Det Kommunale Innovationslandskab

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dansk Folkeoplysnings Samråd Folkeoplysningspolitik.
Advertisements

Mere potentiale – mindre fare En mulig opgave? Pia Gjellerup Centerleder.
Hvordan får vi arbejdet med kvalitet og afbureaukratisering forankret på vores arbejdsplads, så både ledere og medarbejdere er involveret og bidrager i.
Genvej til salg til kommuner? Offentlige private innovationsprojekter som adgang til det offentlige marked Juni 2014.
Den interne konsulents positioner og roller i fremtidens kommune?
På vej mod en innovativ offentlig sektor
Samskabelse af velfærdsservice: Ledelse og rammesætning
Oplæg ved Jens Chr. Birch, kommunaldirektør i Næstved Kommune og formand for Kommunaldirektørforeningen i Danmark Arendalkonferencen Den 9. juni 2010.
Fra service til policy innovation: Lokalpolitikernes rolle i innovationsskabelse Eva Sørensen Roskilde Universitet og Universitetet i Nordland.
Arendalkonferancen Arendal 21.juni 2011
Diversity at Work Tør vi sætte en ny dagsorden?. MELLEMLEDEREN - ELLER DEN NYE GENERATION AF TOPLEDERE ! KVANTITATIVE ANALYSE HAR FOKUS PÅ:
Ledelsesudfordringer i de danske kommuner
Styringsnetværk som middel til at skabe lokal og kommunal udvikling
Hvad kan København som hovedstad?
VERDENS BEDSTE NYHEDER HVAD SIGER DE LAVT HÆNGENDE FRUGTER? Interview med en forældre fra min datters Vesterbro-vuggestue.
Lotte Bøgh Andersen 13. marts, 2013
Hvem skal være med til at definere kerneopgaven – og hvordan
Tillid Temadag for AMIR
Innovation – et mindset hos ledere og medarbejdere Tina Lambrecht Danske Fysioterapeuter.
Visioner for fremtidens offentlige styring Enkel styring – rig dialog
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
MindLab 07 MindLab Involverer borgere og virksomheder i at udvikle nyskabende offentlige løsninger.
Lederen og sygefraværet - om at arbejde med sygefravær som leder
Demokratisk underskud i informationssamfundet?
Børnekultur der dur, Børnekulturens netværk, d. 26. oktober i Kolding Per B. Christensen, formand for Børne- og Kulturchefforeningen og direktør i Næstved.
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Netværk for fællesskabsagenter marts 2014
Tjek-ud konference Projekt styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade 22. September 2014 Velkommen.
Kodeks for offentlig topledelse
27 FEBRUAR 2013 XXX 1 Region Midtjylland OPP og OPI Ulf Kjellerup, COWI.
Synergi og samarbejde mellem kommuner og frivillige organisationer Center for frivlligt socialt arbejde 6. Juni 2012.
Formål – i dag Lidt dybere kendskab til lean Tankesættet Værktøjerne
Årsmøde for ledere og chefer i den kommunale myndighed
Mulighed for øget produktivitet i det offentlige.
Nyt Sygehusbyggeri – få overblikket Erfaringer og ønsker fra det private erhvervsliv 16. juni 2011.
Stedet som indgang til digital forvaltning
Logo Overordnede betragtninger om OPP -Og konkrete projekter i København v/Karen Mosbech ”OPP i virkeligheden” DFM Konference KØBENHAVNS KOMMUNE.
Er folkeoplysning og folkebiblioteker hinandens modsætninger? Tidl. Formand for Folkeoplysningsudvalget Jens Stenbæk.
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
Flere vækstiværksættere i Danmark Oplæg på rådgiverkonference den 20. november 2008 V/ Lars Nørby Johansen Formand for Danmarks Vækstråd.
Broen til bedre sundhed – fremtidens voksne Borgmester Stig Vestergaard 3. Maj 2013.
Fællesskabets mestre Det spirende landsmøde KFUM-Spejderne i Danmark 12. maj 2012.
Hvad ser BKF som de vigtigste indsatsområder i den nærmeste fremtid på børne- og ungekultur området? Flemming Olsen, Børne- og Kulturdirektør Herlev Kommune.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Generelle udfordringer og perspektiver i kommunernes arbejde med kvalitet, effektivitet og styring  Oplæg ved Børne- og Kulturdirektør Per B. Christensen,
Temadag for klubberne i Roskilde 2012 Af Direktør Jesper Reming Tangbæk, Børn og Kultur Børn og Kultur.
Præsentation Annette Langhoff Innovationskonsulent i Velfærdsudvikling
0 Tillid, samarbejde og effektive statslige arbejdspladser Oplæg den 7. marts 2014 Barbara Bertelsen Vicedirektør.
Tillidsreform SKAL Principper for samarbejdet mellem den danske regering, arbejdsgiverne og de faglige organisationer.
Fundament: Ligeværdigt samarbejde LauRie’s Mening, Vision og Værdier At skabe glæde og trivsel for mennesker, som ikke kun har modelmålene At skabe glæde.
Frivillighed som dynamo i fremtidens velfærd 2. november 2015.
Vækst og velfærd Nærhed og kvalitet! 30. marts 2006 Kvindernes Vækstforum.
Innovation, Samarbejde og Ledelse Jacob Torfing FOA Ledertræf, Nyborg Strand 13. Juni, 2013.
Kulturrådet i Slagelse Hvordan sikre vi de bedste rammer? Næstformand Troels Brandt Diplom i ledelse Master i ledelse af forandringer - Erfaringerne fra.
Uddannelse til bæredygtig omstilling Universiteternes bidrag Ulrik Jørgensen, prof., centerleder DIST, Aalborg Universitet København 1 Ulrik Jørgensen.
Sæt medarbejdere, fag og opfindsomhed fri – innovation? LO’s arbejdsmarkeds-, uddannelses- og erhvervspolitiske konference 25. november 2014 Pia Gjellerup.
Hvad er Velfærds-LAB? 1. Leder- og medarbejderønsker til BV Medinddragelse og medindflydelse Fælles tilgang til arbejdet med borgeren Understøttelse til.
Eva Sørensen Roskilde Universitet Universitetet i Nordland.
The UN Convention on the Rights of Persons with Disabilities Stig Langvad, Independent Expert Member, CRPD Committee Hvor står dansk handicappolitik i.
Kommune 3.0 Teknik og Miljø. Kommunen er mere end 6000 medarbejdere Det er borgere!
Landsorganisationen i Danmark Har Arbejdstilsynet et godt øje til arbejdsmiljøet ? - Den 25. august LO-sekretær Ejner K. Holst Landsorganisationen.
- Med fokus på konkrete eksempler fra arbejdet i FU
Hvordan får vi arbejdet med kvalitet og afbureaukratisering forankret på vores arbejdsplads, så både ledere og medarbejdere er involveret og bidrager i.
Tilsynserklæring Aabenraa Friskole 2016.
Frivillig - Alle vil elske dig…også kommunen.
Er der et liv efter New Public Management?
Relationel Kapacitet: Ledelse af relationel velfærd Carsten Hornstrup
TÆNKER VI FRIVILLIGHEDSOMRÅDET TILSTRÆKKELIGT IND I HVERDAGEN
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Gladsaxestrategien omfatter også erhvervslivet
Præsentationens transcript:

Det Kommunale Innovationslandskab Jacob Torfing Roskilde Universitet KL’s Innovationsdag, 26. November, 2014 1

Nyt fokus på offentlig innovation Innovation udvikler og realiserer nye og kreative løsninger, der bryder med gængs praksis og vante forestillinger Innovation har længe været set som en kilde til vækst i den private sektor Offentlig innovation betragtes derimod som en begrebslig modsætning De sidste 20-30 år er der dog kommet et stigende fokus på offentlig innovation: Ny teknologi Nye styringsformer Service og politikinnovation Nytænkning af den offentlige sektors rolle

Hvordan er det gået? Udgangspunktet var slet ikke så ringe… Og hvis der er nogen, der har rykket, så er det kommunerne: Innovation er blevet et strategisk mål Der arbejdes med innovation på alle niveauer Innovationsagenter uddannes Gode historier spredes og giver blod på tanden Stadig et stykke vej før innovation er en systematisk aktivitet indlejret i DNA’et Hvis vi skal derhen skal vi lade bølgerne rulle…

Første bølge: ny dagsorden Vi skal skabe mere offentlig innovation Indfri høje faglige ambitioner Løse komplekse og genstridige problemer Håndtere krydspresset så vi får mere for mindre Vi kan skabe mere offentlig innovation Der skabes mange små og store innovationer Vi bliver hurtigt bedre… Samtidig må vi holde hovedet koldt: Innovation er ikke altid løsningen Innovation lykkes ikke altid Innovation fører ikke altid til forbedring

Anden bølge: nye metoder Vi har brug for et nyt mind-set: Fra ‘ressourceforbrug og præstationer’ til ‘det anderledes mulige’ Fra ‘fedtsugende LEAN teknologier’ til ‘nytænkning af problem, målsætning og løsning’ Fra ‘vi kan selv’ til ‘hvem kan hjælpe os’ Vi har brug for nye metoder: Teknikker til at afdække brugernes behov Metoder til kreativ ideudvikling Procedurer for udvikling og test af prototyper Metoder til håndtering af risici Udfordringen: holde fast i målet

Tredje bølge: nye styringsformer Dagsordenen er sat, og vi har udviklet et arsenal af nye metoder Gælder om at øge innovationskraften ved at indrette den offentlige sektor, så den understøtter innovation Mange kommuner er allerede i gang: Aarhus: Kærlig Kommune dyrker det aktive medborgerskab Albertslund: Netværkskommunen skaber fremtidens velfærd i innovationsnetværk Odense: Ny Velfærd skaber samarbejde mellem kommune og borgere om forebyggelse og fællesskaber Skanderborg: Kommunen 3.0 gør medarbejderne til playmakere

Bud på forøget innovationskraft Øget horisontal og vertikal integration Skabe netværk og partnerskaber Styrke af den politiske ledelse Gøre innovationsledelse til en ny disciplin Tillidsbaseret ledelse af medarbejderne Aktivt medborgerskab Opgør med nulfejlskulturen og anerkendelse af innovationsbedrifter Turbo på innovationsspredning

Nytænkning af kommunen Fra myndighed og serviceleverandør til arena for samskabelse Samskabelse skaber bedre problem-forståelse, større iderigdom, samy og ejerskab til nye og vovede løsninger Udfordringen: hvordan får vi politikerne med og kommunikeret den nye kommunevision til borgerne