Den Store Plan 1. Hvem er jeg 2. Dansk mad historie 3. Ny Nordisk Hverdagsmad 1. Kort fortalt 4. I lærer mig om klima :) 5. Quizzzzz
IDA
Introduktion
Den danske madkulturs udvikling Oldtid19´århundrede20´århundredeNutiden Jægersamler samfundet Landbrugs samfundet Industriali- seringen Fedmeepidemien På naturens premisser Det nærringsrige bliver dyrket Smag og behagFastfood og karriere
Ny Nordisk Hverdagsmad
OPUS OPtimal trivsel, Udvikling og Sundhed Københavns Universitet Nordea fonden -100 mio. kroner 7 arbejdsgrupper #1 Ny Nordisk Hverdagsmad
Formålet Sundheden Bæredygtigheden Madglæden
principper Mere frugt og grønt hver dag (meget mere: bær, kål, rodfrugter, bælgfrugter, kartofler og krydderurter) Mere fuldkorn især havre, rug og byg Mere mad fra havet og søerne Kød af højere kvalitet, men mindre af det Mere mad fra de vilde landskaber Vælg økologisk hver gang du kan Undgå tilsætningsstoffer i maden Flere måltider tættere på sæsonen Mere hjemmelavet mad Smid mindre ud
Konventionel Biodynamisk Bio krystallisering
KLIMA Transport Kødproduktion Sæson afgrøder Optimal jord udnyttelse Eksport / Import Madspild Hjemmelavet Tættere på naturen Fødevare produktion
Nordisk ansigt udadtil Manifestet Noma og Manfreds Værdifuldt brand
Den nye danske nationalret
QUIZ zzzz
Kartoflen SYDAMERIKANER
Havtorn RUSSER
Grønkål
Ribs Nordeuropæer
Skorzonerod
principper Mere frugt og grønt hver dag (meget mere: bær, kål, rodfrugter, bælgfrugter, kartofler og krydderurter) Mere fuldkorn især havre, rug og byg Mere mad fra havet og søerne Kød af højere kvalitet, men mindre af det Mere mad fra de vilde landskaber Vælg økologisk hver gang du kan Undgå tilsætningsstoffer i maden Flere måltider tættere på sæsonen Mere hjemmelavet mad Smid mindre ud
God appetit og velbekomme