VUC Nordsjælland Hvad gør vi for at kursisterne kan gennemføre? Fredericia 2.oktober 2008.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Arbejdet med ICF på Kommunikationscentret i Hillerød ?
Advertisements

Elevtilfredshedsundersøgelsen 2006 ESB-netværket Efteråret 2006.
Netværksmøde 18. marts Vibeke Gadegaard
Skolebiblioteket indgår som en central del af skolens læringsmiljø og fungerer som skolens innovative, formidlende og pædagogiske læringscenter. Skolebiblioteket.
De erhvervsrettede uddannelsesinstitutioner skal fremover i langt højere grad end i dag bidrage til, at voksne med kort uddannelses-baggrund øger deres.
BGs evalueringsstrategi
2-årigt HF i UUO’s område Tirsdag d. 1. november 2011 Asger Raahauge Rasmussen, FYNs HF-kursus.
Etablering af samordningsudvalg i psykiatrien
”Sammenhængskraft som dynamo i klasserummet” August 2010 – September 2012.
Vurdering af basale færdighed, FVU og IKV i AMU
Gennemførelsesvejledning
1 Sundhedsprojektet. 2 Sundhedsprojekt •Projektansøgning 2006 udarbejdet i samarbejde med CVU 2.8mio. fra Familieministeriets pulje til kvalitetsudvikling.
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Hhx – Handelsgymnasium Htx – Teknisk gymnasium
specialpædagogisk støtte
Hvordan arbejder vi med handleplaner?
ANVENDELSE AF DIGITALE UNDERVISNINGSMATERIALER I AVU, HF OG GYMNASIET – en forskningsrapport om Projekt e-læring Af: Helle Mathiasen Christian Dalsgaard.
Motivation og læring med udgangspunkt i kursisttyper
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
KUU – kombineret ungdomsuddannelse
Bedre faglig læsning og skrivning i den faglige undervisning Ansøger EUC Nord og EUC Nordvest Har gennemført tiltag i den faglige undervisning for implementering.
ETU 2008 | Elevtilfredshedsundersøgelse Erhvervsskolen Nordsjælland HTX (Teknisk Gymnasium) - Hillerød Baseret på 313 besvarelser.
Organisation og planlægning Fredericia den 2. oktober 2008 v/Anne Frausing.
Tove Laasholdt Censorrollen Bioanalytikerunderviser
Samarbejde om de unge mellem myndighed og kommune
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" 1. november.
N YE ELEVTYPER – FOKUS PÅ TYDELIGHED, ANERKENDELSE OG STUDIEKOMPETENCE.
1 Odder Gymnasiums system til kvalitetsudvikling.
M EDIEPÆDAGOGISK OG ORGANISATORISK VEJLEDNING Intro Rikke Schultz
Herning HF og VUC Uddannelsestilbud
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Studiemetodik og teamarbejde
Elevtrivselsundersøgelsen 2014 For de gymnasiale uddannelser Vesthimmerlands Gymnasium og HF Svarprocent: 97% (474 besvarelser ud af 489 mulige)
Matematik på HF. Klassens i-bog Tidsplan Projektet er opdelt i 3 perioder. Skoleåret 2013/2014. Afprøvning af forløb til i-bogen, undersøgelse af værktøjer.
Konference om fravær og frafald Torsdag den 5. november 2009 VUC Vejle Torsdag den 12 november 2009 Høje Taastrup Gymnasium 1.
Multimodale læremidler i naturfagsundervisningen på SOSU … eller bare Naturfagseksperimentarium.
KompetenceCenter Silkeborg En indgang til efteruddannelse.
Fastholdelse i HF Strategier og erfaringer. 95%-målsætningen og HF HF-kurserne har forskellig forudsætninger HF-eleverne har forskellige forudsætninger.
Vejledning på CEU Kolding Et kig tilbage. Før reform 2000 Ingen kontaktlærere En – to vejledere på hver afdeling, der tog sig af både ekstern og intern.
Tjørnegårdskolen og VUC Roskilde – Fællesskaber - ensomhed: Hvornår er man med i et fællesskab, og hvordan ser man, at nogen er ensom? – Fokus på fællesskab.
Kursisttrivselsundersøgelsen 2014 For de gymnasiale uddannelser Nordvestsjællands HF og VUC Svarprocent: 498 besvarelser.
Svendborg Vejledning som kollektivt arrangement …
FVU årsmøde 2015 – hvad virker Erik Markvad 3F Regionskonsulent Arbejdsmarkedet og uddannelse Hvem er jeg Vores udfordring Gode eksempler LKV Hvad rykker.
Velkommen til VUC Aarhus. 1.Kort præsentation af skolen og VUC-sektoren 2.FVU og OBU aktivitet i Aarhus 3.Fremtidige udfordringer for FVU/OBU Emner i.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" FVU Årsmøde.
Disse slides er beregnet på VUC. FINANSLOVSFORSLAGET  2% hvert år  ¼ mia. kr. i 2016 for gymnasieuddannelserne. Stiger med 2 pct. pr. år frem til 2019.
”En indgang til voksen og efteruddannelse” - et oplæg til temamøde i beskæftigelsesregionen 12. maj 2010 – Temamøde, Roskilde v/ VEU centerchef.
Kompetenceudvikling Kjeld Bo spurgte i efteråret 2012 Claus om der blandt medarbejderne var interesse for noget dansk undervisning. Hvorfor kom spørgsmålet,
Børneoperationsstuer Innovative elever løser virksomhedsproblemer Nordsjællands Hospital.
TYSK – STX /VALGFAG FREDERICIA GYMNASIUM FREDERIKSBERG GYMNASIUM FIP-KURSUS - BENTE HANSEN Faglig udvikling I Praksis.
Nye veje i uddannelses- og beskæftigelsessituationen i Østdanmark Temamøde 9. december 2011 Nye veje i uddannelses- og beskæftigelsessituationen i Østdanmark.
VUC Roskilde – Uddannelser, facts og tal
Elevtrivselsundersøgelsen 2015
Rektor Ruth Kirkegaard
Foretræde for Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg
’Flere unge skal tage en erhvervsuddannelse’
Bilag 1. Forandringsteori for projekt FVU fra A til Z
Kursisttrivselsundersøgelsen 2016
Superbrugerkonference
Nye lærerroller på VUC – øget gennemførelse gennem social ansvarlighed
Lærerrolleprojektet Titel: ’Nye lærerroller på VUC – øget gennemførelse gennem social ansvarlighed’ Formål: At nedbringe fravær og frafald på.
Velkommen til: Seminar for medarbejdere der gennemfører Realkompetencevurderinger (RKV) Torsdag den 6. november 2014.
Regeringens udspil om reform af de forberedende uddannelser ”Tro på dig selv – det gør vi” 31. maj 2017.
Foretræde for Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg
FGU og kommunal ungeindsats
På stx og hf efter reformen
Digitalisering af VEU VEU-udbydernes brug og vurderinger af e-læring og blended learning - surveyresultater FLUID konferencen, tirsdag den 11. december.
VUC Roskilde – Uddannelser, facts og tal
Biologi, geografi og kemi på HF
Præsentationens transcript:

VUC Nordsjælland Hvad gør vi for at kursisterne kan gennemføre? Fredericia 2.oktober 2008

Hvem er vi? 2003 fusion = VUC Nordsjælland Afdelinger: Helsingør (AVU, FVU, OBU og HF-e) Hillerød (AVU, FVU, OBU, HF-e og HF2) Frederiksværk, Frederikssund (AVU, FVU, OBU)

Hvem er vores HF-kursister? HF-e: Hel eksamen på 2, 2½ eller 3 år Uddannelsespakker

VUC Nordsjælland har fokus på seks indsatsområder for at understøtte kursisternes gennemførelse. Hvad gør vi for at kursisterne kan gennemføre? Gennemførelse og studieaktivitet Udviklingsområder Undervisningen Evaluering af undervisningen og institutionen Intern kommunikation Fysiske rammer

Gennemførelse og studieaktivitet Tutor Gennemførelsesvejledning med skriftlig rapportering til ledelse Pædagogisk-psykologisk vejledning Fokus på studieaktivitet og gennemførelse via administrative opstramninger og pædagogiske lærerteams

Udviklingsområder ”Lige muligheder” Klasserumskultur – årets tema Studiehæfte med fælles pædagogisk platform

Undervisningen Intro/screening Studieværksted Koordinering af skriftligt arbejde Fokus på det skriftlige arbejde ved genindfø- relse af danskopgaven og historieopgaven Studieplan med klar markering af årets gang Fokus på trivsel i form af fællesarrangementer mv.

Evaluering af undervisningen og institutionen Elektronisk evaluering af undervisningen på det enkelte hold som arbejdsredskab for lærerne Evaluering i ESB-netværket med elevtilfredsheds- og medarbejdertilfredsheds- undersøgelse

Udfordringer At sikre kommunikation og samarbejde mellem de enkelte grupper og funktioner At kursisten skal kunne navigere mellem de mange tilbud og valgmuligheder, som tilbydes på HF-enkeltfag Tid til udvikling