Projekt It for alle Projektets deltagere: Hanne Bjørn, Roskilde Bibliotekerne Susanne Kierkegaard, Roskilde Bibliotekerne Kirsten Syska, Roskilde Bibliotekerne.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Foreningsudviklingstesten
Advertisements

IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Maritim Miljøstyring HVAD ER MILJØSTYRING (ISO 14001) ?
Få besked når der sker noget nyt KFUM-Spejderne i Danmark Udarbejdet af Ib Rævdal, 13. april 2009.
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Forsiden 1.Denne knap bruges når du vil taste dagens resultater ind. 2.Denne knap skal kun bruges hvis du allerede har gemt data og du finder ud af at.
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
BIOANALYTIKERES KERNEFAGLIGHED OG PROFESSIONSIDENTITET
VELKOMMEN TIL HUSET VENTURE FRIHED UNDER ANSVAR…. DIT LIV – DIT VALG……
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Borgernes barrierer for brug af IT
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Real Kompetence Vurdering
Anette Schjødt Thorsen
©Jenny Bohr – Til underviserne At arbejde med mål kan være udfordrende for voksne med ADHD, og selvom du tilrettelægger arbejdet med vægt.
Hvad ska´ jeg med kommunen? Er du mellem 15 og 25 år? Og vil du se DIN borgmester danse GANGNAM STYLE ? Måske er din kommune ikke så kedelig - som du går.
Lærersamarbejdet Gruppe 1 Intro til erhvervsuddannelserne.
CAMPUSSKOLEN.
1 Hvordan gør vi bibliotekerne interessante for andre samarbejdspartnere i forhold til it-svage og it-læring? It for alle – nå ”glemte” grupper gennem.
Måske er I bedste venner i et år,
Velkommen. Ingeniørforeningen, IDA En dynamisk fagforening og interesseorganisation.
”Udsatte unge med Sjældne Diagnoser” Oplæg til Sjældne Diagnosers repræsentantskabsmøde d. 15.september 2006.
Landlivs seminar den 24.november 2012 Hvad er der brug for på landet: Nytænkning af landdistrikter? Alt det praktiske v. Mona Hvid
Velkommen til workshoppen ”Fornyelse af aftenskolen”
Åben Hus Lørdag d. 1. februar Kl til 16.00
Ventilen - på biblioteket Ventilen Danmark –
Anvendelsesorienteret undervisning i Region Syddanmark
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Modul 5 Videndeling, visitering og virksomheder. Kvalificeringsforløbets opbygning Modul 1.Udfordringen og kendskab til hinanden Modul 2.Praktisk viden.
Talentinternat modul 3..
Indblik i medlemmer og aktiviteter i Guldborgsund Frivilligcenter 2013 Fra 170 foreninger – repræsenterer 2151 – har kontakt med borgere 177 borgere.
Nemt på nettet at understøtte og øge borgernes brug af NemID og digitale selvbetjeningsløsninger med udgangspunkt i den fælles offentlige digitaliseringsstrategi.
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Informationssøgning for ungdomsuddannelserne
Beboere med anden sproglig eller kulturel baggrund end dansk
Hold fast, hold ud eller hold igen
Moderne Kvinder Frøkongen.
Projektlederens rolle(r)
En tidlig morgen i februar dag var vi i piareersarfik og spurgte elever om hvad de synes om at gå i piareesarfik. Så her er deres svar:
Nanna Højlund, FOA, formand for PASS
Efteruddannelsesindsatsen 2007 Analyse Danmarks undersøgelse januar 2008 Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete.
Kaptajn Karlsens skib Synlig læring med it Agerbæk Skole og
Faglig fordybelse i indskolingen
Inklusion i teori og praksis Inddragelse af studerende i FoU projekter
3. N OVEMBER 2009 DØGNKONFERENCE, HORSENS. I NDHOLD Hash- og Kokainprojektet Grupperne Formål Målgruppe Tilgang Udvalgte resultater.
Deltagelse og fastholdelse i et skole- og ungdomskulturelt perspektiv på erhvervsuddannelserne Peder Hjort-Madsen, Center for Ungdomsforskning, Aalborg.
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
Projekt It for alle Hanne Bjørn Susanne Kierkegaard -
Omgangstone og kollegialitet
- sikkert og enkelt netværk for ældre Greve Bibliotek Præsentation af AgeForce med fokus på seniorer, livslang læring og nye.
Bibliotekstilbud i lokalområder -Projektmodning  Resultater  Formål Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne Varde bibliotek Esbjerg Kommunes Biblioteker Syddansk.
Aktiviteter tiltrækker Relationer fastholder
- et forsøg på en analyse
Læse/studiegrupper.
Din Økonomi Dit Valg Dit Mål.
- sikkert og enkelt netværk for ældre
1 Folkebibliotekernes it-læringsaktiviteter set fra staten Internat 29. november 2012 for Digitale kontaktpersoner i Roskildes CB område Jonna Holmgaard.
Folketingets Bibliotek og Oplysning
”Morten vil til demonstration” Morten bor på det bosted, hvor I arbejder. Gennem lang tid har I forsøgt at motivere Morten til at komme lidt ud og deltage.
Velkommen til Konference om rammeforsøgene: Studietid, Timepuljer og Studiefællesskaber 26. Februar 2013 Konference om rammeforsøg 26. februar
ARBEJDSMARKEDET SET FRA ET SENIORPERSPEKTIV SUSANNE BANCK BANCKRESOURCING Workshop 21. oktober 2009 Herlev Hospital
Klassefighten 2012 En kollektiv læsedyst Varde Bibliotek, 2012.
Den digitale kløft Professor Birgit Jæger Institut for Samfund og Globalisering Roskilde Universitet.
Indsæt Billed SSP Køge2 Drop-in Café ”gadearbejde med tag over hovedet” Rammen: SSP-huset på Toldbodvej september 2013 til 31.
Stevns Kommune indbyggere En kommune på kanten Digitaliseringsgrad Stevns Bibliotekerne 3 biblioteker, 70 ugentlige åbningstimer 14 medarbejdere.
Opgave af ren kreativitet… Kunst i det offentlige rum
Børn og voksnes rettigheder.
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Projekt It for alle Projektets deltagere: Hanne Bjørn, Roskilde Bibliotekerne Susanne Kierkegaard, Roskilde Bibliotekerne Kirsten Syska, Roskilde Bibliotekerne Anders Kragh Sørensen, KøgeBibliotekerne

It for alle - hensigter: 1 Fokus på basale it-kompetencer hos gruppen af erhvervsaktive unge og voksne 2 At nå en gruppe, der (måske) ikke bruger biblioteket i forvejen, med de tilbud de ikke vidste vi havde. 3 At nå målgruppen gennem nye partnere...og at udvikle bibliotekets publikum. De kan også bruge os i forhold til deres dagligdags it-problemer.

Den glemte gruppe De årige De erhvervsaktive Bibliotekerne laver mest kurser for dem, der kommer der i forvejen!

Motivation Pisk eller gulerod? Ret og pligt Bibliotekerne Digitaliseringsstrategi eller "Det er faktisk ret sjovt at kunne selv"

Nogle har allerede kontakt til dem vi gerne vil nå...og kan se fidusen!

Skræddersyet undervisning Møde med fokusgruppe: ønsker og behov Afprøvning af undervisning på fokusgruppe Undervisning af interesserede medlemmer Sparring og ideudveksling- fra udvikling til afprøvning

Fokusgruppens ønsker - hvad motiverer? - undervisning som workshop - minus skoleagtig - brug ikke ordet "kursus" - én ting ad gangen - opgaver - tydeligt niveau - meddeltagere på SAMME niveau - trygge rammer - godt hvis man kender undervisere og andre deltagere - "hvad skal JEG bruge det her til?" - Spare penge eller vinde noget

Hvad har vi lært indtil nu? Partnere skal plejes! Fokusgrupper - en vej til værdifuld viden. Undervurder ikke vigtigheden af den gode stemning! Erfaringer med it-undervisning

FORLAD BIBLIOTEKET.. Alle er lidt på udebane - mere ligeværdige rammer

Tak for jeres opmærksomhed

Spørgsmål 1/ 3 Hvordan kan vi nå ud til nye brugergrupper, der ikke kender vores undervisningstilbud og it - hjælp i forvejen? Giv os din vildeste ide - og en lavthængende frugt.

Spørgsmål 2/3 Vi har meget fokus på den ældre it-uvante borger. Hvad kan vi gøre for den it-uvante, yngre, erhvervsaktive borger, der skal være på arbejdsmarkedet i mange år endnu. 2 gode bud?

Spørgsmål 3/3 Hvem kan du få øje på som bibliotekernes mulige samarbejdspartnere når det gælder digitaliseringsområdet? Kom med dine 2 bedste bud?

Køreplan