Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T 43 68 68 68 F 43 68 69 28 Temamøde om underretninger.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Integrated Children’s System
Advertisements

Skoleforhold og Læring. Barnet som social aktør Barnets deltagelse i sociale sammenhænge Barnets sociale kompetencer Kontekstens betydning for trivsel.
Hvad laver en skolebestyrelse? Skolebestyrelsen har indflydelse på alle områder, der vedrører skolens virksomhed inden for rammerne af folkeskoleloven.
Helhedsorienteret indsats Møde i økonomiudvalget 8. februar 2016.
Indberetning til Tilbudsportalen Sociale tilbud Undervisning Socialtilsyn Nord Februar 2015.
Livsførelse – handleplan - pædagogik Handleplan (kan) understøtte livsførelsen Livsverden - systemverden (kunne færdes i begge) Kontekstuelle sammenhænge.
OPLÆG DSOG` S EFTERÅRSMØDE ”-vi vil fokusere på hvilke muligheder vi har for at støtte op om kvinder/par i Danmark som ikke vælger at få en abort.
Grundforløbets 2. del SSH-rettet. Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene dansk og naturfag samt valgfag.
VELFÆRDSTEKNOLOGI & INNOVATION KOMPETENCEMÅL 23: ELEVEN KAN SELVSTÆNDIGT ANVENDE RELEVANT VELFÆRDSTEKNOLOGI SAMT DELTAGE VED IMPLEMENTERING AF VIDEN OG.
Socialtilsyn Midt SL februar Socialtilsyn Midt – hvorfor er vi her? Vi gør en forskel for de mest udsatte borgere i Danmark! Vi garanterer, at der.
Børn i familier med alkoholproblemer Pia Baumgarten, Alkoholkoordinator Alkoholbehandlingen, Kolding Kommunes Misbrugscenter, Elvej 2a, 6000 Kolding
Henvendelse om bekymring -evt. som underretning Iværksættelse Afslutning Afklaring Undersøgelse § 50 el. psykologfaglig Handleplan udarbejdes Afgørelse.
Nothing about us, without us - om vigtigheden af inddragelse af børn Nordisk Forening mod Børnemishandling og Omsorgssvigt Grønland, august 2014.
Mangfoldighed og Inklusion i efterskolen Konsulent Maren Ottar Hessner
+ Hold af dig selv - en workshop om at finde styrken I sig selv. Marie-Louise Wegener.
ERFARINGER MED AT STØTTE DET TVÆRSEKTORIELLE SAMARBEJDE MELLEM DANSKE KOMMUNER OG POLITI Oplæg NFBO 22 – 25 maj 2016 Birgitte Roth Hansen, specialkonsulent.
Morgendagens Børne- og Ungeliv MEDARBEJDERE Resultater af spørgeskemaundersøgelsen 2016 Published by Birgitte Færregaard Larsen April at 12:5 Powered.
Indsæt billede i vinge: Gå ind under Indsæt > Billede > Fra fil Placer billedet, så det ønskede udsnit dækker vingen. (Det kan være nødvendigt at forstørre.
Børnehusmodellen i Danmark – et initiativ i Overgrebspakken til beskyttelse af børn mod overgreb. NFBO konference, Nuuk, august 2014 Anette Hammershøi.
Forebyggelse og tidlig opsporing af overgreb mod børn og unge i dagtilbud, på skoler og anbringelsessteder NFBO konferencen, Nuuk, august 2014 Merete Bonde.
Oplæg om DUKH - retssikkerhed Specialcenter Kornvangen 29. oktober 2014 Faglig leder og socialfaglig konsulent Hanne Petersen.
19.4 Grønne regnskaber 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo.
Helhedsorienteret indsats. Kolding kommune. Bettina Beyer, projektleder af projekt helhedsorienteret indsats Kolding kommune.
Lilian Zøllner, Ph.D. Centre for Suicide Research UNGES SÅRBARHED, TANKER OM SELVSKADE OG SELVSKADENDE ADFÆRD Kolding 13. oktober 2011.
Projektcenter Sønderjylland Jobcentre, virksomheder og a-kassers rolle på sygefraværsområdet Workshop 1: Sygefravær Mandag d. 14. april 2008, Odense Congress.
Modelprojekterne KVIS og KVIK KVIS Koordineret virksomhedsrettet indsats for sygedagpengemodtagere match 2 KVIK Koordineret virksomhedsrettet indsats for.
SERVICESTYRELSEN 9.DECEMBER 2009 Faglighed og metoder i håndteringen af unges brug af rusmidler.
Fakta om skilsmisse Ca. 1/3 af alle danske børn oplever, at deres mor og far går fra hinanden, inden de bliver 18 år Der er pt. ca delebørn i.
Samtalen Fokus på handleplan og delmål. Indhold Indledning Nysgerrighed Positionering Styrkelse af motivation Gennem samtalen Som mål Arbejde med tro.
Voksenansvar for anbragte børn og unge Rusmiddeltest
Voksenansvar for anbragte børn og unge Voksenansvar
Paradokser og Dilemmaer
Respekt for Grænser Fakta
Hvor gør du af din bekymring for dit barns skolegang?
Alle anbringelsessteder Plejefamilier Private opholdssteder
Voksenansvar overfor anbragte børn og unge Afværgehjælp
Voksenansvar for anbragte børn og unge Registrering og indberetning
- for samarbejdspartnere
Styrk forældreansvaret
Børnebakkens Indsatser
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Din indgang til os Center for Borgerservice
Læring gennem registrering og indberetning
Samrådet september 2012.
Tværfagligt samarbejde om udsatte unge
Tilstanden på anbringelsesområdet – et kommunalt perspektiv d. 10
Sygeplejerske Kirsten Gotfredsen Masterclass på Demensområdet
Inddragelse af udsatte børn, unge og deres forældre i sager om frivillige og tvangsmæssige foranstaltninger efter servicelovens regler v/ ankechef Henrik.
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Anbringelser i familiepleje – hvad ved vi om familieplejeanbragte børn og unge? Cisko konference Mie engen den 10. april 2018.
Inklusion i Folkeskolen
Samarbejdet mellem UU, Studievalg og eVejledning
Bilag 1a: Organisering Jobcenteret Regionen
Tendenser i forældresamarbejdet
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
Perspektivskifte Arbejdsmiljøloven Op
Dialog mod Vold som business-case
Netværksmøde - Sundhedsøkonomi
Få succes med jeres næste projekt Et udviklings-forløb med DGI og DIF
Børn som vores vigtigste ressource – fra dokumentation til relation
Børne- og Familieafdelingen
Hjerneskaderådgivningen CFK
Tilstanden på anbringelsesområdet – et kommunalt perspektiv d. 10
arbejdspladsvurdering (apv) februar – 13. marts 2019
Sofie Kryger Jurist 28. november 2018 justitia-int.org
Socialtilsyn Nord - Årsrapport 2018.
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
Grundkursus i at være plejefamilie
Sundhedsfaglig udredning Funktionsmæssig afklaring Egen læge Diagnose
Præsentation af fælles proces myndighed og Familiehus
Præsentationens transcript:

Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temamøde om underretninger BU den 18. december 2013

Sagsbehandlingen I behandlingen af en underretning er der følgende trin: Underretningen modtages Der sendes en kvittering til afsenderen (medmindre afsenderen er anonym) Forældrene orienteres om underretningen Samtale med forældre og barnet/den unge Indhentelse af samtykke fra forældre til at indhente oplysninger fra andre Enten lukning af sag eller rådgivningsforløb eller børnefaglig undersøgelse

En børnefaglig undersøgelse - §50 undersøgelse Kræver samtykke fra forældre og fra den unge, hvis den unge er over 15 år Der indhentes relevante oplysninger med det formål at afdække barnets eller familiens situation. Det kan fx være fra skole, institution, PPR eller andre i netværket Børnesamtalen er et bidrag til undersøgelsen – barnet skal i høj grad inddrages i undersøgelsen Samtaler med forældre er et bidrag til undersøgelsen Evt. samtaler med netværk er et bidrag til undersøgelsen

ICS – Integrated Children System En børnefaglig undersøgelse Sundhedsforhold Skoleforhold og læring Fritidsforhold og venskaber Udvikling og adfærd Familieforhold - Familierelationer Grundlæggende omsorg Sikkerhedsaspekter Følelsesmæssig varme Stimulering Vejledning og grænsesætning Stabilitet Familiens historie og funktion Slægtninge og andre i familiens netværk Boligen Beskæftigelse Økonomi Familiens relationer til omgivelserne

Hjælpeforanstaltninger Målet med hjælpeforanstaltninger er altid at finde mindst indgribende foranstaltning. Den mindst indgribende foranstaltning er så tæt på barnets almindelige dagligdag og livsførelse som muligt. En eventuel hjælpeforanstaltning er reguleret af lovgivningen (Serviceloven) og af Børnekonventionen, hvor barnets ret til familie er beskyttet Foranstaltninger kan opdeles i forebyggende foranstaltnnger og ikke-forebyggende foranstaltninger. Eksempler på forebyggende foranstaltninger: Socialpædagogisk friplads Økonomisk støtte til fritidsaktiviteter Familiehus – som fx kontaktpersoner, praktisk pædagogisk støtte Eksterne leverandører som fx kontaktpersoner, praktisk pædagogisk støtte Praktikgodtgørelse, en arbejdsplads bliver kompenseret for at have en ung ansat Økonomisk støtte til efterskole Aflastning i plejefamilie Lovgivningen har en vid ramme, så man kan selv være kreativ og give økonomisk støtte til fx vaskemaskine, hvis det vurderes at kunne hjælpe i familiens situation Eksempler på ikke-forebyggende foranstaltninger Netværksfamilie – er ikke så udviklet i DK Hos plejefamilie Opholdssted Døgninstitution/behandlingshjem/-steder Kostskoler Skibsprojekter

En case med en forebyggende foranstaltning Skolen er bekymret for et barn og har derfor haft samtaler med forældrene. Forældrene oplever ikke, at det er muligt at ændre på situationen. Skolen gør, hvad der er muligt for den. Familieafsnittet modtager en underretning fra skolen om et barns mistrivsel i sociale relationer, barnet er udafreagerende og virker trist. Den børnefaglige undersøgelse afdækker, at det vil være godt med familiebehandling i Familiehuset. I Familiehuset planlægges der med forældrene, hvordan et forløb skal være. Fx samtaler og fælles aktiviteter for hele familien

En case med en ikke-forebyggende foranstaltning Familieafsnittet modtager underretninger fra skolen og familien. Underretningerne beskriver et barn der har været i dårlige opvækstvilkår med mors kærester. Barnet bliver mobbet og kan ikke begå sig socialt, hvilket betyder, at barnet ofte kommer i konflikter. Efter vurdering af PPR bliver barnet udredt på børnepsykiatrisk afdeling. Barnet får en diagnose med tilknytningsforstyrrelse og flere underdiagnoser. Det vurderes, at barnet er stærkt behandlingskrævende Barnet anbringes på behandlingshjem med forældrenes samtykke

Underretninger og foranstaltninger Der kommer ofte flere underretninger på ét barn/en ung – derfor er det ikke muligt at vurdere antallet af underretninger i forhold til foranstaltninger Opgørelse fra 2013 (et skøn fra resten af året) viser at vi: –har haft 240 forebyggende foranstaltninger –har haft 114 ikke-forebyggende foranstaltninger

DUBU – Digitalisering Udsatte Børn og Unge Når DUBU er fuldt implementeret vil det være muligt at følge sagerne ved at sammensætte søgekriterier DUBU implementeres gradvist og med den fulde implementering vil vi kunne følge sager – sandsynligvis fra efteråret 2014

Overgrebspakken Den 1. oktober 2013 trådte Overgrebspakken i kraft Overgrebspakken har fokus på følgende områder: Mistrivsel og overgreb skal opdages og håndteres tidligt Fokus på den forebyggende og tværfaglige indsats Vurdering af alle underretninger indenfor 24 timer samt styrket opfølgning Børn skal altid høres og beskyttes, når der er mistanke om overgreb