Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge? Et akademisk bredt talentprogram med aktiviteter, der handler om både humaniora, business, teknik samt natur-,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
At netværke med talent Nynne Talentarbejde i praksis.
Advertisements

Historien om en drøm Nynne Afzelius
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
Nynne Det er tilladt at have talent! Talent? Talentprojekter – hele viften Akademiet – et eksempel Køreplan: Hvordan starter.
TALENTUDVIKLING I GYMNASIET MATEMATIK-ØKONOMI-SAMFUNDSFAG  Hvad er talent?  Metoder  Organisation og motivation  Konkrete eksempler  Hvad er talent?
Den Sammenhængende Skoledag På Holluf Pile Skole Odense.
Ledelsesnetværk, områdestruktur og selvejende institutioner Samarbejds- modeller - der har vist sig at fungere i praksis.
Grundforløbets 2. del SSH-rettet. Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene dansk og naturfag samt valgfag.
”Nye veje til at motivere og aktivere de unge på arbejds- markedet”
Viborg Naturpark. PROGRAM Velkomst v/ Anna Margrethe Engbæk Schmidt, Klima- og Miljøudvalget Oplæg om frivillighed og samskabelse v/ Lars Stentoft, kulturdirektør.
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser Mål 1: Flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse Resultatmål.
VELKOMMEN til KLUB ROSKILDE MIDT ARENA. KLUB ROSKILDE NORDKLUB ROSKILDE SYD KLUB ROSKILDE ØST KLUB ROSKILDE VEST KLUBBERNE I ROSKILDE KLUB ROSKILDE MIDT.
Et udviklingsprojekt for Region Hovedstaden Oplæg ved Jacob Friis Kjærgaard Projektets mål: Øge motivationen for lærere og elever Arbejde med fem innovative.
Hold balancen med et stærkt og velfungerende familieliv Workshop Balancekonference, Region Syddanmark, August 2010 Lisbeth Fruensgaard.
Velkommen til cv-møde i MA Efterår Dagens program Fællesmøde Hvilke kurser, workshops og anden rådgivning kan MA tilbyde? Hvilke regler skal du.
Forældreinfomødet mandag Skovvejens Skole Velkomst v/ distriktsskoleleder Gitte Graatang Aftenens emner: En fusioneret skole – første.
1. klasse skriver fagbøger - eksempel på undervisningsforløb fra Hattingskolen 2007.
Frivillige og deltagere frem for frivillige og flygtninge.
UDDANNELSE ELEVERNE SKAL: LÆRE SÅ MEGET DE KAN I ALLE FAG OPLEVE ET UNDERVISNINGSMILJØ, DER GIVER LYST TIL FORDYBELSE OG ENGAGEMENT. VIDE, HVORDAN DE LÆRER.
Oplæg om indre og ydre motivation Selvreflektionsopgave Torben Keller opgave E-laerning program omhandlende Maslows behovspyramide Foredrag Torben Keller.
Hvordan skaber vi sammen det mest udbytterige samarbejde mellem råd, nævn og kommune? Sådan gør vi.
Hvad får man ud af at deltage i et talentforløb? Oplæg v. fuldmægtig Jeppe Winkel Pedersen Integrationsministeriets departement den 10. oktober 2008.
Hvorfor et Akademi for Talentfulde Unge? Fordi der i gennemsnit sidder 2-3 elever i hver klasse, der har brug for flere faglige udfordringer Fordi talentfulde.
”Local skills” Praktisk arbejde 3 måneder i Europa HOLLANDIRLANDTYSKLANDNORGE POLEN.
Hvem er jeg? Indlægsholderen præsenterer sig selv og kører bordet rundt.
Forslag fra arbejdsgrupperne
Godkendt i Samvirkets styregruppemøde den 18.januar 2017 Point System
Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge?
Fordybelse i et projekt
OK18 nærmer sig Hvad er vigtigst for HK Kommunals medlemmer?
Brobygning – EUD og efterskolerne
Studieretningsprojektet
At udfordre eleverne på deres valg, også i forbindelse med uddannelsesmessen Lektor Marianne Tolstrup, UCL
Lektion 1A Formålet med denne lektion er at give eleverne et billede af Netwerk for at forberede dem på forløbet og på, hvor lang tid det varer, samt at.
THY Business Breakfast.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Arbejdsmiljø og ledelse går hånd i hånd
Studieretningsprojektet
Hvorfor et FUEL projekt? Hvad indeholder det? Hvad er målene? Planen?
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Studieretningsprojektet 2017
Det gode møde i folkeskolen
Velkommen til TECHCOLLEGE
Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge?
Ung til Ung aftener 2016/17 Margrethe Tovgaard
Skriv ansøgning 10 gode råd.
Velkommen til Teknisk Gymnasium Hillerød
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
• Beskrivelse af projektets forandringsteori
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Klasseven for nyankomne elever
Din mulighed for at forfølge noget større
MASTER I MUSIKPÆDAGOGISK PRAKSIS
”Motivation er ikke bare noget man har eller ikke har”
Stx og hf på Fyn v/ rektor Torben Jakobsen, Mulernes Legatskole (ML). Formand for Fordelingsudvalget og Det Forpligtende Samarbejde på Fyn. Her samarbejder.
En god start på lægelivet
Lektion 1B Formålet med denne lektion er at gøre eleverne opmærksomme på, at et stærkt fællesskab i klassen/på skolen handler om det gode kollegaskab.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Samtale om folkeskolen i
Velkomstmøde i MA
Ansøgning for dummies.
Kort oplæg om karrierekompetence i gymnasiet
Fra kanten til ”så dygtig som muligt”
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Velkommen til 2. og 3. Introdag Copenhagen Loud Festival
Indhold - Religionssociologisk viden om børnefamilier
Det hele begyndte i de dage, hvor disse rapporter udkom fra Tænketanken Fremtidens Biblioteker
Velkomstmøde i MA
Introduktionskursus på ungdomsuddannelserne
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Præsentationens transcript:

Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge? Et akademisk bredt talentprogram med aktiviteter, der handler om både humaniora, business, teknik samt natur-, sund- og samfundsvidenskab. Eksklusive workshops, foredrag, universitetsbesøg og erhvervsbesøg på et højere niveau end gymnasiet. Et 2-årigt talentprogram, som fagligt dygtige og motiverede elever fra gymnasiet kan deltage i fra midten af 1.g til midten af 3. g.

AKADEMIET ifølge deltagerne…

Mere end 460 engagerede og glade deltagere fordelt på 2 årgange og 2 satellitter er pt. i Akademiet Region Syd.

Hvorfor et AKADEMI For Talentfulde Unge? Fordi der i snit sidder 2-3 talentfulde elever i hver klasse, der har brug for ekstra udfordringer. Fordi talentfulde elever fortjener at udfolde deres fulde potentiale. Fordi talentfulde elever har brug for at møde andre motiverede vidensentusiaster. Fordi talent smitter!

1. g.2.g.3.g. Efterår Ansøgning & Optagelse Sommercamp Akademisk Formidling (Evt. Sommercamp) Akademisk Arbejde Forår Akademisk Tænkning & Metode Akademisk Fordybelse Diplom-overrækkelse Hvordan ser et AKADEMI-forløb ud?

1.semesterAkademiske Tankegang & Metode Seminar AAkademisk Talent Seminar BEtik Seminar C1Akademisk Metode – fakultetsbesøg Seminar C2Akademisk Metode – fakultetsbesøg Lidt flere detaljer…

2. semesterAkademiske Formidling Seminar DSkriv som en Akademiker Seminar EFormidlingsbesøg i erhvervslivet Seminar FBliv Taler Seminar GVisuel Formidling Lidt flere detaljer…

3. semesterAkademiske Fordybelse Seminar HStudier & Udlandet Seminar IAkademisk Kreativitet Seminar JInformationssøgning Seminar KInnovation Endnu flere detaljer…

4. semesterAkademisk Arbejde Seminar LTeam & Samarbejde Seminar MAkademisk Arbejde i Praksis - i erhvervslivet Seminar NStudielivsmentor Seminar OAkademisk Arbejde i Praksis - i forskningsverdenen De sidste detaljer…

Frivillige Aktiviteter Flere foredrag og workshops indenfor alle fagretninger Kulturarrangementer Virksomheds- & universitetsbesøg Og meget mere…

Det giver AKADEMIET dig…

Afholdelse af aktiviteter Der er 4 obligatoriske seminarer pr. semester – dvs. deltagerne skal møde op ca. 1 gang om måneden. Desuden er der et stort katalog af valgfrie aktiviteter, som deltagerne selv vælger til hvis de har tid og lyst. Der er 1 obligatorisk sommercamp i løbet af det samlede AKADEMI-forløb. De forskellige aktiviteter afholdes rundt om på de deltagende gymnasier i de 2 satellitter samt på videregående uddannelsesinstitutioner, virksomheder m.m. på tværs af regionen. Aktiviteterne ligger som regel på hverdage udenfor skoletiden, men en enkelt gang imellem er der også heldagsaktiviteter (skoledage og lørdage).

Den Sociale Dimension Netværk af ligesindede Sommercamp Mentorordning

Er AKADEMIET noget for dig? Ja, for jeg kan lide at udfordre mig selv fagligt og lære nyt på et højere, tværfagligt niveau. Ja, for jeg har lyst til at møde andre på min egen alder, der også er engagerede, motiverede og har lyst til at yde en særlig indsats. Ja, for jeg vil udvide min horisont. Ja, for jeg vil gerne have indgående kenskab til forskellige uddannelser og akademiske jobs.

En AKADEMI-elev er karakteriseret ved: Faglig nysgerrighed og motivation. Selvstændighed og personligt overskud. Bred faglig dygtighed og akademisk talent. Kreative evner og kritisk sans. Åbenhed overfor nye og forskellige vidensområder. Villighed til at deltage i AKADEMIETs aktiviteter uden for, og enkelte gang i, skoletiden. Indstillet på at deltage i en akademisk camp i sommerferien. Klar over at deltagelse forpligter!!

Interesseret? Sådan gør du… Fortæl din talentkoordinator, din lærer eller rektor at du ønsker at deltage i AKADEMIET. Få dine forældres tilladelse. Skriv en motiveret ansøgning, hvor du begrunder dit ønske for at deltage i AKADEMIET. Ansøgningen afleveres til din talentkoordinator eller rektor, som beslutter om du bliver indstillet til AKADEMIET. Gymnasiet skal indstille dig til AKADEMIET senest 1. december Du får svar på, om du er optaget på AKADEMIET inden jul. Første seminar ligger i slutningen af januar.