”Unge mod Tabuer” - et afstigmatiseringsprojekt 2 19-09-2016.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Et metodeudviklingsprojekt i UU DANMARK UU Vestsjælland
Advertisements

”Psykisk sårbarhed hos unge” Temadag for UU-vejledere
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Arbejdsmiljø i uddannelserne Seminardag for ambassadører for arbejdsmiljø og sundhed Middelfart, den 9. Februar 2006.
Deltagere Cirkelledere Cirkel I – målgruppe: normalklasser
Psykoedukation til unge i OPUS
Temadag 16. august 2010 Projekt ”Sæt viden i bevægelse”
Ambassadører i EN AF OS kampagnen Axelborg d. 26. august 2013.
BESØG VORES HJEMMESIDE JÆVNLIGT. GERNE HVER DAG - DOG MINDST ET PAR GANGE OM UGEN. Her finder du vigtige informationer om SFO Asgårds dagligdag. VIGTIGT.
JobPAS – En gennemgang PAS-koncepter og Basiskurser v. Steen Hilling, psykolog
Læring og videndeling om god arbejdsmiljøpraksis Oplæg på AM 2006 ved: Brian Knudsen, Arbejdsmiljøinstituttet Sune Netterstrøm og Peter Frimer, Bymusen.
Hvor der er fokus på klimaet.
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
AKTIV DELTAGELSE AF TOSPROGEDE FORÆLDRE GENNEM UNDERVISNING I FORÆLDREINTRA Christiane Bech, Udviklingskonsulent og projektleder Lene Mose Nielsen, Underviser.
Psykoedukation for patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Kaptajn Karlsens skib Synlig læring med it Agerbæk Skole og
Sex & Samfunds årlige seksualundervisningskampagne Uge Sex.
Stigmatisering af pårørende Om respondenterne: 302 Besvarelser ud af 567 – 53% 79% Kvinder 62% Forældre til voksne børn 38 % Pårørende til personer med.
Relationer handler om troværdighed og tilgængelighed
Forebyg arbejdsulykker - to værktøjer til den grafiske branche
EVA’s evaluering af 10. klasse Foreningen af 10. klasseskoler i Danmark, Trinity, Fredericia den 2. marts 2012 Kristine Bang Nielsen.
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
SEMINAR I NUUK OKT 2014 FAMILIERÅDSLAGNING LIS HELBO.
Hvem er I ledere for? Grønsmutter Spirer Begge dele.
Madkamp - DM i madkundskab
Fremme af unges mentale sundhed
Psykoedukation til patienter med skizofreni
Forvaltningsnavn Dagens oplæg -Projektet og boligområdet -Tilgangen i Sund Zone -Hvordan arbejder vi i praksis -Hvad får vi ud af det.
Tema 4 Overgange i barnets liv
4.lektion: Hypoteser og evaluering 4 og sidste lektion i undervisningsforløbet ”Danmark i verden” baseret på kapitel 2 i bogen Luk Samfundet Op!, af Brøndum.
Temaeftermiddag 28. oktober 2014
Tine Jerris, projektleder i Kronikerprogrammet
Projekt X:IT -Støtter dit barn til et liv uden tobak Forældremøde 7. klasse – Projekt X:IT.
NYT FRA SKOLEBESTYRELSEN Karaktergennemsnit og skolekvalitet på Niels Ebbesen Skolen Vi har i dette nyhedsbrev valgt at sætte fokus på Skanderborg Kommunes.
At være pårørende – håb og muligheder
Nye veje i overbygningen Udgangspunkt i elevernes læringsmål og læringsstrategier Undervisningen tilrettelægges fleksibelt på tværs af klasser og årgange.
Oplæg d på Nyborg Gymnasium.  At reducere elevernes oplevelse af problemer i faget dansk ved overgangen fra grundskolen til det almene gymnasium.
Frivillighed. Det handler om at give Samarbejde Være sammen med nye mennekser Lave frivilligt arbejde.
Undgå, at de ældre brænder ud, og at de unge dropper ud!
Problemløsningsheuristik I.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
Hvordan tackles pårørenderollen – tilbud til pårørende til hjerneskaderamte i Randers kommune Forløbskoordinator Lone Aagaard.
IFS seminar Middelfart den 19. marts 2015
Idékatalog Inspiration til arrangementer og aktiviteter i uge 46 og 47
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
T INDERHØJ SKOLE SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING 2014/
UP 2U UP2U-forløb for frafaldstruede unge
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på 7. klasse.
Hvordan kan forældre støttes og inddrages i støtten omkring de unge? Af: Pædagog Lone Walsøe og forældre Merete Jensen.
Idékatalog Inspiration til arrangementer og aktiviteter Gå ind på og læs mere om materialer og initiativer Vi hører gerne fra jer.
Det forpligtende fællesskab – inklusion i efterskolen – Velkomst v. Lone Greve Petersen, Formand for pædagogisk enhed, Efterskoleforeningen.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Årsberetning 2014/15. Første år med skolereformen Vi synes som bestyrelse, at det er gået over al forventning. Lærerne har håndteret de nye krav på en.
Gode relationer, tydelige rammer og klar kommunikation - 10 trin til det gode samarbejde mellem efterskoler og kommuner omkring sårbare og udsatte unge.
Forældreundervisning for forældre/pårørende til børn/unge indlagt på BU1.
UU-Vestegnen Kongsholmcentret Vognporten Albertslund Tlf Facebook Albertslund * Ballerup * Glostrup * Høje-Taastrup.
Forældrenetværk i Stampe. Hvem er Stampe? Hvorfor lave forældrenetværksgrupper Kort oplæg om forældrenetværksuddannelsen Leg med spørgsmål Netværksmøderne.
Frederikshavn Kommune 23. nov. 2016
Idékatalog Inspiration til arrangementer og aktiviteter Gå ind på www
Årskursus i Hjertemotion
Stxstudentereksamen.
99 ud af 100 trafikulykker skyldes vores adfærd i trafikken
Smidstrup prisen 2001 Jesper Larsen
MEDvirk NU - en digital tjekliste til at nå i mål med arbejdsmiljøet
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Hvad er Gør det lettere? Nationalt udviklingsprojekt mellem Gladsaxe og Vejle Bibliotekerne og 8 deltagerbiblioteker + en række samarbejdspartnere, herunder.
Hvad har Matador Mix med Masterfile at gøre?
Kære lærer Her har du undervisningsmaterialet til CAMPUS+ Denne vejledning er din guide til undervisningen til at få mest muligt ud af CAMPUS +. Opgaverne.
Moving the World to end Hunger
Hvad vil jeg efter 9. klasse?
Præsentationens transcript:

”Unge mod Tabuer” - et afstigmatiseringsprojekt

Formålet med ”Unge mod Tabuer” Nedbryde tabuer og misforståelser om psykisk sygdom blandt unge Give faktuel viden og oplysning om unge og psykisk sygdom/psykisk sårbarhed Give faktuel viden om, hvor de unge kan få hjælp og støtte Skabe dialog mellem de unge – ung til ung Give håb om, at man kan leve et rigt ungeliv trods psykisk sårbarhed

Hvem kan deltage i ”Unge mod Tabuer”? Unge i alderen år Unge med psykisk syge forældre Unge med søskende, der har psykisk sygdom Unge der selv er psykisk sårbare Unge, der ønsker at formidle deres egne personlige erfaringer til andre unge.

Hvem henvender ”Unge mod Tabuer” sig til? Folkeskolens ældste klasser Ungdomsuddannelser Efterskoler Højskoler Andet

”Køreplan” Introforløb Formidling Evaluering

Introforløb: Der samles en gruppe af unge (6-10) deltagere, som mødes 4 gange for at tale om deres egne erfaringer med psykisk sårbarhed, mestring og tabuer: -Hvilke temaer synes de er vigtige at formidle videre til andre unge? -Hvilke evt. misforståelser og fordomme har de mødt – hos andre eller hos sig selv? -Hvilke personlige erfaringer vil de gerne give videre? -Hvor har de fundet hjælp, støtte, håb?

Formidling: Uddannelsesstederne tilbydes et 2 timers besøg af ”Unge mod Tabuer” Oplæg v./Psykinfokonsulent om: psykisk sårbarhed hos unge, psykisk sygdomme, hvordan kan man passe på sig selv, pårørenderollen, hvor er der hjælp at hente etc Oplæg v./Ung om: personlige erfaringer, mestring og vendepunkter Invitation til spørgsmål og debat + evt. spørgeskemaer Vi medbringer stand med oplysningsmateriale + oplysning om, hvordan de efterfølgende evt. kan kontakte os eller andre mhp hjælp og støtte

Evaluering: Der vil altid være evaluering umiddelbart efter et undervisningsforløb - sammen med den Psykinfokonsulent, der har været med. Der vil altid være mulighed for at kontakte Psykinfokonsulenterne Gruppen mødes til en samlet evaluering og planlægger det videre forløb

Hvordan får vi fat i de unge? Postkort, plakater, lokalradio, Facebook, kontakt til relevante steder, andet. Hvis I har gode ideer er I meget velkomne!!!!

Hvilke temaer synes I er vigtige at formidle videre til andre unge? Hvilke erfaringer har I selv? Har I mødt tabuer/fordomme/misforståelser – hvad har det betydet? Hvordan vil I ønske at blive mødt? Hvad kan modvirke tabuer/fordomme? Er der noget, som ”Unge mod Tabuer” skal være særlig opmærksom på? Fokusgruppe interview:

De unge siger:

De unge siger:

De unge siger: