Birkerød Gymnasium Bred vifte af tilbud på en stor skole med 1100 elever: "Når andre går hjem, starter vi en ny form for arbejde"

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
At netværke med talent Nynne Talentarbejde i praksis.
Advertisements

Velkommen til orienteringsmøde Odense Katedralskole.
Hvad du har lært Dine nye mentaltræningsvaner. Du har nu lært dig selv bedre at kende som løber • Du er blevet mere bevidst om den tankevirksomhed der.
”Den gode elev” Kvalifikationer er defineret som den enkelte persons faglige, sociale og personlige færdigheder og kunnen Kompetencer betegner personens.
1. HF Introduktionsforløb Langkær Gymnasium og HF
Indhold Problemstilling Virkemidler Hvem stoler vi på?
Møde for bygdeskoleledere i Qaasuitsup Kommunea Ilulissat den november 2011 Midtvejsevalueringen.
Real Kompetence Vurdering
Modul 1 - Processer.
Agenda Reformen kort fortalt Hvad er det vigtigste nye? Nytter det?
Ungdomsskole – mellem reform af folkeskolen, erhvervsuddannelserne og vejledningsindsatsen Storbynetværk den 12. september 2013 Direktør Per B. Christensen,
Mentaltræning Målsætning
Politisk udgangspunkt Byrådet besluttede den 1. november 2010, at Fredensborg kommune skal have en ny skolestruktur. Ønsket er at skolerne bedre kan imødegå.
Talentvejen, hvad? Før start på ungdomsuddannelsen – prioritere brobygning og introforløb endnu højere. Styrket samarbejde med UU og folkeskole. Undervejs.
Analyse- og udviklingsmodel
Refleksionsopgave Succesruten: Hvad har været motiverende for jer i denne proces? Hvad skete der? Hvem tog ansvar? Hvordan var humøret/stemningen? Hvordan.
I forlængelse af tydeliggørelsen af talentbegrebet, hvordan kan I så udvikle en læringsplan for talenter i forhold til de resterende ikke talenter? • Udvælgelse.
Formålet At rumme børn i vanskeligheder i klassen.
Hvad skal folkeskolen? For det første skal folkeskolen udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. For det andet skal folkeskolen mindske.
ØBRO FRI SKOLE Visioner 2020 Øbro Fri Visioner 2020 København den 7. marts 2013 Vores visioner Øbro Fri 2020 Er vores visioner stadig de rigtige? og hvordan.
Uddannelsesparathed - hvad er det
Tillykke, du er et talent!
Talent og talentudvikling
FREDERICIA GYMNASIUM OG HF KULT-FAGET CHRISTINA SPANGGAARD, SEPT. 2011
Sikkerhedskulturen på el-området agenda »Lidt statistik »Mangler der viden omkring sikkerhed ? »Mangler der værktøjer til at undgå ulykker/skader ? »Mangler.
Valgfagsorientering 21. November 2011
Fokus på køn på Roskilde gymnasium Skoleåret 2013/2014.
DANSK SUPERMARKEDHR-AFDELINGEN Unge på tværs Børnerådet og DE Konference 25. november 2010 Annette Vittrup HR-partner, Dansk Supermarked 1.
Skolernes Motionsdag 2013 Her kommer 14 fotos fra motionsløbet.
Velkommen til Konference om rammeforsøgene: Studietid, Timepuljer og Studiefællesskaber 26. Februar 2013 Konference om rammeforsøg 26. februar
Sort, grå eller Lilla pædagogik
Virum Gymnasium LOKALT GYMNASIUM I ET SOCIALT VELFUNGEREDE FORSTADSKVARTER.
Fremtidens fysikstudenter DFS debatmøde april 2007 Jette Rygaard Poulsen Frederikshavn Gymnasium og HF-kursus.
Kost og motion på NGHF 1. Nørresundby Gym og HF Et af de store Aalborggymnasier Ca. 940 elever, heraf 10 HF-klasser Ca. 120 ansatte Faglighed og fællesskab.
Flere vækstiværksættere i Danmark Oplæg på rådgiverkonference den 20. november 2008 V/ Lars Nørby Johansen Formand for Danmarks Vækstråd.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Statusrapporter fra de faglige fora Indtryk fra en læsning
Projekt HfO Obligatorisk skemalagt lektie- og opgaveværksted for 1. hf elever.
Kronikerkompasset v. kontorchef Birgitte Haahr, Nære Sundhedstilbud
Undgå, at de ældre brænder ud, og at de unge dropper ud!
Et udviklingsprojekt for Region Hovedstaden Projektets mål: Øge motivationen for lærere og elever Arbejde med fem innovative kompetencer.
Underviserens evaluering af eleven Forståelse af fagligheden: 0____________________________________________________________10 Vilje: 0____________________________________________________________10.
Ungdomsskolen Kolding -oplevelser for livet. Kolding Kommune NNS i Ungdomsskolen Kolding kommunal ungdomsskole Dagundervisning –PULS –Sprogklassen –Pigeklassen.
Reform til Kærbyskolen Overordnede mål - Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan. -Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Visioner for arbejdet i skolebestyrelsen på Rolloskolen.
EUD-reform og unge i HTK. Erhvervsuddannelsernes store udfordringer 1.Færre unge søger ind på erhvervsuddannelserne, og søgningen direkte fra 9. og 10.
”Team 2” ønsker jer - Velkommen til fyraftensmødet Falle Madsen (FM) Søren Jørgensen (SJ)Søren Nielsen (SN) Peter Kondrup (PK)Maja Sommerlund (MS) Marianne.
Efterskolerne tilbage til samfundet Charlotte Rønhof 31.okt. 12 Efterskolerne tilbage til samfundet.
Djøfernes internationale kompetencer. Hovedresultater Profil: De djøfere, der har en international karriere, har en ung profil, godt halvdelen er offentligt.
En fremtid med muligheder: Fremtidens produktion i Danmark Jesper Bo Jensen, ph.d. Fremtidsforsker.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Minister mål og beskæftigelsesplan JC Frederiksberg 2012: Færre skal på varige forsørgelsesordninger = flere personer med varigt nedsat arbejdsevne skal.
Undervisningsdifferentiering uden ekstra arbejde Signe Ammitzbøll Anette Gjervig.
Efterskoleforeningens Årsmøde, 2013 Dialoggruppe 5 Vejledning og overgange v/ Bent Bisballe Østergård, Bestyrelsesmedlem Lis Brok-Jørgensen, Vejledningskonsulent.
En ny skolehverdag Faaborg Gymnasium. Baggrund og formål  Udfordringer  Undervisningen i de gymnasiale uddannelser er tilrettelagt i en forholdsvis.
Straksaktivering i Hillerød Kommune Disposition Baggrund og formål med straksaktiveringen Målgruppe og organisering Indhold Justeringer.
Program for orienteringsmøde d. 19. januar 2017 kl
Kollektiv vejledning – dagens program
Købemotiver og gruppepåvirkninger
Det frie Gymnasium.
Tillykke, du er et talent!
Erfaringer med virksomhedssamarbejdet omkring målgruppen for JobFirst?
Hvordan laver man gode aftaler omkring skriftelige opgaver og logbog?
Velkommen til ONLINE dansk
”Unge Matematiksvage Mønsterbrydere”
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser
Målopfølgning – Børne- og Skoleudvalget
Positive sider som far 1:____________________________ 2:____________________________ 3:____________________________ 4:____________________________ 5:____________________________.
Selvevaluering og opfølgningsplan
Præsentationens transcript:

Birkerød Gymnasium Bred vifte af tilbud på en stor skole med 1100 elever: "Når andre går hjem, starter vi en ny form for arbejde"

Kultur Kultur for at arbejde med tal. Tæt monitorering af karakterer. Opmærksomheder omkring forskel i karakterer afhængigt af køn og opmærksomhed på, at færre vælger A- niveaufag (hvilket er iøjnefaldende i forhold til forventet kommende universitetsuddannelse).

Tendenser Sandsynlig udvikling i retning af mere CBS- orienterede elever? Højere fastholdelse end landsgennemsnittet på IB.

Fokus Detailanalyse indenfor matematik førte til, at der nu undervises på mat B som minimum, og de skriftlige karakterer er steget markant.

Udfordring Den store udfordring er elevinvolvering, og billedet af eleverne som nytteorienterede nikkes der genkendende til.

Fagligt svage karakterer: Screening, pisk og forældrehenvendelser har betydet forbedring af karakterer i matematik og dansk. Eleverne selv bliver motiveret af at se, at deres karakterer bliver bedre. Der er blevet ansat en 4. G'er som hjælpelærer

Mulige årsager bag successen Interventionen er afgrænset og tydelig fx. i forhold til indhold og målsætning, hvilket kunne tænkes at være en vigtig grund for successen.

Hvad med de dygtige elever? Talentudviklingsprogrammer til de dygtige, hvor der bruges matematik fra DTU og CBS.

Positive fællesnævnere Successen tænkes at kunne bunde i systematikken og den hurtige reaktionstid, hvor der følges hurtigt op på de områder, man er blevet opmærksom på.