Hvordan kan kostens sammensætning og mængde have betydning for sundheden i en befolkning? Problemformulering.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Flashcard-spil Kost - kostråd
Advertisements

Kært barn har mange navne -
Fedtstoffer Hvad er fedt?
Lungerne Biologibogen s
Kost og træning.
Kost til triatleter.
Hvorfor et Nøglehul på spisesteder?
Det globale ressourceforbrug
Fotosyntese og respiration
Økologi.
Procesindustrien 2010 Richard B. Larsen 10.mar. 10 Energieffektivitet og konkurrencekraft Procesindustriens bidrag til "Grøn vækst"
Velkommen. Sund livsstil Regelmæssige mættende måltider (gerne 4-6 måltider) Kost som indeholder frugt og grønt Kost med rigt indhold af fuldkorn og.
Regnskoven.
De 8 kostråd Et sundt liv hænger ikke kun sammen med det, du spiser, men også med, hvor meget du bevæger dig – og med din livsstil i øvrigt. Samspillet.
Homeostase / Regulering af kroppens indre miljø
Fotosyntese og respiration
Kondital Hvad er et kondital Fordele og ulemper ved konditest
Anatomi & Fysiologi XIX Stofskiftet, vitaminer og mineraler I
Homeostase / Regulering af kroppens indre miljø
Målet med hjerterehabilitering
løser virksomhedsproblemer
Udledninger og råderum
Vi skal nu snakke lidt om:
Mindsket respiration – En vej til formindsket tab af udbytte?
Biodiesel and bioethanol
Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF- Midtjylland. Herning badminton klub. mandag 24.september 2007.
Bild 1 NSM076DK Hemoglobin Generelt om Hemoglobin.
Kraftvarmeværkens rolle i fremtidens energisystem Lykke Mulvad Jeppesen
Uretfærdig middag Begreber til introduktion. Lande i Nord og Syd Kaldes også industrilandene og udviklingslandene Eller I-lande og U-lande Den 3. verden.
Stevns satser på guldklumperne – et 3 årigt udviklingsprojekt.
HVORDAN FÅR JEG MINE BØRN TIL AT SPISE SUNDT? -GIV DINE BØRN SUNDE KOSTVANER Kristoffer Schou Klinisk Diætist.
Intro Forskellige opfattelser? Sammenhæng mellem indkomst, uddannelseslængde, socialgruppe og sundhed? Energiforhold – optimal kost? Hvordan optages og.
Innovative elever løser virksomhedsproblemer Brødr. Ewers A/S.
Målgruppe 6 – 13 år (skoleelever) Drenge og piger Fra 5 MJ til 9 MJ. 13-årig dreng på 9 MJ. Der er ekstra behov for jern da de er i voksealderen. Hvis.
Privat beskæftigelse under pres personer Aktuel mangel på arbejdskraft – Demografisk tab af arbejdsstyrke Offentlig finansieret beskæftigelse.
© Ministeriet for Børn og Undervisning, marts Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri i samarbejde med Jan.
Mål 1. Eleven kan anvende viden om kroppens anatomi og fysiologi og sammenhænge mellem de enkelte organsystemer til at forklare de enkelte organers betydning.
Træets vækst Hvordan. Stil spørgsmål 1. Et frø 2.Nærings transporten 3.Vækstperioder i tempereret egne 4.Tværsnit af stammen Disse spørgsmål er vejledende,
Globale fødevareproblematik
IT = Informationsteknologi
Ernærings- og sundhedsanprisninger
Hormonsystemet/Indokrine kirtler
Fordybelse i et projekt
Virksomhedens omkostninger
Fotosyntese Fokus på energi
Oplæg om syre-base.
Miljøvenlig transport
Lavet af Kristian, Sara, Christian, Nithin, Frederikke & Sarah
Blodsukkermåling og Cellens opbygning
Teknologiens betydning for menneskers sundhed og levevilkår
Den vigtigste energikilde.
Demografi Noter og figurer og levevilkår Af Otto Leholt 2007.
Morgenmåltid Mellemmåltid
Lægge Procent til eller trække procent fra
Sundhed på 1. Hovedforløb 2013
Program for dagen Gennemgang af mål. De næste dage. Hvad er miljø.
Diabetes 1 Conducted by YouGov on behalf of Diabetesforeningen Fieldwork Dates:
Intro til Geografi FHF af Otto Leholt Intro til Geografi FHF.
Præsentation af Region Syddanmarks ”Hvordan har du det?” – 2017
Fordøjelse af næringsstoffer
Anatomi Lever, nyrer.
Fedt Sine Foder Nissen, foråret 2009.
Om forurening, produktion, forbrug og genbrug
Fødevareproduktion naturgrundlaget.
Råvarekendskab Gær.
Kulhydrater Sine Foder Nissen, foråret 2008.
Michael Brockenhuus-Schack, Formand for Landbrug & Fødevarer
Fra mel til brød Opskrift Dejtemperatur Dejføring Køretid Liggetid
Mikroorganismers ernæring og stofskifte
Intro til Geografi FHF af Otto Leholt Intro til Geografi FHF.
Præsentationens transcript:

Hvordan kan kostens sammensætning og mængde have betydning for sundheden i en befolkning? Problemformulering

Glukose - C 6 H 12 O 6

C 6 H 12 O O 2  6 CO H 2 O + ATP Glukose + ilt  kuldioxid + vand + energi til genopbygning af ATP Efter et måltid vil muskelcellerne have optaget rigelige mængder sukker, sammenlignet med hvad de har behov for, til at producere energi. Hele denne proces med at skabe energi til cellerne, er det vi også kalder for respiration:

 Der er ca. 371 mil. Mennesker i verden med diabetes.  20 % af Indiens befolkning på 1,2 mia. har diabetes.  Det er oftest almindelige mennesker, der lever sundt og ikke er overvægtige, som bliver ramt.  Indiens samfund har ændret sig.

 Sukker er et af de grundlæggende kulhydrater.  Glukose er den vigtigste for vores krop.  Kroppen kan ikke undvære sukker, da det er en kilde til produktion af energi via respiration.  Det daglige indtag bør være på % og ved vedvarende forøget indtag kan man ødelægge sin bugspytkirtel.  Diabetes er en verdensomspændende livsstilssygdom.  Det danske forbrug af sukker er faldet gennem de sidste 50 år, men forbruget har også ændret sig.