Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Nytteindsats V/ Anne Riis.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kontanthjælpsreformen – særligt om de unge
Advertisements

Kontanthjælpsreformen
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Kontanthjælpsreformens betydning for unge Specialkonsulent Anne Louise Hertz, BRHS Vejledningstemadag - fredag.
Hold gejsten - det motiverende frivilligmiljø. Hvad skaber motivation for en aktivitet/opgave? En oplevet følelse af;  Kontrol og forudsigelighed  Indflydelse.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Profil-værktøj til unge på uddannelseshjælp Kursus April 2014.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Jobrotation - den bedste opfindelse siden skiveskåret rugbrød.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Målet for virksomhedsindsatsen 2014 v/ Beskæftigelsesregionen Roskilde, 24. september 2013.
Fattiggørelse og hjemløshed fra tag over hovedet til kontanthjælpsloft Hanne Thomsen Medlem af Rådet for Socialt Udsatte, formand WeShelter Fællessalen,25.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Erfaringer med klinisk enhed og visitation til rehabiliteringsteam Tirsdag den 22. oktober 2013.
Kontanthjælpsreformen - jobparate kontanthjælpsmodtagere Oplæg den 5. december.
Anonym ambulant stofmisbrugsbehandling Stofmisbrugsdatabasens årsmøde Mette Lykke Lauridsen, Socialstyrelsen.
Emner: Store barrierer og lille erhvervsevne hvordan håndterer vi de situationer? Personlig assistance og fleksjob Hjælpemidler. LAB/SEL. - ligheder.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Netværksmøde for Teamledere aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Onsdag den 10. december 2014.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Netværksmøde for Teamledere aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Onsdag den 10. september 2014.
Målinger af indsats til tiden Oplæg fredag den 7. januar 2011.
Århus Kommune Busprioritering – støttede projekter i Århus Trafik og Veje Rigmor Korsgaard Århus Kommunes ansøgninger om puljestøtte 1. runde – fem ansøgninger.
Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU Fokus på samarbejdet mellem Jobcentret og UU Ungegruppen i Jobcenter Hedensted UU.
Målgrupper for ressourceforløb Beskæftigelsesregion Midtjylland 13. juni 2014.
NETVÆRKSMØDE 19. MAJ 2016 BRITT JENSEN. FÆLLES SAMTALERNE ”3 DELTAGERE OG 3 VINDERE”
Ungeindsats i jobcenter Middelfart Middelfart. Ungeindsats i jobcenter Middelfart 2008 politisk fokus på ungeindsatsen, herunder deltagelse i UTA Januar.
Ny chance til alle. ”Den gode histories dag” Kort præsentation: Karen Breumsø teamkoordinator i team 4-5 Jobcenter Varde. Team 4-5 består af 8 rådgivere,
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Netværksmøde v/ Fuldmægtig Kristina Vestergaard Nielsen og Specialkonsulent Anne Louise Hertz, BRHS.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Udrulning af digitale redskaber i kontanthjælpsreformen v/ Specialkonsulent Anne Louise Hertz, BRHS.
Broforløbet-Esbjerg, Varde og Vejen. Projektets formål: At lave en model for opkvalificering af målgruppen, som efterfølgende kan danne skole for, hvorledes.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats Indsatsen består af Ekspertrådgivning og inspiration Forskningsprojekt på de regionale arbejdspladser.
Temamøde: Arbejdskraftreserven, de unge og nyorientering på arbejdsmarkedet” Den 12. februar 2010, Fuglsøcentret, Knebel.
EGU på bygge og anlæg Erfaringsseminar Korsør Produktionshøjskole, tirsdag d. 1 november 2011 Selandia EUC Sjælland Korsør ProduktionsHøjskole Byggeriets.
Nytteaktivering – Jobcenter Gribskov. Baggrund □ Arbejdsmarkedsudvalget: □ I længere periode drøftet muligheden, særligt mhp. Havearbejde m.v. for seniorer.
Temamøde om flowet mellem a-dagpenge og sygedagpenge Roskilde Hallerne 1. November 2013.
Modelprojekterne KVIS og KVIK KVIS Koordineret virksomhedsrettet indsats for sygedagpengemodtagere match 2 KVIK Koordineret virksomhedsrettet indsats for.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Brug for alle – elementerne i indsatsen v/ kontorchef Marianne Sumborg.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Status for jobklare kontanthjælpsmodtagere i Østdanmark Kontorchef Kirsten Thomsen, BRHS Netværksmøde om jobrettede.
Mulighederne i Jobcentret for unge med Aspergerdiagnose
Brug for alle - Økonomi, ansøgning og evaluering.
Beskæftigelsesindsatsen Marie Hansen, direktør i Arbejdsmarkedsstyrelsen.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Velkommen til fælles temadag om opfølgning på akutindsatsen og det fremtidige samarbejde d. 28. august 2013.
Samarbejde og samarbejdsaftalen
Hvordan ved MUS? Anvend uddybende redskaber i RMUK og e. dok FØR
Hvor gør du af din bekymring for dit barns skolegang?
Studieretningsprojektet
Antal besvarelser: 52.
Landsdækkende virksomhedskampagne
Arbejdsmiljø og ledelse går hånd i hånd
Samfundsøkonomiske gevinster ved social ansvarlighed
Studieretningsprojektet
Søfartslovgivning og skibsadministration
Målet med at give nogle elever en transitmentor
JOBFIRST Seminar om virksomhedsrettet indsats 30. marts 2016
JobFirst Seminar om samarbejdet med borgere i JobFirst 11. maj 2016
En forenklet beskæftigelsesindsats
UU og Jobcenter samarbejdet Praksis-eksempler
ÅRHUS AFDELING.
OK-15   Forlig med KL Den 16. februar 2015.
Netværksmøder - voksenlærlingeordningen
Socialpolitisk status 2018 De sociale reformer
Informationsmøde om § 18-midler til frivilligt socialt arbejde
Social – og Beskæftigelsesudvalget
Hovedtræk i politisk aftale om kontanthjælpsreform Regeringen, Venstre, Konservative, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti L223 fremsat 28. maj 2013.
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
Hvad betyder det på efterskolerne?
Vision Det skal være let at etablere og udvikle sin virksomhed på HR-området i Mariagerfjord Kommune Det gør vi på følgende måde: Du får hurtig og effektiv.
Lov om aktiv socialpolitik § 82 a SOCIAL- OG INTEGRATIONSMINISTERIET
Status Projekt Ældremilliard, Træningsbaner og Fleksjobpulje
Hvad betyder det på efterskolerne?
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
En forenklet beskæftigelsesindsats
Arbejdstidsopgørelse 2018: Tjek tiden
Arbejdstidsopgørelse 2018: Tjek tiden
Seniormøde
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
Præsentationens transcript:

Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Nytteindsats V/ Anne Riis

Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Formålet med nytteindsats  Alle, der kan arbejde, skal arbejde for ydelsen.  Den, der ikke ønsker at arbejde, kan ikke opnå ydelsen.  Den ledige indgår i et arbejdsfællesskab og udfører et reelt stykke arbejde for sin ydelse.  Løsningen af opgaver er til gavn for arbejdspladsen (samfundsnyttige funktioner), men har ikke nødvendigvis et beskæftigelsesrettet eller opkvalificerende sigte for den ledige.  Rådighedsafklaring af den jobparate.

Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Principper for etablering af nytteindsats  Nytteindsats bør bestå af opgaver, der er meningsfulde – både for den ledige og for arbejdspladsen.  Opmærksomhed på, at nytteindsats ikke virker fastholdende/forlængende for den lediges periode på offentlig forsørgelse.  Nytteindsats kan gives til modtagere af uddannelseshjælp og kontanthjælp i op til 13 uger.  Hvor der lovgivningsmæssigt er mulighed for det, bør der i nogle tilfælde laves en varighedsbegrænsning på under de 13 uger (især relevant for de jobparate). Kan være i modstrid med arbejdspladsens ønske om kontinuitet.  Der kan bevilges mentor i kombination med nytteindsats. (Tilbud om mentorstøtte kan gives til både uddannelsesparate og aktivitetsparate unge på uddannelseshjælp og til aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere.)

Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Hvem skal have nytteindsats Helt overordnet skal nytteindsats gives til personer, der er i stand til at arbejde og afventer at påbegynde enten uddannelse eller job.  Det fremgår af aftalen om kontanthjælpsreformen:  Åbenlyst uddannelsesparate, som modtager uddannelseshjælp, skal i nytteindsats (virksomhedspraktik), indtil de overgår til ordinær uddannelse.  Jobparate kontanthjælpsmodtagere skal senest efter 3 måneder arbejde for kontanthjælpen enten i nytteindsats, virksomhedspraktik eller i et løntilskudsjob. (Nytteindsats kan iværksættes tidligere, når kommunen vurderer, at det er relevant – fx hvis der er tvivl om den jobparates rådighed.)  Aktivitetsparate - både dem på uddannelseshjælp og dem på kontanthjælp – kan komme i nytteindsats. Det vurderes dog næppe at være relevant i særligt mange tilfælde.  Det fremgår af aftalen om arbejdsmarkedsydelse til forsikrede ledige, der mister retten til dagpenge, at denne gruppe skal have tilbud om nytteindsats.

Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Krav forud for etablering af nytteindsats  Nytteindsats drøftes forud for etablering mellem virksomhedens ledelse og tillidsrepræsentanten eller en medarbejderrepræsentant.  Der gælder samme rimelighedskrav som for virksomhedspraktik. (Maksimalt 1 person i virksomhedspraktik for hver 5 ordinært ansatte, når en virksomhed har 0-50 ansatte. Derudover 1 person i virksomhedspraktik for hver 10 ordinært ansatte.)  LBR kan på baggrund af begrundet skriftlig ansøgning fra kommunen fravige rimelighedskravet.  Nytteindsats kan etableres på kommunale, regionale og statslige arbejdspladser.

Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland En økonomisk bemærkning  Nytteindsats er skrevet ind i LAB lovens kap. 11 om virksomhedspraktik. Det betyder, at der ikke ydes statsrefusion til en eventuel projektleder. Kommunen skal selv betale. Er nok mest en problemstilling i forhold til projekter med flere ledige/holdforløb.

Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Organisatoriske modeller Umiddelbart to organisatoriske modeller: Nytteindsats etableret som projekter med en projektleder  Kontrol med, at de ledige faktisk møder op.  Lettere at håndtere mange udskiftninger.  Økonomisk kan ordningen være dyr for kommunen, da der ikke er statsrefusion til projektlederen.  Opbevaring og perspektivløs indsats. Nytteindsats tilrettelagt efter samme principper som virksomhedspraktik  Kræver mere administration. (Skal ske i relation til hver enkelt arbejdsplads)  Vil både kunne opleves som en belastning på arbejdspladserne (kontrol, hyppig udskiftning af de ledige) og som en hjælpende hånd (2 om en arbejdsopgave frem for 1).  Må forventes mange virksomhedspraktikker.  Samlet set synes virksomhedspraktikker at være den model, der bedst tilgodeser ordningens hensigt.

Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Seminar om nytteindsats den 2. september  Opkvalificeringssigtet. Motiverende i forhold til løsning af opgaver. Opmærksom på balancen mellem frafald og fastholdelse.  Være opmærksom på direkte afhængighed af nytteindsatsen.  Problematisk at etablere nytteindsats indenfor rammerne af virksomhedspraktik. Behov for at undersøge mulighederne for at etablere nytteindsats inden for nye områder. Måske områder, hvor det er vanskeligt at etablere virksomhedspraktikker.  Vigtigt at beskrive snitflader mellem JC og projekt. JC Hillerød har indgået samarbejdsaftale med Drift/Service. Ligger på BRHS hjemmeside.  Vigtigt at overholde arbejdsmiljøregler.  Fordel med aftalte procedurer omkring sanktioner.  Politisk opbakning og godkendelse i LBR.  Inddragelse af faglige organisationer.

Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland BRHS’ hjemmeside  Orange ”knap” på forsiden.  Ligger både under unge og kontanthjælpsmodtagere.  Informationsnotat om nytteindsats.  Oplæg fra seminar 2. sep.  Opsamling på emner fra seminar 2. sep.  Samarbejdsaftale (Hillerød).  Plan: gode eksempler på nytteindsats.