HOVEDSTADENS REKRUTTERINGSSERVICE. HVEM ER HRS? Hovedstadens Rekrutteringsservice (HRS) er et samarbejde mellem 18 kommuner (16 jobcentre) i Hovedstadsområdet.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dagsorden Hvor langt er vi? Beskæftigelsesreformen Oplæg til jobcenter
Advertisements

Arbejdsgivernes bidrag til beskæftigelsesplan 2009 Arbejdsgiverrepræsentanterne i LBR Virksomhederne og mangel på arbejdskraft.
Ledelse og menneskesyn
Etablering af samordningsudvalg i psykiatrien
Hvad kan jobcentrene tilbyde?
Viden der virker Inge Steen Mikkelsen 21.nov. 08 Er der brug for en offentlig VEU-indsats? NCK-konference.
Velkommen til 6. kursusdag om virksomhedscentre TOVHOLDERFUNKTIONEN FOR VIRKSOMHEDSCENTRE.
KABS – Konference Stofmisbrug 2008 Undersøgelse: Stofmisbrugsområdet efter kommunalreformen.
Er Hovedstaden klar til fremtidens udfordringer? v. Cheføkonom Klaus Rasmussen, DI 2. april 2008.
Varetagelse af integrationsopgaven i Vejle Kommune Tidlig og bred indsats af høj kvalitet for alle målgrupper Forventning om at borgeren bidrager aktivt.
På vej mod en region Nye muligheder Harmonisering. Kvalitet – effektivisering Den fremtidige specialeplanlægning Kompetencebehov i fremtidens hospitalsvæsen,
Personlig jobformidler
Jobrotation Medarbejdere på uddannelse – ledige vikarer i job.
Virksomhedsservice og mentorprojekt for unge. Virksomhederne kommer ind her Virksomheder ringer til vores callcenter på Virksomhedsservice sidder.
Protokollat ok.2014 om rekruttering og opkvalificering til bygge – og anlægsprojekter Dansk Byggeri og 3f vil i fælleskab iværksætte en række aktiviteter,
Partnerskabsaftaler Virksomhedspraktik og opkvalificering med henblik på rekruttering til ordinære eller støttende job.
Temadag for kommende RBR-repræsentanter 18. maj 2010.
Støjkortlægning og støjhandlingsplaner EU-direktiv om vurdering og styring af ekstern støj (2002) Bekendtgørelse om kortlægning af ekstern støj og udarbejdelse.
Formidling på GBS. BAGGRUND  Vi er ejet af 19 kommuner med 24 genbrugsstationer og ca. 300 skoler. Vi drifter selv de 9 af genbrugsstationerne.  Vi.
BPFNet den 4. oktober 2007 ”Praktiske erfaringer med VSE – hvad virker”?
Oplæg til LO Torsdag den 30. august 2007 Bedre vejledning og rådgivning.
af 15 Region Hovedstadens Vækstbarometer Konjunkturer Udsigt 2015 ”Region Hovedstadens Vækstbarometer” er et repræsentativt.
Program Velkomst og spisning Introduktion til jobcentret 4 korte oplæg + paneldebat Kaffe og netværk Indspark til jobcentret Afrunding og netværk 2.
Vesterbrogade 6D. 4, 1780 København V. | uudanmark.dk| | CVR: Hvor står vejledningen i dag?
- Set fra en vinkel med uddannelsesmæssigt fokus ”Intention og rammer i Infrastrukturrapporten – og deres betydning for uddannelsesområdet” - Set fra en.
Systematisk og opsøgende kontakt med virksomhederne v /Kirsten Thomsen Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Netværk for teamledere på sygedagpengeområdet.
Hedensted 1 Fastholdelse via tidlig virksomhedsrettet indsats Hedensted Ålborg den 18. september – opstartsseminar om sygedagpengereformen.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Erhvervs- og uddannelsesvejledning i et regionalt perspektiv, 12. november 2014 ”Beskæftigelsesreformen” v/Fg.
Organisering og samarbejde i Job- og Aktivhuset omkring den virksomhedsvendte indsats Virksomhedscenter Generation 2 Organisering Samarbejde på tværs Motivation.
Beskæftigelses- og erhvervspolitikken i Skanderborg Kommune Konference 26. januar 2012 Det Regionale Beskæftigelsesråd Tale ved Borgmester Jørgen Gaarde.
Regionsmøde d. 13-sep-2015 Region Hovedstaden – Tune kursuscenter.
ARBEJDSFASTHOLDELSE AF SYGEMELDTE AMK Øst
Udviklingen i bygge- og anlægsbranchen og strategi for indsatsen på området V. Palle Christiansen Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Netværksrekruttering til Bygge-anlægs-branchen i Østjylland.
Den virksomhedsrettede indsats i Midtjylland. 2 Hvorfor mere virksomhedskontakt?  Højt politisk prioriteret (ministermål i 2014).  De nye reformer stiller.
Det regionale Beskæftigelsesråd Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Velkommen til netværksmøde om virksomhedsindsatsen.
Projekt fra ufaglært til faglært. Work-shop Et samarbejde mellem Jobcenter Glostrup, Jobcenter Albertslund, CPH West og 3F, FOA og HK København.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Virksomhedsberedskabet Teamledernetværksmøde d. 6. maj 2014.
HOVEDSTADENS REKRUTTERINGSSERVICE. MÅL Visionen for Hovedstadens Rekrutteringsservice (HRS) er at sikre, at virksomheder med opgaver på de store bygge-
Netværksmøde for teamledere 11. september 2013, Roskilde Erfaringer med akutindsatsen i Jobcenter Lyngby-Taarbæk.
Mangel og paradoksproblemer RBR´s Beskæftigelseskonference, april Kontorchef Maria Nørby, Arbejdsmarkedsstyrelsen.
Vejlederkonference Randers Tirsdag den Voksenvejledning.
HOVEDSTADENS REKRUTTERINGSSERVICE. OM OS Hovedstadens Rekrutteringsservice (HRS) er et samarbejde mellem 18 kommuner (16 jobcentre) i Hovedstadsområdet.
Integrations- og oplæringsstillinger Etablering af integrations- og oplæringsstillinger i Haderslev Kommune.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Beskæftigelsespolitisk konference den 5. maj 2014 ”Udfordringer og målsætninger for beskæftigelsesindsatsen.
Beskæftigelsesplan Om Beskæftigelsesplan 2016 Lovkrav, at alle kommuner udarbejder en beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2016 er Hvidovre Kommunes.
Den virksomhedsrettede indsats - herunder anbefalinger fra Leo Larsen-udvalget og status på arbejdet v. Palle Christiansen, Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Jobcenter Bornholm Netværksmøde teamledere Matchprojektet.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Netværksmøde for Teamledere aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Onsdag den 2. april 2014.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Hvordan er den gode virksomhedsservice i centrum i Beskæftigelsesindsatsen? v/ Kontorchef Kirsten Thomsen,
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Forsøg med ny samarbejdsmodel - opkvalificering af ledige.
Mandag d. 6. februar 2017 Arbejdsmarkedsudvalget
Tema 2 Rekrutteringssituation i Østdanmark
Hvad kan Jobcenter Thisted gøre for virksomhederne?
Oplæg om PLO-K Om PLO-K’s organisering, økonomi, opgaver og roller, kontaktperson i PLO-R, samt om PLO’s kommuneudvalg.
Efterskoleforeningen
Præsentation af metodehåndbog for virksomhedsservice
Landsdækkende virksomhedskampagne
Fælleskommunale kursuskøb
Fælles teamledernetværk
Fælles teamledernetværk
Smart Mobility in LOOP CITY
Modeller for fælles uddannelseskøb og kommunikationsveje
Virksomhedspulje til bedre match
Status for branchenetværk
Regionale arbejdsmarkedsråd og borgere med funktionsnedsættelse
KKR NORDJYLLAND Indsats for at få højtuddannet arbejdskraft ud i hele Nordjylland KKR-møde d. 21 juni 2019.
Det kompetente Nordjylland
Overview challenges the methodology -short version
Præsentationens transcript:

HOVEDSTADENS REKRUTTERINGSSERVICE

HVEM ER HRS? Hovedstadens Rekrutteringsservice (HRS) er et samarbejde mellem 18 kommuner (16 jobcentre) i Hovedstadsområdet omkring rekruttering af ledige på tværs af kommunegrænser. De 18 kommuner er: Albertslund, Ballerup, Brøndby, Dragør, Frederiksberg, Furesø Gentofte, Glostrup, Gladsaxe, Herlev, Hvidovre, Høje Tåstrup, Ishøj, København, Lyngby-Tårbæk, Rødovre, Tårnby, Vallensbæk De 16 jobcentre har alle afsat ressourcer til samarbejdet i form af en navngiven medarbejder der deltager i netværket og samarbejdet. Derudover er der afsat ledelsesressourcer i form af chefniveauets deltagelse i styregruppen for HRS der fastlægger mål og strategi for netværkets arbejde Samarbejdet er understøttet af et fælles finansieret sekretariat med tre medarbejdere: to virksomhedskonsulenter og en indslusningskonsulent Netværket og sekretariatet mødes månedligt for at udveksle erfaringer og for at udvikle samarbejdet Samarbejdet bygger på allerede eksisterende netværk og gennemprøvede arbejdsgange

HVAD ER HRS? Fælles telefonnummer Virksomhedsopsøgende indsats om rekruttering til bygge- og anlægsbranchen Der er i de 16 kommuner bred enighed om at det er nødvendigt at arbejde tværkommunalt på rekruttering til bygge- og anlægsbranchen – både grundet manglen på kvalificeret arbejdskraft og grundet arbejdskraftmangel inden for samme område. Der er fastlagt strategier og mål for hvorledes man fælles vil søge at afhjælpe denne flaskehalsproblematik Fælles udsøgning af kandidater til alle typer af arbejde Sideløbende med indsatsen på bygge- og anlægsbranchen rekrutterer netværket kandidater til alle typer af ordinære stillinger på tværs af kommunegrænser

HVORFOR? De igangværende og kommende store bygge- og anlægsprojekter stiller krav til jobcentrenes opgave med at forudse behov for opkvalificering af ledige, formidle arbejdskraft hurtigt og samarbejde på tværs af kommunegrænser Det enkelte jobcenter i Hovedstadsområdet har udfordringer med at klare større rekrutteringsopgaver alene. Dette gælder både ved større rekrutteringsopgaver der kan trække mange ressourcer ud fra det enkelte jobcenter, og ved rekruttering til arbejdsområder hvor der er udfordringer med at finde den kvalificerede arbejdskraft De fleste virksomheder ønsker én kontaktperson, som kan bistå med at besætte jobordrer, uanset at flere jobcentre arbejder sammen om opgaven, og at ledige rekrutteres fra flere kommuner.

REKRUTTERING I Hovedstadens Rekrutteringsservice samarbejdes der på tværs om rekrutteringen. Ved rekruttering til Bygge- og anlægsbranchen hentes ordren hjem af de to virksomhedskonsulenter i sekretariatet og placeres i det jobcenter hvor virksomheden er beliggende, eller alternativt hvor arbejdet udføres. Det jobcenter hvor opgaven er placeret varetager tovholderfunktionen og sørger for at der bliver rekrutteret det rette antal kandidater til virksomheden på tværs af kommunegrænserne. Sekretariatet sørger for at følge op på og styre rekrutteringsforløbet så det forløber som aftalt med virksomheden. Ved opgaver der kommer ind på det fælles telefonnummer, eller i tilfælde af at et jobcenter sidder med rekrutteringsproblemer i forhold til besættelse af et ledigt job, sørger jobcentrene selv for at rundsende en forespørgsel til de andre jobcentre så jobbet bliver besat med den bedst kvalificerede kandidat blandt ledige i de 16 kommuner.

OPKVALIFICERING De deltagende jobcentre er indstillet på at opkvalificere ledige på de områder, hvor der er efterspørgsel fra virksomhederne, og hvor der indledes et konkret rekrutteringssamarbejde, som dermed kan give (tæt-på-)jobgaranti. HRS rekrutteringsbehov drøftes i det nyetablerede regionale uddannelsesforum, som består af jobcentrene, erhvervsskolerne, VEU centret og Arbejdsmarkedskontor Øst. HRS-sekretariatet tager initiativ til at udarbejde rammer og retningslinjer for jobcentrenes køb og fordeling af uddannelsespladser som led i Hovedstadens Rekrutteringssamarbejde. I forbindelse med udarbejdelsen af de årlige regionale positivlister indsamler Arbejdsmarkedskontor Øst informationer om virksomhedernes behov for arbejdskraft. Hovedstadens Rekrutteringsservice kommer med meldinger fra den opsøgende virksomhedsindsats til AMK Øst med henblik på vurdering i forhold til positivlisten for den regionale pulje til korte, erhvervsrettede forløb.

OPFØLGNING Det er en erfaring at virksomhederne ønsker en samlet opfølgning i forhold til nyansatte, som kommer fra ledighed, og som i forbindelse med ansættelsen i virksomheden tildeles støtte fra kommunen til at komme godt i gang på jobbet Der er derfor i HRS aftalt fælles opfølgning i forbindelse med ansættelse på de store projekter gennem en indslusningskonsulent til ledige, som formidles til de ledige job Indslusningskonsulenten skal være med til at sikre, at de ledige, som formidles til job på de store projekter, kommer godt i gang og fastholdes i jobbet.

KONTAKT HOVEDSTADENS REKRUTTERINGSSERVICE