Generelle udfordringer og perspektiver i kommunernes arbejde med kvalitet, effektivitet og styring  Oplæg ved Børne- og Kulturdirektør Per B. Christensen,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Introduktion til projekt ”Aktivt Liv”
Advertisements

Hvordan får vi arbejdet med kvalitet og afbureaukratisering forankret på vores arbejdsplads, så både ledere og medarbejdere er involveret og bidrager i.
Administrative pejlemærker i BUF
Tværprofessionelt samarbejde om børn og forældre
Fokus LedelsenBestyrelsen Klar til skolelivet Andelen af skolestartere, der ikke har behov for særlige sprogstøttende foranstaltninger (herunder modtageklasser)
Date :31 1.
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Ledelse af skoleledelse 11. februar 2010 Klaus Majgaard.
Helhedsorienteret selvevaluering
Tillid Temadag for AMIR
Resultatbaseret styring – hvordan kan det bruges i Danmark?
Ledelsesudfordringer i sociale institutioner
Sammenhæng: Reduktion af det daglige energiforbrug. Energiforbruget i den enkelte kontraktstyrede enhed skal nedbringes med 2% om året. Mål: Aktiviteter.
En aftagervinkel på uddannelsernes internationale dimension - det pædagogiske område Konference for professionshøjskolernes internationale medarbejdere.
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
Danmarks Biblioteksforenings Årsmøde
Ole Gregersen Afdelingsleder Socialforskningsinstituttet
Hvordan kan jeg som menneske og leder finde og udøve et lederskab, der er rigtigt og relevant? Margrethe Vestager, MF Ringstedkonferencen på Sørup Herregaard.
Kodeks for offentlig topledelse
Medalje til Høje-Taastrup
Dagsorden 1.netværksmøde matematik
Kulturpolitisk temamøde, Struer Byråd, 20. november 2007 STRUER KOMMUNE Møde den 29. november 2007 Til første møde om Udviklingsprojekt på Dagtilbudsområdet.
KULTUR FOR ALLE. Hovedbudskaber I: ”Ikke brug for flere kulturinstitutioner!”
Biblioteket og kommunalreformen – bibliotekets roller
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
Det internationale perspektiv i uddannelse, arbejdsplads og rekruttering UC- Sjælland d. 17. marts 2010 Børne- og kulturdirektør i Næstved Per B. Christensen,
DLO-konference i OCC d. 27. november 2006 Hvad driver kommunerne til markante strukturændringer? Oplæg ved børne- og kulturdirektør Per B. Christensen,
Fremtidens styring Hvad er på vej?
Kvalitetsstyring og kortlægning efter jordforureningsloven ATV-møde 4. november 2009.
Målstyret læringsreform
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Velkommen til Temamøde i SCKK den 8. oktober 2008 Kompetencestrategi - hvordan?
KVIK Kvalitet og evaluering Centre selvevaulerer Dec. inst. i gang Centre forbedrer Øget fokus på resultater og dokumentation Centre selvevaulerer.
Udfordringer i sundhedsopgaven i den enkelte kommune - temaer fra interviewrunde strategiseminar januar 2015.
Oplæg for BKF- Region Midt Udfordringer for børne- og kulturcheferne i kommunerne og for BKF lige nu. ”Hvad sysler vi med i bestyrelsen ?” Fredag d. 6.
Det globale perspektiv i grundskolen – en kommunal synsvinkel Professionshøjskolen København d. 18. September 2008 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Evaluering på dagtilbuds- og skoleområdet BKF Regionsformandsmøde 23. Maj 08.
BKFs årsmøde 13. november 2008 Præsentation af BKFs nye ledelsespublikation Ved Børne- og Kulturdirektør Klaus Nørskov.
Temaer for mødet Aktuelle kommunale udfordringer Formålet med det fælleskommunale kvalitetsprojekt Forventninger til regeringens kvalitetsreform Det videre.
Børneområdet blev kommunalt – åbner det for en spændende ny fortælling Socialrådgiverdage d. 25. september 2007 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
Lederkonferencen 9. juni 2010
Dagtilbudskonference i Bella Center d. 13. september Tale ved Per B. Christensen, formand for Børne- og Kulturchefforeningen Kommunale udfordringer på.
Faglige kvalitets- oplysninger 15. januar Faglige kvalitetsoplysninger - formål At udvikle og afprøve et katalog af syv redskaber for at Understøtte.
©SCKK 2005 Excellence Netværk 2004/2005 KVIK vs. Excellence – kan de kombineres og hvordan?
Fælles møde med Børne- og Ungeudvalget og strategiudvalget 18. august 2008.
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Ledelsesudfordringer i kommunerne – nu og i den nære fremtid Oplæg for FTF`s Tænketank om ledelse, d. 6. juni v/ Per B. Christensen, formand for.
95%- målsætningen og kommunerne Konference for vejlederne på erhvervsskolerne d. 8. maj i Odense v/ Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved.
Kommunernes behov for forskning AKF seminar 25. september 2007 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen og Børne- og kulturdirektør i Næstved Per.
Ingen forskning uden brugere Eller hvad kan brugere, rekvirenter og andre interessenter gøre for børnekulturforskningen? Chefkonsulent Jan Helmer-Petersen.
Lederskab og organisering - Om at skabe dynamiske rammer Børnechef Kirsten Pamperin.
Evaluering som et ledelsesredskab Doku:SEN. Hvorfor og hvordan? Udarbejdet af Toke Knudsmark, Varde Ungdomsskole.
1 Faglige udfordringer og kommende initiativer på dagtilbudsområdet Ny Dagtilbudslov Læring, udvikling, omsorg og dannelse Pædagogiske læreplaner Krav.
Vi lever vores liv. Gør dét vi vil. Vi tænker ikke engang over, at vi klarer os selv. Også for mennesker, der er født med et handicap, og ikke har prøvet.
Maj 2008 Den optimale centralisering Case: Dagtilbud.
Generelle udfordringer og perspektiver i vores arbejde med kvalitet, effektivitet og styring KL, Middelfart 4. december 2007 Klaus Majgaard.
Hvorfor deltage i projektet? Velværdsområdernes udfordring med stigende forventninger og knappe ressourcer. NPM trenden med fokus.
17. – 25. august Kl : Velkomst Kl – 17.00: Orientering og dialog om aktuelle forhold og politiske indsatser v/ Dorte Andreas og Claus.
Prioritering og håndtering af kulturens mange muligheder Center for Ledelse og Styring.
BKF Børne- og Kulturchefforeningen Dagplejen – en central brik i kommunernes dagtilbud -BKF-synspunkter om omstilling på dagtilbudsområdet på FOA- konference.
FOA Landskonference 2006 Børn med særlige behov i Vejle Kommune V/ Ole Robenhagen, ledende psykolog, PPR-Vejle Kommune.
Kvalitetsudvikling og forskningsmæssig forankring
VELKOMMEN TIL HALVÅRSMØDET DEN 16. NOVEMBER 2016
Hvordan får vi arbejdet med kvalitet og afbureaukratisering forankret på vores arbejdsplads, så både ledere og medarbejdere er involveret og bidrager i.
Inklusionsudvikling Konsulenter fra Inklusionsudvikling
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Præsentationens transcript:

Generelle udfordringer og perspektiver i kommunernes arbejde med kvalitet, effektivitet og styring  Oplæg ved Børne- og Kulturdirektør Per B. Christensen, Næstved ved møde om det fælleskommunale kvalitetsprojekt d. 20. november i Slagelse.

Hvorfor kvalitetsstyring?  Leve op til borgernes forventninger om social værdiskabelse og ydelser af høj kvalitet ( faktisk og oplevet kvalitet)  Prioritering af opgaverne  Udnytte ressourcerne effektivt  Dokumentation af opgaveløsningen  Være en attraktiv arbejdsplads  Øge medarbejdernes sans for kvalitet og deres stolthed over arbejdet  Bruge medarbejdernes kreativitet og kompetencer  Formulere fælles sprog  Styringsværktøjerne skal have sammenhæng og give mening for de decentrale enheder

Hvorfor kvalitetsstyring II –Mange forvaltninger oplever en klemme mellem borgernes høje forventninger og de knappe ressourcer. Denne klemme bliver strammere og mere udfordrende i årene fremover. –Det er vores opgave at sørge for, at ressourceklemmen bliver afsæt for nytænkning og social innovation - i stedet for en udhulning af vores ydelser. –Vi har derfor brug for kvalitetsredskaber, som ansporer til refleksion og nytænkning, og som understøtter en offensiv og stolt indstilling hos vores medarbejdere. –Redskaberne skal også sikre, at indhold og kvalitet er gennemskuelig og kan gøres til genstand for dialog og aktiv politisk måldannelse.

Centrale udviklingstendenser – eksempler fra børneområdet.  Kvalitetsrapporter, elevplaner og nationale tests  Pædagogiske læreplaner, børnemiljøvurderinger og sprogscreeninger  Akkreditering light på dagtilbudsområdet  Kvalitetsstandarder på handicap – og børneområdet ?  Øgede centrale bindinger – ledelsesmæssigt, strukturmæssigt og indholdsmæssigt?  Der er tilsvarende udviklingstendenser på ældre- miljø og arbejdsmarkedsområdet

Hvad kan partnerskaberne give, når de lykkes?  Øget fokus på ledelse og styring  Øget fokus på kvalitet og faglighed – udvikling af modeller  Videndeling  Sammenhæng mellem kvalitetsudvikling, kompetenceudvikling og organisationsudvikling  Øget fokus på dokumentation, evaluering og fælles sprog  Anvende de kommunale ressourcer hensigtsmæssigt  Forankring hos fagprofessionerne  Erfaring : ”Partnerskab for folkeskolen”, 34 kommuner. UTA-projektet, 17 kommuner samt KL og Undervisningsministeriet.

Fagligt tilsyn set i kvalitetsreformens kontekst  Udviklings- og dialogbaseret  Fokus på ledelse og ledelsesudvikling  Styrkelse af evalueringskultur – effektmåling – brugerundersøgelser –resultatkontrakter – løbende evaluering af indsatsen  Rum til institutionen – medarbejdere og ledelse  Rum til fagligheden og de faglige miljøer – men behov for modspil

Hvor er der ”rum for forbedring”  Dokumentations og evalueringsmetoder  Fælles sprog  Styringskoncepter  Redskaber til benchmarking på tværs af kommuner  Forankringen i de faglige miljøer  Den tid hvor man ikke lod sig inspirere af nabokommunen er forbi!!

Spørgsmål til refleksion om kvalitet  Hvor er der særlig behov for at øge indsatsen for kvalitet?  Kan vi dokumentere vore resultater bedre - hvordan?  Hvordan kan kvalitetsdagsordenen udnyttes ledelsesmæssigt?  Hvordan bør der samarbejdes på tværs af kommunerne?  Er der på nogle områder behov for større standardisering?  Hvor er behovet størst for at påvirke statslige  initiativer?  Hvordan sikres ejerskabet i de faglige miljøer?