Sundhedsfremme og forebyggelse i kommunen v. Sundhedskonsulent Ann Møller Gram Sundhedsafdelingen Tønder kommune.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Børns sociale liv med digitale medier
Advertisements

Parforhold; kommunikation og seksualitet
Set i forældreperspektiv
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Børnefamiliecenter Nordvang og familieklassen i Vestbyskolen.
Endeligt forslag til ”Lys i øjnene” Præsentation af politikken før høringsrunde.
Hvordan kan resultaterne fra Sundhedsprofil 2010 bruges i den regionale folkesundhedsstrategi? Bente Lauridsen Regionsrådets 1. næstformand og medlem af.
Ungegruppen i Hedensted Kommune
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
Sundhedsprofiler for børn
Hvordan kan undervisningen vitalisere / re-vitalisere de unges
Landsorganisationen i Danmark Kompetenceudvikling til tiden K onference 5 oktober 2011 Målrettet kompetenceudvikling af arbejdsstyrken – forudsætninger.
2 år og 3 måneder i skole. 1 år og 3 måneder i praktik.
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
Handicap, idræt og social deltagelse
Tofthøjskolen nu og i fremtiden Skoleplanarbejde 2011.
?. Globale børn - ta’r en tørn   Udvikle handlekompetence i forhold til børn og   unge i andre lande   At eleverne samarbejder på tværs og lærer.
Institution Ravnsnæs Sundhedsfremmeprojekt
Fælles bestyrelsesmøde Ødis skole
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Hvad kan vi gøre for at få psykiske sårbare tilbage i arbejde ?
Hvorfor har jeg fravalgt golfbanen – og ikke jobbet?
: Ulighed og uddannelse - Akademisering af uddannelsessystemet? Martstræf 2011 Gry Poulsen.
Præsentation Fagchef for Læring
Forbrugsgenetik - Etiske aspekter Mickey Gjerris Lektor, Ph.d. Medlem af Det Etiske Råd.
Irene Oestrich, psykolog, ph.d., adj. Professor
Mental sundhed I skolen trivsel, selvværd og robusthed
Hvad er uddannelsesparathed, og hvordan kan man vurdere paratheden?
Byrådsseminar 23. januar 2012 Sønderborg Enhedschef Annemarie Knigge Enhed for Sunde Rammer Sundhedsstyrelsen Sundhedspolitikken – relevant i alle fagudvalg.
Omgangstone og kollegialitet
Tema 3 Samarbejde om indsatsen for barnet Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Psykoterapeutisk Center Stolpegård Klinik for Spiseforstyrrelser Flerfamilieeftermiddage II PC Stolpegård 1.
LGBT i Kommunalt Regi?.
Tema 5 Hverdagsliv i familien
Hvorfor er der behov for en kampagne som EN AF OS?
Gode Skole-Elever Kjeld Poulsen Forskningsleder, PhD, Speciallæge Steno Center for Sundhedsfremme Afd for Forebyggelse Tlf.:
Lægedage Sammenhængende patientforløb – hvad skal der til? Oplevelser fra en kommunal hverdag og en hjemmesygeplejerskes beretninger Kommunalt perspektiv.
Himmelev gymnasium & Ungeprojektet Uge
Peter Westmark Relationskompetence - det er de professionelle voksne der ansvar for kvaliteten af relationen STU - Træf Den
DEN UNGE SOCIALT DYSFUNKTIONELLE PATIENT. LÆGEDAGE 2014
LANDSBYHAVEN OG KORNING SKOLE
Naturfagsprøve Forældremøde 16. marts 2011.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE ER NUTIDENS KRÆFTSYGEPLEJE RETTET MOD FREMTIDEN?
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
National konference den 3. november 2009 Røgfrihed for alle Tobaksforebyggelse blandt socialt udsatte v/projektleder Helle Stuart.
Bakke og By Sommerfest i Mosen Kære forældre og børn I inviteres hermed til sommerfest i Mosen onsdag d kl ca. Vi glæder os til at se.
Sundhedsfremme og forebyggelse i kommunen
Lokalsamfundet som læringsmiljø Klog på den fede måde Horsens 24. november 2010 Klaus Majgaard.
Årskursus for visitatorer
FORÆLDREINDDRAGELSE - I DAGBEHANDLING AF BØRN OG UNGE MED SPISEFORSTYRRELSE Ved sygeplejerske John Dietz, psykolog Anne Lydolff og forælder Eva Elle.
Fremtidens Børnesundhed Strategisk møde 19. november 2012Fremtidens Børnesundhed1.
ORGANISERING OG LEDELSE AF MISBRUGSBEHANDLING TIL UNGE UNDER 18 ÅR Socialstyrelsens Konference om Unge og Rusmidler 27. april 2015 Oplæg v. Åse Kjøller,
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Familieiværksætterne Et sammenhængende forløb om fødsels og forældre- forberedelse for førstegangsforældre Information, vejledning og dialog om de udfordringer.
BØRNELINIEN Definition på kompetente børn og unge med særlige behov.
Lige muligheder i livet Strategi for børn og unge i udsatte positioner.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
1 Temamøde om Social Ulighed i Sundhed Erfaringer med at sætte social ulighed i sundhed (SUS) på dagsordenen i Københavns Kommune Disposition: - Begreber.
Skoledagens indhold: Helstøbt kompetencebegreb, mange læringsrum SFO Tænketank Danmark Landsmøde 5. april 2013.
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Herre vi ønsker selv om vi er unge,
Social ulighed i sundhed i Københavns Kommune
Måltider og tværfaglig praksis Kristine Bælum, Professionschef
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Anerkendende tilgang Organisationer er levende systemer, og ledelse er en relation Ledelse handler om relationer og sociale systemer Vi kan ikke ændre.
Præsentationens transcript:

Sundhedsfremme og forebyggelse i kommunen v. Sundhedskonsulent Ann Møller Gram Sundhedsafdelingen Tønder kommune

Sundhed er ikke selve målet med livet Sundhed er snarere et middel til, at nå de mål vi har her i livet. Sundhed giver mulighed for – men giver ikke i sig selv ”det gode liv”

Social ulighed i sundhed Alle forvaltninger Tværfagligt samarbejde

Det handler ikke kun om at forhøje middellevetiden og reducere sygeligheden Det handler om, at den socialeulighed i sundhed i særdeleshed mindskes Hvis: flere børn kan læse og skrive tidligt flere unge får en ungdomsuddannelse arbejdsløsheden mindskes. Social ulighed i sundhed – hvad kan kommunen gøre? SST 2011

Bedre i gang med uddannelse/arbejde Flytte sig socialt Flytte sig med sundhed Fra Lars Iversens oplæg ved Ung & Sunds fremdriftsmøde 2010 Skal det lykkes, skal der være fokus på sammenfaldende mål, fælles indsatser fælles gevinster.

Udfordringen er, at ikke alle indsatser er koordineret med andre forvaltninger og at indsatserne ikke er tilstrækkelig effektive. Derfor kan det godt føles sådan

Udfordringen ligger derfor ikke i at ”sælge” sundhed som en central værdi for andre politikområder. Det handler om at få tydeliggjort, at de indsatser, der bidrager allermest til en reduktion af social ulighed i sundhed, i virkeligheden er indsatser, der allerede arbejdes på fra andre områder – ofte under andre overskrifter og overordnede mål. Social ulighed i sundhed – hvad kan kommunen gøre? SST 2011

Udviklingsforandring Fra Klods Major Klods Hans Aase Koch områdeleder Tønder Kommune

Klods Major Lytter udad glemmer at lytte indad Ønsker ikke at prøve nyt Tryg ved det gamle Bedømmer verden / omgivelserne på afstand Lader fortiden bestemme nutid og fremtid Er undertrykt og undertrykker Aase Koch områdeleder Tønder Kommune

Klods Hans Lytter udad og indad Prøver grænser, det er i udkanten der er nyt. Stiller ???? Til det kendte Lever i verden og påvirker den Ser muligheder omkring sig Anvender fortiden til at påvirke nutid og fremtid Åben, tillidsfuld og drømmende Aase Koch områdeleder Tønder Kommune

Fokus på ressourcer

Stjernestunder Forældre tilknyttet Kompetencecentret En gang om ugen Kl. 8-13