Hvem er vi André Bentsen Redaktør, 11 år på Lokal Nyt Christian Valsted Journalist, 8 år på Lokal Nyt.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Artikelskrivning Baggrundsartikel.
Advertisements

Journalistiske virkemidler
Hjælp der er en journalist i røret
”Intet” af Janne Teller
Hvornår bider medierne på? Få dine budskaber igennem.
Salg af den miljørigtige avis. Om undertegnede Hans-Christian Kock Salgs- og marketingdirektør, Kristeligt Dagblad Cand. merc. SOL Har været på avisen.
Intern kommunikation – hvordan arbejder vi mere bevidst med den?
Kommunikation af resultater
1 Pressen og skolelærerne Mediekursus 21. juni 2010.
”Markedsføring og pressetræning”
Presse- og kommunikationskursus
Sagprosa En introduktion…….
Goddag, det er TV-Avisen Almene Boligdage, lørdag den 3. september 2011 Presse- og informationsafdelingen BL – Danmarks Almene Boliger.
+ Danskkursus Storutjarnarskolí November 2011 ”Dansk ud af bogen” Hvordan kan vi supplere undervisningen med IT og (ikke goggle.com)
Ventilen - på biblioteket Ventilen Danmark –
AOH.DK Herning Gymnasium i Europa.
Guldkorn til vækst PR som vækstmiddel.
Evaluering af ”Røgfrihed for alle”
Hvordan kan man støtte sit barn i at blive skoleparat
Fortæl verden om dit frivillige arbejde
Boligsocial årskonference 2012 Bag om nyhederne, 1. oktober 2012 Troels Mylenberg Ansv. chefred. Fyns Amts Avis.
De fem nyhedskriterier
Hvad er forandring?.
Presse- og kommunikationskursus Herning, den 25. oktober 2013.
Weekendkonference i 2. kreds LO-skolen, lørdag og søndag den 29. – 30. januar 2011 Presse- og informationsafdelingen Boligselskabernes Landsforening.
Rubrik. Rubrik Rubrik Artiklens overskrift hedder i avissprog rubrikken. Rubrikken fortæller, hvad artiklen handler om og giver læseren lyst til at.
Tema- og netværksmøde i Socialøkonomisk Netværk: "Kommunikation – markedsføring og pressehåndtering" 23.4 kl
Kommunikation Intern kommunikation
Den gode historie Sådan finder vi på 24timer dagens historier ”Dét er en god historie!” Emma Gad for kommunikationsfolk.
Nyhedsartikel dansk.
Lavet af Christine og Signe 8.C ESSAY. Beskrivelse Man inddrager sine egne meninger og tanker. Ved vi tænker over tingene, danner vi billeder oppe i vores.
Præsentation af presseteamet Lille og effektivt team Joachim, Nanna og Louise (løntilskud). Efter sommer en praktikant fra Journalisthøjskolen. Timing.
SAGPROSA Begrebet sagprosa kan vi definere som tekster, der vedrører forhold i den faktiske virkelighed, således at forstå, at der i sagprosateksten beskrives.
Hvad er det? Lyt til ”et scoop”
Fortæl den gode historie Jakob Christiansen 25.maj 2013.
4.lektion: Identitet og sociale grupper
Verdens værste bødler Sagprosa.
Nyhedsartikel Skal oplyse læseren om, hvad der er sket, hvad der sker, hvad der vil ske i verden. Journalisten opsøger kilder og stiller spørgsmål efter.
Objektorienteret Netværkskommunikation Præsentation 28: Eksamen.
VIP2 Jobpakkeambassadør Kursus Jørgen T. Madsen Om historier og journalister.
Kapitel 6 Kommercielle nyheder Layout og nyhedstrekanten
Det hele startede med….. Ansættelse som midlertidig leder i en afdeling midt i forandring, forvirring og frustration pga. store organisatoriske omlægninger.
TIBRGA Eksamen. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 5 Pensum Pensum uddrages fra lektionsplanen ALT der er angivet med betegnelsen ”Pensum” er pensum.
Lektion 3. Tekstens byggeklodser Helene Brøndholt Nielsen, Tekstformidling på Internet, Forår 2004 Tekstens byggeklodser.
Sagprosa En introduktion……..
Tekstens byggeklodser
ITNET2 Præsentation 22: Eksamen. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 5 Pensum Pensum uddrages fra lektionsplanen ALT der er angivet med betegnelsen ”Pensum”
Øvelse den 8. marts Skriv en artikel, anmeldelse, guide eller et debat indlæg til ITU's web-avis readIT Pia Svejgaard Pedersen.
Sagprosa – 7 årgang En introduktion……. Nogle dias er information, andre er opgaver. Opgaverne er markeret med en stjerne skal løses individuelt, og alle.
Pjecefremstilling Hvad er en pjece?
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Oplæg ved journalist Claus Leick ( 1.Ytringsfrihed i din kommune 2.Regler om ytringsfrihed 3.Selvcensur og andre barrierer (chefer!) 4.Jeres.
SKRIVEFAGET Modul 4: Faglighed og taksonomi Lektion 4: Diskussion.
Skriv den gode tekst ”Det er ikke sin mor, man skriver til. Hvis læserens opmærksomhed ikke bliver fanget i de første fem linjer, når han aldrig den sjette.”
Øvelse. Den gode artikel Øvelsen går ud på at skrive en fiktiv nyhed til jeres lokale hjemmeside. Nyheden handler om årets juletræsfest i afdelingen Lejerhaven.
Den populærvidenskabelige artikel
Nyhedskriterier. Journalistiske dyder Forklar hvad der menes med disse journalistiske dyder – skriv stikord og giv eksempler mundtligt:  Sandhed  Objektivitet.
Krimifortællinger Interaktiv assistent til arbejde med krimifortællinger i udskolingen.
Pressestrategi Lav en kort og kontant strategi for jeres pressearbejde: Hvad vil I kommunikere (skolens hovedfortælling / mission) Brug strategien som.
Den populærvidenskabelige artikel
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
Hvad er nyhedskriterier?
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Pressekursus Silkeborg den 11. oktober 2017.
Nyhedsartikel Skal oplyse læseren om, hvad der er sket, hvad der sker, hvad der vil ske i verden. Journalisten opsøger kilder og stiller spørgsmål efter.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Helt tomt regneark.
Læringslokomotivets forældresamarbejde
Føj gerne andre emner til, hvis de synes mere relevante for dig.
Introduktion til mini-SOP 3. hhx
Præsentationens transcript:

Hvem er vi André Bentsen Redaktør, 11 år på Lokal Nyt Christian Valsted Journalist, 8 år på Lokal Nyt

Årets lokale nyhed Opsøgende arbejde Held Kilder Solo-historie Den rigtige strategi

Hverdagens trummerum ugeavis Lille redaktion Lang deadline Annonce/artikel Gratis avis

Den gode kontakt Pressemeddelelse Ring gerne Twitter byline XXXXX

Good or bad?

Good or bad

Hvad virker her?

Og en mere

Hvad skal læseren vide

Målsætning

Hvad er oppe i tiden

Her og nu

Hvad virker

Tampen brænder Fisk Frø fugl

Dét er vigtigt Nyhedskriterier Aktualitet Væsentlighed Identifikation Konflikt Sensation (clickbate)

Et hundeliv

Den rette vinkel Hvis en historie ikke er vinklet, er den kedelig!​ At vinkle er – i den daglige trummerum af indtryk, nyheder osv. at fastholde den lillebitte stump som kan blive en god og væsentlig historie.​ ​ At vinkle er at vælge i den masse af fakta, viden og følelser der udgør en sag. Udvælge, fokusere og afgrænse.​ ​ At vinkle er at skrive skarpt og fokuseret, underholdende og læseværdigt i et let tilgængeligt sprog

Flere vinkler Begynder I med forudsætningerne for eller konsekvenserne af jeres emne?​ Vælger I at lade jeres erfaringskilde udgøre hoveddelen, eller vælger I at bygge artiklen op omkring konflikter mellem forskellige parter?​ ​ Hvordan vil I fange læserens opmærksomhed i rubrikken, dvs. i artiklens overskrift?​ ​ 4. Hvordan vil I præsentere jeres artikel i underrubrikken, dvs. i artiklens underoverskrift?​ ​ 5 Udnyt, at det er OVENSTÅENDE måde 9/10 journalister tænker, når de sætter sig til tastaturet.​

Lidt om overskrifter De vil grine: ”Øl gør mænd klogere”.​ De vil udvise forargelse: ” Højtuddannet Nørrebro-mor udvist efter ti år i Danmark”​ De vil støtte en sag: ”Loven er vedtaget - homoseksuelle kan gifte sig”​ De vil håne en modstander: ”Thorning gik i fælden på læsermøde”​ De vil opleve drama: ”Ammede forladt babypige tilbage til livet”​ De vil mindes: ”Gooooooooood Morning Wietnam er død”​ De vil diskutere: ”Reality-tv over stregen?: Slår hundehvalp ihjel for penge”​ De vil juble: ”Frem med solcremen: Fantastisk vejr forude”​

Øvelse Øvelse 1 Øvelse 2 Øvelse 3