Friluftsrådet Præsentation af en paraplyorganisation Hold Danmark Rent Kredsbestyrelsesseminar 10-11 April 2015.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tema 4: Regulering af følelser Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Advertisements

Workshop til 4H’s landsmøde d. 12. maj 2007 – Moar, må jeg lege med…? Moar, må vi gerne lege med…? - om samarbejde med andre!
Den korte opsporende samtale
Madam Skrald – nemt og bekvemt
Mødepakke for øverste chef på virksomheden
Vi skal i gang med en spændende uge, hvor det skal handle om affald.
1 Trekant-drama i et UM perspektiv – en sammenligning af ’The Change Triangle’ og formuleringer i UMs ’Generelle principper’
LIV I LUNGERNE.dk image by placeit.net.
Velkommen til. Visionen for SEE 20:10 Nyskabende og Tidssvarende En korpslejr skal være på spejdernes præmisser og en lejr som spejderne vil tænke tilbage.
Unge Hjælper Unge. Projektmål Fastholde elever. Mindske frafaldet med 7,4%
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
Kan man gøre andre mennesker lykkelige?
”MODEL SØPASSAGEN” - En model til hvordan også INDSÆT FORENINGSNAVN HER kan blive et CO2-neutralt sted Denne præsentation er tiltænkt initiativtagere.
Skoddrop med humor.
Holluf Pile Skole, 9. c Uge 3 Mandag og fredag: 8.00 – 9.30
Fra idé til virkelighed Den innovative Skole 2007 I V Æ R K S Æ T T E R.
Ren By Gentofte 2008 Ren By Gentofte 2008.
Hvor der er fokus på klimaet.
Friluftsrådet – mere natur – mere friluftsliv BLÅ FLAG OKTOBER 2011 Brian Samuelsson.
Hvad kan vi gøre for at få psykiske sårbare tilbage i arbejde ?
Go´morgen og velkommen Velkomst og præsentation Praktiske forhold Dagens program Formandsmøder – formål og værdi.
Selvevaluering ’It i folkeskolen’
Hvad kan man få for kr.? Hold Danmark Rent
Danmarks Naturfredningsforening Velkommen til årsmøde.
Session 16: Hvad forstår vi ved sundhed Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse.
Friluftsrådet – mere natur – mere friluftsliv Alle har ret til en rig natur.
EVA’s evaluering af 10. klasse Foreningen af 10. klasseskoler i Danmark, Trinity, Fredericia den 2. marts 2012 Kristine Bang Nielsen.
Samspillet mellem frivillige organisationer og offentlig sektor i Danmark Terkel Andersen, sekretariatschef Frivilligrådet.
Skraldeeksperiment i Københavns Kommune TMFs Innovationsforum
Forstærkningssystemer i institutionsarbejdet V/ Sine Møller Psykolog og faglig leder af Kvalitetssikringsteam MultifunC.
2.lektion: Civilsamfund, stat, plan-, markeds- og blandingsøkonomi
Bæredygtig økonomi Kun revisitation på plejecenter hvert fjerde år – bortset fra særligt ”dyre” borgere.
Hvad vil DU gøre for, at der kommer
Virksomhedsservice og mentorprojekt for unge. Virksomhederne kommer ind her Virksomheder ringer til vores callcenter på Virksomhedsservice sidder.
Lokale grønne partnerskaber
Sådan er vi gået i gang med Grøn Generation. Præsentation af projektet At vi ser projektet, som en god mulighed for at få et øget samarbejde mellem Teknik.
PROJEKT BAGGRUND Hovedaktiviteter I projektet Konceptualisering Kick-off møde med de lokalenetværkspartnere SurveyInterviewsStudierejse til Vesterålen:
Haderslev Kommune Fokus på tilbud til alle borgere – også socialt udsatte!
Styrkeprofil / ressourcer i landsbyen.
Ledelse på vej Gentofte Kommunes uddannelse af ledelsestalenter Personalepolitisk Messe Bella Center, 12. januar 2010.
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
Affald og genbrug.
Sociale og kulturelle forhold. Socialisering, kultur og identitet
Høje-Taastrup Kommune og Facebook Transnationalt møde Kristiansand – Høje-Taastrup 17. april 2013.
Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas
Systematisk problemløsning i kriminalitetsbekæmpende funktioner
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
H:\EJO\Præsentationer\Planteko.ppt De danske marker om 5-15 år - set med de politiske briller Carl Aage Dahl Adm. Direktør, Dansk Landbrug.
Præsentation Annette Langhoff Innovationskonsulent i Velfærdsudvikling
Regionsmøder marts 2015 v/adm. direktør Kim Høgh.
ALENEARBEJDE FOA Randers 11. november Flere sider af alenearbejde Når man er helt alene på arbejdspladsen Når man arbejder isoleret fra (fag)kolleger.
Børns udvikling og samspil med ”de andre” Minileder 2 kursus august 2015.
Vilkårene for det frivillige arbejde i udsatte boligområder Michael Fehsenfeld og Bjarne Ibsen Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund (CISC)
Fællesskabernes Fællesskab Indledning til LØS’s efterårsseminar 2015 af Henrik og Niels.
Den Danske Naturfond Status og perspektiver. Fondens etablering  Natur- og Landbrugskommissionen – april 2013  Principaftale – nov  Finanslovsaftale.
VANDRÅD KAN ØGE SAMARBEJDET I ET OPLAND IRENE ASTA WIBORG FLEMMING GERTZ.
Henkastet affald handler om etik og fællesskab En ren natur giver tryghed og glæde for de fleste mennesker. Henkastet affald er, i særlig grad, et etisk.
S MTB versus vandring Sven-Åge Westphalen Konsulent Foto: Mia Blaabjerg.
”Et kærligt puf” Jakob Willer
Hjertemotion i praksis
Dialogmøder d1-d10 – September 2017
Hjerteforeningens sundhedskonference 12. oktober 2016 VELKOMMEN ved adm. direktør Kim Høgh Tak for ordet. Først og fremmest vil jeg gerne starte med at.
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Klar til Smart Vækst – Udbredelse af smart city løsninger i DK – fokus på smart affaldsindsamling Jesper Bøttcher Gate 21.
Frivillig - Alle vil elske dig…også kommunen.
Om forurening, produktion, forbrug og genbrug
”Et kærligt puf” Jakob Willer
Hvordan vil vi samarbejde fremover?
Positive sider som far 1:____________________________ 2:____________________________ 3:____________________________ 4:____________________________ 5:____________________________.
Præsentationens transcript:

Friluftsrådet Præsentation af en paraplyorganisation Hold Danmark Rent Kredsbestyrelsesseminar April 2015

Hold Danmark Rent Hold Danmark Rent er et program under Friluftsrådet, som arbejder for at forebygge henkastet affald i naturen. Vi tror på kærlige puf frem for løftede pegefingre på vejen mod et renere, grønnere og gladere Danmark. Hold Danmark Rent arbejder ud fra en klar holdning: "Sammen skaber vi et renere Danmark, hvor danskernes adfærd og holdning i forhold til henkastet affald ændres".

Hvorfor er vi sat i verden? Henkastet affald koster samfundet og kommunerne dyrt Det skaber reelle problemer i naturen –for mennesker og dyr Hold Danmark Rent arbejder sammen med både kommuner, virksomheder og civilsamfundet for at gøre noget ved problemet

Hvad laver vi? Vi gennemfører adfærdsæn- drende aktiviteter og kampagner Vi gennemfører affaldsindsamlinger og oprydnings- indsatser Vi indsamler og skaber viden om henkastet affald Vi etablerer partnerskaber med kommuner, virksomheder eller foreninger Vi udvikler værktøjskasser, som hjælper virksomheder, kommuner og borgere i indsatsen mod henkastet affald.

Problemet med henkastet affald Skraldeadfærd Cigaretskod, tyggegummi, Fast food emballage, dåser/plastik flasker udgør de største problemer 59 % smider affald ud af bilen Over 50% af alle rygere smider ofte eller altid deres skod Affald påvirker os! 67 % bliver vrede og aggressive 41 % bliver kede af det 14 % har ikke lyst til at være der, hvor de bor! 5 % finder andre steder at være 5% bliver ligeglade og smider selv affald

Vigtigheden af en ren natur Affald er særligt generende i naturen og den største anledning til konflikt Alle har ret til gode oplevelser, når de færdes i naturen. 97 % vurderer deres seneste oplevelse i naturen som positiv, men hver fjerde har også følt sig generet af andre brugeres adfærd. Henkastet affald er den største årsag til gener i naturen, hvor 73 % af dem, som oplever gener, beskriver dem i relation til henkastet affald. Desuden kan affald i naturen være til skade for både mennesker og dyr.

Vær med! Eksempler på, hvordan mange frivillige gør en stor indsats: Trailskrald Rappenskralderne Sådan kan I være med: Rene Kyster kampagnen Hold Danmark Rents lokale repræsentanter Samarbejde

Kontakt I er altid velkommen til at kontakte os! Anette Juul, Sara Wæver, Hjemmeside: Følg os på Facebook: Besøg vores webshop, hvor I bl.a. kan se de smarte lommeløsninger: -Lommeskraldeposer -Lommeaskebægre