Almen Studieforberedelse - AT MUSIK – 2016:. De kunstneriske fag kan deltage med overskridelse af kulturelle, genremæssige og æstetiske grænser og alt.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Essay - genren Mål med forløbet: At kunne forstå og analysere essays
Advertisements

Bekendtgørelse om den afsluttende evaluering i folkeskolen
AT og faget Engelsk På de følgende dias får du nogle gode tips til, hvordan faget engelsk mest hensigtsmæssigt indgår i AT-eksamen.
Velkommen til orienteringsmøde Odense Katedralskole.
Rungsted Gymnasium.
Optagelse Struktur Grundforløb og studieretninger Valgfag
Dansk og historie i Studieretningsprojektet
Samtidskunstens udvidede rum
Indhold Problemstilling Virkemidler Hvem stoler vi på?
Almen studieforberedelse
Dahlbom & Mathiassen Computers In Context 9. Power
Velkommen til Lemvig Gymnasium Orienteringsmøder 2011
Roskilde Katedralskole stx – det almene gymnasium
1 NGG 2 ngg.dk 1.g2.g3.g V U I D D E A R N E N G E Å L E S N E D R E ?
Gymnasiets opbygning Studentereksamen STX OptagelseStruktur Grundforløb og studieretninger Valgfag.
Klassisk studieretning sprog og kulturhistorie hvis du vil være supergod til sprog og forstå grundlaget for europæisk kultur og tankegang.
AT-1 - efterspil 2013.
Samfundsvidenskabelig studieretning Team Danmark
Projektopgave klasse.
Historie 9. kl. uge 6 1.Intro 2.Sang 3.Samtale 4.Opgave 5.Opsamling Mål: At blive fanget af undervisningen mindst én gang!
Oplæg om problemorienteret projektarbejde
Studentereksamen - stx
Studieretningen Engelsk A – Spansk A med Samfundsfag B Falkos sproglige studieretning.
Jeg støtter barnet ved:
Mobiltelefoner i mellemtrinnets danskundervisning
1 Introduktion til AT + AT-1 Start med ultrakort intro til skrivemetroen – Har I hørt om den?
Hvad er et problem ? Et problem er i sin negativt ladede betydning en for nogle utilfredsstillende situation. Et problem er i sin positivt ladede betydning.
Børnelitteraturen – genrer og æstetik
Samfundsvidenskabelig metode
Studieretningen Engelsk A –Spansk A Med Samfundsfag B Falkos sproglige studieretning.
Almen sTudieforberedelse - AT
Velkommen Til Klassemødet i 1x.
ALMEN STUDIEFORBEREDELSE AT Hvad er det nu AT er? AT er et samarbejde mellem fag inden for og på tværs af gymnasiets tre faglige hovedområder:
Engelsk er studieretningsfag i 2.f. Engelsk er studieretningsfag i 2.f. Engelsk er det naturlige omdrejningspunkt for den internationale profil i studieretningen.
Regionalmøder i dansk – sept Indhold:
Bekendtgørelse om den afsluttende evaluering i folkeskolen
Falkos sproglige studieretning
Optagelse Struktur Grundforløb og studieretninger Valgfag Gymnasiets opbygning1.
STUDENTEREKSAMEN STX Optagelse Struktur Grundforløb og studieretninger Valgfag Gymnasiets opbygning 1.
Uge 7 Unge og seksualitet.
AT eksamen 2014 Hvordan kan opgaven løses med de humanistiske fag? HS
Praktikvejleder træf Tirsdag den 28/
AT eksamen ”Mad og mennesker”
Valgfagsorientering 21. November 2011
Tidsplan for eksamen 40s umd
Hjertelig velkommen til arrangementsrækken: ”Selviscenesættelse som fænomen”
Orienteringsaften Brøndby Gymnasium. Program Kl Velkomst ved borgmester Kjeld Rasmussen Adm.dir. i Brøndby IF, Per Bjerregaard/bestyrelsesmedl.
Kulturstudier S1+LT Introduktion. Præsentation og forventningsafstemning Hvem er vi? Hvad skal vi?
Gymnasiet (Stx)
- Et forsøgsprogram for folkeskolen
Kildekritik Historie.
Erik Skammelsøn.
Avantgarde, modernisme og realisme
Erfaringer fra næsten 2 år med 2.w, NAG
SKABELON.
Undervisningskompendie i Lyd
Kommunikation – Muligheder og begrænsninger
Vejledning i 9. klasse Kollektiv vejledning i klassen
FORFATTER Tove kom til verden d. 14. december 1917, men hun sagde hele sin levetid at hun var født i Hun var gift fire gange. Tove døde d. 7 marts.
”Grænser” Engelsk – ideer og muligheder
Virksomhedskontakter, fag og studieretninger - Nogle overvejelser og eksempler.
Januar 2016 / MG & RO AT-EKSAMENSOPGAVEN Valg af sag og fag Vejledning og skrivedage Afleve- ring Uge 4Uge 5Uge 6Uge 7Uge 8Uge 9Uge 10Uge 11Uge.
Teori og metode i AT?. AT – læreplan – faglige mål De faglige mål med almen studieforberedelse er, at eleverne skal kunne: – tilegne sig viden om en sag.
UU-vejleder Jette Skiveren Tlf:
Menneskets forhold til naturen
Bekendtgørelse om den afsluttende evaluering i folkeskolen
v/ Anne Mørk, Institut for Historie og Center for Amerikanske Studier
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Fag på studieretningen Fællesfag: Dansk, historie, idræt, religion, oldtidskundskab Studieretningsfag & bundne valg: Engelsk A, musik A, samf.
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Præsentationens transcript:

Almen Studieforberedelse - AT MUSIK – 2016:

De kunstneriske fag kan deltage med overskridelse af kulturelle, genremæssige og æstetiske grænser og alt efter emnet kan det kombineres med sprogfagene, samfundsfag, historie og fysik. Grænsesætningen i en kunstnerisk sammenhæng fører ofte til nye, innovative og kreative udtryk. Besvarelsen må indeholde nogle kommunikative overvejelser.

Det er vigtigt at holde nogle problemstillinger for øje. Selve værket kan være grænsesøgende i sin æstetiske udtryksform, uden at emnet i sig selv er grænseoverskridende. Og omvendt, så kan teaterstykket, filmen, billedet og musikken være imødekommende, men selve emnet kan være grænseoverskridende.

For at kvalificere beskrivelsen af grænseoverskridelsen kan man beskrive et før og et efter…… en normalitet, en standard over for et nybrud. Det gamle over for det nye. Traditionen over for avantgarden.

Eksempler på muligheder med musik: Rave i 90´ernes England – hvilke mennesker går til raves? – hvad kendetegner musikken? – dens historiske rødder? (samfundsfag) Raceadskillelse – musik i Sydafrika før og efter ophævelsen af apartheid - særlige genretræk? (historie, samfundsfag) Tidlig jazz - grænser mellem sort musik og hvid populærmusik. Broadwaysange overfor samtidige stompers og rags (historie)

Symfoniorkestret – akustiske instrumenter sætter grænser for lydniveauet, fordoblinger af roller; musikalsk analyse med fokus på samme (historie) Markedsgørelsen af indie. Undersøgelse af forestillingen om autenticitet i ord og musik. Uafhængighed og hitlistesucces. Masseproduceret kunst og dets indbyggede dilemmaer (dansk, historie, engelsk, samfundsfag) Indspilningsteknikkernes historie. Lakplader, voksruller, magnetisme og overføring af information (fysik)

David Bowie i Berlin. Undersøgelse af murens betydning i musik og tekst på pladerne Low, Heroes og Lodger (engelsk) Den grønne bølge – grunge på dansk. Dizzy Mizz Lizzy, Kashmir etc. Analyse af sangtekster, musikalske genretræk, diskussion af sang på modersmål, grænser for genialiteter og banaliteter (engelsk) Ingen begrænsninger – Frank Zappa arbejder på tværs af musikalske genrer; grænseoverskridende sceneshows med selviscenesættelse. Det musikalske univers på tværs af grænserne (engelsk) The Beatles/Rolling Stones flyttede musikalske og ungdomskulturelle grænser i 60´erne (engelsk, samfundsfag)

Punk (Sex Pistols) blev opfattet som grænseoverskridende og var i opposition til for- og samtiden. Alle grænser skulle prøves af – senere blev den mainstream (engelsk) Hiphop som social markør. Konkurrenceelementet i genren. Nok mest oplagt med det allertidligste sorte Brooklyn (dansk, engelsk) Rammstein og provokationens kunst; et band, der bryder grænser med bevidst provokative tekster, der medfører censur (tysk)