
Det regionale Beskæftigelsesråd Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Velkommen til netværksmøde om virksomhedsindsatsen.
Talent og kompetencer i verdensklasse Seminar den 23. juni 2011 om vækst og beskæftigelse i Østdanmark v/direktør Joost Nielsen, Regional Udvikling.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Udfordringer på det akademiske arbejdsmarked v/ regionsdirektør Jan Hendeliowitz.
Aktuelt billede af arbejdsmarkedet v. Karl Schmidt, direktør, Beskæftigelsesregion Syddanmark.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Erhvervs- og uddannelsesvejledning i et regionalt beskæftigelsesperspektiv Temamøde – fredag den 3. december.
Temamøde: Arbejdskraftreserven, de unge og nyorientering på arbejdsmarkedet” Den 12. februar 2010, Fuglsøcentret, Knebel.
Udviklingen på arbejdsmarkedet og arbejdsmarkedsstrukturen på kort og længere sigt Torben M. Andersen Aarhus Universitet Beskæftigelsesregion Midtjylland,
EGU på bygge og anlæg Erfaringsseminar Korsør Produktionshøjskole, tirsdag d. 1 november 2011 Selandia EUC Sjælland Korsør ProduktionsHøjskole Byggeriets.
Aftagerforventninger – og problemstillinger vedr. professionsmasteruddannelser v/ Direktør Per B. Christensen.
Handicap konference 9. december 2008 v. Palle Christiansen, regionsdirektør BR Midtjylland.
Nye analyser Jobcenterchefmødet den 6. september 2011.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Brug for alle – elementerne i indsatsen v/ kontorchef Marianne Sumborg.
Beskæftigelsesindsatsen Marie Hansen, direktør i Arbejdsmarkedsstyrelsen.
Langtidsledighed i Midtjylland. Langtidsledighedsanalysen Langtidsledigheden har vist en svagt faldende tendens de seneste måneder – men: Der er fortsat.
Tema 2 Rekrutteringssituation i Østdanmark
Efterspørgslen i den maritime industri
Når hørenedsættelse begrænser menneskers deltagelse i samfundet
Den virksomhedsrettede integrationsindsats
Virksomhedernes erfaringer med nydanske medarbejdere v/ Integrationskonsulent Pernille Kiær -
Rekruttering til Nordfyns kommune – er der et problem?
Industritekniker med udviklingsmuligheder til A/S Jydsk Aluminium Industri Har du en teknisk baggrund, og kunne du tænke dig en uddannelse indenfor måleteknik,
Tværfagligt samarbejde om udsatte unge
En forenklet beskæftigelsesindsats
Katrine Schepelern Johansen Leder, seniorforsker, ph.d.
Perceptionsanalyse 24 november 2014 Perceptionsanalyse - Høje-Taastrup
SFI’s forskning i handicap og beskæftigelse
Virksomhedernes erfaringer med nydanske medarbejdere v/ Integrationskonsulent Pernille Kiær -
Danmarks befolkning og sundhed
Udviklingen i boligsituationen i København og nybyggeriets virkninger
Netværksmøder - voksenlærlingeordningen
Præsentation af Region Syddanmarks ”Hvordan har du det?” – 2017
Paradokser og skismaer i voksenuddannelsessektoren
Samarbejdet mellem UU, Studievalg og eVejledning
Temaeftermiddag onsdag d. 3/1-2018
RAR Sydjyllands indsatsområder Status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven Koordinationsforum Sydjylland – august 2018.
Virksomheder med vedvarende lav produktivitet
RAR Fyns indsatsområder Status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven Koordinationsforum Fyn – august 2018.
Boostcamp for unge med autisme – erfaringer og refleksioner
Praktikpladssøgning Morten Jensen Flemming Trier Andersen.
Ansøgning for dummies.
Oplæg på augustseminar EPOS/gb
Praksisnær praktikpladsformidling
Fra kanten til ”så dygtig som muligt”
En forenklet beskæftigelsesindsats
Katrine Kanneworff, Seniorrådgiver Dansk Flygtningehjælp
Hvorfor Praktikplads-AUB?
Status for budget 2019 ØDF Syd 30. august 2018 Status på budget 2019
Sundhedsfaglig udredning Funktionsmæssig afklaring Egen læge Diagnose
Økonomisk Bæredygtighed
Præsentationens transcript:

Oplæg til UUV Repræsentantskabs- møde den Bjarne Andersen, Køge Kommune

Udvikling og udfordring – arbejdsmarkedet -Beskæftigelsen stiger og ledigheden falder i Køge Kommune – og i de øvrige Køge Bugt kommuner -Ledigheden er fortsat for høj – for nogle grupper -Der er en stigende beskæftigelse – mest i det private – er der et paradoks på vej ? -Der er en stor aktivitet i anlæg og byg, men i store dele af den private sektor -Mange kommer ude fra for at få jobs – EU borgere samt nye med asyl. -Unge der ikke får uddannelse er stadig et problem -Unge der mangler en praktikplads er stadig et problem -De der er længst fra arbejdsmarkedet har det stadig svært KKA – Køge Kommunes Arbejdsmarkedsråd

Køge Kommune – Social- og sundhedsafdelingen og Arbejdsmarkedsafdelingen

Udvikling og udfordring – arbejdsmarkedet -Hvis ikke vi får uddannet de rette kan vi få vækstproblemer -Der kan i 2020 mangle faglærte og med KVU uddannelse, mens der vil være for mange ufaglærte og ca for mange med en MVU eller LVU -Udenlandsk arbejdskraft har klaret en stor del af efterspørgslen -I dag er der ca EU borgere der arbejder på Sjælland – 540 i Køge (ca. 2 pct. af arbejdsstyrken) -Dertil kommer ikke-EU borgere – samlet er der ca udenlandske statsborgere beskæftiget på Sjælland og heraf ca i Køge kommune (med en række forbehold) -Indenfor en lang række brancher, hvor det kan synes svært at få andre til at arbejde eller specialiserede funktioner. -Men der er stadig mange, der ikke kan komme i arbejde, praktik etc.

Det store billede – sker der noget ? Regionalt og lokalt er det nærmest kinesiske tilstande -Universitetssygehus – 5500 ansatte - starter i 2016 og er helt færdigt i Køge Nord Station – påbegyndes i Rådhus og genoptræningscenter UCSJ – sygepleje og bioanalytikkere -Byudvikling i hele Køge Bugt området – nye boligområder -Erhvervsmæssig vækst i hele HSR -Turismen kan også forventes at stige – Stevns Klint Unesco og generelt i Københavnsområdet Køge Kommune – Arbejdsmarkedsafdelingen

Det store billede – sker der noget ? -Arbejdsmarkedet er - og bliver endnu - mere fleksibelt. Løse ansættelser og selvstændig som livsform -Kravene til kompetenceudvikling stiger forsat for dem der er aktive i dag – regn med et antal uddannelser i gennem livet -De gamle bliver ved med at arbejde -Det kommer mange flere udlændinge ind på det danske arbejdsmarked - og flere danske tager ud -Den unge mellemgruppe har det svært – sammen med dem der aldrig kommer ind Køge Kommune – Arbejdsmarkedsafdelingen

Svaret er vel – at det er helt vildt hvad der sker

Uddannelsestyper og -niveauer -Skabe et spændende uddannelsesmiljø på tværs af ungdoms- og videregående uddannelser. -Dette kræver en kreativ campusplanlægning -Studerende på forskellige uddannelsesniveauer og i forskellige aldre skal trives og færdes blandt hinanden. -En stærk international profil -Køge Universitetssygehus