Hvad er en lækker arbejdsplads?! Oplæg til session på Plantekongressen januar 2008 v. Stine Petersen (studerende på Det Biovidenskabelige Fakultet, KU)

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Program: fredag Leg, læring og læreplaner v/ Elisabeth Folker
Advertisements

Verden ind i undervisningen KEA, den 8. januar 2014.
Mor På Vej •Fokus på faglige og sociale kompetencer.
Gode råd og eksempler på faldgruber
Få succes med dine ansøgninger om eksterne midler 12. maj 2011
Evaluerings-, erfa og udviklingsmøde Studiepraktik 2012.
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
Kompetenceudvikling set med erhvervslivets øjne. • Bodil Vilmand-Olsen • Adm. Direktør hos Midt Marketing • 6 års erfaring med personale- og kompetenceudvikling.
Kursusholdere: Jette Holgaard Kim Bohn Mona Dahms
EU Socialfondsprojektet
1 Administrativt samarbejde – hvordan kan det lykkes? Hvilke overvejelser skal der gøres i såvel det politiske som i det administrative felt? Hvilke strategier.
Kom og mød fremtiden IVA den 25. oktober 2011 v. Nina Hallgren Steinrud, DM.
Hjælpemiddel under forløbet. •Kendt fra kunstnere, som en samlingsmappe over deres værker. •Vi bruger det her, som en samling over hvad du har lavet mens.
Nu er der gået lang tid siden, I har hørt nyt fra os. Det beklager vi! Det er ikke kun fordi, vi har ligget på den lade side 
Uddannelse & rekruttering Fiskericirklen - 9. oktober 2007 Poul Christensen Konsulent 3F Transportgruppen Uddannelse & rekruttering i transportsektoren.
V ORES A GENDA  Os og vores speciale  Godt ved specialeprocessen  Knapt så godt ved specialeprocessen  Vejledning  Grupper  Gode råd.
Den anerkendende tilgang fra ord til handling
Lederforum Dagsorden: Velkommen og generel orientering Aftaler 2008
Refleksionsopgave Succesruten: Hvad har været motiverende for jer i denne proces? Hvad skete der? Hvem tog ansvar? Hvordan var humøret/stemningen? Hvordan.
at arbejde med ledernes psykiske arbejdsmiljø?
Annette Kamp og Pernille Bottrup Nyborg Strand januar 2011
Medarbejder i Undervisningsministeriet
Afslut Frem >>
Efteruddannelsesindsatsen 2007 Analyse Danmarks undersøgelse januar 2008 Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete.
Status for Økonomisk Balance og Økonomistyirng17. december 2006 Status for Økonomisk Balance og Økonomistyring Regnskab 2006 Redegørelse for årsagerne.
Anerkendelse af kompetencer - motivation til kompetenceudvikling
Hvordan afgør vi væsentlighed? Kursus: ‘Væsentlighed’ og miljøvurdering Miljøvurderingsdag 2012.
5F Forberedelse Forskning ForestillingFormning Fornyelse.
Undervisning Klasseundervisning Elev oplæg Fælles læsning Fig. Beskrivelse (analyse) Opgaveløsning Film og efterfølgende diskussion Gruppearbejde Laboratorium.
Virksomhedsnetværksmøde 11. juni 2014
Overvej spørgsmålet. Interview en makker
Varetagelse af integrationsopgaven i Vejle Kommune Tidlig og bred indsats af høj kvalitet for alle målgrupper Forventning om at borgeren bidrager aktivt.
Væksthuset Henrik Hansen Leif Tøfting Kongsgaard
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
Disposition Indledning Hvad samarbejdes der om ?
Erasmus-pladser - Hvad er det? Og hvordan kommer jeg afsted?
Globalisering ? Hvad fortæller vi vore tillidsrepræsentanter om globaliseringen ? Pil
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Læse/studiegrupper.
Velkommen til inspirationsdag Kompetencestrategi – hvordan?
Integreret Plantebeskyttelse, IPM Kursus for rådgivere den 29. august 2012 på Koldkærgård og den 4. september 2012 hos Gefion.
Velkommen til Lægedage
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Planteproduktion Fælles europæiske anbefalinger om håndtering af bekæmpelsesmidler i TOPPS Landskonsulent Poul.
Kontekst: - Kolding Kommunes tilbud for elever med autisme.
Michael Elbo Ditte-Lene Betina
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Velkommen til Temamøde i SCKK den 8. oktober 2008 Kompetencestrategi - hvordan?
Praktikordning Der skal udarbejdes: 1. Stillingsbeskrivelse for ”Praktik-koordinator” 2. Manual for pædagogisk ansvarlig (=HOP- vejleder) 3. Manual for.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Kompetenceudvikling i et strategisk perspektiv Konference om nyskabelse og motivation 15. juni.
EGU opgaver i et Jobcenter Hvordan ser arbejdet ud set fra den placering.
SFU Hillerød 2008 JULEMANDEN ER RØD!. SFU Hillerød 2008 Kvartaler med hvert politisk emne Teori del, praktisk del og afsluttende del Grupper med særlige.
BKFs årsmøde 13. november 2008 Præsentation af BKFs nye ledelsespublikation Ved Børne- og Kulturdirektør Klaus Nørskov.
Handel med korn mellem landmænd
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
EN NYTÆNKNING AF HVERDAGEN PÅ HG - TANKER OM SKEMAET Præsentation af rammeforsøg.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Planteavl.
Søg om støtte til et mere sikkert og rummeligt arbejde for alle Danielle Caspersen og Lærke Frøslev Bella Center, 15. april 2015.
Arbejdsglæde Alexander Kjerulf. Chief Happiness Officer. Cand. scient. i datateknologi, Odense Universitet, Medstifter af IT-firmaet Enterprise.
HK Stat Fagfestival HK København og HK Sjælland 20. maj 2014 Sølvi Rask, og Eva Maria Mogensen,
Hvorfor individuel lønforhandling?. Hvad er individuel lønforhandling? Med individuel lønforhandling har den enkelte medarbejder forhandlingsretten og.
Virksomhedsindsats for de mest udsatte Erfaringer fra VC2, marts 2015.
Aktuelt billede af arbejdsmarkedet v. Karl Schmidt, direktør, Beskæftigelsesregion Syddanmark.
1 Vision Region Syddanmark har en HR-funktion, som via initiativ, dialog og samarbejde understøtter forretningsområdernes behov for HR ydelser HR sætter.
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light AARHUS UNIVERSITET AU VELKOMMEN TIL SCIENCE AND TECHNOLOGY.
Ansættelsesk-ontrakt og løn
Arbejdsforhold Ansat hos Sanistål 2 Karrieremuligheder 3
Velkommen til næstformandsmøde
VELKOMMEN TIL HALVÅRSMØDET DEN 16. NOVEMBER 2016
Hvad er KUU for en uddannelse ?
SIP 4 Virksomhedspraktik
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
Præsentationens transcript:

Hvad er en lækker arbejdsplads?! Oplæg til session på Plantekongressen januar 2008 v. Stine Petersen (studerende på Det Biovidenskabelige Fakultet, KU)

Hvilke muligheder har vi? Undervisning, enten på Fakultetet eller f.eks. på landbrugsskoler Rådgivning Udvikling og salg indenfor industri og produktion Offentlig forvaltning Forskning Drift af egen virksomhed ???

Hvad skal vi kunne?

Fordomme om jobbet som planteavlskonsulent: Meget rutinepræget arbejde og hverdag En frygtelig masse papirarbejde Man kommer til at sidde lidt ”fast” i jobbet og på arbejdspladsen Bliver ens faglige mening om tingene egentlig hørt? Skal nærmest vide alt om landbrug og lovgivninger, for at kunne rådgive landmænd For lidt i løn For meget fokus på at sælge ydelser fremfor godt og spændende rådgivningsarbejde

Hvad ønsker vi som studerende? Mere viden om arbejdsopgaverne på et planteavlscenter – vi ved simpelthen for lidt!! Forståelse for, at vi ikke kan lære ALT om landbrug og især planteavl på 5-6 år Forståelse for, at vi kommer med vidt forskellige baggrunde og kompetencer Evt. mere samarbejde løbende under uddannelsen

En attraktiv arbejdsplads kunne indeholde: Mulighed for oplæringsforløb (trainee-forløb) En afvekslende hverdag med en god blanding af teori og praktik Mulighed for aktiv deltagelse i fx. forsøgsarbejde Mulighed for efteruddannelse og udvikling  kontinuerlige faglige inputs og større viden God løn og et godt arbejdsmiljø

Afsluttende spørgsmål: Hvad er vigtigst: Faglig stolthed eller faktureringsprocenter? Hvorfor halter lønniveauet i forhold til nogle andre jobs? Hvad forventer I jer af os? Og hvad kan vi forvente os af jer...?!