Velkommen til Lægedage

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Fortolkning af AMO reformen
Advertisements

Journalaudit - en metode til kvalitetsudvikling i almen praksis
Hvad har DAK-E gang i?. Til verdens bedste håndværkere Vi er tildelt den opgave, det er at udvikle et værktøj til nogle af verdens bedste håndværkere.
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Dialysebehandling er, uanset dialysemetode, en belastning og betyder store ændringer i det daglige liv for den hvis liv afhænger af dialyse og for de nære.
BIOANALYTIKERES KERNEFAGLIGHED OG PROFESSIONSIDENTITET
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Kroniske sygdomme I almen praksis.
Indikatorer for depression
Tværregional konference 30. april 2014 Opgaveflytning i almen praksis – projekt fra Region Sjælland.
Kildedata and Kilde- dokumenter Auditor’s synspunkt ved Mette Nørgaard, Afd. Leder, CQA, Lundbeck.
ICPC-2 og Datafangst ICPC kodning – Hvorfor kode?
Vestegnsprojektet Forebyggelsespuljens temadag 4. oktober 2012
Sundhed og livsstil Tema i psykoedukation til patienter med skizofreni
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Facilitatorordningen i almen praksis Eva Branner
FEDME-EPIDEMIEN OG HVORDAN DEN TAKLES I ALMEN PRAKSIS
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Session 8: Medicinsk behandling - hvad skal jeg selv gøre Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv lidelse.
Sundhed og livsstil Tema i psykoedukation til unge i OPUS behandling
Temaaftener for patienter med Mb
Type 2 diabetes Senfølger
SAMARBEJDE I PALLIATIV MEDICIN
Session 16: Hvad forstår vi ved sundhed Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse.
Medicinsk afdeling Kolding sygehus
Implementering i almen praksis Projekt: Styrkelse af Tovholder-funktionen i almen praksis.
Blodfortyndende medicin i for høj dosis Medicineringsfejl
Adfærdsændringer i Almen praksis Pisk eller gulerod? Emne - Danske Regioners syn på: Overenskomsten som styringsredskab over for praktiserende.
Data fra 1. januar 2010 til 30. juni / 30.sept 2011
Postoperativ Smertebehandling efter Hjertekirurgi
En styrket indsats for kronisk sygdom, d. 28. september 2011 Et løft i behandlingen - et kig på succeser og udfordringer.
Hvordan kan jeg som personale inddrages i kvalitetsarbejdet og datafangst i min praksis? XMO-BRUGERFORENINGS ÅRSKURSUS 2013.
Kadiovaskulær profylakse hos diabetikere i Frederiksborg Amt Analyse og intervention i forhold til lægepraksis’ ordinationsprofiler - Et udviklingsprojekt.
) Facilitatorordningen Store Praksisdag 3. februar 2011 Facilitatorer Bjarne Jørgensen & Tom Simonsen.
Lægedage Velkommen til Lægedage Datafangst for let øvede.
Svarafgivelse af laboratoriesvar i din praksis
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
af den ældre medicinske patient
Facilitator projektet
Datafangst – IRF 1.maj 2009 DAK-E ICPC kodning – Hvorfor kode?
Håndtering af lettere hovedtraumer hos voksne
Velkommen til Lægedage
KOL i almen praksis i Danmark
Hvordan sikrer kommunerne kvaliteten? - hvilken rolle kan kompetencecentrene for kliniske kvalitetsdatabaser spille? Cand. polyt., MPH, Helle Hilding-Nørkjær.
UNIK 16. maj 2011 Shared care-platform for kronisk syge Chefkonsulent Tove Lehrmann, Region Syddanmark.
Hjemmemonitorering Lars Hulbæk Konstitueret Direktør
ICPC kodning – Forløbsydelse
Bestilling af prøver i BCC-WEB
Undersøges Type2- diabetespatienterne i almen praksis efter DSAM´s anbefalinger? Forskningstræning, Odense 2009.
Diabetes 2 udredning MÅL blodtryk KONS 1 Screenings konsultation
D OKUMENTERER VI NOK ? V. K VALITETSKONSULENT T OVE S ALTING S YGEHUS S ØNDERJYLLAND.
Evaluering af pilottesten Hvorfor det? Erfaringsopsamling Opmærksomhedspunkter Pejlemærker Mere viden.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Demonstration af registrering og feedback Niels Henrik Nielsen praktiserende dermatolog i Bagsværd og medlem af dermatologi-projektgruppen.
Forebyggelse og uddannelsesforløb for kroniske patienter Allan Flyvbjerg Formand for Diabetesforeningen og Professor ved Aarhus Universitetshospital Møde.
22. November 2013 DANBIO kursus for Speciallægepraksis i reumatologi.
DAK-E Hvad er det? Kvalitetsudvikling Indikatorudvikling IT delen ICPC klassifikationen Datafangst / Sentinel Dansk Almen Medicinsk Database DAMD Kvalitetsrapporter.
VÆRDIGHED VED LIVETS AFSLUTNING Perspektiver fra almen praksis Jytte Møller Jytte Møller, Oksbøl 1.
Akkreditering i speciallægepraksis
Ny styring i Region Hovedstaden
Orienteringsmøde om kronisk sygdom den 5. oktober 2007 i Kolding.
Jesper Lundh Kommunal praksiskoordinator
Er din klinik klar til surveyorbesøg?
Er din klinik klar til surveyorbesøg?
Temadag Bloklæger almen medicin
Intelligent opgaveglidning
Måling (psykometri) 1.
DAK-E Hvad er det? KIF fonden Kvalitetsudvikling Andre emner fx:
Præsentationens transcript:

Velkommen til Lægedage Datafangst for let øvede Jesper Lundh og Heidi Dyrberg

Datafangst Bedre Kvalitet Finde de sårbare patienter og de der har risiko for sygdom. Finde de mest syge patienter Struktur – hvem gør hvad Teamwork Styrke patienternes viden om egen sygdom og give dem adgang til egne data. Arbejdsglæde Gør vi nu også det vi tror vi gør, og tilbyder vi de undersøgelser vi kan /skal

Diabetes organisation I vores praksis i Nivå , hvad gør vi ? Læge stiller diagnose Sygeplejerske følger op med samtaler omkring livsstil 3 mdr. kontrol hos sygeplejerske Oplæg årskontrol hos sygeplejerske

Tovholderfunktionen datafangst diabetes Hvad vil vi se på ? Opsporing – prædiabetes Opfølgning – diabetespatienterne Optimering – når der er opstået komplikationer Hvilke mål sætter vi os ? At undgå udvikling af diabetes? At undgå komplikationer ? At undgå forringelse af livskvalitet når der er opstået diabetes

Tovholderfunktionen Hvor hyppigt ser jeg på data ? Hver 2 til 3 mdr lukkes min kalender en eftermiddag. Hvad ser jeg på ? Hvem mangler årskontrol Ser på HbA1C hvem ligger for højt efter vejledningen Ser på cholesterol hvem ligger for højt efter vejledningen Ser på BT hvem ligger for højt efter vejledningen Øjenlægekontrol Mikroalbuminuri Praksissammenligning – er vi blevet bedre det sidste halve år, og hvor skal vi blive bedre

Tovholderfunktionen Hvad gør jeg med min viden ? Hver 3 mdr fremlægger jeg en rapport over status for vores patientbehandling på et fælles møde for hele klinikken Fælleskonference med den læge der er ansvarlig for den enkelte patient.Vi diskuterer patientens status og behandling fremover. Indkalder de patienter som mangler årskontrol eller ikke møder til kontrol

Tovholderfunktionen Eksempel på hvordan data kan bruges Mine data viser at for få patienter får målt mikroalbuminuri Hvad gør jeg ? Undervisning i mikroalbuminuri Bruge DSAM´S vejledning Retningslinjer for hvordan vi skal håndtere prøven og hvem sender den afsted. Standard undersøgelsen i oplæg til årskontrol på webreg Tovholder på datafangst følger op på de patienter som ikke får den lavet.

Tovholderfunktionen Evaluering af mikroalbuminuri Vi har nu været gode til at få målt flere mikroalbuminuri Men det viser sig at der bliver ikke fulgt op på forhøjede værdier Hvad gør vi så ? Alle forhøjede værdier skal gentages At patienter med forhøjede værdier skal der tages stilling til behandling med acehæmmer

Tovholderfunktionen Hvad skal der til for at datafangst bliver en succes? Alle husker at kode Uforstyrret rum Der sættes ordentligt tid af Accept fra hele klinikken at datafangst er vigtig og der bruges tid på det OPFØLGNING Fælles møder hvor rapporterne gennemgåes og diskuteres Små skridt !

Tovholderfunktionen CVD rapporten Patient kendt med CVD som ikke er i lipidsænkende behandling Patient med diabetes og cvd som ikke får magnyl behandling. Mikroalbuminuri og diabetes og ikke får acehæmmerbehandling Patienter med HbA1C over 6.5 og ikke er kodet med diabetes

Fejlkilder Pop up Kodning

Atrieflimmer Brug rapporten til at få struktur på denne patientgruppe. Pop-up laves af lægerne Doseringsvejledning for Marevan Tovholder på disse patienter, en eller få skal måle INR og dosere Marevan

Aftal årlig årskontrol Sygeplejerske laver oplæg til årskontrol Hvad kan oplæg hos sygeplejersken indeholde : BT evt hjemmeblodtryk EKG Lab ( HbA1C, væsketal, leverprøver, HgB, TSH, Albumin/creatinin. Opret ”pakken ” i lab.skema eller som frase Vægt Rygning Puls Motion Alkohol

Årskontrol hos lægen Hvad kan den indeholde : Fortsat indikation for AK behandling ? Behandlingseffekt > 70 % Har patienten bivirkninger ? Hvordan er hjertefrekvensen ? Er der lavet EKKO ved klaplidelse Tidligere apoplexi ? Diabetes ? Medicingennemgang Klinisk vurdering : Stcp ødemer cirkulation og anæmi Er der blødningsrisiko ? Gives der Nsaid ? Leverpåvirkning ? Tidligere ulcus ?