Er vi enige om, hvordan ser en KUU-elev ud?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Præsentation til forældremøder
Advertisements

Garantiskolekonference 2013
Fleksuddannelsen – fra vision til ?. Fleksuddannelse ” Til unge, der ikke har forudsætninger for at gennemføre en almindelig ungdomsuddannelse, skal der.
Sammen kan vi mere – ny brobygning til erhvervsuddannelser og erhvervsliv Velkommen! UU Vestsjælland
Et målrettet uddannelsesforløb i 3 trin påLæssøesgades Skole, Århus Produktionsskole og en ungdomsuddannelse.
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
S AMMEN KAN VI MERE – N Y BROBYGNING TIL ERHVERVSUDDANNELSE OG ERHVERVSLIV UU Vestsjælland v. Helle Jacobsen Overordnet fokus: Implementering af brugbare.
Hvem er jeg Hvad kan jeg Hvor skal jeg hen
Forældremøde 8.klasse.
Færdig med skolen - hvad så?
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
EUD og vejledningsreform
Ud af skolen – og hva’ så? UU Ringkøbing Fjord
UU-Vestegnen Vognporten Albertslund Tlf
”Vi når målet – men hvordan?”
Et målrettet uddannelsesforløb i 3 trin på Læssøesgades Skole, Århus Produktionsskole og en ungdomsuddannelse. Projektet er lavet i samarbejde med Århus.
Lene Skovgaard Uddannelses Ungdomsvejleder
Uddannelsesvejledning – hvorfor og hvordan? Alle unge gennemfører en uddannelse Vejledningen skal differentieres eVejledning for unge med alm. vejledningsbehov.
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Infoaften 9.kl. Ungepakke 2: uddannelsesparathed
Kontanthjælpsreformen
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Virksomhedsskolemodellen 29. september 2014 UU Danmark Samarbejde: UU og Jobcentret – Om unge.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Faglært.
1 Erhvervsgrunduddannelsen (egu). 2 Erhvervsrettede ungdomsuddannelser Uddannelsesbilledet Grundforløb (eud) Hovedforløb (eud) Grundskole – (introduktionsforløb)
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Uddannelsesafklarende samtaler
KUU – kombineret ungdomsuddannelse
Forældremøde Sortedamskolen 2013/14
Vejledning i 9. klasse. Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar: UU Skive, i samarbejde.
Informationsmøde 9. klasse
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Oversigt over mulighederne efter 9. klasse
KUU – Kombineret UngdomsUddannelse
UU Ringkøbing Fjord Ungdommens Uddannelsesvejledning
Uddannelsesvejledning MF10.kl. 2011/12 1/8 2010: UU MariagerFjord U-plan, 10. klasse Brobygning Uddannelsessystemets opbygning 1. marts 2012 Gode
Forældrearrangement Tirsdag den 30. september 2014.
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
Velkommen til infoaften om de gymnasiale uddannelser Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland.
Uddannelse – dit barns fremtid
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Vejledning i 9. klasse Kollektiv vejledning i klassen
Status på implementeringen af vejledningsreformen
EUD-reform og unge i HTK. Erhvervsuddannelsernes store udfordringer 1.Færre unge søger ind på erhvervsuddannelserne, og søgningen direkte fra 9. og 10.
Vesterbrogade 6D. 4, 1780 København V. | uudanmark.dk| | CVR: Er vejledningssystemet gearet til de store reformer og fremtidens.
Glostrup §17.4 / UU ansvar:Uddannelsesvejledning og information Foretage endelig uddannelsesparathedsvurdering Formidling af intro, brobyg praktik.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Kollektiv vejledning – dagens program Du skal: have grundlæggende kendskab til uddannelsessystemet.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Sådan – gør vi… Sådan gør vi med modtageunge i Aarhus Kommune. Samarbejdet mellem Børn.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord.
Overleveringer indenfor specialområdet UU Ringkøbing-Skjern.
Produktionsskolernes ny rolle. Styrkelse af produktionsskolerne For unge der ikke umiddelbart har forudsætninger for at påbegynde en ungdomsuddannelse.
ViSP i ungdoms- uddannelses- perspektiv Rehabilitering i Specialpædagogisk optik Torsdag den 27. november 2008 Helle Djuraas, områdeleder,SFV.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord.
Forældremøde 9.kl Program Vejledningsaktiviteter Kort om uddannelsessystemet Uddannelsesparathed og krav til optag Tilmelding: optagelse.dk (procedure.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Kollektiv vejledning – dagens program Du skal have kendskab til Uddannelsessystemet E:dag?
VUC Roskilde – Uddannelser, facts og tal
UU Danmarks perspektiver på anbefalingerne
UUV Køge Bugt Hvem er vi? Hvad er UUV?
Velkommen til NP- netværkstemadag
Forældreinformation 9. & 10. klasse UU Kolding.
Forældre-information
- Vejledningen frem til sommer
Uddannelsesmuligheder efter 9. klasse
Torsdag den 11. maj 2017, UCCs årlige vejlederkonference (skype)
Forældrearrangement Mandag den 18. september 2017.
Forældremøde UU Faaborg-Midtfyn.
MinFremtid.dk – Materiale til forældremøder
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
Nyt fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling
10. ved Kløften Velkommen til jer alle
Præsentationens transcript:

Er vi enige om, hvordan ser en KUU-elev ud? Anders Ladegaard Centerleder UU-Lillebælt og næstformand i UU DK

”I spy….”

”I spy….” Har afsluttet 9. eller 10. kl. eller tilsvarende. Har ikke gennemført en kompetencegivende uddannelse? Har ikke forudsætningerne for at påbegynde en erhvervsuddannelse eller gymnasial uddannelse. Er motiveret for uddannelse.

MANGLER FORUDSÆTNINGER OG ER MOTIVERET FOR UDDANNELSE ”I spy….” MANGLER FORUDSÆTNINGER OG ER MOTIVERET FOR UDDANNELSE

Hvilken vej skal Uma? Produktion-skole STU – eller mere? KUU EGU

Skal Uma på produktionsskole? Karakteristisk for Uma: Hun er ikke uddannelsesparat. Hun har ikke gennemført en ungdomsuddannelse. Hun har ikke forudsætningerne for at påbegynde en ungdomsuddannelse. Hun har afsluttet grundskolen med utilstrække-lige niveauer og/eller ingen prøver. Hun har personlige og/eller sociale udfordringer. Hun har problemer med stabilt fremmøde Karakteristisk for Uma: Hun befinder sig godt med en undervisning som er praksisorienteret. Hun er glad for et socialt miljø med klare rammer og tæt voksenkontakt. Hun vil gerne i dialog med professionelle voksne som kan hjælpe hende med at få skabt en stabil, personlig situation. Hun vil gerne prøve sig selv af i praktik og forløb på ungdomsuddannelser. Hun vil gerne have målrettet undervisning i dansk, matematik og engelsk.

Skal Uma i gang med EGU? Karakteristisk for Uma: Hun har ikke umiddelbart forudsætningerne til at gennemføre en kompetencegivende ungdomsuddannelse. Hun har afsluttet grundskolen med utilstrækkelige niveauer og/eller uden prøver. Hun er ikke uddannelsesparat til ordinær uddannelse. Hun har en kombination af sociale, personlige og faglige problemstillinger. Hun er under 30 år. Karakteristisk for Uma: Hun er glad for en uddannelse, som er individuelt tilrettelagt og med så få boglige timer som muligt. Hun er glad for arbejdsbeskrivelser, men ikke for studieordninger. Hun vil gerne tage et ansvar og få noget fra hånden. Hun har gode erfaringer med praktiske arbejds-opgaver.

Skal Uma i gang med KUU? Karakteristisk for Uma: Hun har ikke gennemført en ungdomsuddannelse. Hun har ikke forudsætningerne for at påbegynde en ungdomsuddannelse. Har afsluttet 9. eller 10. klasse. Hun er under 25 år. Hun har forskellige personlige, sociale og faglige udfordringer, som der skal tages hånd om. Karakteristisk for Uma: Hun er optaget af muligheden for et fast job. Hun kan se sig selv inden for nogle bestemte fag- og jobområder. Hun er glad for at indgå i holdfællesskaber. Hun har mod på at lære nyt, især i dansk og matematik. Når hun først har sat sig noget for, så er hun i stand til at gennemføre det.

Citater fra Uma PS KUU EGU ”Jeg har brug for at få styr på, hvad jeg gerne vil og mit liv er nogle gange noget rod, så det vil jeg også gerne have styr på. Jeg har brug for at få taget en afgangsprøve.” ”Jeg har nogle gode ideer til, hvad jeg gerne vil. På en ene side savner jeg fællesskabet fra skolen og på den anden side er jeg usikker på om jeg kan klare skolen. Jeg er glad for at arbejde, men er nervøs for om jeg kan løfte opgaverne.” PS KUU EGU ”Jeg ved hvad jeg gerne vil, men jeg kan ikke det, der skal til for at klare mig igennem GF2. Jeg er klar til at arbejde, møde til tiden og tage fat.”

Hvor og hvordan finder vi Uma og hendes look a likes? PS KUU ”Udtagelsen” Praktik inden for erhvervstemaer Intensive vejledningsforløb hos UU Brobygning til en eller flere hjem-stedsskoler EGU STU ? 10. klasse Jobcenter EUD VUC Produktionsskole Ungdomsskole Særlige tilbud Anbragte som vender hjem Kriminalforsorgen via kommunen Ungdomspsyk. Efterskoler ….. Start KUU Start andet U-plan Forløbsplan Portofolio Prøve Bruttoliste i maj og november