Den Store Plan 1. Hvem er jeg 2. Dansk mad historie 3. Ny Nordisk Hverdagsmad 1. Kort fortalt 4. I lærer mig om klima :) 5. Quizzzzz.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
”Omkring en tredjedel af al verdens mad bliver produceret direkte til skraldespanden”.
Advertisements

Alternativ forside, hvis du ikke vil have alle 10 grunde med 
Information om Nøglehullet 2011
Måltidssammensætning
Er Økologi noget for mig ?
Poul Erik Lærke Institut for Jordbrugsproduktion og miljø, Foulum
”Spis mindre kød. Produktion af kød er en af de landbrugsvarer, der udleder mest CO2. Oksekød mest, dernæst svinekød og så fjerkræ”. Kilde:
”Maden udgør en tredjedel af det samlede CO2-udslip pr. indbygger.”
Måling af effekt af undervisningsforløb med ’Hvad er økologi?’
EAT - sund mad med mere.
Økomad i daginstitutioner
”En årstid er en af de større inddelinger af året
Det er over 20% af vores totale udledning af drivhusgasser
Sted og dato Dias 1 For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Vis” > ”Sidehoved / Sidefod”. Indføj ”Sted og dato” i feltet.
Fremtidens danske fødevareklynge
Marianne Mollerup KBH Madhus
VISIONEN FRA DET NY NORDISKE KØKKEN
Slagterkurvens nordiske mad
DET NYE NORDISK KØKKEN Claus Meyer Reykjavik februar 08
”Tag en kødfri dag og forlæng dine kødretter de øvrige dage med masser af grønt – så er der mere luft i budgettet til økologisk kød”. Kilde:
Økologisk biogas Landskonsulent Erik Fog VFL, Økologi
Mad til unge på høj- og efterskoler
Urban Farming fra Babylons hængende haver til moderne farm scrabers
MAD Fortællinger om mad og mennesker mellem natur, samfund og kultur.
Heidi Wandbæk Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed med speciale i Human Ernæring.
Baggrund Mål Fremtidsperspektiver Lidt historie ApEx – Center for anvendt oplevelsesøkonomi – Dansk videncenter for oplevelsesøkonomi.
Her ser du de fire slags korn, der er vigtigst i Danmark.
MADHISTORIE. De følgende dias stammer fra en workshop for historielærere, som blev afholdt i Odense i november Mit oplæg handlede om global madkultur.
Velkommen. Sund livsstil Regelmæssige mættende måltider (gerne 4-6 måltider) Kost som indeholder frugt og grønt Kost med rigt indhold af fuldkorn og.
Arbejdsbier er guld værd Per Kryger Offentlig Bisygdomsbekæmpelse Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Danmarks JordbrugsForskning.
Fastfood Oksekødsrulle og Hakkebøf med sweet potato fritter og cashewpesto Sidstnævnte er fra Fastfood bogen – dog med mine egne ændringer.
Det afgørende er derfor , hvordan du spiser hver dag.
6.1. Nøglehullet – et sundere valg 6.2 Fødevaregrupper og variation Spis noget fra alle fødevaregrupper hver dag og varier de produkter du spiser inden.
Det sundhedspædagogiske netværk Faaborg-Midtfyns Kommune Ringe den Kirsten Marie Pedersen UC Lillebælt, Læreruddannelsen i Odense 2009.
Årshjulet – aktiviteter der gavner forretning, forening og samfund
Nedsætter fedtindholdet
Klik for at redigere i masteren Klik for at redigere teksttypografierne i masteren –Andet niveau Tredje niveau.
Ber tað til?. Gour met Býti av gestum Avbygda fólk Tórshav n Ferðafól k.
Indlæg ved Landsplanteavlsmødet 13. januar 2009 Michael Brockenhuus-Schack.
1 Plantekongres 9. Januar 2008 Thorkild Amby Stefan Ulrich Ellinger Sören Pagh Nyt om de boscalid-holdige svampemidler (Bell, Signum, Cantus)
Hvor går det økologiske marked hen?
Forslag til Kommuneplan 2009 VELKOMMEN. Forslag til Kommuneplan 2009 Planens principper På skuldrene af Planstrategi 2007 Bæredygtig byudvikling Inde-fra.
Grønt Teknologisk Fremsyn om Miljøvenligt Landbrug DJF FØI FØJO TM-Innovation.
fastholder en bæredygtig udvikling
Forsøg med kornarterne 2009
En Bæredygtighed Fremtid mobiltelefonen
GASA NORD GRØNT I/S GASA NORD GRØNT i 2010 Med en markedsandel på 65% er GASA NORD GRØNT Danmarks største salgsorganisation indenfor friske.
Spar penge og skån miljøet Foredrag af studerende fra Ernæring og Sundhedsuddannelsen Janne Rasmussen og Svea Due Persson.
Hvor kommer jern fra? Kilde: Danskernes kostvaner Landbrug & Fødevarer *tallene giver ikke præcis 100% pga. afrunding.
Mad og sundhed på Flakkebjerg Efterskole 142 elever 6 linier à 2 hold 9-12 elever pr hold 2 køkkenuger pr. år.
Borgermøde 17. september Forslag til Miljø- og Klimapolitik 2014 Velkommen! – Borgermøde 17. september 2013 Program Vision Furesø – Vi skaber løsninger.
Klimavenlig mad Rasmus Fredslund.
Biologi på Bjergsnæsskolen Undervisning om økologi
Bælgfrugter og bæredygtighed
Biodynamisk Landbrug Clara, Sidsel & Marie 9. c.
Lokale fødevarer i dit supermarked - Har vi brug for et madmanifest?
Fra Muld til Mund.
Clara, Sidsel, Marie & Adam 9. c
Bælgfrugter og proteiner
Madkamp Bælgfrugter og bæredygtighed
Seks veje til din sundhed
Sæsonbetonet Menuplanlægning
Storkøkken sygehus.
MADlejr er en lejrskole for 6. og 7
Smag på landskabet Landskonsulent Heidi Buur Holbeck
Madspild i virksomheder
”Maden udgør en tredjedel af det samlede CO2-udslip pr. indbygger.”
MADlejr er en lejrskole for 6. og 7
Kørsel på kryds og tværs i landskabet – mere end et transportproblem ?
Organic RDD 5 Det nye økologiske forsknings-, udviklings- og demonstrationssprogram
Præsentationens transcript:

Den Store Plan 1. Hvem er jeg 2. Dansk mad historie 3. Ny Nordisk Hverdagsmad 1. Kort fortalt 4. I lærer mig om klima :) 5. Quizzzzz

IDA

Introduktion

Den danske madkulturs udvikling Oldtid19´århundrede20´århundredeNutiden Jægersamler samfundet Landbrugs samfundet Industriali- seringen Fedmeepidemien På naturens premisser Det nærringsrige bliver dyrket Smag og behagFastfood og karriere

Ny Nordisk Hverdagsmad

OPUS OPtimal trivsel, Udvikling og Sundhed Københavns Universitet Nordea fonden -100 mio. kroner 7 arbejdsgrupper #1 Ny Nordisk Hverdagsmad

Formålet Sundheden Bæredygtigheden Madglæden

principper  Mere frugt og grønt hver dag (meget mere: bær, kål, rodfrugter, bælgfrugter, kartofler og krydderurter)  Mere fuldkorn især havre, rug og byg  Mere mad fra havet og søerne  Kød af højere kvalitet, men mindre af det  Mere mad fra de vilde landskaber  Vælg økologisk hver gang du kan  Undgå tilsætningsstoffer i maden  Flere måltider tættere på sæsonen  Mere hjemmelavet mad  Smid mindre ud

Konventionel Biodynamisk Bio krystallisering

KLIMA Transport Kødproduktion Sæson afgrøder Optimal jord udnyttelse Eksport / Import Madspild Hjemmelavet Tættere på naturen Fødevare produktion

Nordisk ansigt udadtil Manifestet Noma og Manfreds Værdifuldt brand

Den nye danske nationalret

QUIZ zzzz

Kartoflen SYDAMERIKANER

Havtorn RUSSER

Grønkål

Ribs Nordeuropæer

Skorzonerod

principper  Mere frugt og grønt hver dag (meget mere: bær, kål, rodfrugter, bælgfrugter, kartofler og krydderurter)  Mere fuldkorn især havre, rug og byg  Mere mad fra havet og søerne  Kød af højere kvalitet, men mindre af det  Mere mad fra de vilde landskaber  Vælg økologisk hver gang du kan  Undgå tilsætningsstoffer i maden  Flere måltider tættere på sæsonen  Mere hjemmelavet mad  Smid mindre ud

God appetit og velbekomme