Velkommen til forældremøde. 2 + 2 = 5 Når børnene … … har mange i klassen, som de kan lide at være sammen med. … oplever et godt sammenhold … har tillid.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

Den gode Klasse Forældresamarbejde 1. Møde i klassen.
Trivsel - et fokusområde
Hjerterum og opsøgende funktion
Svend Gønge-skolens værdier...
Set i forældreperspektiv
Forældresamarbejde på Gjøl Skole
Vore børn skal trives, og det kan vi forældre være med til at styrke.
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
FRI FOR MOBBERI Skolekufferten er udviklet af Red Barnet og Mary Fonden I kufferten findes redskaber og materialer til antimobbearbejdet i skolen Målgrupperne.
Trivselspolitik på Løsning Skole
Målrettet og forsvarlig træning af børn og unge Ledertræf på tværs De gode idrætsoplevelse – engagerede forældrene på sidelinjen DBU´S bud -på involvering.
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
FRI FOR MOBBERI Børnehavekufferten udviklet af Mary Fonden og Red Barnet I kufferten findes redskaber og materialer til antimobbearbejdet i børnehaven.
Undervisningsmiljø undersøgelse fase 2
Et barns relationer og fællesskabets betydning ”At være udenfor”
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
Lærerprofessionen.
Forældre fremmer fællesskabet
Forældremøde X årgang.
Velkommen til informationsmøde om 0. klasse på Skovshoved Skole
Underviser Ronny Højgaard Larsen
Arbejde med at give børnene empati. Den gode stol. Kort og godt.
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
Udarbejdet af skolebestyrelsen
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Psykoedukation for patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Forældremøde på Outrup Skole
FRI FOR MOBBERI Skolekufferten er udviklet af Mary Fonden og Red Barnets I kufferten findes redskaber og materialer til antimobbearbejdet i skolen Målgrupperne.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
- Hvad kan I forvente som forældre?
Trivselsaften for 0.A Børn mobber ikke deres forældres venners børn.
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Mobning er: Man bliver mobbet, når andre børn bliver ved med at drille en, og man synes, det ikke er sjovt.
FRI FOR MOBBERI Skolekufferten er udviklet af Mary Fonden og Red Barnet I kufferten findes redskaber og materialer til antimobbearbejdet i skolen Målgrupperne.
Kontaktforældremøde den 12/1-12 Kontaktforældrerollen?
FÆLLESSKAB GLÆDEANERKENDELSE LÆRING Vores F L A G Ådalskolen og SFO Kvædehuset.
Velkommen.
Social kompetence Oplæg den 28. Oktober 2008 Kildevældsskolen Per Schultz Jørgensen.
Hylleholt skole ”Vi vil den gode skole”
Fri for Mobberi.
Inklusion på Skovlyskolen. Mål for inklusionsarbejdet; Udvikle inkluderende læringsmiljøer Understøtte stærke forældrefællesskaber Fastholde høj faglighed.
AKT på Dybbøl Skolen.
Hvilken indflydelse har forældre på elevernes trivsel og læring?
Tjørnegårdskolen og VUC Roskilde – Fællesskaber - ensomhed: Hvornår er man med i et fællesskab, og hvordan ser man, at nogen er ensom? – Fokus på fællesskab.
Lind Skole Version 2 FYRAFTENSMØDE MED FORÆLDRE D. 8. OG D. 9. JUNI 2015.
FRI FOR MOBBERI Børnehavekufferten udviklet af Mary Fonden og Red Barnet I kufferten findes redskaber og materialer til antimobbearbejdet i børnehaven.
KICKSTART DET GODE SAMARBEJDE
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Hvad laver en skolebestyrelse? Skolebestyrelsen har indflydelse på alle områder, der vedrører skolens virksomhed inden for rammerne af folkeskoleloven.
Børns udvikling og samspil med ”de andre” Minileder 2 kursus august 2015.
PRÆSENTATION AF MARY FONDENS OG RED BARNETS ANTIMOBBEPROGRAM FRI FOR MOBBERI 0-3 ÅR.
EVALUERING AF LÆREPLANER KRUSEDULLERNE Sociale kompetencer.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
Følelser… hvad for noget?. Rammen for i aften Følelsernes ABC Hvordan støtter vi en positiv følelsesmæssig udvikling hos børn? Vulkanen Formen Lytte,
Mobning gentænkt V/ Helle Rabøl Hansen. Cand. Jur. og adjunkt. Århus Universitet. Institut for Uddannelse og Pædagogik /eXbus, exploring bullying in schools,
Unge og mobning Sarah Amann Mortensen 1.
Konflikter og kommunikation
Børnene kommer til tiden og har det nødvendige udstyr med
DU KAN LADE DIG INSPIRERE AF FØLGENDE FORMULERINGER:
Store Magleby Skole Skoleåret 2017/2018
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser
Præsentationens transcript:

Velkommen til forældremøde

2 + 2 = 5 Når børnene … … har mange i klassen, som de kan lide at være sammen med. … oplever et godt sammenhold … har tillid til hinanden … oplever, at mange vil hjælpe, hvis de får problemer af den ene eller anden art.

Børn der oplever stærk sammenhængskraft i klassen … … synes i meget højere grad om at gå i skole. … pjækker mindre. … er i mindre grad blevet mobbet eller har mobbet andre. … oplever sig selv som fagligt dygtigere. … ryger, drikker, stjæler, slår mindre. Mindre hærværk osv. … oplever i langt mindre grad at have problemer, der gør det svært at klare dagligdagen. … føler sig i langt mindre grad ensomme, triste og kede af det. … har i mindre grad hovedpine, mavepine, og ondt i ryggen. … er i langt højere grad tilfredse med deres vægt og udseende. * Ungeprofilundersøgelsen kapitel 10, SSP Samrådet Sydøstjyllands Kreds (2013)

Plads i hierarki En klasse på socialt overarbejde

Plads i hierarki Forsvinder de højeste i hierarkiet, overtages pladsen ofte af andre Det samme sker ofte med de svageste

Mobning handler ikke om den enkelte elev men om de mønstre klassen har for at være sammen Det forældre gør for fællesskabet er det bedste de kan gøre for deres eget barn * Helle Rabøl Hansen, adjunkt AU, forsker i mobning

Hvad kan forældrene gøre?

Samarbejde mellem klassens forældre … fordi sammenhold, tillid og hjælpsomhed omkring børn, giver sammenhold, tillid og hjælpsomhed mellem børn … fordi I smitter af på børnene, når I viser, at I kan lide at være sammen … fordi jeres samarbejde kan forebygge ensomhed, isolation og mobning blandt børnene … fordi det skaber rum til at dele bekymringer, undren, spørgsmål, holdninger osv. med hinanden … fordi I bedre undgår misforståelser og usikkerhed … fordi konflikter tackles bedst, når I kender hinanden

Du står ikke alene med ønsket … 8 ud af 10 forældre mener, at et stærkt samarbejde mellem alle forældrene er nødvendigt for at give børnene en god skoletid 9 ud af 10 mener, at det er deres pligt at engagere sig i aktiviteter, der støtter op om trivsel i klassen 9 ud af 10 mener, at det er vigtigt at tale med de andre forældre om klassens trivsel 5 ud af 10 synes, at det er nemt at tale med de andre forældre * Epinion, 2012

Det kan vi og det kan I SKOLE Sætte tid af til samarbejde på forældremøder Arbejde for ligeværdighed i samarbejdet Arbejde med værdier og ’den gode klasse’ Være åbne, rummelige og anerkendende Formidle vigtig viden til jer og inddrage jer VÆRE POSITIVE ROLLEMODELLER FORÆLDRE VÆRE POSITIVE ROLLEMODELLER Vise interesse for jeres børns skolegang Undgå at tale dårligt om andre og reagere på dårligt sprog Støtte jeres børn i at lege på kryds og tværs i klassen Gøre noget særligt for de usynlige i klassen Tale om at der er mange rigtige måder at være på Stå sammen om at alle børn skal med i fællesskabet

Aktivitetsgrupper i klassen Én forælder pr. elev kommer i én gruppe, som planlægger én aktivitet I lærer hinanden at kende i mindre grupper på tværs af børnenes kammerater og køn Snakken og planlægningen starter på forældremødet I får fordelt opgaverne på flere hænder

Tak fordi I kom