Kan gødskningsstrategierne forbedres uden forringelse af produktionsøkonomien? Chefkonsulent Leif Knudsen Det Europæiske Fællesskab ved Den Europæiske.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Erfaringer fra FarmTest om pløjefri etablering af vinterraps
Advertisements

Chefkonsulent Leif Knudsen Videncentret for Landbrug Naturerhverv.dk
Få styr på behovet for næringsstoffer
Nyt fra gødningsforsøgene 2013
Gødskning efter Yara-N-Sensor
Det jordløse landbrug i industri- kvarteret
Tilpasning af produktionen på kort sigt
Resultater af forsøg med handelsgødning samt mellem- og efterafgrøder
Økologisk biogas Landskonsulent Erik Fog VFL, Økologi
Gødningsstrategier i kartofler
Chefkonsulent Leif Knudsen, Videncentret for Landbrug
N5. Baseline - er det hele med? Chefkonsulent Leif Knudsen Det Europæiske Fællesskab ved Den Europæiske Fond for Udvikling af Landdistrikter og Ministeriet.
A A R H U S U N I V E R S I T E T Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet.
Resultater af forsøg med husdyrgødning – specielt forsuring Specialkonsulent Annette V. Vestergaard, VFL Den Europæiske Union ved Den Europæiske Fond for.
V./ Landskonsulent Morten Haastrup Nye forsøgsresultater fra ind- og udland Den Europæiske Union ved Den Europæiske Fond for Udvikling af Landdistrikter.
Bekæmpelse af ukrudt Landskonsulent Jens Erik Jensen 6. april 2017
Nyt fra ukrudtsforsøgene 2013
Klimaændringer og udledning af drivhusgasser
Sådan får du maksimal effekt af handelsgødning
Af Landskonsulent Morten Haastrup Dyrkningsfaktorernes betydning for udbyttets udvikling Den Europæiske Union ved Den Europæiske Fond for Udvikling af.
Næringsstofforsyningen i vinterraps Annette V. Vestergaard: Få mest muligt ud af gyllen Naturerhverv.dk Ministeriet for Fødevarer, Landbrug.
DJF Beregning af behov for eftergødskning med DAISY Tove Heidmann, Hans S. Østergaard og Iver Thysen Danmarks JordbrugsForskning, Afd. f. Planteproduktion.
V/Karsten A. Nielsen Husdyrgødning på kvægbedrifter i Danmark og i udlandet Den Europæiske Union ved Den Europæiske Fond for Udvikling af Landdistrikter.
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Danmarks JordbrugsForskning Vanding og kvælstof til kartofler Er tildeling af vand og gødning gennem drypslanger.
Ukrudtsbekæmpelse Jens Erik Jensen
Leif Knudsen, chefkonsulent, VFL D1: Nyt fra gødningsforsøgene 2011 Forsøg med handelsgødning Den Europæiske Union ved Den Europæiske Fond for Udvikling.
Effekt af tidlig såning af vintersæd på kvælstofudvaskningen
Chefkonsulent Leif Knudsen, DLBR, Landscentret, Planteproduktion
Hvordan tilpasser landmænd sig bedst til kravene om efterafgrøder?
Sådan sikres forsyningen med næringsstoffer til majs
Forbrænding af husdyrgødning i Danmark – omfang og muligheder Torkild Birkmose + Det Europæiske Fællesskab og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.
Radrensning – en del af strategien mod ukrudt i majs
Hvor dybt skal der harves?
Tab af ammoniak og andre gasser under afgræsning
Indtryk fra studietur til Holland og Tyskland Natura 2000 i andre EU-lande Den Europæiske Union ved Den Europæiske Fond for Udvikling af Landdistrikter.
Regler for gødskning i Danmark og vore nabolande
Chefkonsulent Leif Knudsen DLBR, Landscentret, Planteproduktion
Pløjefri dyrkning - er det en mulighed i økologisk jordbrug ?
Kan landbruget reducere udledningen af drivhusgasser?
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Danmarks JordbrugsForskning Kløvergræs-grøngødning som omdrejningspunkt Jørgen E. Olesen, Margrethe Askegaard.
Værktøjer til registrering i markbruget
Nye strategier for kvælstofgødskning i kartofler
Nyt fra sortsforsøg i korn og dyrkning af rajgræs
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Danmarks JordbrugsForskning Kartoflers rodsystem: 1. Dybde og udbredelse 2. Betydning af jordtype Rødders.
Behov for tilførsel af mikronæringsstoffer – en oversigt
Miljøchef Hans Roust Thysen Regulering af arealerne Den Europæiske Union ved Den Europæiske Fond for Udvikling af Landdistrikter og Ministeriet for Fødevarer,
Optimal udnyttelse af vandingsvandet Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Danmarks JordbrugsForskning Mathias N. Andersen.
Peter Sørensen Danmarks JordbrugsForskning
Behov for eftergødskning belyst på baggrund af forsøgsresultater
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Danmarks JordbrugsForskning Miljø- og energimæssige gevinster ved afbrænding af fiberfraktionen eller den.
Landskonsulent Karsten A. Nielsen Strategi for valg af kløvergræsblanding sammen med kvælstofgødskning Den Europæiske Union ved Den Europæiske Fond for.
Efterafgrøder i konventionelt landbrug – chikaneafgrøder eller et værdifuldt dyrkningstiltag? Elly Møller Hansen Afdeling for Jordbrugsproduktion og Miljø,
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Danmarks JordbrugsForskning GMO-sameksistens, næringsstofudnyttelse og beslutningsstøttesystemer Søren A.
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Danmarks JordbrugsForskning Kvælstofoptagelse ved gødningsplacering - i afgrøde og ukrudt - fra handels-
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Danmarks JordbrugsForskning Resultater med efterafgrøder i økologiske forsøg Margrethe Askegaard, Henning.
Strategier til regulering af rodukrudt Lars Egelund Olsen Videncenteret for Landbrug, Økologi Det Europæiske Fællesskab ved Den Europæiske Fond for Udvikling.
Sædskiftets indre dynamik i økologiske planteavl Ministriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Danmarks JordbrugsForskning Jørgen E. Olesen, Margrethe.
Forsøg med handelsgødning
Nyt om bælgsæd Inger Bertelsen Souschef VFL, Økologi Det Europæiske Fællesskab ved Den Europæiske Fond for Udvikling af Landdistrikter og Ministeriet for.
Naturerhverv.dk Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne Danmark og EU investerer.
Forsøg med kornarterne 2009
Resultater fra Landsforsøgene 2005
Kvælstofstrategier på vandet sandjord i praksis Børge Østergård, Hedens og Fjordens Landbrugscenter.
Udspredning af fiberfraktionen fra gyllesepareringsanlæg Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Danmarks JordbrugsForskning.
Nye forsøg med gødning Torkild Birkmose, SEGES.
Forsyning af afgrøderne med fosfor under en ny fosforregulering
Chefkonsulent Leif Knudsen, DLBR, Landscentret, Planteproduktion
Gitte Rubæk, Goswin Heckrath og Jørgen F. Hansen
Kvælstofudvaskning i grovfodersædskifter
Hvordan påvirker jordbearbejdning jordens frugtbarhed og
Præsentationens transcript:

Kan gødskningsstrategierne forbedres uden forringelse af produktionsøkonomien? Chefkonsulent Leif Knudsen Det Europæiske Fællesskab ved Den Europæiske Fond for Udvikling af Landdistrikter og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har deltaget i finansieringen af projektet.

Undgå tab ved udvaskning af gød- ning om foråret og i forsommeren Brug ammoniumgødninger med nitrifikations- hæmmere (f.eks. Entec-gødninger) Brug flydende ammoniak Brug delt gødskning Specielt ved udbringning af kvælstof i handels- eller husdyrgødning før langsomtvoksende afgrøder som majs, kartofler og roer er der på grovsandet jord en betydelig risiko for tab af kvælstof ved udvaskning.

Undgå tab af gødning fra amidbaserede gødninger

Oversigten 2010, s forsøg

Bedre tilpasning til behovet! BiomasseN-tild. lavt gearN-tild. højt gearVeris EC Vi må kunne lære at omsætte disse informationer til en mere målrettet gødskning

Forbedret udbringningsteknik: Placering i forårssåede afgrøder Jævn spredning I vintersæd (fuldbredde- spredere