FORSTÆRKET INDSATS FOR UDFALDSTRUEDE I AC OG FTF A- KASSERNE Politik og Praktik - om beskæftigelsesindsatsen i Midtjylland 10. februar 2012 Jobcenterchef.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Velkommen til Nyledigmøde i MA.
Advertisements

Mariagerfjord Kommunes indsats på beskæftigelsesområdet
Workshop 5.
EN HELHEDSORIENTERET UNGEINDSATS? ERFARINGER FRA NULPUNKTSANALYSEN AF ROUTE 25 V/ANNE MØLGAARD, RAMBØLL Alternative title slide.
Lederudvikling.
Tværgående indsats for unge årige
Velkommen til vejledningsmøde i MA
Velkommen til 6. kursusdag om virksomhedscentre TOVHOLDERFUNKTIONEN FOR VIRKSOMHEDSCENTRE.
Arbejdsmarkedsperspektivet i en behandlingsmæssig kontekst Succes i intensiv behandling KABS Viden, døgnkonference 3. november 2009 Marika Sabroe Vejle.
Søren har gået på specialskole hele sin skoletid og blev derefter indskrevet på et beskyttet værksted Han har nu været beskæftiget på værkstedet i en årrække.
Et regionalt perspektiv på Strategi for Velfærdsuddannelserne 1. næstformand i regionsrådet Bente Nielsen Temadag og workshop:
Temadag for kommende RBR-repræsentanter 18. maj 2010.
Beskæftigelsespolitikkens synsvinkel
Det regionale samspil med VEU- centrene Lotte Holten-Møller Kontorchef, Kontor for regional udvikling og EU.
De socialt udsatte, match 4 og 5 Ingen uddannelse Lidt eller ingen arbejdsmarkedserfaring Mangelfuld skolegang Kriminalitet Dårlige boligforhold – eller.
Indsatsen for ledige med lange- og mellemlange videregående uddannelser i Jobcenter Aarhus & Hvor kan RAR understøtte? RAR Østjylland, Aarhus d. 14.marts.
Erfaringer om, hvad der virker i indsatsen mod langtidsledighed Jobcenter Roskilde, Anne Haarløv, April 2013.
Hvordan arbejder jobcentrene med afklaring af arbejdsevnen/arbejdsprøvning? Jobcenter Roskilde Birthe Haastrup Anette Perós.
Skanderborg Det økonomiske gab  Merudgifter på knap 100 mio.  Merindtægter på godt 80 mio.  Udfordringen er knap 20 mio. Beskæftigelse & Sundhed.
AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES INSTITUT FOR ØKONOMI 15. MAJ 2014 UDFORDRINGER FOR ARBEJDSMARKEDSPOLITIKKEN 15. MAJ 2014 UDFORDRINGER FOR.
Titel og undertitel skal stå med store bogstaver (Versaler) og skal holdes indenfor de to vandrette grå linjer. Titlen kan stå i farve, eller der kan vælges.
IDEBESKRIVELSER a)Udviklingskraft i lokalområderne B) Inspirationsseminar om lokal udvikling - tilbud til lokalområderne om procesbistand til ‘hvidbøger’
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Erhvervs- og uddannelsesvejledning i et regionalt perspektiv, 12. november 2014 ”Beskæftigelsesreformen” v/Fg.
Organisering og samarbejde i Job- og Aktivhuset omkring den virksomhedsvendte indsats Virksomhedscenter Generation 2 Organisering Samarbejde på tværs Motivation.
Udviklingen i bygge- og anlægsbranchen og strategi for indsatsen på området V. Palle Christiansen Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Virksomhedsindsats for de mest udsatte Erfaringer fra VC2, marts 2015.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Ministermål 3 og 4. Udfordringer og strategier v/ Kirsten Thomsen, BRHS Seminar om Beskæftigelsesplan 2014.
OPLÆG INDSATSER FOR LANGTIDSLEDIGE Oplæggets indhold 1 1 Udviklingsprojektets baggrund08.00 – Forebyggelse og håndtering af langtidsledighed08.45.
Jobcenter Halsnæs Oplæg på workshop på Vejledningstemadag den 29. november 2013.
NETVÆRKSMØDE 19. MAJ 2016 BRITT JENSEN. FÆLLES SAMTALERNE ”3 DELTAGERE OG 3 VINDERE”
Den virksomhedsrettede indsats i Midtjylland. 2 Hvorfor mere virksomhedskontakt?  Højt politisk prioriteret (ministermål i 2014).  De nye reformer stiller.
Projekt fra ufaglært til faglært. Work-shop Et samarbejde mellem Jobcenter Glostrup, Jobcenter Albertslund, CPH West og 3F, FOA og HK København.
Jobcenter Helsingør indsats i forhold til flowet mellem A – dagpenge og sygedagpenge Indsatsen begyndte i oktober 2012 Indsatsen blev iværksat da vi havde.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Serviceudbud 2009 Kontakt- og aktiveringsforløb for alle arbejdsmarkedsparate ledige.
Netværksmøde for teamledere 11. september 2013, Roskilde Erfaringer med akutindsatsen i Jobcenter Lyngby-Taarbæk.
1 Hvordan nedbringer vi langtidsledigheden? Forandringsteori og resultatbaseret styring i Jobcenter Silkeborg Jens Folman Jobcenterchef.
Temamøde: Arbejdskraftreserven, de unge og nyorientering på arbejdsmarkedet” Den 4. februar 2010, Tambohus Kro, Thyholm.
Brug for alle Hvad går det ud på? v/ projektchef Jens Hørby Jørgensen.
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
Scandic Silkeborg, 23. marts 2012 Ved direktør Hans Bach Indsatsen for jobklare ledige mellem 25 og 29 år i Beskæftigelsesregion Midtjylland Kvalitativ.
FTF Projekt Styrkelse og understøtning af jobrotation på tværs af Jobcentre.
1 Viden om arbejdsmarkedet i Midtjylland  Kontrakt 2012  Årlig analyserapport  Kommunebeskrivelser (april)  Udviklingen på det lokale arbejdsmarked.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Implementering af rehabiliteringsindsatsen.
Hurtig i gang – 2 Jobcenter Esbjerg Udfordringer og opnåede erfaringer.
Beskæftigelsesplan Om Beskæftigelsesplan 2016 Lovkrav, at alle kommuner udarbejder en beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2016 er Hvidovre Kommunes.
Temamøde: Arbejdskraftreserven, de unge og nyorientering på arbejdsmarkedet” Den 9. februar 2010, Ferskvandscentret, Silkeborg.
Den virksomhedsrettede indsats - herunder anbefalinger fra Leo Larsen-udvalget og status på arbejdet v. Palle Christiansen, Beskæftigelsesregion Midtjylland.
En jobrettet indsats for aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Netværksmøde på Sjælland 10. december 2014.
Brug for alle – en særlig indsats for kontanthjælpsmodtagere Middelfart den 13. juni 2012 Tværfagligt samarbejde og indsatsplaner.
Langtidsledighed i Midtjylland. Langtidsledighedsanalysen Langtidsledigheden har vist en svagt faldende tendens de seneste måneder – men: Der er fortsat.
Kontrolleret forsøg På rette vej i job Projektperiode: – Målgruppen er kontant- og starthjælpsmodtagere i match gruppe 2 På landsplan.
Udfordringer i Region Syddanmark Jobcentre Job til personer med handicap Stig Langvad, formand, DSI.
”Forebyggelse af langtidsledighed og en indgang” Erfaringer og samarbejde mellem Jobcenter Silkeborg og lokale a-kasser V/Daniel Bomholt og Poul Andersen.
John Vinsbøl Udviklings- og VEU centerchef Vestsjælland
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Hvordan er den gode virksomhedsservice i centrum i Beskæftigelsesindsatsen? v/ Kontorchef Kirsten Thomsen,
Mandag d. 6. februar 2017 Arbejdsmarkedsudvalget
Anne Bjørkmann, studievejleder, IBOS Synsfaglige netværksdage 2016
En tidlig og intensiv indsats Syddanmark, Fredericia, juni 2008
”Klart jeg kan” Et vejledningsforløb for ledige i Jobcenter Odsherred med fokus på motivation og kompetencer Peter Rummelhoff, områdeleder Jobcenter Odsherred.
18/11/15 RAR Østjylland Handicap i beskæftigelsesindsatsen Overblik og nuværende viden 19. januar 2017 DISPOSITION Beskæftigelsessituationen for mennesker.
Evaluering af valgfag I NOrd
”Hurtig i gang” 19. juni 2008 Per Bech Grønning
Velkommen til cv-møde i MA
Resultater VC generation 2 Jobcenter Aalborg
Erfaringer med virksomhedssamarbejdet omkring målgruppen for JobFirst?
JobFirst seminar om virksomhedsrettet indsats
ArbejdsMarkedsCenter Fleksjob og ledighedsydelsemodtagere
Højtuddannede og Vækst
KKR NORDJYLLAND Indsats for at få højtuddannet arbejdskraft ud i hele Nordjylland KKR-møde d. 21 juni 2019.
Præsentationens transcript:

FORSTÆRKET INDSATS FOR UDFALDSTRUEDE I AC OG FTF A- KASSERNE Politik og Praktik - om beskæftigelsesindsatsen i Midtjylland 10. februar 2012 Jobcenterchef Chr. Schacht-Magnussen Jobcenter Aarhus Aarhus

FORSTÆRKET INDSATS FOR UDFALDSTRUEDE LEDIGE I RISIKO FOR AT MISTE DAGPENGERETTEN I AC OG FTF A- KASSERNE Aarhus Politik og Praktik - om beskæftigelsesindsatsen i Midtjylland 10. februar 2012 Jobcenterchef Chr. Schacht-Magnussen Jobcenter Aarhus

Aarhus G UIDELINES FOR INDSATSEN Målgruppen omfatter medlemmer af AC og FTF A- kasserne med mindre end 9 mdrs. dagpengeret Fokus på de indsatser som understøtter den jobsøgendes arbejdsrelaterede netværk for at styrke mulighederne for ordinær beskæftigelse Et individuelt fokus (og intelligent)

Aarhus H VAD HAR VI GJORT ANDERLEDES ? Intensivering af samarbejdet med AC og FTF a-kasserne ved etablering af ”praktikergruppe” Ny organisering i jobcentret, med medarbejdere dedikeret til målgruppen med risiko for at miste dagpengene indenfor de næste 9 mdr. Etablering af et karrierementornetværk Strategisk virksomhedssamarbejde – nye tilbud Iværksættelse af tilbud rettet mod jobåbninger i andre regionen Jobsparringforløb med virksomhedskonsulent

Aarhus SAMARBEJDET MED A-KASSERNE… - HAR MEDVIRKET TIL AT KVALIFICERE INDSATSEN Har muliggjort videndeling i forhold til den enkelt ledige og har skabt klarhed over hvor der med fordel kan ”sættes ind”. Temadag med fokus på kreativ idéudvikling og nytænkning af indsatsen med deltagelse fra A-kasserne, andre aktører (LVU) samt medarbejdere fra jobcentret, har skabt grundlag for nye tiltag: Etablering af målrettede karriereforløb på tværs af a-kasser og med deltagelse fra jobcentret. På vej: Innovation camp/workshops, hvor virksomheder kan byde ind med konkrete udviklingsideer/projekter for ledige AC´er med mod på at afprøve kompetencerne i en ny sammenhæng Etablering af individuelle coach-forløb med fokus på ”handling”

Aarhus P ROJEKTORGANISERING AF INDSATSEN I JOBCENTRET … HAR IKKE VIRKET … Mange tunge problematikker med sociale jobbarrierer til følge… For langt mellem succeshistorierne Manglende inspiration Konsekvens: Re-organisering af indsatsen så alle med kendskab til målgrupperne blev inddraget… Gav hurtig ny arbejdsglæde og satte fokus på alternative jobmuligheder og kreative veje til at nedbryde konkrete barrierer.

Aarhus K ARRIEREMENTORNETVÆRK …. ER KOMMET FOR AT BLIVE Pilotprojektet – ” kommunale topchefer coacher højtuddannede ledige” Karrierementornetværk etableret med afsæt i en virksomhedskampagne gennemført af Wanek &Myrner. Resultat: 61 karrierementoraftaler indgået Udvikling af et dialogværktøj/præsentationsprofil Matching af mentor/mentee, vedligeholdelse og udvikling af netværket varetages af key account manager i jobcentret. Stor succes… mange jobsøgende har etableret et arbejdsrelateret netværk, har fået sparring på alternative karrieremuligheder og input til ”det personlige salg” – flere har fået job via mentor.

Aarhus TalentMatch…. Med entrepreneurship som afsæt, matches ledige og iværksættervirksomheder på en boot-camp, hvorefter de ledige udstationeres i virksomheden. Undervejs i udstationeringen understøttes den ledige og virksomheden af privat konsulentfirma Første gennemført forløb har en succesrate på 50 % Potential in action… Med afsæt i konkrete innovations-projekter, etableres tværfaglige projektteams med ledige, som udstationeres i større virksomheder. Understøttes af privat konsulentfirma. Fokus på etablering af netværk og anvendelse af kompetencer i en tværfaglig og anderledes kontekst. Første forløb har succesrate på ca. 40%. Stor begejstring blandt deltagerne, der oplever at de har fået ny motivation og kan se nye muligheder. S TRATEGISK VIRKSOMHEDSSAMARBEJDE

Aarhus J OBÅBNINGER I ANDRE REGIONER Karrierekursen er sat… Fokus på jobåbninger i andre regioner/geografisk mobilitet 16 ugers forløb hvor ledig fra Aarhus matches med virksomheder i Vestjylland. Vanskelig fødsel, men flot resultat: 50% i job ved afslutning på første forløb Tværregionalt jobcenter-netværk Netværket har til formål at etablere kontakt mellem ledige AC´ere i øst og virksomheder i det vestjyske område. Jobcenter i netværket: Ringkøbing, Struer, Herning og Aarhus

Aarhus JOBSPARRINGSFORLØB MED VIRKSOMHEDSKONSULENT 13 ugers jobsparringsforløb med ugentlig kontakt til LVU- virksomhedskonsulent i jobcentret. Særligt tilbud til de + 55 år via seniorprojektet En 3. karriere Indtil nu: Svært at motivere de ledige, da der sideløbende har været krav om intensiv aktivering i 30 timer. Fremadrettet: Et realistisk tilbud…