Ludvig Holberg DAnsk forfatter.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Oplysningstiden.
Advertisements

Gammelheds-Philosophy
"Ting er ikke altid det, de synes at være."
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Hej Jeg hedder Rando og er fra kennel Scharmark. Jeg er født den 19. maj 2007, og de første 3 uger af mit liv.
Med særligt henblik på Ludvig Holberg
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
”Intet” af Janne Teller
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Af Pelle, Jesper, Joachim, Katrine B og Susan
Livets Ord Livets Ord December 2011 December 2011.
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Livets Ord September 2009.
Verdens 7 underværker….
Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
DET MODERNE GENNEMBRUD
P O R T R Æ T A F Ludvig Holberg. I N D H O L D S F O R T E G N E L S E Portræt af Ludvig Holberg Kapitel 1- Holbergs baggrund Kapitel 2 - Rejser Kapitel.
Kønsfillosofiprojekt
Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.
 Intro  Historien – starten på det hele  Formålet  Hjernerne bag  Bomben bruges  Verden synker – Internettet stiger  På nettet kan vi alt  Effekter.
DIT LIV Tænd for lyden og læn dig tilbage -.
Den barmhjertige samaritaner Da rejste en lovkyndig sig og ville sætte Jesus på prøve og spurgte ham: »Mester, hvad skal jeg gøre for at arve evigt liv?«
Litteratursiden / anmeldelser / analyser / boglister / temaer / forfattere / klassikere / læseklubber / debat Litteratursiden er bibliotekernes website.
Litteratursiden Litteratursiden er bibliotekernes website om litteratur. Litteratursiden er for dig, der vil inspireres til gode læseoplevelser, blive.
Lidelsens problem (teodicé)
Den barmhjertige samaritaner
Samson Og Dalila.
Historien om Jesus’ fødsel
John Locke Han blev født , engelsk filosof og læge, uddannet og senere ansat ved universitetet i Oxford, indtil han af politiske årsager.
Søren Aabye Kierkegaard Lavet af Kamilla og Florentina.
En dag da Leo var på til skole, så han to drenge som lige havde malede med graffiti. Det synes Leo er sejt, De to drenge gå forbi Leo og går mod skolen.
Skrevet af Alexander E, Amalie og Wootae 6.a
Hovedstrømninger i 1800-tallets litteratur
Bare hygge og rare følelser?
Kommunikation Hvad er det og hvordan udvikler vi bedst muligt sproget sammen med vores børn? Hej jeg hedder Mette og er dagtilbuddets sprogvejleder, jeg.
Henrik Pontoppidan (1857 – 1943).
Henrik Pontoppidan (1857 – 1943).
HANS CHRISTIAN ØRSTED Lavet af: Emil og Astrid. FAKTA OM H.C ØRSTEDS LIV Hans Christian Ørsted han vidste ikke hvad han skulle bruge sit elektromagnetismen.
Karen Blixen
Reformation.
Adam Oehlenschläger ( ).
Hans liv Aristoteles var en græsk filosof. Sammen med Platon regnes for den, der har haft størst indflydelse på den vestlig verdensdel tanker. Han blev.
Steen Steensen Blicher Hans liv Blicher blev undervist hjemme af sin far, og i 1799 fik han sin studentereksamen og påbegyndte herefter sine studier.
Martin Andersen Nexø Forfatter..
Euklid 325 f.Kr f.Kr..
Johannes V. Jensen Lavet af: Asbjørn Kjærlund, Oliver Thorndall, Natasja Jensen og Matilde Christensen.
Lavet af: Emil og Astrid
FORFATTER Tove kom til verden d. 14. december 1917, men hun sagde hele sin levetid at hun var født i Hun var gift fire gange. Tove døde d. 7 marts.
Galileo Galilei Fysiker..
HERMAN BANG. HERMAN BANG BLEV FØDT DEN 20. APRIL 1857 OG DØDE DEN 29. JANUAR HERMAN BANG VAR EN DANSK KRITIKER, FORFATTER OG JOURNALIST. ALLEREDE.
Herman Bang.
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
Tidslinje Murens fald.
Pythagoras.
Leonardo da Vinci.
Reformation.
Engelsk matematiker, fysiker og astronom
Jellingestenen.
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
Steen Steensen Blicher Hans liv Blicher blev undervist hjemme af sin far, og i 1799 fik han sin studentereksamen og påbegyndte herefter sine studier.
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
N.F.s gRUNDTVIG.
Tidslinje Charles Darwin.
Leonardo da Vinci.
Pikkamel J. Robert Oppenheimer.
Portræt af: Ludvig Holberg Malet af: Jørgen Roed i 1847.
Født: ca. 10 e.kr i Tyrkiet, i Tarsus.
Brikker til litteraturhistorien
- og hvordan du undgår dem…
DET SMUKKE VED LITTERATUREN
Præsentationens transcript:

Ludvig Holberg DAnsk forfatter

Oplæsning af: Jeppe på bjerget

Hvilken betydning tillægger man forfatteren? Holberg er blevet kaldt den danske litteraturs far, og dette er ikke helt ved siden af. Hans forfatterskab rækker over flere tusind sider og dækker en bunke af genrer. Fra komedier over den satiriske rejseroman og epistler til historiske og juridiske værker - alle ting, der i dag kan læses og nydes, om end det er hans komedier, der i størst grad har bibeholdt deres popularitet. Med en sådan litterær mangfoldighed kan det være svært at vide, hvor man skal begynde – og hvad man måske helt skal udelade

Fakta om forfatterens liv & forfatterskab Ludvig Holberg, blev født i Norge, i Bergen den 3 december, 1684. Nogle af hans bedste og mest kendte værker er helt klart hans komedier, digte, og epistler. Han har også èn filmatiseret bog, der hedder Jeppe på bjerget. Ludvig havde også nogle af de første "bestsellers" i Danmark. Ludvig, rejste ud i verden i en ung alder, først til København, for at studere, derfra tog han til Europa, f.eks Oxford, Rom og Paris. Da Ludvig blev 32 år, fik han sit store danske gennembrud, filosofisk debat, læreskrift og instruktion, til natur og folke- rettens kunstskab.

Ludvig Holbergs komedier Ludvig Holberg har i 1800-tallet skrevet 33 komedier og nogle af dem blev en meget stor succes, han skrev nogle af de første og største danske-norske komedier som Den politiske kandestøber, Jeppe på bjerget, Jean de France, Jacob von Tyboe og Erasmus Montanus.

Ludvig Holbergs Bøger Her er nogle af Ludvig Holbergs største værker indenfor skønlitteratur Det parodiske helteepos 1719-20 4re Skiemte-Digte 1722 Den filosofiske dialog 1728 Niels Klims underjordiske rejse 1741 Moralske Tanker 1744 Epistler 1748-54 Fablen 1751

Forfatterskab i oplysningstiden Oplysningstiden bekender sig først og fremmest til den menneskelige fornuft. Med fornuften bekæmper oplysningstiden enhver form for overtro, mystik og mangel på logisk tænkning Latteren over tidligere tiders tankemåder, var et kendetegn for især Holberg. Han gjorde bl.a. grin med de middelalderlige filosoffer der kunne finde på at skrive et 400-siders værk om, hvor mange engle der kan sidde på spidsen af en nål. Han morede sig også over en Kirkestrid i England hvor munkene kom op at slås i et kirkebibliotek - bøgerne blev brugt som kasteskyts. Striden gik på hvorvidt man skulle korse sig med to eller tre fingre.

Ludvigs måde at skrive på Ifølge Holberg er menneskets natur komisk, i forhold til vores følelser mellem ekstreme tilstande. I det ene øjeblik er vi fulde af kærlighed og i det næste øjeblik skændes vi til døden. Det er Holbergs grundforståelse af menneskets inderste væsen. Oplysningstidens filosofi er, at den fornuftige løsning altid findes på middelvejen Eks. Fuld af kærlighed Skændes til døden

Lavet af: Peter, Philip, Cecelie, Mikkel fra 7D