22-09-2016 1 Seminar om efterværn i Ilulissat november 2010 vedr. Piareesarfiit i Grønland v/ Marie Pedersen u Den lokale erhvervsskole, daværende STI,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
UUV’s repræsentantskabsmøde den
Advertisements

Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Opgaven jeg fik stillet
Roskilde Produktionsskole
Vurdering af basale færdighed, FVU og IKV i AMU
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
En tidlig morgen i februar dag var vi i piareersarfik og spurgte elever om hvad de synes om at gå i piareesarfik. Så her er deres svar:
  Billede 1 Blevet bedt om at fortælle lidt om hvordan det er at være socialiværksætter . Præsentation af mig selv : Er uddannet lærer og socialpædagog.
Hvordan søger man om optagelse?
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Infoaften 9.kl. Ungepakke 2: uddannelsesparathed
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Velkommen til forældremøde
Vejledning i 9. klasse. Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar: UU Skive, i samarbejde.
Studieforberedende kursus (for voksne >23 år). Udbudt i Nuuk siden 2005 Udbudt i Aasiaat siden 2008 (forsøgsbasis)
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
Centerledermøde April 2014 Sisimiut Center for National Vejledning.
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Meritvejen til faglært status Betingelser Meritvejen er for voksne - alder mindst 25 år Der kræves mindst 4 års relevant erhvervserfaring inden for transport.
Ekstra ordinær indsats Uddannnelsesområdet Oplæg ved Poul H. Jørgenen Vejlederkonference November 2014.
Siden sidst fra Departement for Erhverv, Råstoffer og Arbejdsmarked Vejlederkonference Tirsdag den 18. november 2014.
Målgruppe: De 18 – 25 årige. Tiltag efter 10.klasse Både efterskolepladser og udvidet skolegang.
Uddannelse til elever med særlige kompetencer - en perspektivering set ”udefra” Slutkonference i Projekt ”Kan og Vil” 21. september 2009, Vartov, København.
Forældrearrangement Tirsdag den 30. september 2014.
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
Velkommen til forældremøde
Velkommen til infoaften om de gymnasiale uddannelser Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Fokus på realkompetencer.
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
95%- målsætningen og kommunerne Konference for vejlederne på erhvervsskolerne d. 8. maj i Odense v/ Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved.
Er vi enige om, hvordan ser en KUU-elev ud?
Reform af erhvervsuddannelserne - de største nyheder og udfordringer for FOA LUPA-møde marts
Rejseholdet - Grønland
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Status på implementeringen af vejledningsreformen
EUD-reform og unge i HTK. Erhvervsuddannelsernes store udfordringer 1.Færre unge søger ind på erhvervsuddannelserne, og søgningen direkte fra 9. og 10.
Præsentation af studieordning /vejledning. Studievejledning 2 Modul Vf8: Mentorskaber og mentorordninger ECTS-point: 5 Læringsmål: Viden Skal have indsigt.
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Faglært.
Landsorganisationen i Danmark Bedre erhvervsuddannelser til unge og voksne Ejner K. Holst LO sekretær.
Projekt fra ufaglært til faglært. Work-shop Et samarbejde mellem Jobcenter Glostrup, Jobcenter Albertslund, CPH West og 3F, FOA og HK København.
Produktionsskolernes ny rolle. Styrkelse af produktionsskolerne For unge der ikke umiddelbart har forudsætninger for at påbegynde en ungdomsuddannelse.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord.
Kontanthjælpsreformens betydning -i forhold til arbejdet med de unge Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland Jørgen Dan Pedersen centerleder.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Ny visitation.
Forældremøde 9.kl Program Vejledningsaktiviteter Kort om uddannelsessystemet Uddannelsesparathed og krav til optag Tilmelding: optagelse.dk (procedure.
Vejledning af efterskoleelever fra Grønland Arbejdsdeling ml. efterskolen og Det Grønlandske Hus Uddannelse i Danmark eller Grønland Erhvervsuddannelse.
Stxstudentereksamen.
Orientering fra kontoret Job og Fastholdelse AM-udvalg den 6
”16-29 årige Unge med særlige behov for vejledning”
Forældre-information
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
Kontakt din vejleder når du vil skifte!
Voksenspecialundervisningen i Danmark
FA-mik misilitsitsisarnerit FA prøver
Rehabilitering og hjemmehjælp
Forældrearrangement Mandag den 18. september 2017.
Naturfag.
Forældremøde – 8. klasse UU-vejleder XXX.
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
Ungdommens Uddannelsesvejledning Ungecenter Mariagerfjord
Centrenes opgaver og ansvar ift. de unges uddannelsesparathed
Nyt fra ministeriet Billeddias
Optagelsesprocedure og optagelseskrav for 9. og 10
Optagelsesprocedure og optagelseskrav for 9. og 10
Optagelsesprocedure og optagelseskrav for elever i 10
”16-29 årige Unge med særlige behov for vejledning”
Optagelsesprocedure og optagelseskrav for 9. og 10
Præsentationens transcript:

Seminar om efterværn i Ilulissat november 2010 vedr. Piareesarfiit i Grønland v/ Marie Pedersen u Den lokale erhvervsskole, daværende STI, startede i 1988, før det, var der aftenskole for de voksne, som startede i u Dengang var målet, at kommunerne skal have indflydelse på uddannelserne. u I 2007 stoppede aftenskoleordningen, hvorefter man startede Piareersarfik op, hvor man kan få undervisning i dagtimerne. u Målet med Piareersarfiit var, at man i 2020 havde udlært 1/3 af den arbejdsduelige del af befolkningen.

Hvad er Piareersarfik: u Piareersarfik er en uddannelsesinstitution, hvor man modtager ansøgninger løbende og videresender dem til de forskellige erhvervsuddannelser. u Piareersarfiit servicerer uddannelsessøgende og praktikanter som er under uddannelse

Forløb der tilbydes i Piareersarfik: u AEU (Anerkendt Erhvervsuddannelsesintroduktion) u PUK ( Personlig Udviklings Kurser) u FA (Folkeskolens afgangseksamen) u HØJSKOLER (der kan visiteres til højskoler i Danmark, hvis man f.eks. skal forbedre sin kundskaber i dansk og engelsk) u Jobtræning/værkstedstræning ( Piorsaavik )

Hvad er AEU og hvem søger: u AEU er et fleksibelt undervisningsforløb under Piareersarfik i fagene grønlandsk, dansk, engelsk og matematik. u Den primære målgruppe er personer ”der gerne vil, men som ikke helt kan” u Dvs. dem der har brug for opkvalificering, støtte og en lidt anderledes indlæringsmodel end den de fik tilbudt i folkeskolen. u Det er typisk personer, der mangler en karakter eller to, eller på anden måde nemt kan opkvalificeres, dvs. personer som er motiverede, eller kan blive motiveret

AEU adgangskrav: u Borgere der ikke opfylder adgangskravene til Erhvervsuddannelserne har mulighed for at gennemføre et opkvalificerende ”Anerkendt erhvervsuddannelsesintroduktionsforløb” (AEU). u Borgere der er villige til at modtage den hjælp de kan få i Piareersarfiit og som kan tage ansvar for sin egen indsats under forløbet, med støtte fra vejledningspersonalet i Piareersarfik

Hvor udbydes AEU: u Disse AEU-forløb udbydes på de lokale Piareersarfiit, og tilrettelægges individuelt efter den enkelte elevs forudsætninger og faglige behov. u Ved henvendelse til Piareersarfiit, skal man sammen med lærer eller vejleder finde ud af, hvilke fag man har brug for og hvilket modul man kan starte på. u AEU er opdelt i 4 moduler, første del hedder 1. og 2. modul som tager et ½ år, andet del hedder 3. og 4. modul og tager også et ½ år. Alle moduler afsluttes med en prøve. Med AEU prøvebeviset kan man optages på en erhvervsuddannelse i Grønland

Hvem er ansøgere til AEU: u Mange ansøgere er erhvervs- og uddannelsesparate medborgere. u Men mange af ansøgerne er også nogen der har for lave karakterer eller ikke har gennemført folkeskolen u Nogen er blevet smidt ud af skolen og mange har pga. deres svære opvækst ikke kunnet klare at gennemføre folkeskolen eller en anden uddannelse

Målgrupper for Piareersarfiit: u De målgrupper der er, er som nævnt ansøgere som har for lave karakterer eller er socialt svagt stillede. Og er altså dem som skal vejledes bedst muligt, så de ikke lider nederlag endnu engang. u For at undgå at de lider nederlag, skal de fra starten have den rigtige vejledning og støtte

Coaching i Piareersarfiit: u Der ydes coaching i Piareersarfik Nuuk, hvor de svagt stillede elever og elever med indlæringsvanskeligheder får speciel støtte og vejledning, så de får mulighed for at gennemføre deres uddannelsesforløb

Vejledning i Piareersarfik: u Alle Piareersarfiit i Grønland har vejledere, som skal vejlede elever på Piareersarfiit, uddannelsessøgende, praktikanter og borgerne. u Man vejleder f.eks. elever om, hvad gik godt og hvad skal forbedres. u Når elever er færdige på skolen, skal vejleder vise vejen videre til en arbejdsplads/praktikplads eller til videre uddannelse. u Vejlederne udarbejder individuelle handleplaner mhp. uddannelse og beskæftigelse

Vejledning i Piareersarfik: u Om en person falder inden for Piareersarfiits målgruppe er udelukkende vejlederens og visitationsgruppens vurdering. u En afgørende betingelse for at optage en elev er, at man vurderer at personen har en god mulighed for at gennemføre et Piareersarfik forløb, hvis ikke, skal personen henvises til socialforvaltningen. Dette betyder ikke, at personen senere ikke kan optages i Piareersarfik. u Man skal ikke afvise folk fordi de er uegnede, men skal henvise dem til en anden instans i kommunen

Visiteringsregler: u Karla E. Bisgaard og Bodil Høyer Jensen fra Narsaq fremlægger om visiteringsregler og andet