Helhedsorienteret indsats Møde i økonomiudvalget 8. februar 2016.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Projekt: Fælles indsats på psykiatriområdet i Haderslev Kommune og Region Syddanmark.
Advertisements

STRATEGIEN FOR SOCIALT UDSATTE GRØNLÆNDERE Afsluttende konference Onsdag den 8. juni 2016.
Henvendelse om bekymring -evt. som underretning Iværksættelse Afslutning Afklaring Undersøgelse § 50 el. psykologfaglig Handleplan udarbejdes Afgørelse.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Erfaringer med klinisk enhed og visitation til rehabiliteringsteam Tirsdag den 22. oktober 2013.
Hvad skal I huske fra i dag! Viden, erfaringer, råd og redskaber.
Økonomi og Personale Sundhed og Omsorg Aarhus Kommune Gennemgang af budgetmål Oplæg på udvalgsmøde den 13. maj 2013 v. Thor Davidsen, Afdelingschef,
1 Udviklingen i anvendelsen af de kompenserende ordninger Ved Anne Lyders Gade og Leif Scherrebeck Specialfunktionen Job & Handicap.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temamøde om underretninger.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Netværksmøde for Teamledere aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Onsdag den 10. december 2014.
Brugertilfredshedsundersøgelse På området for Voksne med Handicap 2015 De små bofællesskaber.
Det regionale projekt ”Bristede Drømme-Nyt håb” - Status november 2013.
Ny chance til alle. ”Den gode histories dag” Kort præsentation: Karen Breumsø teamkoordinator i team 4-5 Jobcenter Varde. Team 4-5 består af 8 rådgivere,
Lær at tackle job og sygdom Seminar Nicolaj Holm Faber chefkonsulent Komiteen for Sundhedsoplysning Lea Hegaard chefkonsulent Komiteen for Sundhedsoplysning.
De nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling Årsmøde om stofmisbrugsdatabasen Scandic Hotel Odense, 4.december 2015 Socialstyrelsen,
Forebyggelse og tidlig opsporing af overgreb mod børn og unge i dagtilbud, på skoler og anbringelsessteder NFBO konferencen, Nuuk, august 2014 Merete Bonde.
Indgangen til kommunen 2 2 Borger 1 1 Borger erhverver hjerneskade Deltagelse i koordinerende udskrivningmøde Er.
SATSPULJEPROJEKTET Baggrund og bevillingsmæssigt grundlag for de regionale familieambulatorier.
Helhedsorienteret indsats. Kolding kommune. Bettina Beyer, projektleder af projekt helhedsorienteret indsats Kolding kommune.
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
”Brug for alle” Temamøde den 18. juni Hvor var det vi startede?  Stor stigning i antallet af personer i målgruppen på passiv offentlig forsørgelse.
Projektcenter Sønderjylland Jobcentre, virksomheder og a-kassers rolle på sygefraværsområdet Workshop 1: Sygefravær Mandag d. 14. april 2008, Odense Congress.
Undervisningsdag om borgere med svære spiseforstyrrelser Formål Baggrund Program.
Modelprojekterne KVIS og KVIK KVIS Koordineret virksomhedsrettet indsats for sygedagpengemodtagere match 2 KVIK Koordineret virksomhedsrettet indsats for.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Brug for alle – elementerne i indsatsen v/ kontorchef Marianne Sumborg.
Beskæftigelsespolitisk udfordringer og indsats vedr. ikke-vestlige indvandrere – marts 2011 Møde med Det regionale beskæftigelsesråd den 10. marts 2011.
Fakta om skilsmisse Ca. 1/3 af alle danske børn oplever, at deres mor og far går fra hinanden, inden de bliver 18 år Der er pt. ca delebørn i.
Orientering fra kontoret Job og Fastholdelse AM-udvalg den 6
Når hørenedsættelse begrænser menneskers deltagelse i samfundet
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
Forældre som en ressource i sprogarbejdet:
- for samarbejdspartnere
Budget 2017 – 2020 Sundhed, Omsorg og Arbejdsmarked
Digitaliseringsstrategi i Syddjurs Kommune
Samrådet september 2012.
Tværfagligt samarbejde om udsatte unge
Hvor meget hjælper familier i dag?
Aula: hvordan vil vi bruge det i forældresamarbejdet?
Fortsat fremgang i Halsnæs
18. september 2018 Informationsmøde om ansøgningspuljer i 2018 Ansøgningspuljer på området for udsatte voksne.
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
VELKOMMEN Informationsmøde Skole & Fritid
Handicap og beskæftigelse
Anbringelser i familiepleje – hvad ved vi om familieplejeanbragte børn og unge? Cisko konference Mie engen den 10. april 2018.
Aktiv idræt for alle Gentofte Kommunes indsatser de sidste 3-4 år
Inklusion i Folkeskolen
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
Bettina Post, borgerrådgiver i Høje- Taastrup Kommune
Informationsmøde 23. april Særlige pladser
Dias om Følgende dias giver et overblik over, hvad hæftet indeholder og kan bruges til. Der findes også en række dias, der beskriver, hvad.
Det rette tilbud fra første kontakt.
Skolebestyrelsens dialogmøde 2008 Kom og mød din skolebestyrelse
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Dialog mod Vold som business-case
Regionsrådets redegørelse til Det Regionale Udviklingsråd
Interne survey som ledelsesværktøj
Børn som vores vigtigste ressource – fra dokumentation til relation
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Børne- og Familieafdelingen
Ønske om sammenhængende uddannelsespolitik
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Demografisk udfordring – Hele landet størstedelen er i kommunerne
Mere ansvar til a-kasser Informationsmøde
Mette Blauenfeldt, Dansk Flygtningehjælp
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Efterbyggelse.
Sammenhængende borgerforløb i Furesø Styring på tværs
Sundhedsfaglig udredning Funktionsmæssig afklaring Egen læge Diagnose
Præsentation af fælles proces myndighed og Familiehus
Ældre Sagens Distriktsdag, den
Præsentationens transcript:

Helhedsorienteret indsats Møde i økonomiudvalget 8. februar 2016

Formål med projektet Ca. 1% af borgerne står for ca. 30% af de samlede kommunale velfærdsomkostninger, 3% står for mere en halvdelen af velfærds- omkostningerne og 5% for 70% af omkostningerne (kilde Implement) Mange fagligheder er involveret i indsatsen hos disse familier - der må ikke være modsatrettede elementer i indsatsen Vi skal sikre, at de udsatte familier i Hvidovre samlet set modtager den rigtige, helhedsorienterede indsats – derfor skal vi undersøge det samlede tilbud familierne modtager %-andel af de kommunale serviceudgifter

Familieprofil En familie med to voksne og to børn Mor: har et fysisk handicap, er på førtidspension og har hjælpemidler I hjemmet Far: er sygemeldt fra sit job som chauffør på grund af stress. Han modtager sygedagpenge og har en mentorordning via jobcenteret Barn 1: går i dagtilbud i kommunen Barn 2: er handicappet, har en § 41 (merudgifter til handicappede børn), går i specialiseret skoletilbud udenfor kommunen og får Befordring. Fagpersoner fra 6 forskellige afdelinger med hvert deres lovhjemmel er i kontakt med denne familie.

Fremgangsmåde Samkøring af en række fagsystemer skal give os overblik over, hvor mange husstande der modtager to eller flere ydelser fra forskellige afdelinger – eller modtager ydelser med meget store omkostninger knyttet dertil På den måde får vi et datagrundlag, hvorfra vi kan finde ud af, om vi har husstande og udsatte familier som får en lang række af ydelser eller særlige omkostningstunge ydelser

3 faser Fase 1: Dataindsamling Afklaring af hvor mange husstande modtager to eller flere ydelser fra forskellige afdelinger. Som afslutning på fase 1, skal det vurderes om en yderligere koordineret helhedsorienteret indsats er relevant. Fase 2: Viden og erfaring med helhedsorienterede indsatser Tilvejebringelse af viden om og erfaring med helhedsorienteret social indsats. Fase 3: Organisatorisk forankring Evt. omorganisering af det socialfaglige arbejde, så kommunen kan levere de bedste og mest relevante ydelser til borgerne.

Særligt om fase 2 Udvælgelse og kontakt til relevante familier – med ønske om at samarbejde om en helhedsorienteret plan for familien – med familien i centrum Formålet er at styrke sundhed og trivsel – øge tilknytning til skole og fritidsliv for børnene og understøtte at forældrene får større tilknytning til arbejdsmarkedet eller uddannelsessystemet. Netværk og relationer omkring familien nytænkes Alle fagligheder vedr. borgernes helbred og trivsel kan komme i spil – men familien får én koordinator som i alle spørgsmål vil være deres indgang til kommunen

Processen Ultimo marts 2016 Oversigten over de udsatte familier er færdig April– november 2016Ultimo 2016Medio 2017Ultimo 2017 Gennemgang af sammen- sætningen af ydelser i de udsatte familier Rapport om helhedsorient eret indsats udarbejdes Opfølgende status evaluering Afsluttende evaluering